Home \ relasjoner
 

Vær taktfull.

 

Isaac Newton sa en gang at "takt er kunsten å forsvare en stilling uten å bli en fiende." Å være taktfull er bare å ha muligheten til å formidle en melding tydelig og være sensitiv for mottakeren, slik at ingen blir utilsiktet fornærmet. Å være taktfull betyr at "ikke" gjemmer noe du virkelig føler. Det betyr bare å presentere dine ideer på en måte som gjør dem til å se attraktive og ufarlige på best mulig måte. Hvis du vil vite hvordan du skal være taktfull, les det første trinnet.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Vær i taktfull samtale  ,

    
   
 1.            1      Tenk før du snakker. Ta en pause og se på hvordan ordene dine kan spilles inn. Det holder deg fra haster kommentarer. Du kan få et øyeblikkelig godt svar på noe sjefen din eller vennen sier, men ta et øyeblikk for å sortere ut dine tanker før du sier hva du vil si. Spør deg selv om det er den beste tiden å presentere en ide. Hvis du tilbringer mer tid med vennen din, kan du finne en bedre måte å si hva du vil si, og hvis folk er mottakelige for dine kommentarer, så snakk akkurat nå.  
    Selv om du snakker om magefølelsen, kan det føre til mange interessante ideer, det kan ofte være svært nyttig å ta noen minutter å formulere tankene først. For eksempel, hvis du er umiddelbart imot noe sjefen din har sagt, vil du bli bedre tilrådelig å tenke på noen konkrete eksempler først, hvorfor du er uenig i stedet for bare å si at du tror det du sier er en dårlig idé.  
  • Legg merke til menneskene rundt deg. Du kan kanskje kommentere hvor spennende du er om bryllupet ditt, mens en av de tilstedeværende går gjennom en bitter skilsmisse. Selv om du ikke trenger å gjemme din entusiasme for alltid, kan du være bedre hvis du finner en bedre tid for din kommentar.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Distrahere fra negative kommentarer. Hvis folk rundt deg gjør negative kommentarer, unngå å la dem ta deg ut hvis du vil være taktfull. Dette gjelder spesielt når du er på arbeidsplassen din og ikke ønsker å bli en del av kontorpolitikken. Det er flere måter du kan distrahere fra negative kommentarer og velge den elegante måten i en irritabel situasjon. Her er noen måter du enkelt kan implementere:  
    
  • Korrekt sladder. Eksempel: "Jeg beklager at du hørte det om Jane, og da jeg snakket med henne, sa hun at det bare er et rykt om hennes avslutning."
  •  
  • Si noe uten forpliktelse. Eksempel: "Jeg har aldri møtt John Doe, så jeg har ingen anelse om hans drikkvaner."
  •  
  • Si noe positivt: "Mary Sue kan komme for sent, men hun gjør en god jobb." Eller, "Bill Jones var alltid sivilisert til meg personlig."
  •  
  • Endre emnet: "Vet du at din kommentar til sjefen minner meg om noe? Det er en planfestfestival planlagt, ikke sant? Ta noen med deg?"
  •  
  • Fjern deg fra situasjonen. Hvis folk er negative og situasjonen ikke blir bedre, kan du beklager selv og si at du må gå tilbake til klassen eller til å jobbe. Du bør få det til å se ut som om det ikke har noe å gjøre med samtalen.
  •  
  • Vennligst hold deg unna med den vennlige personen. Si, "Jeg er egentlig ikke interessert i sladder om vår nabo." eller "jeg foretrekker ikke å snakke om det på kontoret."
  •  
         
 4.  
 5.             3      Start med en positiv kommentar før du gir negativ tilbakemelding. Hvis du trenger å gi noen negativ tilbakemelding, enten det er en kollega eller din beste venn, bør du skrive kommentaren på en måte som personen kan respektere. Dette betyr ikke at du skal lyve til personen hvis samtalen ikke går bra, men du bør begynne med noe positivt slik at personen innser at du tenker på dem. Her er noen måter å gjøre det på:  
    
