Home \ relasjoner
 

Arbeide med ex.

 

Arbeide med din ex kan være en veldig skremmende og problematisk situasjon. Å bryte opp er vanskelig nok, selv om du ikke trenger å møte din eks på jevne mellomrom på jobb. Men det er mulig å omgå disse klippene og skape et sivilisert forhold mellom deg og din eks. Med direktehet og klart fokus kan du transformere subliminale spenninger til motivasjon. Denne motivasjonen hjelper deg å bedre ta vare på deg selv og oppnå dine arbeidsmål.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Overvinne separasjonen  ,

    
   
 1.            1      Still dine prioriteringer. Planlegg å prioritere arbeidet ditt og motivasjonen, selv når exen din er til stede. Vurder dine valg og innse at det er opp til deg å dele arbeidsmiljøet med din eks. Ingen kan tvinge deg til å gjøre det. 
    
  • Er jobben utvekslingsbar eller midlertidig? Som du tenker på, kan du oppdage at det å jobbe med exen din har flere ulemper enn fordeler fordi jobben legger mer belastning på deg enn det er verdt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tillat gjenværende følelser åpne og ærlige. Jo mer vi prøver å undertrykke tanker om noe, jo mer kommer de frem. Dette kalles "Pink Elephant Effect", og det gjelder alle slags fristelser. Så ikke bare skjul tankene til din eks, når de plutselig kommer opp. På den måten kan du unngå å distrahere deg selv fra jobb og få deg til å forherlige det ødelagte forholdet. Når du tenker på din eks, kan du komme til edru visninger om forholdet og bedre ferdig med det. 
    
  • Jo mindre du rebeller mot det faktum at exen din fortsatt er en del av livet ditt, desto bedre. Å ha et felles arbeidsmiljø betyr å bli vant til den vanlige eksistensen av din eks og de tilhørende følelsene. Tillat at disse følelsene forsvinner sakte i stedet for å undertrykke dem voldsomt. Undertrykkelsen av følelser fører til passiv aggresjon og humørhet. Undertrykte følelser kommer ofte tilbake som hevn, bare i øyeblikk når du minst forventer dem.
  •  
  • Bare fordi du tillater følelser om din eks, betyr det ikke at du skal dele dem med andre på arbeidsplassen. Hold deg til arbeidsplanen din og snakk om følelser du trenger å dele med venner eller familie som har en sunn avstand fra arbeidsmiljøet ditt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Konsentrere deg om dine mål. Understreke mål som er karrierefremmende når du oppretter arbeidsplanen. Start med små trinn ved Tenk på hvordan du gjør dine daglige oppgaver mer effektivt, og øk kontinuerlig deg selv ved å angi månedlige mål, forretningsmål, og så videre. Ta notater om dine karrieremål og avgjøre hvor langt de har nytte av høyere nivå, personlige ønsker (som tilfredsstillelse, trivsel, stressfrihet). Ved å gjøre det, etablerer du sammenhenger mellom karriere mål og din personlige lykke. Å se dine karrieremål som dette kan motivere deg enda mer til å tilbringe arbeidstiden din for å nå disse målene.       
 6.  
 7.             4      Få støtte fra andre. Selv om din ex og deg noen ganger snakker med hverandre, bør han ikke være den personen du vender til på spesielle øyeblikk. Fordi han er i nærheten av deg, kan du kanskje være fristet til å fortelle ham om en travel dag, spennende prestasjoner eller gode muligheter. Men disse er erfaringene du burde dele med noen du vil forfølge et dypere forhold til. 
    
  • Så lenge du gir din ex dette stedet i livet ditt, vil du forbli følelsesmessig mer knyttet til det enn det er nødvendig for et vellykket samarbeid. Dette kan gi deg følelsen av å være i stand til å stole på hans nærvær, enten det er på jobb eller andre steder. Trikset er å kunne se din ex og samtidig innse at han ikke lenger spiller del i å nå dine mål under forholdet. Hvis du delegerer de ulike rollene til andre (til personen som slipper av damp, til den vennen som gir deg råd om tekniske problemer som din eks alltid har tatt vare på), vil du være støtte i stressende og spennende tider få det du trenger.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vær oppmerksom på nåtiden. Spesielt på travle dager, når du ser din eks, kan du huske de flotte tingene du har opplevd sammen. Uansett hvor mye du er over separasjonen, er våre instinkter alltid på muligheter for å belønne oss med kortsiktig tilfredstillelse og håp. Du kan lære mindfulness teknikker som vil hjelpe deg å leve øyeblikket i stedet for å grave inn i dagdrømmer som idealiserer fortiden. 
    
