Home \ relasjoner
 

Avtale med et kontrollfreak.

 

Å ha et kontrollfreak er aldri lett eller hyggelig, om det er en bossy beste venn, en sjef som forstyrrer alt, eller en eldre søster som vil ha alt til hodet går. Det er øyeblikk når du ikke kan unngå denne personen og må lære å håndtere denne oppførselen, slik at du ikke blir sur. Når det gjelder et kontrollfreak, er det viktig å være rolig, for å forstå hvor denne oppførselen kommer fra, og for å unngå situasjonen, om mulig. Hvis du vil vite hvordan du skal håndtere et kontrollfreak, les videre og start med trinn ett.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Forstå behovet for kontroll  ,

    
   
 1.            1      Forstå hva som gjør en person til et kontrollfreak. Personer som er rammet av denne trenden, føler behovet for å kontrollere resultater og ofte andre mennesker. De føler at de ikke har kontroll over situasjonen, og prøver å kontrollere noen andre. De er redd for å mislykkes og ikke kunne forstå konsekvensene av ting som går galt. I hovedsak handler det om angst eller ubehag om sine egne grenser (ofte uoppdaget), for ikke å respektere bekymringen, og en mistillid til andres evne til å gjøre det de ber dem om å gjøre.  
    
  • Kontrollfreaket kan ikke stole på en annen person til å gjøre jobben bedre enn han gjør. I en alder der vi stadig blir fortalt hva vi skal gjøre uten å være fullt informert om hvorfor alle reglene, angrer og advarslene som vi lever hver dag), liker kontrollfreaken å fylle dette gapet og fungere som en eneste autoritetsfigur, uansett om han kjenner de nødvendige fakta eller ikke (som dessverre ofte er tilfelle).
  •  
  • De sentrale karakteristikkene til en kontrollert avhengige eller påståtte person er en mangel på tillit til andre, et behov for å kritisere, en følelse av overlegenhet (arroganse) og et maktflom. De føler også at de har ting som folk ikke har rett til, og at de ofte ikke vil tilbringe tid med andre mennesker eller å behandle dem med respekt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestem om personen med kontroll trenger profesjonell hjelp. Noen ganger er personen bare et kontrollfreak, men det er tider når kontrollavhengighet er mer enn bare noen irriterende karaktertrekk. Kontrollmisbrukere og mestere kan lider av en personlighetsforstyrrelse (for eksempel narcissistisk personlighetsforstyrrelse eller antisosial personlighetsforstyrrelse) som kan stamme fra barndom / tidlig ungdomsopplevelser, og at de ennå ikke har klart å håndtere med klarhet. Hvis den sjefende personen virkelig lider av en personlighetsforstyrrelse, kan den best støttes av profesjonell støtte. 
    
  • Hvis du mistenker dette, må den eksakte forstyrrelsen bli diagnostisert av en ekspert. Du bør imidlertid være oppmerksom på at det vil være vanskelig å overbevise noen som liker å være i kontroll over alt for å gjennomgå en slik undersøkelse. Til slutt må personen innse at de har litt kontroll og vil gjøre noe med det. De fleste kontrollerende eller bossy folk foretrekker å klandre andre mennesker for sine problemer.
  •  
  • Det kan også være at du ikke er i stand til å foreslå profesjonell hjelp til personen som søker kontroll. Det kan for eksempel være vanskelig hvis det er en veileder eller en voksen fra din familie.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forstå hvordan en kontrollert narkoman påvirker andre mennesker. Kontrollfreak lyder som stadig kompromissløse foreldre. De sier ting som "gjør det nå!", "Jeg er sjefen, gjør det jeg forteller deg" eller "fortsett med det!" Uten å spørre høflig eller vise andre gode oppførsel. Hvis du alltid føler deg som et barn i hennes nærvær, er det svært sannsynlig at denne personen prøver å kontrollere deg og / eller situasjonen. Det kan være at denne personen ignorerer dine evner, erfaringer og rettigheter, og foretrekker å legge sine ferdigheter i stedet. Kontrolavhengige mennesker har en tendens til å tro at de har rett til å bestille deg rundt og å være i kontroll over situasjonen. Dette hjelper dem til å føle seg bedre.  
    
