Home \ omsorg
 

Fjern gurkemeie flekker.

 

Gurkemeie er et friskt, peppert krydder som stammer fra grunnroten av en plante som tilhører ingefær familien, og en viktig ingrediens i indisk mat. Dessverre er det også kilden til en av de mest stædige flekkene der ute. Hvis du spiser gurkemeie på klær eller stoffer, farger den den i en sterk gul. Når det beveger seg inn, kan det være nesten umulig å fjerne flekken. Men hvis du ser flekken tidlig og gjør noe med det, er det mulig å minimere eller fjerne det ved å bruke en av disse (eller alle) metodene som beskrives her i artikkelen.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Forbehandle flekken  ,

    
   
 1.                    1      Fjern raskt overflødig gurkemeie. Tiden er avgjørende for Kurmuka-flekker. Gurkemeie brukes til en god grunn i mange deler av verden som et fargestoff for klær; Når det er trukket inn, er det vanskelig å få det ut igjen. Så snart du merker en flekk på klær eller stoff, bruk en ren skje umiddelbart for å fjerne gurkemeie igjen. Skyll flekken med vann og tørk den med et håndkle. Motstå behovet for å skrubbe eller gni, da dette kan spre eller inkludere flekken.  
    
  • En annen tradisjonell løsning som noen ganger brukes til å fjerne gurkemeie flekker, er å plassere et absorberende pulver (som mel, mais mel eller natron) på flekken og la det virke. Etter noen få minutter bør du kunne se at pulveret har absorbert litt væske, slik at du kan pusse ut det trygt.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Behandle ham med vaskemiddel. Legg en liten mengde vaskemiddel direkte på flekken og skrubbe den forsiktig med en myk tannbørste eller et fuktet håndkle. Rengjør begge sider av stoffet i flere minutter (vær forsiktig så du ikke lager hull i stoffet), legg det til side i ca. 10 minutter for å la det vaskes.  
    
  • Ikke skrubbe flekken med en tørr børste eller et håndkle; bruk bare vann og vaskemiddel. Som nevnt ovenfor kan behandling med et tørt verktøy videre innlemme gurkemeie inn i stoffet, noe som gjør det enda vanskeligere å fjerne.
  •  
         
 4.  
             

    2      Vask gurkemeie flekker  ,

    
   
 1.                  1      Vask med varmt eller varmt vann. Legg ditt plagg eller stoff i vaskemaskinen og vask det med det heteste programmet. Bruk samme vaskemiddel og samme mengde som vanlig. Vask det en gang, i henhold til beskrivelsen på etiketten på plagget eller stoffet.  
    
  • Hvis du har en last med lignende klær, kan du vaske det med det flekkete plagget for å spare vann.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tørk det i solen. Når plagget er ferdig, fjern det fra maskinen og se på flekken (store flekker er kanskje ikke forsvunnet ennå). Hvis været er bra, heng klesvasket på et bånd eller klær hest direkte i solen. Solens blekende effekt er kjent; så i det siste var dette en av de mest brukte teknikkene til å få hvitt sengetøy hvitt. Tørking i solen kan bidra til å redusere gurkemeie flekker fra stoffer av hvilken som helst farge. Vær imidlertid oppmerksom på at solen lett kan farge farget stoff, så denne metoden er bedre for stoffer som har en veldig sterk farge. 
    
  • Ikke la klær eller stoffer (selv hvite biter) ligge i solen i flere dager. Dette kan føre til raskere slitasje på stoffet, slik at fibrene blir svekket og revner raskere.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gjenta dette så ofte som nødvendig. Kurkuma flekker kan være svært vedvarende. Selv om det er en god ide å forhåndsbehandle dem med vaskemiddel og deretter vaske det skitne plagget eller stoffet, kan dette ikke fjerne flekken ved første forsøk. Vær forberedt på å gjenta denne prosessen flere ganger for å få de beste resultatene (eller alternativt, prøv en av hjemmemedisinene nedenfor).       
 6.  
             

    3      Hvit stoff blekemiddel  ,

    
   
 1.                  1      blekemiddel hvite materialer. Et ekstra alternativ til å behandle hvite stoffer er bleking. Denne kraftige, korroderende rengjøringsmidler kan trekke fargene ut av stoffene bemerkelsesverdig raskt, noe som gjør det til et godt valg for å fjerne gurkemeie fra ditt hvite vaskeri. Ta noen skjeer av bleken og oppløs dem i en bøtte med varmt vann; La det bløte det hvite vasketøyet i det i ca. 15 minutter før du legger det i det vanlige vaskeri.  
    
  • Det må klart fremgå at du ikke bør bruke denne metoden på fargede klær. Når sterke farger blir utsatt for blekemidler, forsvinner de raskt; i høye doser kan det til og med helt fjerne fargen.
  •  
  • Du bør ikke bruke blekemiddel på silke, ull eller mohair, da det kan skade disse stoffene permanent. For hvit silke og ull, prøv hydrogenperoksid, et mildere alternativ.  
  •  
         
 2.  
             

