Home \ relasjoner
 

Sett et ultimatum.

 

Å gi noen et ultimatum i livet ditt er en fundamental forandring, enten det er din ektefelle, lover, barn, sjef, kollega, klient, foreldre eller noen andre du samhandler med. Når du kommer til dette stadiet, er det mulig at du allerede har gjennomgått mye traumer og vanskeligheter på grunn av personens oppførsel, handlinger eller kommentarer, så det er sannsynlig at det er mange følelser forbundet med dette ultimatumet. Men du må fortsatt tenke klart og rasjonelt, for å være sikker på at dette er det eneste alternativet som fortsatt er mulig, og enda viktigere, at det er noe du absolutt mener.

 

Til slutt må du være forberedt på å gå gjennom den eller gå etter et ultimatum, fordi... det er det!

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Tenk på hvorfor du kom til dette punktet. Å gjøre et ultimatum er like mye en test av din tro, da det er en test av den andres vilje til å endre sin stil, og det er veldig konfronterende, med mindre du Har allerede gjort fred med din side av det forventede resultatet. Det kan føles som det eneste alternativet som fremdeles eksisterer, men det er ikke lett eller nødvendigvis den siste sjansen til å fortsette et forhold til noen. Og det er endelig. Pass på at du diskuterer alle andre måter som å diskutere, spørre, forklare følelsene dine, vise konsekvensene, etc. før du lager et ultimatum.       
 2.  
 3.             2      Vurder dine følelser. Hvis du gir et ultimatum som følge av ikke å kunne kontrollere dine følelser, er dette en faresone. Angi et ultimatum fordi du er frustrert, sint, opprørt, forvirret eller usikker går bakover. Hvis personen ikke er enig, er du fortsatt i dine negative følelser. Og selv om hun er enig, kan dine negative følelser gjøre det vanskelig eller til og med umulig for deg å komme til en retningsendring i forholdet ditt. Sørg for at du allerede har arbeidet gjennom alle problemene med klarhet og at du har beregnet hvordan dine følelser styrer reaksjonene dine. Bare hvis du godtar de mulige konsekvensene og håndterer dine egne følelser, bør du fortsette.        
 4.  
 5.             3      Lag en realistisk vurdering av sjansen for suksess. Sannsynligheten for at et ultimatum vil fungere, avhenger av en rekke faktorer, f.eks. Personligheten til personen du lager ultimatumet til og deres egne følelser eller håndteringsstrategier. Hvis hun er en åpenmodig person som er villig til å lytte og lære av den objektive diskusjonen om hennes tenkemåte, har ultimatumet mer innflytelse enn en person som "stoned" hele tiden og ikke kunne bruke et nyktert øyeblikk å jobbe gjennom sin selvmedlidenhet og ulykke. Et ultimatum fungerer sjelden for noen som har egen evne til å takle livet, påvirkes av depresjon, rusmiddelmisbruk eller andre negative håndteringsstrategier. I dette tilfellet er tilrettelegging av profesjonell hjelp viktigere for ham enn å kreve endring; så lenge han ikke kan tenke rett, kan et ultimatum presse ham ned i kaoset. Blant anledninger når et ultimatum kan fungere kan det være:  
    
  • Noen du har vært i alderen, men hvem bekjenner ikke til deg. Hvis du er sikker på at han elsker deg til tross for hans kalde føtter, kan den lille pushen hjelpe ham med et ultimatum. Men hvis du vet at personen egentlig ikke er der for deg, så vil ultimatumet sannsynligvis ikke fungere.
  •  
  • Noen du liker og vet at han liker deg, men som ikke har brukt mye tid med deg, eller som er for distrahert av arbeid eller andre forpliktelser til å fokusere på deg, kan med et ultimatum bli flyttet for å gjenkjenne effektene av hans distansering.
  •  
  • Noen i livet ditt må ta en beslutning slik at du kan gjøre endringer i noe, f.eks. hvor du bor eller hvordan en aktivitet utføres på jobb. Vær imidlertid forsiktig så du ikke bruker din ubesluttsomhet eller manglende evne til å gjøre endringer som en unnskyldning for deg selv, for ikke å finne alternative eller mer konstruktive måter å forandre ting og gjøre et bedre liv på.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Velg et passende øyeblikk. Personen du gir et ultimatum bør være oppmerksom og klar til å håndtere deg, så velg et øyeblikk når du har full oppmerksomhet. Sørg for at hun ikke er under påvirkning av alkohol eller rusmidler, og er ikke distrahert mens du snakker med deg. Du vil ikke at hun skal forkaste deg eller være enig med noe uten å virkelig si det, fordi hun ønsker å gjenopprette fred. Dette krever en nøye analyse av riktig tid fra deg, men det er verdt det.  
    
  • Velg også en tid når deg er rolig og samlet. Det er ikke noe poeng i å gi noen et ultimatum i en krangel, eller hvis du er så opprørt eller sint at du ikke kan tenke klart. Ultimatumet fortjener å være i beste form og å tenke klart.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vær fornuftig. Når du lager et ultimatum, er det at den andre personen virkelig kan nå det. Det hjelper ikke hvis du ber om det umulige når den andre personen knapt legger føttene på gulvet. Spesielt spør ikke om noe du vet at den andre personen må bytte. Det er en fin linje mellom å be om å endre visse dårlige vaner og atferd og forventningen om at denne personen ikke lenger er seg selv. Hjelp henne til å se at dårlig oppførsel er ikke hva hun egentlig er; med andre ord, alltid fokusere på atferden og dens konsekvenser for deg, i stedet for å fornærme personen eller la henne få vite at hun har feil som person.  
    
