Home \ relasjoner
 

Stopp kritisere andre.

 

Kritikk er gift for et sunt forhold. Selv om det er greit å ærlig talt uttrykke frustrasjon når noen har opptrådt på en måte som har skadet deg, kan overdreven kritikk over tid fortsatt føre til ekstreme spenninger i et forhold. Først må du jobbe med å endre din egen atferd, slik at du kan nippe din upassende kritikk før du har en sjanse til å snakke det. Deretter bør du finne flere effektive kommunikasjonsformer som du kan reagere når en annen person irriterer eller irriterer deg. Sist men ikke minst, bør du jobbe for å utdanne deg selv og stille spørsmål om uberettigede forutsetninger om andre som gjør deg til en altfor kritisk person.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Endre oppførselen din  ,

    
   
 1.            1      Tenk før du snakker. Før du passerer uhøflig kritikk, bør du stoppe og kort tenke på om du bør si noe i det hele tatt. Hvis noen andre gjorde noe som skjedde på nerver, er det virkelig alltid nødvendig å fortelle dem? Noen ganger vil det være best å forlate små feil bare utenomtale. Prøv å ta noen dype puste og bare forlate rommet i stedet for å kritisere den andre personen.  
    
  • Du bør unngå å kritisere en annen persons karakter. Folk har svært liten kontroll over deres karaktertrekk. For eksempel, hvis vennen din Jana pleier å fokusere på egne interesser håpløst, ville det være best å bare smile og si hei når hun snakker i timevis om den nye tv-serien som spenner henne så mye. Hvis denne oppførselen bare er en del av hennes unike personlighet, vil kritikk sannsynligvis ikke føre til at hun forandrer sin oppførsel.  
  •  
  • Unngå kritikk som refererer mer til personens karakter enn konkrete handlinger. For eksempel kan det være et problem hvis vennen din glemmer hver måned for å betale regningene til rett tid. Men du vil ikke gjøre det bra hvis du sier noe som "Hvorfor er du så glemsom?" Det kan være best å ikke si noe for øyeblikket, og senere, når du har roet litt, for å starte en samtale om hvordan vennen din bedre kan håndtere å betale regninger, for eksempel ved å laste ned en app på mobilen hans som vil sende ham en påminnelse hver måned når det er på tide å betale regningene igjen.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vær realistisk. Kritiske mennesker har ofte svært høye forventninger til menneskene rundt dem. Det er mulig at din forkjenning for kritikk skyldes dine overbelagte forventninger til dine medmennesker. Hvis du finner deg selv konstant irritert eller skuffet over dine medmennesker, kan det være lurt å justere dine forventninger.  
    
  • Tenk på siste gang du kritiserte noen. Hva førte til denne kritikken? Var dine forventninger realistiske i denne situasjonen? Anta for eksempel at du kritiserte din venn for ikke å svare på din tekstmelding raskt nok da hun var ute med vennene sine. Du har fortalt henne at du har følt forsømt og at hun burde ha reagert umiddelbart.
  •  
  • Pause og kontroller dine forventninger. Kan du virkelig forvente at kjæresten din sjekker telefonen hvert minutt når du reiser med vennene sine? Har ikke kjæresten din rett til et sosialt liv utenfor forholdet ditt? Du har kanskje oversett SMS eller svart på for sent noen ganger fordi du var opptatt. I så fall bør du tilpasse dine forventninger. Det er ikke hensiktsmessig å forvente en umiddelbar respons på en SMS hvis du vet at kjæresten din spenderer tid med vennene sine.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ikke ta andres handlinger personlig. Ofte har kritiske personer en tendens til å tilpasse alle handlingene som foregår i sitt miljø. Dette kan føre til at du personlig tar handlinger fra andre mennesker og relaterer seg til deg. Hvis en annen person kommer på nerver eller gjør livet vanskelig for deg, kan du føle behovet for å kritisere den personen. Du bør imidlertid alltid huske på at andre mennesker har et eget liv og spesifikke vanskeligheter. Hvis noen har gjort noe som plager deg, kan du anta at de fleste av disse handlingene ikke ble rettet til deg personlig. 
    