  • Hvis du vil gi en negativ tilbakemelding til en venn, kan du si noe som "Jeg synes det er hyggelig å introdusere meg til hver fyr når vi går ut, men hvis du gjør det hver gang, som får meg til å føle seg patetisk. "
  •  
  • Hvis du vil gi en kollega en negativ tilbakemelding, si noe som "Jeg setter stor pris på hvor hardt du har jobbet med vårt nye prosjekt, og jeg tror prosjektet kan gå enda bedre hvis Marie er litt mer hjelper. "
  •  
         
 6.  
 7.   4      Velg ordene nøye. Når det gjelder å være taktfull, er en av de viktigste tingene du bør huske på at du er klar over ordene du bruker til å uttrykke dine ideer. Du kan fortsatt si hva du vil si uten å angre folk eller stå der som noen som tror på seg selv å vite alt. Når du er klar til å gi din mening, spør deg selv om ordene du bruker er partisk, smertefull, nedlatende eller rett og slett feil for anledningen. Finn deretter ordene som hjelper deg med å uttrykke dine ideer uten å skade noen.  
    
  • For eksempel vil du snakke med en kollega om å få jobben sin gjort raskere. Ikke fortell henne at hun er "treg". I stedet spør henne om hun kan tenke på en måte å være "mer effektiv".
  •  
  • Hvis du for eksempel forteller sjefen din om at du vil avslutte jobben din, trenger du ikke å si noe som "Jeg er bare litt for smart for disse menneskene." I stedet sier: "Dette selskapet er ikke det beste stedet for meg."
  •  
         
 8.  
 9.   5      Velg din tid nøye. Når det gjelder å være taktfull, er kampen allerede halvt vunnet hvis du velger riktig tid. Du kan ha noe veldig vakkert å si som helt kan ødelegge en sosial situasjon hvis du sier det på feil tidspunkt, og det kan forårsake skade på følelsene uten at du har tenkt å gjøre noe. Før du kommenterer, spør deg selv om det er den beste tiden å kommentere, og hvis de som er tilstede, er mottakelige. Spør deg selv om det ville være bedre å vente og få et positivt svar, selv om du kan dø for å si hva du vil si.  
    
  • For eksempel er din venn, Linda, begeistret for å fortelle alle vennene hennes om hennes siste engasjement. Så vær med nyheten om at du er en uke mer gravid, så Linda kan nyte lyset litt lenger. Du vil ikke at hun skal føle at du trumpet henne på sin store dag.
  •  
  • For eksempel, hvis sjefen din utvikler en lang presentasjon på slutten av dagen, kan det ikke være på tide å stille et spørsmål til ham om en rapport som ikke er relatert til den. Hvis du stiller spørsmålet, vil det bare føre til forvirring fordi sjefen din er fokusert på presentasjonen og ikke har energi til å ta vare på dine bekymringer. Hvis du venter til neste dag, vil sjefen din gjerne diskutere saken med deg.
  •  
         
 10.  
 11.   6      Si farvel til en invitasjon. Hvis noen spør deg om å gjøre noe, bør du finne en måte å vennlig nekte, selv om din følelse skriker: "Skad det, nei." Enten du er invitert til en dåp av en person som du nesten ikke vet eller du burde jobbe lenger på fredag ​​kveld, ikke si nei med en gang, og ikke gi et forvirret ansikt, men ta deg tid til å si hvor mye du vil akseptere og levere en god grunn til at du ikke klarer å gjøre det. Det vil levere den samme meldingen, men du vil ikke fornærme noen.  
    
  • For eksempel, hvis sjefen din ber deg om å ta på et annet prosjekt, og du bare ikke har tid igjen, kan du si noe som "Takk for at du ga meg muligheten." Jeg er fortsatt fast i Utvikle de andre to prosjektene du har bedt meg om, og jeg vil ikke kunne godta videre arbeid, men jeg vil gjerne jobbe med et lignende prosjekt i fremtiden. "
  •  
  • Hvis vennen din inviterer deg til å vandre og det er egentlig ikke noe, kan du si noe som: "Din helgetur i Red Arbor-skogene høres fantastisk ut, men jeg planlegger å tilbringe en lat helg." Jeg hadde en gal Uke og trenger litt avslapping, hva med å møte deg for en drink neste fredag? "
  •  
         
 12.  
 13.   7      Ikke avslør for mye personlig informasjon til folk du ikke vet veldig bra. Personer uten takt har en tendens til å dele sine personlige forhold med alle de møtes på gata. Hvis du vil være taktfylt, kan du ikke gå rundt og fortelle noen i earshot om dine siste utslett eller personlige problemer. Ved å fortelle historien din til folk du ikke kjenner godt, vil du bare skremme dem og det vil sjelden føre til nye venner. Vær oppmerksom når du vil høre mer fra deg og når det er nok.  
    
