Home \ relasjoner
 

Følelse av medfølelse.

 

Medfølelse er evnen til å føle hva andre mennesker føler - det er nøkkelen til å bygge meningsfylte forhold til andre og leve fredelig med andre. Noen mennesker er født med en naturlig evne til å føle medfølelse. For andre er det vanskeligere å etablere et forhold til andre mennesker. Men når du føler at du mangler evnen til å empati med andre mennesker, er det mange ting du kan gjøre for å utdype din medfølelse. Denne artikkelen dekker betydningen av medfølelse og viser trinn som du kan ta umiddelbart for å bli en person med mer medfølelse.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Bruk din medfølelse  ,

    
   
 1.            1      Ta kontakt med dine egne følelser. For å føle andres følelser må du kunne oppleve dem i deg selv. Er du koblet til dine følelser? Legg merke til når du er glad, sint eller engstelig? Får du disse følelsene komme til overflaten og uttrykker du dem? Hvis du pleier å undertrykke dem i stedet for å la dem være en del av livet ditt, la deg føle følelsene litt sterkere.  
    
  • Det er ganske vanlig å undertrykke negative følelser. For eksempel er det mer moro å distrahere deg selv med fjernsyn eller å gå til baren i stedet for å sitte ned og tenke på noe som har skjedd og rystet deg. Men når du legger følelser til side, knytter du av, noe som resulterer i mangel på kjennskap. Hvis du ikke kan uttrykke din egen tristhet, hvordan kan du forvente å føle deg som trist av en annen?
  •  
  • Ta tid hver dag for å få følelsene dine til overflaten. I stedet for frantisk å blokkere negative følelser, tenk nøye på dem. Vær sint og engstelig og ta vare på dine følelser på en sunn måte, som å gråte, skrive ned tankene dine eller snakke med en venn om det.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lytt nøye. Lytt til hva personen sier og legg merke til tonen i stemmen deres. Se alle de små sporene som lurer deg på hvordan personen føler. Kanskje hennes leppe skjelver og øynene glir. Kanskje det er mer subtilt... den andre personen ser ned eller ser uttrykksløs ut. Trinn inn i bakgrunnen og hent opp historien til den andre personen.  
    
  • Unngå dommer mens du lytter. Når du innser at du husker en uenighet som du har hatt, eller at du er kritisk til den annen persons beslutning, eller føler noe som distraherer deg fra øyeblikket, så belast deg med å gå tilbake til "listening mode". "Å returnere.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gjør som om du er den andre personen. Har du noen gang lest en bevegelig historie som var så fengslende at du glemte deg selv? På et øyeblikk ble du figuren i denne historien i noen minutter, og du visste nøyaktig hvordan det ville føles å se faren din for første gang på 10 år eller miste kjærligheten til en annen. Å ha medfølelse for en person er ikke så annerledes. Når du hører på noen og virkelig prøver å forstå, kommer det et øyeblikk når du begynner å føle hva den andre personen føler. Du tar et glimt av hva det betyr å være den andre personen.        
 6.  
 7.             4      Ikke vær redd for å føle deg ubehagelig. Medfølelse kan være smertefullt! Det gjør vondt for å absorbere andres smerter, og det tar krefter å engasjere deg på et så lavt nivå. Kanskje det er derfor medfølelse går tilbake - det er ganske enkelt lettere å ha ufarlig samtale og være selvforsynt. Hvis du vil ha mer medfølelse, må du ikke vike bort fra andres følelser. Innse at de vil påvirke deg og at du kanskje føler deg annerledes etterpå. Men du vil utvikle en dypere forståelse av den andre personen, en base der du kan bygge et mer solid forhold.        
 8.  
 9.             5      Vis den andre personen du deler. Still spørsmål som viser at du lytter. Bruk kroppsspråk for å vise at du er involvert. Gjør øyekontakt, bøy deg til henne, ikke fidget. Nicke, rist på hodet eller smil når det passer. Dette er alle måter å vise medfølelse i dette øyeblikket, bygge tillit til personen som deler sine følelser med deg. Hvis du er distrahert, ser bort, eller sender ut andre tegn på at du ikke hører eller ikke er interessert, vil personen trolig lukke deg og ikke fortelle deg noe annet.  
    