  • For eksempel, anta at du har en venn som regelmessig nektar datoer med deg. Du kan føle mangelen på respekt for deg selv og føre til at du kritiserer den andre personen for ikke å verdsette ditt forhold nok. Det er imidlertid svært sannsynlig at du ikke bør ta vennens handlinger personlig.
  •  
  • Prøv å se på situasjonen fra et objektivt utenforperspektiv. Er din venn veldig opptatt og stresset? Er din venn fundamentalt upålitelig og uberegnelig? Er din venn mer innadvendt enn andre? Ulike forhold kan føre til at vennen din kansellerer planer oftere enn andre mennesker. Det er en god sjanse for at det ikke handler om deg personlig. Hvis du kritiserer din venn, kan du imidlertid legge enda større press på en person som allerede har stor stress i livet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Separat individet fra sine handlinger. Kritiske mennesker er ofte skyldige i filtrering. Dette betyr at du bare konsentrerer seg om de negative aspektene av en situasjon eller en person, og ikke vurderer positive i tillegg til de negative aspektene og egenskapene. Denne oppførselen kan føre til at du kritiserer andre mennesker igjen og igjen. Hvis du finner deg selv å anta personens karakter, bør du stoppe umiddelbart. Forsøker å skille frustrerende handling fra personen som utførte handlingen. Vi oppfører oss alle dårlige og urettferdige noen ganger. Men på grunn av en isolert tomt kan du ikke trekke noen konklusjoner om karakteren til en person. 
    
  • Hvis du ser noen trykke inn, tror du umiddelbart at personen er veldig uhøflig? I så fall, stopp et øyeblikk og tenk igjen. Kanskje denne personen er veldig stresset. Kanskje er personen i tankene og skjønte ikke at hun presset fremover. Du kan bli frustrert av den andres handling. Det er irriterende når noen prøver å komme foran deg. Du bør imidlertid prøve å ikke dømme karakteren til en fremmed ved sine handlinger.  
  •  
  • Når du jobber for å skille personen fra handlingen, vil behovet for å kritisere andre automatisk reduseres. Når du begynner å innse at du ikke kan knytte karakteren til en person til en enkelt handling eller beslutning, vil det være umulig for deg å stille spørsmål til en annen person for å være uhøflig eller respektløs.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Fokus på det positive. For ofte har superkritisk tenkning sin opprinnelse i det spesifikke perspektivet som du vil se på en bestemt situasjon. Hver person har feil og svakheter. Men de fleste har også mange positive sider som langt overveier de negative egenskapene. Prøv å overse de negative egenskapene til en person og fokusere på de positive. 
    
  • En positiv holdning kan forandre hvordan du reagerer på stress. Negative følelser kan aktivere amygdala i hjernen, som regnes som den største utløseren for stress og angstreaksjoner. Å være spent og irritert kan føre til negative samspill med andre mennesker. Men hvis du jobber bevisst for å få en positiv holdning til livet, kan det motivere deg til å slutte å kritisere andre så ofte.  
  •  
  • Tro at hver person iboende har gode ting. Selv om du kanskje ser denne utsagnet kritisk, bør du i denne forbindelse forsøke å gi alle dine medmennesker tilliten. Forsøk å finne folk som gjør godt i denne verden. Konsentrere deg om personen i supermarkedet som ønsket at kassereren skulle ha en fin dag. Bli oppmerksom på arbeidskollegaen, som smiler deg så fint på vei til skrivebordet.  
  •  
  • Ofte er det selvsagt at en persons feil skyldes andre positive egenskaper. For eksempel kan vennen din ha lang tid å fullføre de enkleste husholdningsoppgaver. I sannhet trenger han bare lenger, fordi han gjør jobben sin mer samvittighetsfull enn andre. Kanskje han trenger 20 minutter lenger mens han vasker, men han sørger for at oppvaskene er veldig rent etterpå.
  •  
                   
 10.  
             