  • Dette gjelder også utlevering av personlig informasjon om andre personer. Når du snakker med en nær venn om en venn som ikke er så nær, bør du ikke starte en privat samtale foran den andre personen. Din venn kan ha vært fornøyd med å snakke med sin mor og deg om dette kompliserte forholdet, men han vil ikke at hele verden skal vite om det.
  •  
         
 14.  
 15.   8      Pass på at kroppsspråket ditt gjenspeiler dine ord. Det er flott når dine ord sender ut en vennlig og snill melding, men hvis kroppen din forteller noe annet, vil det raskt endre bildet. Hvis du forteller noen noe viktig på en delikat måte, bør du få øyekontakt og se på personen i stedet for å bare se ned. Gi denne personen din oppmerksomhet og vis henne at du betaler oppmerksomhet. Det vil være vanskelig for personen å ta deg seriøst hvis du roser dem for sitt gode arbeid og ser i den andre retningen.  
    
  • Gjerningene sier mer enn ord. Pass på at kroppen din ikke sender ut noen annen melding enn munnen din.
  •  
                   
 16.  
             

  Del 2      Vær oppmerksom på andre  ,

    
   
 1.             1      Vurder den annen persons synspunkt og ta det i betraktning. En annen del av å ha takt er å forstå hvor den andre personen kommer fra. Mens det er viktig å sette dine egne ideer inn i ord, er det også viktig å forstå at en annen person kanskje ikke ser ting slik du ser dem. Hvis du lar folk vite at du forstår deres synspunkt, vil de være mer villige til å lytte til deg og ta ideene dine på alvor.  
    
  • For eksempel sier du noe som, "Marie, jeg forstår at du har hatt mye å gjøre det siste...". Dette kan gjøre det enklere for deg å spørre Marie om hun vil hjelpe deg med et annet prosjekt. Hvis du bare sier, "Hei, kan du bli lenger for å fullføre en ny rapport for meg?" Marie vil tro at du ikke er veldig følsom.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vurder de kulturelle forskjellene og prøv å finne en sensitiv måte uten å bli spurt. Det er mange forskjellige kulturelle forskjeller som bør anerkjennes i verden. De er basert på hvor folk kommer fra, hvordan de vokste opp, hvilken bakgrunn har deres rase og hvilken generasjon de tilhører. Noe som kan være helt akseptabelt i vår kultur, kan betraktes som rå i en annen kultur. Så spør deg selv om du er følsom overfor de forskjellige kulturer som omgir deg før du kommenterer.        
 4.  
 5.             3      Vær diskret. Du kan kanskje tro at du må rette opp noe som en kollega sa under en presentasjon, eller at din venn har et stort stykke spinat mellom tennene hans. I stedet for å gjøre dette kjent for alle, bør du prøve å ta personen til side og utdanne dem om situasjonen. Bevare skjønn er en stor del av å ha takt, fordi det vil hjelpe deg å vite hva du må si under hvilke omstendigheter. Det er en viktig ferdighet du burde ha i profesjonelle og sosiale verdener.  
    
  • For eksempel, hvis du og din partner fikk en heve, men ingen andre i selskapet fikk noe, er det best å ikke skryte av det. Du kan ha en privat fest senere.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vær nådig, selv om du er irritert. Hold deg rolig og uttrykk deg vennlig og ærlig. Bare gå for det beste. Selv om du kanskje kan fortelle vennen din hva du virkelig tenker på sin oppførsel, eller hvis du virkelig ønsker å rope på en kollega for å ødelegge et prosjekt, bør du beskytte tungen din og være så vennlig som mulig før du Ha deg tid til å uttrykke dine sanne følelser. Det er ikke noe poeng å si noe som du vil angre senere bare fordi du er opprørt for øyeblikket.  
    
