Home \ relasjoner
 

Ta tak i en ekstremt umoden person.

 

Om vi ​​liker det eller ikke, på et tidspunkt i våre liv, vil vi alle møte en ekstremt umoden person - enten i arbeid, i vårt veldedige arbeid eller andre steder. Innflytelsen fra denne umodne personen kan imidlertid permanent skade vårt følelsesliv, vårt sosiale liv eller til og med hele vårt livsperspektiv. Med god forståelse, selvkontroll og praksis, vil du være i stand til å håndtere dette menneskelige slaget rolig og avslappet.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Forstå ufrivillig oppførsel  ,

    
   
 1.            1      Vurder personens alder. Ordet umodne betyr "ikke fullt utviklet". Det kan være helt naturlig, gitt personens alder, at hun ennå ikke vet hvordan man skal reagere på typiske situasjoner. Jo yngre personen, jo vanskeligere blir det for dem å få riktig innsikt og ta avgjørelser. Hvis den umodne oppførselen oppstår hos unge, bør du svare på mer forståelse. 
    For eksempel kan en mannlig tenåring vise umodenhet ved å rive dårlige vitser om bryster og peniser, feste i nærvær av vennene sine, bore nesen og i utgangspunktet oppfører seg som et umodent barn. Selv om disse tingene er ekstremt ekkelt og uutholdelig, kan de fortsatt være helt normal oppførsel for en person i den alderen og bør derfor ignoreres. Gi yngre mennesker friheten til å vokse og modne før du reagerer i sinne.  På den annen side kan en voksen person som faktisk ser ut til å være moden i mange aspekter (f.eks. Noen som har lenge siden utvoksede fartspøk) fortsatt mangle følelsesmessig modenhet - hun kunne være hensynsløs, ikke i stand til å ta ansvar for sine egne feil eller forsøker å gjøre deg bevisst sjalu eller sint.  
         
 2.  
 3.             2      Identifiser følelsesmessig modne og umodne svar. Ekstreme situasjoner kan noen ganger utløse følelsesmessig umodne svar. Dette faktum er kalt i jargongen, også alderegresjon og forårsaker grenser mellom voksen og barnslige følelser uskarphet. Reag mer selvbevisst når du innser at noen viser en umoden respons. Det er flere måter du kan identifisere om reaksjonen er en voksen eller barnslig / umodentlig følelse.  
    
  • En person som er følelsesmessig umoden vil reagere: reaktivt; å betrakte seg som offeret; gi frihet til deres følelser (intense og følelsesmessige reaksjoner, som tantrums, hylende angrep, etc.); egoistisk og bekymret bare med deres selvbeskyttelse; ser ut til å rettferdiggjøre sine handlinger for seg selv eller andre; være manipulerende; å være motivert av frykt eller følelsen av at hun må "gjøre noe" og forsiktig forsøke å unngå svikt, ubehag og avvisning.  
  •  
  • En person som har følelsesmessig modenhet er: åpen for å lytte til den andres perspektiv; proaktivt; motivert av vekst og handling med en visjon eller en hensikt; handle fordi hun vil ha det og ikke fordi hun føler hun må; handle med integritet, noe som betyr at deres handlinger er i samsvar med deres verdier.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forstå hvorfor en person kan være følelsesmessig umoden. Mennesker som er følelsesmessig umodne, har det vanskelig å håndtere sine følelser, og opplever ofte en lært hjelpeløshet eller følelsen av at de ikke klarer å forandre situasjonen eller forbedre livet. Personen kan vise disse reaksjonene fordi hun aldri har lært å håndtere og håndtere vanskelige følelser. Selv om deres umodne oppførsel selvfølgelig er uhensiktsmessig, kan det være lettere for deg å reagere mer forståelsesfullt når du innser at denne personen opptrer ut av et fryktsted fordi han føler seg nødt til å beskytte seg mot de ubehagelige situasjonene.       
 6.  
 7.             4      Erkjenn at det kan være psykiske problemer. Personen som gjør livet vanskelig for deg med sin umodne natur, kan for eksempel være lider av ADHD eller en personlighetsforstyrrelse. Psykiske lidelser av denne typen kan sees på forskjellige måter og kan lett bli feilfortolket som umodne.  
    