    2      kommunisere mer effektivt  ,

    
   
 1.             1      Gi tilbakemelding til dine medmennesker i stedet for kritikk. Som nevnt tidligere, når du bor hos noen mennesker, er det sporadiske problemer som du må adressere. En romkamerat som aldri klarer å betale regninger i tide, kan godt bruke noen veiledning. En medarbeider som er sent for sent til møter, kan trenge litt hjelp med sin tidshåndtering. Det er imidlertid en alvorlig forskjell mellom konstruktiv tilbakemelding og kritikk. Når du løser et problem, bør du fokusere på å lage forslag til den andre personen om hvordan de kan forbedre seg. Denne taktikken er mye mer effektiv enn ren kritikk. Vi mennesker er vanligvis mye mer lydhør overfor produktive utsagn som gir konstruktiv tilbakemelding og oppmuntring enn sterk kritikk.  
    
  • La oss gå tilbake til et tidligere eksempel. Din venn glemmer å betale din felles Internettregning hver måned. Dette fører til unødvendig stress og påminnelsesavgift. Kanskje du er fristet til å si noe som "Hvorfor kan du ikke betale nok oppmerksomhet til å åpne regninger?" Eller "Hvorfor husker du ikke bare når regningen skyldes?". Disse utsagnene er sannsynligvis ikke nyttige for din venn. Han vet allerede at han trenger å være mer oppmerksom, men tilsynelatende, uansett grunn, har han problemer med det.
  •  
  • I stedet for sterk kritikk, bør du gi tilbakemelding til din venn som inneholder ros og peker på en mulig løsning. For eksempel, si noe som, "Jeg synes det er flott at du prøver å være mer ansvarlig. Hvorfor får vi ikke en stor kalender for kjøkkenet? Når internettregningen kommer, kan du registrere deg så snart det er på grunn ". I tillegg kan du tilby ham din hjelp. Du kan for eksempel si, "Jeg kan minne deg om å sette det i kalenderen når regningen forfaller."
  •  
         
 2.  
 3.             2      Spør direkte til resultatet du håper på. Ineffektiv kommunikasjon resulterer ofte i ekstrem kritikk. Hvis du ikke klart forteller en annen person hva du virkelig vil ha fra henne, kan du ikke forvente at den andre personen skal lese tankene dine. Sørg for at du spørre på en direkte og respektfull måte for de tingene du vil ha fra den andre personen, slik at du en dag kan stoppe oppfordringen til uberettiget kritikk.  
    
  • Anta at vennen din alltid glemmer å vaske oppvasken han brukte. I stedet for å la vrede komme opp i deg sakte og så en gang i form av overdreven kritikk mot ham, bør du løse problemet umiddelbart.  
  •  
  • Vær respektfull når du løser problemet. Ikke si kortfattet, "Stopp opp de skitne skjeene i vasken. Det gjør meg gal. Bare vask det av ". I stedet bør du si noe som "Kan du vær så snill å vaske bestikket ditt umiddelbart etter bruk? Jeg har lagt merke til at ofte skitne retter stables i vasken vår ".  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk "I-uttalelser". Selv i de beste forholdene kan det oppstå vanskelige situasjoner. Hvis noen overtrådte dine følelser eller irritert deg, bør du adressere det. I stedet for å kritisere den andre personen for deres oppførsel, bør du imidlertid beskrive problemet ved å bruke "I-uttalelser". "I-uttalelser" er uttalelser som er strukturert for å forholde seg til dine personlige følelser fremfor for tidlige vurderinger eller skyld. 
    