  • En annen måte å vise medfølelse på er å avsløre noe om deg selv. Hvis du gjør deg så sårbar som den andre personen er, bygger du tillit og tilkobling. Senk beskyttelsesskjoldet ditt og ta del i samtalen.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Bruk medfølelse til å hjelpe andre mennesker. Å ha medfølelse på noen andre er en lærerfaring, og det er bra hvis kunnskapen du får i det, påvirker dine fremtidige handlinger. Kanskje betyr det å stå opp for noen som blir mobbet veldig ofte fordi du forstår ham bedre nå. Det kan endre måten du oppfører deg neste gang, når du møter noen ny eller det endrer synspunkter på bestemte sosiale og politiske problemer. Tillat medfølelse å påvirke måten du beveger deg gjennom verden.                  
 12.  
             

  Del 2      Utvikle Medfølende Medfølelse  ,

    
   
 1.             1      Være åpen for å lære mer om ting du ikke forstår. Medfølelse springs fra et ønske om å vite mer om andre mennesker og erfaringer. Bli nysgjerrig på hvordan livet er for andre mennesker. Sørg for å lære så mye du kan om andre ting hver dag. Her er noen måter å handle i henhold til din nysgjerrighet:  
    
  • Reis mer. Hvis du går til steder du aldri har besøkt før, må du sørge for at du bruker tid med folk som bor der og lærer mer om deres livsstil.       
  •  
  • Snakk med fremmede. Hvis du finner deg selv i en buss ved siden av noen, start en samtale i stedet for å begrave nesen din i en bok.       
  •  
  • La din normale rutine gå. Hvis du pleier å omgjøre deg med de samme personene og alltid gå til de samme stedene, ta med et lite utvalg og begynn å møte nye mennesker. Utvid din verden litt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gjør mer innsats for å sympatisere med folk du ikke liker. Når du oppdager områder hvor du mangler empati, må du sørge for å endre følelsene dine eller, i det minste, få større forståelse for mennesker og grupper du ikke liker. Øyeblikket du føler deg avstøt av noen, spør deg selv hvorfor. Velg å empathize med denne personen i stedet for å unngå henne eller snakke dårlig om henne. Finn ut hva du kan lære ved å ha medfølelse for folk du ikke liker.  
    
  • Husk at du fortsatt kan føle medfølelse, selv om du er uenig med noen. Det er mulig å føle medfølelse for noen du virkelig ikke liker. Og hvem vet? Hvis du åpner deg litt, kan du finne grunner til å forandre deg om personen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gjør det et prinsipp å spørre folk hvordan de føler. Dette er en enkel måte å generere medfølelseeksempler på hver dag. Spør folk mer om deres følelser og lytt til svarene deres i stedet for å se på emosjonell samtale som et begrenset område. Det betyr ikke at hver samtale må være dyp, seriøs og filosofisk. Men spør andre mennesker hvordan de føler seg, kan hjelpe deg med å bli mer involvert og virkelig "se" personen du snakker med.  
    
  • Den andre siden av mynten er å svare mer ærlig når noen spør deg hvordan du føler. I stedet for å si "Flott!" Når du føler deg helt deprimert, hvorfor ikke si sannheten? Se hva som skjer når du bærer dine følelser litt mer, i stedet for å lukke dem i deg.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Les og se mer fiksjon. Hvis du tar mange historier i form av romaner, filmer og andre medier, er det en fin måte å utvikle medfølelsen på. Studier viser at forbedring av medfølelse i det virkelige livet forbedrer lesing av fiksjon. Det hjelper hvis du blir vant til å forestille seg hvordan livet ville være som om du var noen andre. Den katarsis som kommer fra å le eller gråt med tegn, kan hjelpe deg å være følelsesmessig mer åpen i å håndtere mennesker.        
 8.  
 9.             5      Øv medfølelse for noen du stoler på. Hvis du har problemer med å vite om du er medfølende, så prøv å ha medfølelse på noen andre. Pass på at personen vet at du vil jobbe med det og forstå det hvis du ikke treffer riktig notat. Be personen å fortelle deg hvordan hun føler og praktiserer alle de ovennevnte trinnene for å empati med henne. Fortell deretter personen hvordan du føler deg som følge av hva de har fortalt deg.  
    