  • Selv i situasjoner der denne personen har myndighet over deg (for eksempel som lærer, politimann eller sjef), blir tendenser til kontrollavhengighet klar ved hvordan denne kraften brukes. Hvis de er respektløs, arrogant, penetrerende og bossy, er dette en god indikasjon på at personen har behov for kontroll. Hun spør ikke, hun forhandler ikke og hun oppfører seg ikke respektfullt. Mennesker i maktposisjoner er bare gode ledere eller ledere hvis de behandler folket blant seg selv med respekt. For å sette et godt eksempel, gjør forslag, stole på og gi ansvar.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vær oppmerksom på at selv "fine" folk kan være bossy eller kontrollere. Det er den typen person som klager og insisterer på at "verden går ned hvis du ikke lager X nå"; kanskje du blir pent påpekt i håp om at du er takknemlig for det irriterende minnet. Det skjer at de presenterer seg som grunnbegrepet og får deg til å føle deg helt urimelig. Hvis beslutninger blir tatt uten deg, og for ditt eget gode, og da forventes du å være ganske fornøyd med dem, så kan du meget vel være en godartet diktator. 
    
  • Mange kontrollsinnede mennesker mangler empati og er ofte uvitende eller ubetydelige om virkningen av deres imperielle ord og gjerninger. Dette kan være et resultat av misnøye og usikkerhet (avslørt av overlegenhet og makt). Men det kan også være et tegn på direkte arroganse.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Innse at verdien din ikke er avhengig av denne personen. Du bør alltid se deg selv som lik den personen som ønsker å kontrollere, selv om deres oppførsel ikke antyder det. Dette er viktig for ditt velvære. Kontrollfreaket, spesielt hvis det er et familiemedlem, kan påvirke selvtilliten din negativt. Uansett hvor dårlig du føler deg til tider på grunn av denne personens oppførsel, minner du om at denne kontrollavhengigheten er ditt problem og ikke ditt. Kontrollfreaket vinner hvis du lar ham i hodet ditt.  
    
  • Husk at du er den rasjonelle personen som har rimelige forventninger til andre mennesker. Ikke føl deg dårligere bare fordi en annen person har urimelige ønsker.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Konstruktivt håndtere kontrollfreaken  ,

    
   
 1.             1      Krev deg selv. Dette kommer ikke til å være lett hvis du ikke er vant til det, men det er en ferdighet du kan øve, og din sjefssjef er et godt praksismål. Det er viktig for personen som er avhengig av kontrollen å innse at du ikke vil tolerere å bli bestilt rundt; Jo lenger du grinder det, jo mer mønsteret av oppførsel størkner og jo mer sannsynlig er det at du har akseptert det.  
    
  • Snakk med den kontrollerte narkotikanen i privat for å forklare dine bekymringer. Ikke gjør det til et offentlig problem.
  •  
  • I samtalen fokuserer du på å forklare hvordan kontrollerende atferd påvirker deg; Ikke fornær personen ved å ringe dem bossy. Hvis du for eksempel føler at sjefen din hele tiden gir deg instruksjoner uten å anerkjenne dine evner, kan du kanskje si noe som "Jeg har jobbet i denne rollen i fem år, og jeg gjør en god jobb. Men når de spørre meg om mine resultater og så fullstendig reviderer dem, føler jeg at mine kvalifikasjoner overses, og mitt bidrag blir ikke verdsatt. I utgangspunktet føler jeg at jeg ikke forventes å gjøre det arbeidet jeg er godt trent til, og at jeg ikke blir respektert. Jeg vil at folk skal snakke med meg respektfullt og behandle meg tilsvarende. "
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hold deg rolig. Det er viktig å være rolig og tålmodig med et kontrollfreak selv når du har lyst til å rope. Å bli sint hjelper bare ikke. Hvis du begynner å bli sint, vil den personens sosial oppførsel bare intensivere. Det er viktig å puste dypt, unngå aggressiv tale, og hold stemmen rolig og jevn.  
    
  • Hvis du åpenbart er irritert, vil personen innse at de allerede har kommet til deg, og det fortsetter bare å anspore dem.
  •  
  • Hvis du er opprørt eller sint, gir du også den kontrollavhengige personen en større angrepsoverflate, fordi de oppfatter deg som svak og lett kontrollerbar. Du vil unngå dette inntrykk for ikke å målrette mot målet ditt enda mer.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Unngå personen så mye som mulig. Noen ganger er det beste du kan gjøre, bare å unngå atferden. Selv om du kan hjelpe personen til å forstå sin egen atferd ved å snakke med dem om det og utarbeide en plan sammen for å bedre samhandle og jobbe med hverandre, noen ganger føler du at retreating er måten å gjøre det på eneste måten er å unnslippe situasjonen. Selvfølgelig avhenger det av personen du prøver å unngå, men her er noen ting du bør huske på: 
    