  • En "I-setning" består av tre deler. Det begynner med "Jeg føler" og så beskriver du umiddelbart hvordan du føler akkurat nå. Deretter beskriver du handlingen som utløste den følelsen i deg. Til slutt, forklar hvorfor du føler hvordan du føler.  
  •  
  • For eksempel, anta at du er opprørt fordi kjæresten din tilbrakte mesteparten av sin tid med vennene sine i helgen. Ikke si: "Det er veldig vondt at du tilbringer hele tiden med vennene dine og ikke inviterer meg. Jeg er ute av det hele tiden ".
  •  
  • Formuler den ovennevnte ideen ved å lage en "I-setning" ut av den. Du kan for eksempel Å si noe lignende, "Jeg føler at du går ut med vennene dine og ikke inviterer meg fordi jeg føler at du aldri vil tilbringe fritiden med meg."  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vurder den annen persons perspektiv. Raskdommer og kritikk går hånd i hånd. Hvis du kritiserer andre for ofte, kan du helt ignorere den andres perspektiv. Prøv å sette deg selv i stillingen til den andre personen før du kritiserer dem. Prøv å oppriktig se på situasjonen ut fra den andre personen. 
    
  • Tenk på kritikken du vil bli kvitt. Hvordan ville du føle deg hvis denne kritikken ble adressert til deg? Selv om det er sannhetskorn i kritikken din, bør du sørge for at du uttrykker det på en måte som den andre personen kan akseptere. For eksempel, anta at vennen din alltid er sen. Du kan bli fristet til å si: "Ved å være sent, behandler du meg med ekstrem respektløshet." Det er en god sjanse for at vennen din ikke engang prøver å behandle deg respektløst, og at han føler seg angrepet når du formulerer din kritikk slik. Hvordan ville du føle deg hvis en annen person angrep deg av denne grunnen?  
  •  
  • Prøv også å vurdere eksterne faktorer som påvirker andres oppførsel. La oss anta at din beste venn har vært mindre interessert i din bedrift i det siste. Kanskje det vil ta for alltid å svare på SMS eller kanskje det ikke vil svare. Har det skjedd noe i hennes liv som påvirker hennes oppførsel? Kanskje fortalte hun deg at hun er helt stresset på grunn av skolen eller jobben sin. Kanskje hun går gjennom en dårlig pause akkurat nå. Alle disse faktorene kan påvirke deres sosiale ferdigheter eller deres behov for fellesskap. Prøv å være forståelse og ikke hoppe til konklusjoner.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Finn en løsning på problemet som er gunstig for begge sider. Til slutt vil den beste måten å redusere kritiske utsagn til andre, aktivt søke løsninger på de problemene som plager dine mellommenneskelige forhold. Ideelt sett bør kritikk alltid bane vei for en effektiv løsning på en negativ situasjon. Kritikk for kritikkens skyld er ikke nyttig.  
    
  • Lær den andre personen hva hun trenger for å endre for å forbedre situasjonen for deg. La oss gå tilbake til eksemplet med vennen din: Kanskje du vil at han skal planlegge sin tid bedre og ha en bedre oversikt. Vis ham metoder for hvordan du gjør deg klarere raskere. Gi ham beskjed om hvilken tidsramme det er behagelig for deg. Det kan være svært viktig for deg å være over-punktlig ved hendelser. Fortell ham dine preferanser, så han kan ordne seg for å gjøre seg klarer raskere enn vanlig.
  •  
  • Du bør alltid være åpen for kompromiss. Det er litt overdrevet å delta på et parti tretti minutter før selve begynnelsen. Du kan bli enige om å ankomme ti til femten minutter på forhånd.
  •  
         
 10.  
             

    3      Fortsett  ,

    
   
 1.             1      Utfordre dine hastige dommer om andre. Vi tar stadig forutsetninger og vurderinger om andre mennesker. Å trekke for mange for tidlige konklusjoner om andre kan gjøre deg for kritisk. Når du går gjennom din normale dag, bør du alltid stille spørsmål om dine egne tanker når du innser at du vil kritisere noen. 
    
