Home \ relasjoner
 

Håndtere mindre intelligente mennesker riktig.

 

Det kan være frustrerende å håndtere folk som er mindre intelligente enn deg. Du føler at du må svare på spørsmål eller jobbe for dem hele tiden. Dessverre kan du ikke påvirke deres intelligens. Du kan bare endre hvordan du håndterer dem og oppfatter dem. Noen små endringer fra din side kan gjøre det lettere å håndtere mindre intelligente mennesker.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Vær høflig  ,

    
   
 1.            1      Ikke plasser personen. Det verste du kan gjøre når det gjelder mindre intelligente mennesker, er å fortelle dem at du tror de er dumme. Det gjør dem bare sint, noe som betyr at de ikke lytter til deg lenger. Hvis du vil kommunisere effektivt med folk, må du aldri fortelle dem at du tror de er dumme (og ikke fornærme dem på noen annen måte).  
    
  • Hvis du blir frustrert når noen ikke forstår noe, spør hvordan du kan hjelpe dem å forstå, i stedet for å fornærme dem på grunn av manglende evne. For eksempel kan du si: "Jeg skjønner at du har problemer med å forstå dette matteproblemet, hvordan kan jeg hjelpe deg?"
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vær oppmerksom på personens styrker. Alle er gode til noe, så prøv å fremme andres talenter. En person kan være mindre intelligent enn deg, men har bedre sosiale ferdigheter enn deg eller skrive raskere. Å innse at alle disse ferdighetene er viktige og verdifulle, vil hjelpe deg å verdsette andre mer.  
    
  • Oppmuntre personen ved å legge vekt på deres styrker og komplimentere dem, selv om de har problemer med andre ting. For eksempel kan du si: "Jeg vet at det er vanskelig for deg å håndtere dette PC-systemet, men du har interaksjon med kunden i dag."
  •  
         
 4.  
 5.             3      Være følsom. Du bør alltid behandle mennesker slik du vil bli behandlet, uansett hva du tenker på andre mennesker. Vær snill og respektfull, uansett hvordan du tenker på noen, fordi det gjør det lettere å komme godt sammen.  
    
  • Hvis du finner det vanskelig å være empatisk, ta et øyeblikk og prøv å sette deg i personens sete. Dette kan hjelpe deg å gjenkjenne de unike talentene og se hvor vanskelig det er å håndtere folk som er mer intelligente enn deg.
  •  
  • Ikke start en kamp, ​​selv om du er sikker på at den andre personen har feil. Det er sannsynligvis meningsløst og vil bare frustrere deg. Hvis du vil uttrykke synspunktet ditt, si noe som "Jeg tror ______, men ideen din er også interessant." i stedet for: "Du har feil, den riktige metoden er ______."
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tenk før du rapporterer et problem. Noen ganger er det best å ikke si noe om en persons manglende intelligens, selv om du er tvunget til å jobbe med henne. Tenk på om det hjelper deg med å rapportere situasjonen.  
    
  • Når du jobber med personen, tenk på hvordan sjefen din vil reagere på dine kommentarer før du rapporterer. Hvis du kommer til den konklusjonen at enhver negativ reaksjon er verdt risikoen, beskriv spesifikke fakta for situasjonen, i stedet for din egen oppfatning av personen.
  •  
  • Hvis du går i skole med personen og du har et prosjekt sammen, snakk med læreren som en ansatt gjør med din veileder og hold deg til fakta.
  •  
  • Du kan si, "Jeg la merke til at X har mange problemer med PC-systemet og drar ned laget, og laget gjør 15 oppgaver i gjennomsnitt, mens X bare er seks eller syv, så jeg tror mer praksis eller en En annen oppgave vil hjelpe ham. "
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Hjelp lær  ,

    
   
 1.             1      Tilpass personens læringsstil. Alle lærer annerledes, og det antas raskt at noen er mindre intelligente bare fordi han lærer annerledes enn deg. I stedet for disse konklusjonene, bør du spørre folk hvordan de lærer og tilpasser sin tilnærming til sine preferanser.  
    
  • Du kan for eksempel finne ut om personens læringsstil ved å spørre: "Hvordan finner du det enklest å holde tritt med prosjektet? Holder du lister? En tabell? Fungerer du med en stemmeopptaker?" "Hvis du ikke vet hvordan du skriver et ord, hvordan finner du det ut, kan du høre det ut, skrive det ned og se om det ser riktig ut eller blåser det fingeren i luften?" "Hvordan lærer du ny informasjon den beste måten - ved å ta notater, gjenta informasjonen ved å gjøre ting selv, og huske noe bedre når du leser det eller når noen forteller deg?"
  •  
  • Du kan også bruke dine egne observasjoner. Har du for eksempel lagt merke til at personen er rastløs eller ufokusert når du sitter og jobber, men er fokusert og glad mens du gjør praktiske oppgaver med hendene? Liker hun å snakke, men hun liker ikke å lese informasjon?
  •  
  • For visuelle læringstyper, bruk grafikk, lister, indekskort og skriftlige notater.
  •  
  • Arbeid på auditive læringstyper med samtaler, opptak og mnemoniske enheter.
  •  
  • Bruk rollespill og interaktive eksperimenter med taktile kinestetiske læringstyper.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Oppmuntre til spørsmål. Hvis du vil hjelpe mindre intelligente folk å lære, må du få dem til å føle seg bra når de stiller spørsmål. Hvis de føler seg skremt av høyere intellekt, skammer de seg over å vise sin mangel på kunnskap gjennom spørsmål som hindrer dem i å lære noe nytt. Pass på at det ikke skjer ved å alltid vise at du liker å svare på spørsmål og ikke dømme noen. 
    