  • Hvis det er noen fra din familie, prøv bare å holde deg ute av veien for personen. Noen ganger virker det bare umulig å tilfredsstille kontrollfreaket. Denne personen vil stadig kritisere deg, og det er veldig vanskelig å ikke ta det personlig. Det kan gjøre deg sint og skade dine følelser. Det verste du kan gjøre er strid med denne personen fordi det er sløsing med tid. De vil og kan ikke forandres uten hjelp. Husk at denne kontrollerende oppførselen er deres type håndteringsmekanisme og ikke en devaluering av din person - det er deres dypt forankrede problem, ikke ditt.
  •  
  • Hvis det er et privat forhold gjennom kontrollavhengigheten av misbruk, må du unngå denne situasjonen og la den gå. Fortell personen du trenger å ta en pause fra dem og utvikle seg i livet ditt. Personer som utnytter vold eller annen form for oppførsel, vil ikke kunne forbedre seg med mindre de søker langsiktig behandling.
  •  
  • Hvis du er tenåring, prøv å være tolerant og engasjere. Du kan holde deg borte fra hjemmet ved å gå til sport eller lære og få gode karakterer hjemme. Fortell dem at du vil bruke tid med dem, men er for opptatt av å lære, trene, sosialt engasjement eller hva som helst. Gjør noen gode unnskyldninger. Deretter går du ut og finner folk som setter pris på deg og gir deg en god følelse. Sett deg høye, men realistiske mål og nå dem bare for deg.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Følg graden av spenning hos den kontrollavhengige personen. Kontrollfreaks har ingen håndteringsmekanismer når de blir stresset, og det er når de kontrollerer andre mennesker. De tror at ingen kan gjøre en jobb så godt som de gjør. De blir sittende fast fordi de overbelaster seg og deretter verbalt slo hverandre. Prøv å være klar over humørsvingninger og vær på vakt. Ved å holde øye med stemningen til den kontrollavhengige personen, kan du lettere forutsi når den vil oppføre seg i samsvar med dette.  
    
  • Aktivt å merke seg når en person ser ut til å komme ut av hånden og hjelpe med å ta noe av dem, kan allerede undertrykke hinten om dominerende. For eksempel kan det hende at vennen din blir veldig tøff og kontrollert når stresset. Så hvis han har en presentasjon å gjøre på jobb, prøv å forbedre sin stemning ved å gjenkjenne hvor sliten eller stresset han er og forsikre ham om at han vil gjøre en god jobb. Ikke overdriv det og vær oppmerksom på at han fortsatt kan være tullet, men forstå at forsikringene dine kan gi ham litt lettelse og ta litt av trykket fra skuldrene sine.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Søk etter de positive tingene. Det kan virke umulig, men det kan være spesielt nyttig for deg å gjenvinne kontrollen. Dette er spesielt viktig hvis du ikke har noe valg og møter denne personen daglig. Du kan tenke noe som: "Min sjef er veldig kontrollerende og krevende, men på den annen side er hun veldig sjarmerende med kunder og holder virksomheten i gang. Hun kan også gjøre det bra X så lenge vi holder henne borte fra Y. "Se etter måter å unngå de negative aspektene mens du gjør jobben din. 
    
  • Fokus på de positive tingene kan kreve kreativitet, men den kontrollerende personen vil forstå i sin fryktdrevne tenkning at du ikke er en trussel fordi du vet hvordan du skal håndtere dem og fokusere på deres positive egenskaper.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Berøm den kontrollavhengige, hvis det er aktuelt. Legg merke til når den kontrollerte narkomannen viser tegn på tillit. Hvis du møter kontrollmisbruken med tillit og respekt eller gir opp noen av sitt ansvar, lover de absolutt det. Ved å merke det gode og offentligheten anerkjenner det, kan kontrollfreaket føle seg så godt inne at han vil gjøre det igjen. 
    
  • For eksempel, si noe som, "Takk for at du overlot denne oppgaven til meg." Dette gjør den kontrollavhengige personen til å føle seg godt og kan hjelpe dem å løsne autokratiet.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Forstå at stemmen din ikke blir hørt. Hvis du er en fantasifull person, en kreativ person eller en problemløser, kan det være veldig stressende å jobbe med en kontrollfreak. Det kan føles som om du lager forslag, tilbyr løsninger eller advarsler om mulige konsekvenser bare for å bli ignorert eller drept. Se der, uker eller måneder senere, presenteres ideen din eller løsningen som "din eller hennes" prestasjon. Så det du sa kom på en eller annen måte; men du vil ikke få noen anerkjennelse. Denne frustrerende oppførselen er svært vanlig blant kontrollfreaks. Hvis du skulle komme inn i denne situasjonen, er det noen måter å håndtere det på:  
    