  • For eksempel, hvis noen gir deg en stygg genser, si, "Takk for gaven, jeg er virkelig berørt at du tenkte på meg."
  •  
         
 8.  
 9.   5      Ha empati for andre. Se deg rundt før du la en kommentar og se på de andre folkene henter den opp. Det er viktig å vite hvor folk kommer fra før du avslører dine politiske, religiøse eller personlige meninger. Selv om du ikke fullt ut kan forstå synspunktet til hver person du snakker med, er det viktig at du har en følelse av tankene og opplevelsene til dem rundt deg som du kan unngå å angre folk ,  
    
  • For eksempel, hvis du fikk en heve og Bob ble sparket, er det kanskje ikke på tide å skryte av det.
  •  
  • Hvis en av menneskene rundt deg er en trofast kristen, er det ikke på tide å snakke om religion som meningsløst.
  •  
  • Hvis noen i nærheten av deg er utmattet etter en lang dag, ikke forvent at personen skal hjelpe deg med å løse en stor følelsesmessig konflikt. Vær tålmodig.
  •  
         
 10.  
 11.   6      Vær en aktiv lytter. God lytting er en viktig ferdighet for å være taktfull. Det er en forskjell mellom hva noen sier og hva han egentlig tenker. Derfor bør du virkelig se og høre på personen for å forstå den riktige meldingen. Hvis kjæresten din forteller deg at hun har overvunnet sin separasjon og er villig til å gå til en fest med deg, men hennes øyne og bevegelser uttrykker noe annet, så finn en måte å forsiktig fortelle henne at det er helt fint hvis hun går ikke ut  
    
  • Ved å være oppmerksom på hvordan folk føler virkelig når du snakker med deg, kan du svare på den mest taktfulle måten. Hvis kollegaen virkelig sliter med et prosjekt og er redd for å be om hjelp, se etter ledetråder som nervøsitet, stamming eller repetisjon for å se om han eller hun prøver å nå deg.
  •  
  • Aktiv lytting kan også være nyttig for å oppdage om en person er låst og ikke vil vite noe om emnet. Hvis du trenger å gi tilbakemelding til en kollega som allerede er fornærmet, kan du fortelle av hans ord at han ikke er klar til å høre mer. Du bør sjenerøst avslutte samtalen og fortsette den senere.
  •  
         
 12.  
 13.   7      Vær respektfull. Respektive oppførsel går hånd i hånd med takt. Hvis du vil ha sanntid, må du behandle andre mennesker med respekt. Det betyr at du må snakke dem ut i stedet for å forstyrre dem. Du må gi dem full oppmerksomhet da de prøver å fortelle deg noe og spørre dem hvordan de gjør det før du leverer dårlige nyheter. Behandle hvert enkelt individ med oppmerksomhet og vennlighet. Forstå at det er viktig å få folk til å føle at de blir behandlet ganske, selv om de ikke er blant dine favorittfolk på planeten.  
    
  • Respekt er et spørsmål om generell anstendighet. Ikke forbann for eldste. Ikke bruk et uanstendig språk foran folk du ikke vet så godt. Dette vil se veldig smakløst ut og derfor utformet som mangel på takt.
  •  
         
 14.  
              
Relasjoner populær:
Glemt en fyr.

Fordel visittkort.

Avtale med en dårlig kisser.

Feil en hickey.

Hvordan håndtere mentale vampyrer.

Det første kysset.

Unnslippe fra en kjedelig samtale.

Utvikle en sosial bevissthet.

Ikke bli fanget når du snyder.

Ha en vellykket dato i kinoen.

Finn en venn over internett.

Forhindre misbruk.

Ta tak i en ekstremt umoden person.

En jente som snakker på gata.

Si farvel til din beste venn som beveger seg.

Forstå med mennesker.

Få tilbake en gammel kjærlighet.

Hold et forhold hemmelig fra foreldrene dine.

Øvelse av ikke voldelig kommunikasjon.

Unngå å bli forelsket.

Nyt alene.