  • Gi aldri en annen person et irrasjonelt eller uetisk ultimatum. Videre bør alt som du vet for å være i strid med ditt hjerte ikke være en del av et ultimatum.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Gjør hva du forventer og hva konsekvensene er fra din side, de tingene du ber om, bør ikke skje. Dette burde være veldig direkte, f.eks. i veien "Hvis A ikke skjer, da skal jeg gjøre B". For eksempel:  
    
  • "Hvis du ikke slutter å dyrke marihuana i hagen vår til neste mandag, vil jeg flytte et annet sted hvor det ikke vokser noen stoffer i hagen."
  •  
  • "Vi har vært sammen i 20 år, jeg liker ikke dette ville ekteskapet lenger - det gjør at du føler at du egentlig ikke er min, jeg vil gifte meg og jeg vil vite innen månedenes slutt hvis du er enig med meg Hvis ikke, vil jeg forlate deg. "
  •  
  • "Jeg har spurt deg 5 ganger for å hjelpe meg med å bestemme hvilken skole lille Johnny skal gå i skole. Jeg viste deg brosjyrene og forklarte prisene og registreringsfristen er nesten over, hvis du ikke er med meg for å diskutere hvilken skole som er best, skal jeg ringe ham i morgen kveld på [ring den dyreste grunnskolen der det er]. "
  •  
         
 12.  
 13.             7      Forvent en negativ reaksjon. Nesten noen liker å bli gitt et ultimatum. Noen ganger kan det være akkurat hva personen trenger, men det gjør det ikke lettere å høre. Og med den personen som sliter med å overvinne problemet, har du fått oppmerksomhet i klare ord, har du sikkert truffet en sensitiv nerve. Forventer problemer og mulige negative resultater. Hvis du for eksempel å be noen om å bekjenne deg kan føre til det motsatte i tilfelle en person som innser at du er seriøs og at forespørselen din er i konflikt med sitt eget ønske om å være fri og ubemannet. Siden et ultimatum ofte går til hjertet og på grunn av det som den andre eksplisitt har unngått å klargjøre for seg selv, kan han se på deg som en fiende. Derfor må du være forberedt på å gi slipp hvis han ikke er enig.  
    
  • Personen kan være slem, blaspheme, bark, le, ignorere eller fornærme deg. Alle disse tingene er rettet mot å gjøre deg liten, samtidig som du unngår din egen smerte eller mangel på retning, og selv om du har rett, må du innse at å presse noen er en delikat og potensielt forstyrrende ting.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Vær forberedt på å gi slipp. Du må være helt sikker på at du vil forlate eller avslutte en situasjon som beskrevet i ultimatumet dersom personen legger deg til testen og lar det skje. Du må gjøre det som en pjokk, til hvem du vil undervise i manerer, slik at den tilsvarer kunngjøringen. Og hvis du nettopp har levert den endelige meldingen personen ønsket å høre, må du være forberedt og gjøre det slik du sa.                  
 16.  
             

Tips .

    
   
 • Mor Teresa sa en gang: "Jeg har funnet paradokset at hvis du elsker, til det gjør vondt, så er det ikke mer smerte, bare mer kjærlighet." Noen ganger, når du konfronterer det desperate behovet for å lage et ultimatum, er det deg selv at du bør være oppmerksom på. Når du undersøker dine egne utløsere (eller knapper) som er trykket, kan du oppdage at det virkelige problemet er at du må lære å håndtere noen som ikke oppfører seg som du vil eller hvem gjør ikke det du vil ha. Og det kan være at du må innse at du sannsynligvis ikke kan tvinge ham i en retning, og at det er deg som forandrer ditt perspektiv og må gå om det annerledes. Å elske mer utfordrende mennesker kan medføre mye smerte og ofre, men i retur kan du bli en mye bedre person ved å fortsette å jobbe gjennom din egen smerte til du finner ut hvordan du elsker igjen - og så uten betingelser og din behov.
 •  
             

Advarsler .

    
   
 • Hvis du setter et ultimatum og ikke trekker det av, vil det gi deg omdømmet til en svak karakter, og folk antar at du "slår en blinde alarm" hvis du alltid går tilbake på et ultimatum.
 •  
 • Ultimater er avtalebrytere; de avslutter relasjoner. Du vet dette før du setter en, så vær forberedt på slutten.
 •  
 • Uansett gyldigheten av et ultimatum svinger noen mennesker alltid bort fra folk som spør dem fordi de føler at det er følelsesmessig utpressing.
 •  
             
Relasjoner populær:
Elsker din venn deg virkelig.

Forbedre ditt sosiale liv.

Finn ut om en jente liker deg.

Få noen ut av hodet.

Få den personen du liker å like deg også.

Gi noen gode råd.

Tåle et opprør.

Lag en jente som deg selv om hun er forelsket i noen andre.

Vet om hun ikke liker deg lenger.

Samle inn penger for en god sak.

Lag en jente fra skolen til kjæresten min.

Gjør en samtale med kjæresten sin.

Angre din nabo.

Flørt online.

Kom deg sammen med at exen din er bra etter oppbrudd.

Finn nye beste venner.

Bli kvitt skyld og bygge selvtillit.

En jente underholdt.

For å ha et forhold til en kollega.

Finn en venn over internett.

Respektere en transperson med respekt.