  • Kjenne situasjonen som den er. Noen ganger er det bedre å få en ide i sirkulasjon enn å ha den først. Lag et godt ansikt for det dårlige spillet, for din gruppe, organisasjon eller selskaps skyld. Støt resultatet og ikke ta det personlig.
  •  
  • Snakk med personen om det. Dette kan være risikabelt og avhenger av omstendighetene, gruppedynamikken og personen som er involvert. Hvis det er viktig for deg å understreke at du hadde ideen først, bør du prøve å ta med fakta til bordet. For eksempel kan du si, "Åh, det var ideen vi diskuterte i mai 2014, og jeg har fortsatt prototype tegninger på datamaskinen. Jeg forsto at teamet vårt ville være involvert i utviklingen, og jeg er ganske sikker på at vi registrerte det på den tiden. Jeg er litt skuffet over at vi vil høre om det etter prøveperioden har allerede startet. Men vel, etter at det har blitt avklart og det allerede er utviklet, vil vi være der for å hjelpe med videre prøvekjøringer. "
  •  
  • Merk alt nøye. Hvis du virkelig må bevise at ideen opprinnelig kom fra deg, skriver du nøye ned notater som kan tjene som forsvar, hvis det noen gang kommer til en slik situasjon.
  •  
  • Stopp å presentere nye ideer hvis de fortsetter å bli ignorert eller kopiert. Fredens stemme fortsetter å se og forsøke å holde kontrollfreaken i sjakk. Det kan være nyttig å berolige ham / henne at han / hun er sjefen, og at arbeidet ditt er viktig for deg. Hvis mulig, gå på jakt etter en annen jobb.
  •  
         
 14.  
             

  Del 3      Analyser dine egne tendenser  ,

    
   
 1.             1      Tenk på din egen rolle i dominans. Noen ganger kan dominans eller grouching slå deg på grunn av de tingene du har gjort. Dette bør ikke være en unnskyldning for manipulerende eller kontrollerende atferd. Det handler om å sette ting i riktig perspektiv og erkjenne at det er øyeblikk når du bare har opprørt noen! Vær ærlig med deg selv hvis du virkelig ønsker å trenge inn i kjernen til sjefene. Her er noen ting å tenke på:  
    
  • Har du gjort noe (eller ikke) som provoserte den kontrollerende atferden? For eksempel, hvis du ikke har sendt inn arbeidet ditt i tide eller aldri rydder opp rommet ditt, bør du ikke bli overrasket om noen som er ansvarlige for oppdragelsen eller betalingen, bestiller deg.
  •  
  • Mennesker kan ofte intensivere deres kontrollavhengighet hvis de oppfatter noe som unhelpful. Passiv aggressiv atferd virker på kontrollavhengige mennesker som en rød klut på en tyr - det øker behovet for kontroll da de er frustrert av den utrolige reaksjonen. Det er bedre å åpenlyst uttrykke din misfornøyelse og stå forbi den i stedet for å forsøke å undergrave den sosialpersonen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Erkjenn dine tøffe tendenser. Ingen er en helgen når det gjelder imperial oppførsel - hver og en av oss har på forskjellige tidspunkter i våre liv en tendens til å bestille andre mennesker rundt. Dette kan skje fordi du er velbevandret i et bestemt område, i en myndighetsstilling, eller bare mer påtrengende på grunn av frykt og press. Uansett vil det være øyeblikk i livet ditt når du befaler noen rundt. Bruk minnet til å empathize med den stadig kontrollerende personen og forstå dem litt bedre.  
    
  • Være mer medfølende mot andre når du gjenkjenner utløserne av kontrollert oppførsel - vær oppmerksom på deres reaksjoner. Dette vil lære deg mye om hvordan du skal håndtere følelser som en kontrollmisbruker ofte føler.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lær å evaluere dine styrker og svakheter ærlig. Du kan gjøre det ved å diskutere saken (konfidensielt) med en tredje, ikke-involvert person. Pass på at du velger en samtalepartner du kan stole på, hvem vet hvordan du skal håndtere slike situasjoner, og kjenner deg godt nok til å gi en nøyaktig vurdering. Ingen er bare god eller dårlig; Alle har sine sterke og svake sider. Hvis du kjenner sannheten om deg selv (bra eller dårlig), vil du ikke bli opprørt av følelsesmessige lunger og taktikk til kontrollfreaken.  
    
  • Å ha en bedre følelse av hvordan du kommer over, enten det er på jobb eller i et forhold, kan gi deg en bedre følelse av hvor fornuftig forventningen til den kontrollerte narkomannen egentlig er. Hvis du styrkes av en annen persons tilbake, vil du se at du ikke er paranoid og den kontrollerte narkomannen faktisk oppfører seg uhensiktsmessig.
  •  
         
 6.  
             