  • Du kan konkludere med at en person kledd smart og har mye sminke, må være materialistisk. I sannhet kan denne personen bare være usikker. Kanskje personen føler seg bedre når hun klær på en bestemt måte. Du kan vurdere en person som ikke har uteksaminert fra videregående skole som lat eller umotivert. Det kan imidlertid også være enkelt at denne personen kommer fra et vanskelig hjem og måtte avbryte sin utdanning på grunn av ugunstige forhold.  
  •  
  • Husk alltid: Alle gjør feil. Hvis en annen person tillater en slip-up, tenk på en situasjon der du ikke oppførte seg eller oppførte seg riktig. For eksempel, hvis noen hadde forrang ved et veikryss, bør du huske dine egne tidligere feil.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Arbeid på deg selv. Er det kanskje et problem i ditt eget liv som du unnlater fra dine medmennesker? Hvis du er fornøyd med jobben din, relasjoner, samfunnsliv eller andre aspekter av deg selv, bør du prøve å løse disse problemene. Spenningen forårsaket av en negativ holdning kan negativt påvirke din generelle helse og trivsel, slik at du ikke klarer å håndtere stresset ditt riktig. Dette kan senere føre til utilstrekkelige sosiale interaksjoner. Hvis du gjør noe for å bli en mer positiv person, kan du massivt forbedre dine sosiale interaksjoner. Du vil da kunne reagere på konflikter på en mer effektiv måte.       
 4.  
 5.             3      Gjør deg selv. Mange mennesker har skjulte forringer. Før du dømmer eller kritiserer en annen person, bør du stoppe og vurdere om den andre personen kan slite med vanskeligheter eller forringelser som du ikke umiddelbart kan se. 
    Kollegaen, som virker uhøflig fordi hun aldri snakker, kan faktisk lide av angstlidelser i sosiale situasjoner. Din venn, som alltid avslører for mye personlig informasjon, kan ha Aspergers syndrom. Studenten i algebra kurset ditt, som alltid spør de samme spørsmålene, kan lide av en læringsforstyrrelse.  
  • Ta litt tid på å skanne informasjonssider om skjulte forringer. Før du gjør en ubegrunnet antagelse om personens karakter, bør du alltid huske at mange mennesker sliter med ubehag og funksjonshemning som andre ikke kan se.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta terapi, om nødvendig. Hvis du finner ut at din kritikk skyldes din egen misnøye, kan terapi være nødvendig. Sykdommer som Depresjon kan føre til at du opplever vrede episoder som du gir ut til dine medmennesker. Terapi kan hjelpe deg med å bedre dine følelser og være mindre kritisk. 
    
  • Hvis du føler at du trenger terapi, kan du spørre legen din om henvisning til en spesialist. Du kan også finne en liste over alle terapeuter på internett eller på din helseforsikring.
  •  
  • Hvis du fortsatt studerer, kan du ha rett til gratis konsultasjon og terapi gjennom universitetet ditt.
  •  
         
 8.  
           Les mer... (20)      
Relasjoner populær:
Vær en god mann og far.

Gjør en kjæreste forelsket i deg.

Lag en mann å le.

Finn ut om han er den rette.

Imponere en jente på en dato.

Datoer med professoren din.

Vis kjæresten din hvor mye hun betyr for deg.

Inviter en jente i femte klasse til en dato.

En gutt som kan fortelle deg at du er forelsket i ham.

Få en jente til å like deg.

Gjenopprett partneren din.

Vet om kjæresten din virkelig elsker deg.

Vær en kjære.

Hold en jente for alltid.

Kramper en jente som er mindre enn deg.

Føtter.

Separate og bli venner.

Finn ut om en jente du liker, vet at du liker det uten at du faktisk forteller henne.

Stopp å være moody.

Avtale med en anstendig venn.

Butterfly kyss.