Home \ relasjoner
 

Kommuniser med en ikke-engelsktalende engelskspiller.

 

Ikke alle engelskspråklige har problemer med å kommunisere. Mange snakker på morsmålsnivå, men mange gjør det ikke. Evnen til å kommunisere med folk som snakker bare begrenset engelsk er faktisk en som kan utvikles med praksis. Uansett om du ofte eller sjelden må forholde seg til ikke-engelsktalende engelsktalere, vil dette rådet hjelpe deg med å kommunisere mer effektivt og jevnt.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Snakk ordentlig og uttale ordene riktig. Overdrivende uttalelser vil ikke hjelpe din lytter og kan forårsake mer forvirring. Men du kan finne at det hjelper å uttale noen ord som ikke-morsmål. Dette er spesielt sant hvis den riktige uttalelsen er veldig forskjellig fra uttalen av den ikke-morsmål.        
 2.  
 3.             2      Innse at folk feilaktig tror at økende volumet på en eller annen måte fører til øyeblikkelig forståelse. Unngå denne feilen. Å rope på personen fører dem ikke til å forstå. (Men snakk ikke for stille).       
 4.  
 5.             3      Ikke dekk eller skjul munnen din, fordi publikum vil se på at du snakker dine ord. Dette hjelper deg med å finne ut hva du sier i mange tilfeller.       
 6.  
 7.             4      Ikke bruk babyspråk eller feil engelsk. Det gjør deg ikke lettere å forstå. Det vil forvirre lytteren og kan gi et falskt inntrykk av din egen kompetanse.       
 8.  
 9.             5      Unngå overlappende ord (Do-ya vil spise-en-pizza? ). En av de største utfordringene for lyttere er å vite hvor ett ord slutter og det neste begynner. Gi dem en liten pause mellom ord når de synes vanskelig å gjøre.       
 10.  
 11.             6      Hvis det er mulig, velg enkle ord i stedet for komplekse. Jo mer grunnleggende et ord er, desto større sjansene for det blir forstått ("stort" er et bedre valg enn "enormt", for eksempel er "å lage" et bedre valg enn å lage). Men for høyttalere av romansk språk (for eksempel spansk, fransk, italiensk, portugisisk, rumensk) kan disse "komplekse" ordene være nyttige fordi de kommer fra latin.       
 12.  
 13.             7      Unngå verb setninger som høres veldig ut som en engelsk-engelsk høyttaler. "Se ut" høres mye ut som "lete etter". Begge er svært nær å "passe på". Ofte kan du bruke et annet ord i disse tilfellene. (Eksempel: se ut = vær forsiktig, se etter = søk etter, se opp for = se etter).       
 14.  
 15.             8      Unngå å bruke ord og samtaleversjoner så mye som mulig ('um. ..', 'like...', 'Ja, helt.') Ikke-morsmål Spesielt de med lav språkkunnskap kan bli sittende fast fordi de tror det er vokabular som de ennå ikke har vedtatt. Samfunnsuttrykk er også sannsynlig å være ukjent, spesielt hvis de ikke lett kan bli funnet i en ordbok.       
 16.  
 17.             9      Hvis du blir bedt om å gjenta noe, gjenta det slik du sa det i utgangspunktet. Så igjen. Kanskje han bare ikke hørte deg. Hvis lytteren din ikke forstår det, endrer du noen få nøkkelord i setningen. Kanskje han eller hun ikke kunne forstå bare ett eller to av ordene. Gjenta hele setningen, ikke bare de siste par ordene. Dette tar tid, men det bidrar til å forhindre forvirring.       
 18.  
 19.             10      Vurder at dialekten din kanskje ikke er hva den andre personen lærte på skolen. For eksempel regner de fleste ikke-amerikanere med at den andre "t" blir uttalt i "tjue."       
 20.  
 21.             11      Parafrase. Hvis du vet et ord som ligner på det du søker, bruk det. Etter hvert som kunnskapen om fremmedsprog vokser, blir det lettere.       
 22.  
 23.             12      Unngå å bruke trunkeringer og korte former. Bruk den lange formen. "Kan ikke" er et av ordene du må bruke den lange formen for. Det er vanskelig for en ikke-morsmål å høre forskjellen mellom "kan" og "ikke" i en setning. For eksempel, "Jeg kan ikke ta deg på fredag" og "Jeg kan ta deg på fredag." Bruk den lange formen "kan ikke." "Jeg kan ikke ta deg på fredag."       
 24.  
 25.             13      Senk bruk av ord som fyller setningene dine. Tanken er å fjerne "støy" fra språket ditt. Tenk deg å prøve å lytte til radioen mens to små barn er i samme rom. De spiller og skriker. Hva er resultatet? "Familie av... bil... på ferie... i Arizona." Når din verbale kommunikasjon er full av "rundt", "som", "du vet" og andre fillerord, blir forståelsen vanskeligere. "Høyre" er et ord som ofte brukes som filler i samtaler. Det er bedre, "Ja, det er riktig." å bruke. En ikke-morsmål kan ikke forstå "riktig" og forveksle den med sin motsatte "venstre".       
 26.  
 27.             14      Snakk tydelig. Si "Ja" eller "Nei". Ikke si "Uh-huh" eller "Uh-uh". Disse ordene er ikke i grammatikkbøker!       
 28.  
 29.             15      Lytt og ikke prøv å forberede svaret mens den andre personen snakker. Vent til personen er ferdig, slik at du kan klargjøre om nødvendig og gi riktig informasjon basert på alt hun har sagt.       
 30.  
 31.             16      Vær oppmerksom på at andre kulturer har forskjellige standarder for berøring, øyekontakt og skjønn. Noen som er for nær deg eller ser deg ikke i øyet, kan bare følge sin kulturstandard og ikke forsøke å fornærme deg.       
 32.  
 33.             17      Vær tålmodig og smil. Jo mer avslappet du er, jo mer kontroll har du over kommunikasjonen din. Ikke la opptatt livsstil eller dagsorden for et møte for å kontrollere språket ditt. Tenk som du snakker og ikke snakk som du tror.       
 34.  
 35.             18      Ikke skrik. Bortsett fra når det er veldig høyt, er volumet ikke et problem; Å snakke høyere vil ikke hjelpe forståelse og kunne fornærme eller skamme noen. Å rope på personen vil virkelig ikke hjelpe.                 
 36.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  
Relasjoner populær:
Slutt på en affære.

Rette en mann.

Går ut med en Steinbukken mann.

Avtale med mishandlede foreldre.

Å la en jente le.

Gjenkjenn hvis du har romantiske følelser for en kjæreste.

Feil en hickey.

Avtale med irreverente mennesker.

Se om noen som elsker flørting, liker deg.

Avtale med et kontorforhold.

Bli forelsket og bli forelsket.

Vet om hun ikke liker deg lenger.

Forstå forskjellige vilkår for seksuell identitet.

Kom deg sammen med at exen din er bra etter oppbrudd.

Avstemme etter et strid med partneren din.

Lag en kvinne tilgi deg.

Følg noen på Facebook.

Uttrykk for kjærlighet.

Vær en elsker ved tredjepartsmetoden.

Gjør din venn kjære elsket.

Hold vennene dine i å gjøre narr av deg.