  • En person som har ADHD kan ganske enkelt virke umoden, selv om de faktisk lider av en psykisk lidelse. Denne personen kan ha problemer med å konsentrere seg og chatter, eller være sosial og forstyrre andre, eller bli verbalt aggressiv når den er frustrert eller har problemer med å kontrollere sine følelser, noe som resulterer i raseri og hylende fører.  
  •  
  • Borderline personlighetsforstyrrelse er også vanligvis ledsaget av ekstreme humørsvingninger.
  •  
  • Personer med antisosial personlighetsforstyrrelse er ofte uvennlige og mangler evnen til å akseptere andres følelser.  
  •  
  • Personer med histrionisk personlighetsforstyrrelse kan reagere ekstremt følelsesmessig for å tiltrekke seg oppmerksomhet. Videre viser de ofte misnøye og uro når de ikke er i fokus.  
  •  
  • Narcissistisk personlighetsforstyrrelse manifesterer sig i mennesker som har overdreven selvtillit, men er ikke i stand til å vise medfølelse mot andre mennesker. Dette resulterer i et følelsesmessig sårbarhet som ofte kan manifestere seg i ekstreme følelsesmessige utbrudd.  
  •  
                   
 8.  
             

    2      Avtale med en følelsesmessig umoden person  ,

    
   
 1.             1      Forstå at du ikke kan tvinge noen til å endre seg. I sannhet er det ikke ditt ansvar å handle aktivt - hvis den andre personen ikke kan eller vil ikke gjenkjenne sin umodne oppførsel og gjøre tilsvarende endringer, er det lite du kan gjøre. For en følelsesmessig umoden person kan det være spesielt vanskelig å identifisere behovet for forandring, siden tendensen til å klandre andre eller omstendighetene for ens egen dårlig oppførsel er et typisk kjennetegn for følelsesmessig umodenhet.  
    
  • Det eneste du kontrollerer er din egen oppførsel - hvordan du reagerer på personen og hvor mye tid du bruker med den personen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prøv å begrense kontakten med denne personen. Avhengig av hvor sterk den annen persons umodenhet er og hvor stor deres vilje er å forandre noe, kan det være nødvendig å fullstendig forvise den umodne personen fra livet ditt. Hvis den umodne personen er din romantiske partner, kan det hende du må avslutte forholdet hvis du ikke har viljen til å endre seg. Hvis den umodne personen er noen, kan du ikke bare forvise livet ditt, for eksempel sjefen din, en arbeidskollega, et familiemedlem mv., bør du prøve å begrense samspillet med den personen så mye som mulig. 
    
  • Hold samspillet så flyktig som mulig. Unnskyld høflig, men konsekvent når den umodne personen engasjerer deg i en samtale ved å si noe sånt, "Jeg beklager at jeg er så snill, men jeg er midt i et ekstremt krevende prosjekt akkurat nå, og jeg burde kom tilbake til jobb så snart som mulig ".
  •  
  • I sosiale situasjoner, så mye som mulig, bør du prøve å ignorere den umodne personen ved å snakke med andre eller slektninger.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kommunisere selvsikker. En følelsesmessig umoden person kan være manipulerende og egoistisk - så hvis du virkelig trenger å kommunisere med henne, bør du streve for en klar, konsistent og selvsikker kommunikasjon. Selvsikkerhet betyr selvsagt ikke aggressiv - det betyr at du klart, respektfullt, men definitivt uttrykker det du trenger, samtidig som du tar hensyn til den andres behov, følelser og ønsker. I sammendraget betyr dette at du forventer klart hva du trenger uten å bekymre deg mye om den andre persons utfall eller svar. 
    