  • Se om følelsene stemmer overens. Hvis personen uttrykte tristhet og du følte deg trist når hun snakket, så har du riktig oppfattet følelsene hennes.       
  •  
  • Hvis følelsene ikke passer sammen, må du kanskje bruke mer tid på å tilpasse dine egne følelser og praktisere for å gjenkjenne følelser hos andre mennesker.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Forstå kraften i medfølelse  ,

    
   
 1.             1      Se medfølelse som å dele andres følelser. Medfølelse er evnen til å empati med noen. Det krever at du går under overflaten og opplever de samme følelsene som noen andre opplever. Det skjer raskt at medfølelse misforstår med medfølelse. Sistnevnte er tilfelle når du beklager noen for deres ulykke, og kanskje på grunn av denne følelsen, handler de og prøver å hjelpe. Men medfølelse går på et dypere nivå. I stedet for å føle ansvarlig for , føler du deg med ham.  
    
  • La oss for eksempel anta at søsteren din begynner å gråte mens du forteller deg at hennes venn har forlatt henne. Som du ser tårer snu ned på kinnet hennes og hennes beskrivelse av hva som skjedde, skjønner du at det knytter halsen. Du beklager ikke bare det, du føler deg også trist. Det er medfølelse.
  •  
  • En annen måte å tolke medfølelse på er å se det som en felles forståelse... som en evne til å projisere deg selv i andres opplevelse. Tanken om å gå en kilometer i en andres sko er et bilde som uttrykker følelsen av medfølelse.
  •  
  • Å være medfølende betyr å dele alle slags følelser - det trenger ikke å være negativt. Når du har medfølelse, er du tilpasset alle følelsene til en person slik at du får en følelse av hva det betyr å være den andre personen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Innse at du kan føle medfølelse for alle. Du trenger ikke å ha en bakgrunn som ligner noen andre, slik at du kan sympatisere med ham. Det handler ikke om å ha en felles forståelse fordi du har opplevd noe som dette før. I virkeligheten kan du være medfølelse for folk som du ikke har noe til felles. Å være medfølende har å gjøre med å oppleve hva noen andre føler - uansett hva det er. Det trenger ikke å være noe du noensinne har følt før.  
    
  • Dette betyr at du kan føle medfølelse for alle. En ung person kan sympatisere med en eldre person i sykehjem, selv om han selvsagt aldri har hatt den erfaringen før. En rik person kan empati med noen som er hjemløse, selv om han alltid har hatt privilegiet å ha tak over hodet og mye å spise. Du kan sympatisere med en fremmed på toget som ser fra den andre siden av gangen.
  •  Med andre ord, å være medfølende betyr ikke å forestille seg hvordan livet må være for noen andre... det betyr faktisk å føle hvordan livet føles til den personen på et følelsesmessig nivå.  
         
 4.  
 5.             3      Innse at du ikke trenger å være enig med noen til å føle medfølelse for ham. Faktisk er det fortsatt mulig å utvikle medfølelse for noen hvis du er uenig med deres synspunkter og ikke liker dem veldig mye. Personen du ikke liker er fortsatt menneskelig og har like mange følelser som deg. Det kan ikke være lett for deg, men du kan fortsatt føle medfølelse for smerten og lidelsen til den personen, så vel hvordan ville du gjøre det for noen du elsker.  
    For eksempel, å anta at naboen din er i motsatt ende av det politiske spekteret til deg, og han er ved enhver anledning, og gir deg synspunkter som du tror er helt feil. Men hvis du så at han ble skadet, ville du komme til hans hjelp.  
  • Det kan enda være viktigere å utvikle evnen til å føle medfølelse for folk du ikke liker. Medfølelse hjelper oss å oppleve andre som mennesker, som trenger kjærlighet og hensyn, kom med hva de vil. Det skaper muligheten for fred.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Glem "behandle andre" regelen. George Bernard Shaw sa: "Behandle ikke andre slik du ønsker dem å behandle deg - de kan ha en annen smak." Den "gylne regelen" kommer ikke helt til spill når det gjelder medfølelse, fordi det hjelper Ikke forstår hva det betyr å være noen andre. Å være medfølende er å åpne deg for hverandres syn, til "smak" av en annen, i stedet for å pålegge egne erfaringer og oppfatninger.  
    