  • Hvis du forklarer noe i detalj, stopp regelmessig og spør om det er noen spørsmål. Det er lettere å stille spørsmål så snart du slutter å forstå noe enn å vente på den andre personen til å fullføre sin detaljerte forklaring.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gi personen litt tid. Noen tar litt lenger tid for å finne seg i et nytt miljø, blant annet hvis de føler at alle rundt dem er smartere. Hvis du arbeider med mindre intelligente mennesker på skolen eller på jobben, redd dem og gi dem mer tid til å introdusere seg selv. De kan bidra mye når de har bosatt seg.  
    
  • Å være hyggelig gjør det lettere for nykommere å bosette seg i. Hvis du ser en freshman nekte å komme, si noe som, "Jeg hjelper deg hvis du vil, det kan være forvirrende for folk som ikke er vant til systemet."
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hjelp personen å finne sine styrker. Noen ganger er folk ikke sikre på hva de er gode til og hva de ikke er. Hvis du jobber med noen som synes dumme på grunn av manglende kompetanse i et bestemt område, kan du vurdere om du kan gi ham en annen oppgave. Hvis du for eksempel jobber med et forskningsprosjekt og personen har problemer med å samle inn data, foreslår du at du samler gjenværende data, og personen analyserer den. Hun kan være mye mer kompetent i denne nye oppgaven.  
    
  • Vær så fin som mulig hvis du foreslår endringen. Det kan bidra til å uttrykke at du ønsker å benytte anledningen til å se hvordan personen utviklet seg slik at du ikke fornærmer dem ved å si at de har gjort jobben dårlig.
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Ikke døm  ,

    
   
 1.             1      Uførhet betyr ikke alltid lav intelligens. Folk snakker annerledes, beveger seg annerledes eller snakker ikke i det hele tatt mens de er gjennomsnittlige eller over gjennomsnittlige intelligente. Bare fordi noen snakker svært sakte eller unngår øyekontakt betyr det ikke automatisk at han er mindre intelligent. 
    
  • Noen funksjonshemmede har vanskeligheter med å lære. Andre gjør det ikke. Møt personen og tilpasse seg deres behov i stedet for å ta forutsetninger.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hva er fallgruvene med høy intelligens? Intelligens er generelt bra, men å være mindre intelligent har også fordeler, så du bør ikke skrive av en mindre intelligent person som ubrukelig. For eksempel er mindre intelligente mennesker ofte mer effektive enn svært intelligente, kanskje fordi de kan konsentrere seg om en enkelt oppgave lenger. Færre intelligente mennesker kan jobbe hardere enn smarte, fordi de er vant til å jobbe hardere på skolen.        
 4.  
 5.             3      Hvor har du mangler? Før du antar at noen er mindre intelligente enn deg, bør du ta et øyeblikk til å reflektere selv. Kanskje du er problemet, og ikke den andre personen. 
    
  • Det er en feil å anta at noen er mindre intelligente bare fordi han ikke forstår ditt spørsmål eller instruksjon. Problemet kan være hvordan du kommuniserer. Kanskje du har bredere kunnskap om et emne enn den andre personen som vet lite om det. Kanskje andre ikke bare er opp til situasjonen fordi de ikke har samme grunnleggende kunnskap som deg. Moderne vitenskap kan være lett for deg, men personen du snakker med har problemer med vitenskapelige begreper, men kommuniserer fantastisk. Forsøk å forenkle kommunikasjonen din og ikke anta at noe som synes åpenbart for deg, er klart for alle andre.
  •  
  • Personer som er mindre intelligente enn gjennomsnittet, ser seg som gjennomsnitt eller høyere. Det vil si at du kan ha en overdrevet forutsetning om din egen intelligens sammenlignet med dine jevnaldrende. Husk, før du bestemmer deg for at noen andre er dumme.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Stopp å vise din intellektuelle overlegenhet. Selv om du er mer intelligent enn menneskene rundt deg, er det ikke i din beste interesse å kontinuerlig vise din intelligens. Denne oppførselen er ikke bare irriterende, men kan også holde deg fra å lykkes. Legg mindre vekt på din egen intelligens, og du vil bli bedre med andre mennesker og komme opp karriere stigen raskere.        
 8.  
 9.             5      Se det som en leksjon. Hvis du må jobbe med folk som er mindre intelligente enn deg, og du ikke kan hjelpe det, bør du få mest mulig ut av det. Å lære å jobbe godt med vanskelige mennesker er en god ferdighet alle burde ha. Se denne erfaringen som gunstig for deg.  
    
  • Klager om mindre intelligente klassekamerater eller kolleger koster mye energi og gjør at du føler deg verre om situasjonen, så det er sannsynligvis ikke verdt det.
  •  
  • Gjør ditt beste for ikke å vise forakt. Hvis folkene du jobber med vet at du ikke liker dem, liker de deg ikke, noe som gjør det vanskeligere å jobbe med dem.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                Les mer... (9)      
Relasjoner populær:
Finn ut om noen er skilt.

Jeg elsker å uttrykke deg på forskjellige måter.

Betal den tilbake til en jente som nettopp spilte med deg.

Reagerer rett til å plage.

Overvinne sjalusi eller misunnelse av din beste venn.

Hjertebrudd helbrede.

Unngå å bli forelsket.

Behandle noen som alltid er sent.

Glemt en fyr du ikke kan ha.

Å bli elsket.

Gi kjærlighet til en jente uten å få en kurv.

Spør en mann for en dato.

Gjør en gutt sjalu.

Vær en god venn.

Straffe noen med stillhet.

Kjemp for et forhold.

Hit en sterk mann.

Når jenter håndterer å være forelsket i en jente.

Styrke mennesker.

Dans med en jente i en klubb.

Rippe opp en kvinne.