  • Forstå at den andre personen ikke nødvendigvis må svare på en moden måte - selv om du prøver å være spesielt moden.
  •  
  • Lær mer om hvordan du kan være selvsikker ved å lese følgende wikiHow artikkel: Å være selvsikker.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Snakk med den andre personen. Hvis du føler at den andre personen er åpen for tilbakemelding, og det er også en person du vil beholde i livet ditt, bør du prøve å snakke med henne om hennes umodne atferd. Du bør imidlertid forberede deg på å være defensiv og defensiv. Dessverre kan denne reaksjonen forhindre at meldingen virkelig kommer til henne. Du kan til og med foreslå at hun søker hjelp fra en terapeut eller annen egnet person til å lære moden, effektiv kommunikasjon. 
    
  • Identifiser de oppføringene som er umodne og klart formuler hvilken effekt de har på deg. Et eksempel: "Jeg føler meg overveldet og overbelastet hvis du ikke tar noe ansvar i husholdningen. Kan du hjelpe meg med noen ting hver uke, vær så snill? ". Deretter kan du bruke konkrete ting til den andre personen de kan gjøre.
  •  
  • Du kan minne om den umodne personen som forandrer seg, kan være svært vanskelig, men at du vil være der for dem i denne prosessen, og hjelper dem til å vokse og modne - når de er klare.
  •  
         
 8.  
             

    3      Svar på aggressiv umodne oppførsel  ,

    
   
 1.             1      Ignorer personen og fjern deg fra samtalen. Dette er den beste og enkleste måten hvis den umodne personen prøver å få oppmerksomheten eller reaksjonen fra deg. Når du svarer på disse negative oppføringene, gir du den umodne personen hva de vil og bekrefter effektiviteten av deres umodne handlinger. Hvis du bare ignorerer henne, vil hun sannsynligvis reagere frustrert og finne ut at hennes angrep ikke vil fungere for deg, til slutt gi opp negativ oppførsel. 
    
  • Når den umodne personen mister sin nerve eller prøver å starte en kamp, ​​er det spesielt viktig at du kommer bort fra din innsats for å irritere eller skade deg.
  •  
  • Stopp å se på den umodne personen. Snu enten hodet eller vekk øynene dine. Bare ikke gjenkjenne deres tilstedeværelse lenger.
  •  
  • Vend ryggen på henne. Selv om hun sirkler deg rundt for å kunne se deg direkte igjen, bør du bare vende deg bort igjen.
  •  
  • Gå bort. Flytt målrettet og raskt, unngå samspill med henne til hun gir opp og ikke løper etter deg.
  •  
  • Hold nesen i alle elektroniske enheter. Det er ekstremt vanskelig å adressere eller irritere en person som er konstant opptatt med mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin. Du vil bli så bundet opp av enheten din at du ikke engang vil merke den umodne personen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Spør den andre personen om å forlate deg alene. Hvis den umodne personen bare ikke forstår eller bare ikke vil forlate deg alene, kan du være på utkikk etter direkte konfrontasjon og fortelle henne at du ikke lenger vil være med henne. Samle alt ditt mot og be høflig og be dem om å forlate deg alene mens du fjerner deg selv fra det korroderende miljøet. Prøv ett av følgende: 
    
  • Ha barmhjertighet mot den umodne personen ved å fortelle henne: "La meg være alene nå. Mitt humør er bare ikke det beste.
  •  
  • Hent til punktet og fortell henne hva du vil: "Bare la meg være alene".
  •  
  • Prøv en direkte tilnærming: "Jeg vil ikke argumentere for deg lenger. Denne samtalen er over en gang for alle ".
  •  
  • Prøv "broken record" -teknikken. Bare gjenta igjen og igjen nektet å snakke med den umodne personen ved å si, "Denne samtalen er over. Basta. " Hold deg rolig når du bruker denne metoden og gå bort.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forklar den andre personen om deres handlinger. Det er mulig at den andre personen ikke skjønner at de er umodne. En del av å vokse opp er å lære å håndtere yngre og / eller mindre modne mennesker. Konfronter den umodne personen med sin irriterende oppførsel og fortell henne at hennes handlinger er upassende, fordi det kan føre til at hun ignorerer deg fra nå av. 
    