  • Å tenke på hvordan du vil bli behandlet kan være et godt utgangspunkt for respektfull og samvittighetsfull samhandling, men for å være medfølende må du gå litt dypere. Gjennomføringen er vanskelig, og det kan til og med føle seg ubehagelig. Men jo mer du gjør det, jo dypere blir forståelsen for menneskene rundt deg.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vet hvorfor medfølelse gjør en forskjell. Medfølelse forbedrer livskvaliteten både på personlig og sosialt nivå. Det bidrar til å få deg til å føle deg mer koblet til menneskene rundt deg og skaper en følelse av felles betydning. I tillegg fører menneskelig evne til å vise medfølelse for mennesker som er forskjellige fra seg selv, store sosiale gevinster. Det hjelper enkeltpersoner og grupper å forlate rasisme, homofobi, classism og andre sosiale problemer bak. Det er grunnlaget for sosialt samarbeid og gjensidig hjelp. Hvor vil vi være uten medfølelse?  
    
  • En nylig studie viste at nivået av medfølelse blant studenter har gått ned 40% de siste 20-30 årene. Dette antyder at medfølelse er, i hvert fall delvis, noe som kan læres eller ikke læres.
  •  
  • Ved å forbinde med medfølelse og prioritere det hver dag, kan du forbedre din evne til å være medfølende og se hvordan livet ditt forbedres som et resultat.
  •  
         
 10.  
            

Tips .

    
   
 • Bruk dine oppfatninger og følelser som retningslinjer og bruk dem til å komme med forslag.
 •  
 • Uansett vil du ikke få et komplett bilde av hele scenariet, men det bør ikke være et problem.
 •  
 • Det krever et mer aktivt, kjærlig sinn for at det skal fungere skikkelig. Det kan ikke alltid fungere.
 •  
 • Hvis du har problemer med å forestille hendelsen, prøv å sammenligne den med en av dine opplevelser som ligner på den du prøver å forestille deg.
 •  
 • Tror ikke at visningen av scenariet er den rette. Alle vil se det på litt forskjellige måter.
 •  
 • Medfølelse er ikke en fysisk, endelig prosess. Det kan skje spontant (faktisk utilsiktet), eller det kan skyldes det minste inntrykk av et scenario.
 •  
             

Advarsler .

    
   
 • Når følelsene er sterke nok, kan det ofte føre til at du føles likt til en følelse av medfølelse. Dette kan være farlig hvis det er et spesielt deprimerende tema. Hvis det skjer, ikke bekymre deg. Prøv å huske så mange gode minner som du muligens kan, og prøv å motvirke depressiv medfølelse med glede medfølelse.
 •  
 

            Les mer... (4)      
Relasjoner populær:
Vær der for kjæresten din når hun ikke trives bra.

Imponere en jente på en dato.

Vær med en Steinbukken partner.

Gjør en kvinne forelsket.

For å komme overens med det.

Går ut med en løve (dyrekretsen).

Gi dårlige nyheter.

Bekjenn kjærligheten til ham.

Er det virkelig kjærlighet.

Vinn din ex tilbake.

Late som du er rik.

Skjeer ligger.

Bli lesbisk.

Hjelp noen med panikkanfall.

Jeg elsker å uttrykke deg på forskjellige måter.

Å vite hva det betyr å elske noen.

Finn en venn om tre uker.

Kjenne farlige menn.

Unnslippe fra en kjedelig samtale.

Fortell noen som du vil være igjen alene.

Vær en god, fin venn.