  • Husk deg selv at ting har forandret seg mellom deg. Du gjør det ved å se nært samspillet tett. Er din ex hosting en presentasjon på møtet? Du vil oppdage at oppmerksomheten din går fra temaet til møtet og vandrer til de vakre øynene til din eks, sammen med de tilhørende minner. Da, uten å fordømme deg for drifting, bør du rette oppmerksomheten tilbake til oppgaven ved hånden. Du kan kanskje samarbeide med en samvittighetsfull medarbeider og la deg bli smittet av hans iver. Dette bidrar til å bringe tankene dine tilbake til arbeidsnivået.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Bærekraftig kommunikasjon med din eks  ,

    
   
 1.             1      Bestem rammeverket for sameksistens. Ta den neste beste muligheten til å ærlig adressere arbeidsplassen og forklare hvilken rolle ditt tidligere forhold spiller i det. Pass på at samtalen er langt borte fra nysgjerrige kolleger eller helt utenfor arbeidsplassen. Gjør det klart for din eks, at du vil beholde noen problemer med deg fra ditt arbeid. Vis din beste side og nevne viktigheten av et vennlig forhold for jobbene dine og din personlige tilfredshet. Hvis du klarer å være høflig og respektfull rett fra det første intervjuet, er det ganske mulig at exen din vil gjøre det samme for deg. Prøv å finne en avtale for følgende punkter: 
    
  • Å være sammen med kolleger.
  •  
  • Håndtere (eller unngå) nært samarbeid om prosjekter.
  •  
  • Ingen bringer "sin pakke" til arbeid.
  •  
  • Alvorlige problemer bør løses utenfor arbeidsplassen, hvis de oppstår i det hele tatt.  
     
   • Men du må være forberedt på å løpe inn i exen din uventet mens du jobber. Det er ting du kan kontrollere, for eksempel ordningen om forholdet mellom deg og din eks. Men det er også ting som ikke er i din makt, for eksempel hvor ofte du krysser hverandre.
   •  
    
  •  
         
 2.  
 3.             2      Krev avstanden du trenger. Når du skjønner at du trenger mer avstand, vær ikke redd for å kreve det. Gi deg selv den samme respekt som andre som går gjennom vanskelige tider. Selv om du allerede har oppnådd en sikker avstand med din eks, er du ansvarlig for at dine ønsker kommuniseres og fulgte direkte. Dette krever at andre parter vet om dine intensjoner. Hvis du uomtvistelig formidler ditt ønske om avstand, er det ikke noe rom for spekulasjon og sladder bak ryggen din. 
    
  • La oss si at du er invitert av kolleger for en sen kveldsdrink, og du vet at din eks er også invitert. I stedet for å kunngjøre til alle at du ikke vil tilbringe et minutt lenger i firmaet ditt enn det du trenger, må du kunngjøre at du ikke vil delta fordi du trenger litt tid for deg selv. Ikke glem at dagens aversjon til sosialisering ikke varer.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vær oppmerksom på kroppsspråket ditt. Er du usikker på hvordan du kommer over i nærvær av ex og kollegaer? Måten du står på, hvor du forholder deg til andre, og bevegelsene du bruker, kan signalere ubehag og ubehag. Vær oppmerksom på kroppsspråket ditt, så ser du hvordan andre oppfatter deg og hvordan du kan tilpasse seg tilsvarende. 
    