  • Selv en hensynsløs og direkte metode kan virke: "Jeg setter ikke pris på din oppførsel i det hele tatt. Bare stopp den ".
  •  
  • Fortell den andre personen om deres umodne oppførsel: "Du er ekstremt umoden. Stopp irriterende meg. "
  •  
  • Formuler svaret ditt som et spørsmål: "Er du klar over hvor ufruktbar du er?".
  •  
         
 6.  
 7.             4      Motstå trang til å bekjempe brann med ild. Selv om du kanskje vil holde deg umoden og slå den umodne personen med dine egne våpen, kan denne tilnærmingen komme tilbake. Hvis du arbeider med en umodig situasjon i ditt faglige miljø, kan deg ende opp med å få problemer. I verste fall kan det til og med være farlig å anspore en umoden person som er aggressiv eller hurtigherdet. Hvis du er fristet til å svare på denne personen, bør du være klokere og bare gå bort.       
 8.  
 9.             5      Få hjelp. Hvis den umodne personen er aggressiv og ikke vil stoppe å trakassere deg, bør du konsultere advokat eller ringe til politiet. Ingen har rett til å trakassere deg eller angripe deg. Disse menneskene trenger utenfor innflytelse for endelig å gi slipp på deg, og sannsynligvis vil de ikke gi fred før noen har en innflytelse på dem som de ikke kan unnslippe. Det er noen forskjellige effektive alternativer: 
    
  • Bruk støtte fra ditt personlige nettverk. Hvis kontakt med den umodne personen er uunngåelig, bør du be om hjelp fra en venn, familiemedlem, lærer eller rektor, sjef eller annen person du stoler på.
  •  
  • Fortell den umodne personen som du vil ringe til politiet. Tyrens trussel kan skremme den andre personen så mye at hun endelig forlater deg.
  •  
  • Ring politiet. Hvis du frykter for din sikkerhet, eller hvis den umodne personen trakasserer, truer, forfølger deg eller truer vold, eller bruker våpen, kan politiet få lov til å gripe inn eller du kan i det minste få mulighet til å lage en politirapport. Sørg for at du holder en detaljert oversikt over hver hendelse, slik at du kan bevise trakassering og varighet av trakasseringen uten tvil.
  •  
  • Chikane inkluderer trusler; gjentatte anrop, SMS, e-post, etterlater meldinger eller andre former for kontakt; hvis den andre personen følger deg utpressing; ødelegger dekkene dine eller andre eiendeler.  
  •  
  • Vurder å få en restraining rekkefølge. Selv om loven varierer fra land til land, kan du likevel snakke med politiet eller en advokat om rettssaken som er tilgjengelig for deg i en slik situasjon.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (13)      
Relasjoner populær:
Overvinne hjerteslag.

Avtale med avvisning ved din forelskelse.

Glemte noen.

Finn en mann med stjerneskiltet Jomfruen.

Vær en fast venn av en musiker.

Spør en gutt hvis han går på skoleballen med deg.

Få folk til å gjøre ting.

Få sin venn til å kysse deg.

Bli venner med ex kjæresten.

Finne den riktige fyren.

Kittle noen.

Snakk med din forelskelse, selv om du er sjenert.

Håndtering av kvinner.

Snakk med en jente du vil gå ut med, men tør ikke snakke.

Stopp å være en ensom.

Bor hos noen som lider av PTSD.

Opprett en rapport.

Fortell din beste venn at du elsker henne.

Forbedre vennskapet.

Gjør kjæresten glad.

En jente går rundt.