  Del 4      Beslut å frigjøre deg  ,

    
   
 1.             1      Innse at livet ditt er viktig. Det er alltid andre jobber og folk som du kan ha et sunt forhold til. Hvis situasjonen er uutholdelig, må du ikke torturere deg selv, men finne en vei ut. Ingen bør få kraft til å "kontrollere" livet ditt. Det er livet ditt, aldri glem det. Selv om du forventer å finne ingen annen jobb - hvis du befinner deg i et giftig arbeidsmiljø, er det bedre å bevare og gå om din mentale helse.  
    
  • For tenåringer som må vente til de er gamle nok til å forlate, kan det hjelpe å være sosialt engasjert, sport eller på jakt etter en sidejobb for å unnslippe hjemmemiljøet. Spør foreldrene dine - hvis de har penger - om de skal finansiere studiene og søke på universiteter som er så langt unna som mulig. Hvis dette blir et problem, fortell dem at du bare kan studere X på dette universitetet (finne et realistisk og rimelig argument).
  •  
         
 2.  
 3.             2      Beslut å tilgi. Kontrollfreaks er fulle av frykt og usikkerhet som gjør dem konstant misfornøyde og ulykkelige. De forventer alltid fullkommenhet fra seg selv, en tilstand som er vanskelig og ofte umulig å oppnå. Deres manglende evne til å forstå at fiasko er en del av livet hemmer deres evne til å bli fullt kompetente mennesker fordi det hemmer dem følelsesmessig; Det er en ganske trist tilstand der de er fanget. Uansett hva din egen situasjon kan være, kan du gå og finne din egen lykke, men de vil aldri finne fred med mindre de velger å endre sine tankemønstre.  
    
  • Å finne lykke betyr ikke alltid å gå. Du kan også ta på seg en tidkrevende hobby eller til og med bruke deg til en religion for å bruke mindre tid med kontrollfreaket. Husk at din mening ikke bør påvirke selvtillit. Konsentrere deg om deg selv, husk at du ikke er ansvarlig for transformasjonen av den kontrollerte narkomannen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Start å gjenoppbygge selvtillit. Det led sannsynligvis. Vær snill mot deg selv. Hvis du er under påvirkning av et kontrollfreak, kan det være at han / hun har overbevist deg om at du er verdiløs; som gjør at personen holder deg fra å gå videre og forlate. Ikke tro denne devalueringsdisken i et øyeblikk. Kontroller freaks som å gjøre andre mennesker usikre. Ikke fall for sine triks. Kom vekk sakte. Tro på deg selv.  
    
  • Du kan gjenoppbygge selvtillit ved å engasjere seg med folk som gir deg en god følelse, verdsetter deg og ikke har lyst til å kontrollere deg.
  •  
  • Gjør ting som gjør at du føler deg verdifull og dyktig. Kontrollfreaket har sannsynligvis gjort at du føler at du ikke kunne gjøre noe riktig. Gi tid til oppgaver som du vet at du har det bra med; Det spiller ingen rolle om det handler om yoga eller å skrive en årsrapport.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bestem de neste trinnene. Enten utarbeide en plan for å bli og fortsette arbeids- eller kjærlighetsforholdet, eller gå ut og sett en tidslinje slik at du har kontroll over saken. Hvis du lever med et kontrollfreak, kan du prøve å løse ting strategisk og følsomt. Pins tvist ikke; Del dine følelser rolig og effektivt. Du trenger ikke å bli kontrollert; Husk at du har rett til å leve slik du vil.  
    
  • Noen ganger er det siste alternativet å gå, spesielt hvis du prøver å hevde deg selv og håndtere situasjonen, men det blir fortsatt ikke bedre for deg.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

      

            
Relasjoner populær:
Finn ut om noen utnytter deg.

Å holde et langdistansebasert forhold spennende.

Finn ut om forholdet til din forelskelse.

Forstå folk.

Få folk til å forlate deg alene.

Forlater en kvinne.

Avvis et kyss.

Få noen til å fortelle deg en hemmelighet.

Noen er trøstende selv når du tror du er hjelpeløs.

Elske din venn.

Svar på Takk.

Behave riktig etter en oppbrudd.

Vær med en Steinbukken partner.

Finn ut hvorfor noen er slem for deg.

Finn ut om en jente liker deg.

Være forståelse og vis medfølelse.

Forlate din kjærlighet.

Vend en venn til en elsker.

Bli en livstrener.

Går ut med en skilt mann.

Ha et langsiktig forhold.