  • Anta at du diskuterer et arbeidsrelatert emne med ex. Du kan legge merke til at du unngår øyekontakt eller nag med hendene. Begge signalene at du føler deg ubehagelig i situasjonen. I et slikt øyeblikk kan du late som om det ikke er noe, juster kroppsspråket tilsvarende, og gjør situasjonen enklere for deg og din eks.
  •  
  • Hvis du merker at kroppsspråket ofte signalerer spenning og ubehag, bør du bruke mer tid på å komme til bunnen av dine sanser. Det kan være nyttig å rette kroppsspråket ditt under en interaksjon for å få endene til å møtes med kort varsel. Men det kan også være en indikasjon på underliggende problemstillinger som bør løses utenfor arbeidsmiljøet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Diskuterer uenigheter. Selv om du og exen din er enige om å skape en høflig arbeidsatmosfære, kan det oppstå problemer som bringer opp gamle frustrasjoner. Hvis det skjer, vær ikke redd for å ta din ex til side og gjør det klart at dette ikke er tilfelle. Men vær sikker på å forbli elskerinne av dine følelser ved heller ikke å kritisere eller fordømme din eks. Avhengig av omfanget og hastigheten til problemet, bør du søke en samtale utenfor arbeidsmiljøet eller ta forholdsregler for å holde avstanden din. 
    
  • Før intervjuet, bør du tenke to ganger om du ikke kan håndtere problemet objektivt på egen hånd. En god tommelfingerregel er å løse problemer bare når du har en klar og meningsfylt forespørsel om å gjøre. Hvis du vil at din eks skal respektere personvernet ditt ved ikke uventet vises på kontoret din, vil ikke ditt behov for personvern ikke bli oppfylt, og du har all grunn til å ta opp en bekymring. Hvis du ikke kommer opp med en meningsfylt formulering for en bekymring (og "slutte å være en dumbass", er ikke en meningsfylt bekymring), er det rimelig å anta at du bare vil gi utslag mot sinne.
  •  
  • Skulle du bestemme deg for å uttrykke bekymring for din eks, vær oppmerksom på utseendet ditt. Det bør være profesjonelt, bestemt og realistisk i forhold til din rolle i problemet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ikke spill spill. Gjør din ex alt for å sette hindringer i vei mens du jobber? Sirkler han eller hun pinlige rykter eller skjuler han viktig informasjon om frister? Fortsett respektfull og sanne anstendighet ved å tilby å avklare og overvinne forholdene i ditt forhold og separasjon. 
    
  • Sikkert dette er ikke en hyggelig ting, men å komme til roten til problemet vil vise din eks, at det finnes bedre måter å håndtere misnøye enn å behandle deg dårlig. Siden det er din eks som trenger denne virkemåten, kan du ta imot ham mer enn du normalt ville. Målet er ikke å uttrykke dine dype følelser, men å sette en stopper for sabotasje på arbeidsplassen.
  •  
  • Snakk om penger har ingen plass på arbeidsplassen. Hvis din ex begynner å snakke om lønnsøkninger eller bonuser, motstå fristelsen og si ingenting, eller gjør det klart at du ikke er interessert i emnet i det hele tatt. Ikke bli provosert hvis din eks hevder å være foran deg.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Nok er nok. Et annet alternativ når det gjelder å håndtere en spesielt forstyrret eks, er å ha et privat møte med en overlegen av tillit. Du kan vise ham bevis på trakassering på arbeidsplassen. Men ikke glem at mens denne prosedyren ikke truer jobben din, kan den sette på din profesjonelle status.       
 12.  
             

  Del 3      Bli profesjonell  ,

    
   
 1.             1      Delt fagperson fra privatpersoner. Tilstedeværelsen av dine ex-styrker deg til å tenke nøye på andre arbeidsforhold. Hvis du er fristet til å flørt med en kollega, husk at den nåværende situasjonen blir enda mer komplisert når sjalusi eller forakt er lagt til. 
    
  • For å vurdere om din nåværende oppførsel kan føre til altfor negative reaksjoner på ex, bare stå i skoene sine. Hvordan ville du føle deg hvis du måtte se ham gå bort med en kollega han alltid har hatt en svakhet for? Unngå slike handlinger og ta vare på følsomme situasjoner, så alt kan gå glatt.
  •  
  • Bruk heisen sammen med ex. Ikke hver samtale må starte med anekdoter fra ditt store private liv. Forsøk på å ta opp en generell arbeidsrelatert klage eller nevne en vits som går rundt blant kolleger. Du kan enkelt bytte om dette til heisen er oppe.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Emosjonell "bagasje" kommer ikke til jobb. Hvis du og din eks arbeider sammen på et prosjekt, avstå fra allusjoner til skyld eller anklager relatert til hendelser i forholdet. Undersøk dine avgjørelser og oppførsel nøyaktig. Spør deg selv om de er drevet av leftover følelser eller faglige motiver. Bare fokus på dine profesjonelle ambisjoner og sørg for at alle beslutninger er i overensstemmelse med dem. 
    
  • Anta at exen din gjør kaffe til alle og får deg tilberedt akkurat som du liker ham. Bare smil vennlig, takk og la ham få vite at du ikke er i spesielle behandlinger. Det kan være ment som en fin gest, men det bør ikke tjene til å gjenopplive dine gamle måter å håndtere hverandre.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Finn nærhet til dine kolleger. Unngå å stole for mye på ex, ved å omgjøre deg selv med andre som hjelper deg med arbeidet ditt. Dette betyr ikke å finne noen å forlate deg med, så snart du føler deg ubehagelig når du møter din eks. Se etter en person som du kobler til noe vanlig med. Jo lenger fra din eks er noe jo bedre. Finn noen som deler humor eller, bedre ennå, dine profesjonelle ambisjoner. Tross alt er oppnåelsen av mål formålet med arbeidet ditt.       
 6.  
 7.             4      Ikke involvere kolleger i ulovlige problemer. Lider finner alltid lyttere, og når du sier at du har problemer med din eks, er det en gag å sladre med kolleger. De kan føle seg kalt til å ta side og varme opp et gammelt drama som har lite å gjøre med nåværende saker. Andre kolleger kan føle seg utelatt eller situasjonen din kan være ubehagelig. Du kan begynne å unngå deg selv. Det er tilrådelig å holde saker for deg selv og dele dem bare med utenforstående. Så du kan forhindre at livet ditt blir til en arbeidsplass såpeopera. 
    
  • Men det betyr ikke at du må holde fortiden hemmelig. Bare unngå å gjøre emnet offentlig. Skulle det være uunngåelig å innrømme at du og din ex var en gang et par, gjør det klart uten tvil at det er over, og at du ikke har tenkt å gå inn i mer detalj. La andre vite at du bryr deg om personvern og at emnet ikke gir mye samtale.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hold deg oppdatert på arbeidsrelaterte oppgaver. Den beste delen av å jobbe med din eks, er at du er svært motivert for å sette all energi i arbeid. Så snart du finner deg og henger ut på delte minner eller mangler ting som er relatert til ham, husk å ta deg tid til å komme til bunnen av denne gjentatte tanke. Du trenger ikke å undertrykke tankene til din eks, men du trenger klart definerte tider utenfor arbeidet der det er rom for følelser og for å behandle din fortid. 
    
  • Husk at sensitive emner bør unngås helt. Det er vanskelig å vurdere hva nøyaktig emosjonelle utbrudd rundt en separasjon kan forårsake. Derfor bør du unngå sensitive emner, i hvert fall i begynnelsen av separasjonsfasen. Hold deg borte fra å snakke om romanser, separasjoner og andre opplevelser som du kjenner din eks, og du deler.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Intensiver ditt sosiale liv utover arbeidet. Alt stresset som kommer med å jobbe med din eks, kan få deg til å intensivere aktiviteter og forhold utenfor jobben. Lag den rolige, friske kontakten med venner du ser for sjeldent, eller finn deg en ny lokal pub. Jo mer fornøyd du er med ditt sosiale liv, desto mindre forener du arbeidet ditt, og jo mindre anser du arbeidsplassen en velkommen mulighet til å tilbringe tid i bedriften.       
 12.  
             

Tips .

                Les mer... (11)      
Relasjoner populær:
Håndtere demenspatienter.

Forhindre voldtekt.

Finn ut om kjæresten din eller kjæresten er gift.

Kramme en gutt.

Å gjenkjenne noen som bare er ute etter pengene dine.

Gjør venner med en gutt.

Snakk med en sjenert jente.

Fikk bort.

Ta en jente som allerede er tatt.

Fysisk flørt med en jente.

Gjenta hvis du tror du har en stalker.

Fortell noen at du ikke vil gå ut med ham uten å skade ham.

Avtale med nysgjerrige naboer.

Unngå å bli forelsket.

Vet når du skal være passivt aggressiv.

Få en Valentine.

Gjenta en jenters tillit hvis du løy.

Utvikle en veiledningsplan.

Spør en kollega for en dato.

Gi dårlige nyheter.

Ikke la en samtale sovne.