    4      Behandling med hjemmemedisiner  ,

    
   
 1.                  1      Prøv en pasta med natron. Et enkelt triks for å fjerne flekker er å bruke de naturlige egenskapene til natron for å fjerne stædige gurkemeie flekker. For denne metoden, legg til et par skjeer av natron til en liten bolle og en liten mengde vann for å lage en tykk, fuktig pasta. Bruk en myk tannbørste eller et håndkle for å behandle gurkemeie flekker i stoffet med denne limen før du vasker den. Alternativt kan du også bruke denne pasta som et mildt rengjøringsmiddel for å fjerne flekker fra harde overflater, f.eks. Kjøkken arbeidsflater å fjerne.  
    
  • Baking soda er en stor cleanser av ulike grunner; Den krystallinske strukturen gjør at den er litt slitende, men uten å skade de fleste overflater. Dens lette alkalinitet gjør det mulig å trenge gjennom fett, og det er også en naturlig lukteliminator, som kan være spesielt nyttig, selv om den ikke fjerner gurkemeie flekken.  
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Bruk en rengjøringsløsning med eddik. En annen enkel hjemmehjelp for flekkkontroll (også for gurkemeie flekker) er hvit eddik. Bland en eller to spiseskjeer i en halv kopp Franzbranntwein eller to kopper varmt vann og vaskemiddel; Dip deretter en rengjøringslakk og bløt forsiktig i frisk gurkemeie flekken. Dekk det deretter med en tørr klut for å absorbere væsken. Gjenta prosessen i flere minutter og la flekken tørke. Etter noen få gjentatte behandlinger, bør du kunne se hvordan den naturlige surheten av eddik gjør flekken fade.  
    
  • Bruk bare hvit eddik; aldri rødvineddik eller balsamico. Nemlig, disse alternativene kan inneholde fargestoffer som forårsaker egne vanskelige å fjerne flekker.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Behandle flekker med glyserin. Glyserin, også kjent som glycerol, er en naturlig kjemikalie som brukes til å lage såpe og til å behandle animalsk fett. Dette er ofte tilgjengelig i apotek og spesialforretninger for små penger. Blandet med vanlig vaskemiddel og vann, kan glycerin brukes til å skape en kraftig rengjøringsløsning som er ideell for å bekjempe selv sterke flekker. Bland ¼ kopp glycerin med ¼ kopp vaskemiddel og 2 kopper vann, absorbere væsken med en trag, og forsiktig gni (eller dab, når det gjelder stoff) gurkemeie flekken å behandle den.       
 6.  
 7.                  4      Prøv å behandle harde overflater med milde slipemidler. For overflater som kjøkkenbenker, kokeplater og gulv, trenger du ikke være så forsiktig som med klær eller stoffer. I disse tilfellene, i tillegg til metodene beskrevet i denne artikkelen, skrubbe merket med forsiktig skrubbehandling. Svampe, skureputer, børster og filler er gode verktøy for å tørke eller rense gurkemeieflater fra harde overflater. Selv skuremidler som den ovennevnte bakepulverpasta kan være velegnet for dette. Ikke bruk sterke skuremidler (for eksempel stålull) eller metallskrapere, da de permanent kan ripe overflaten.  
    
  • For ekstra rengjøringskraft, må du først suge flekken i en blanding av varmt vann og såpe i fem minutter før du påfører slipemiddelet.
  •  
  • Hvis du ikke har en, prøv en Magical Dirty Eraser. Disse kan vanligvis kjøpes i butikken eller varehuset til en rimelig pris, og de har en mikroskopisk slipende effekt for effektivt å fjerne flekker.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Prøv å suge i brusvann. Noen hjemmeplekseksperter sverger ved bruk av klare, glitrende, smakløse drikker som brusvann eller klubbens brus mens du vasker, mens andre sier at det ikke er noe bedre enn tradisjonelt vann fra springen. Det er svært lite vitenskapelig bevis hverken. Men siden brusvann er så mildt, vil det definitivt ikke skade stoffene eller plaggene som er flekker med gurkemeie, så du trenger ikke å bekymre deg for å bruke den. Våt en klut med brusvann og bruk den til å suge en ny flekk, eller hell sodavannet direkte på flekken på en hard overflate, suge den i 5 minutter, og absorbere den deretter med en svamp eller klut for å fjerne flekken , 
    
  • Bruk aldri tonic vann eller en klar brus, fordi selv om de ser akkurat ut som brus, inneholder disse væskene sukker som kan danne en klebrig masse når de tørkes.
  •  
         
 10.  
             

    5      Gjenvinning av en ødelagt klær  ,

    
   
 1.             1      Bruk batik teknikken for klær. Noen ganger hjelper det ikke, uansett hvor ofte du sukker, forbereder, tørker, vasker og gjentar klærne dine; Kurkuma flekken kan ikke fjernes lett. I så fall trenger du ikke å kaste plagget eller bære det på med flekken. I stedet, prøv å endre det slik at flekken ikke lenger er et problem. For eksempel, hvis du har et lyst plagg med en merkbar turkis flekk, prøv å batikere den. Skjul ham bak en virvel av lyse farger, og ingen vil oppdage ham!       
 2.  
 3.             2      Flekk hele plagget. Hvis du har gurkemeie igjen, er det et annet godt alternativ å fargelegge hele plagget med samme gurkemeie. Gurkemeie, som noen ganger brukes som fargestoff, passer godt for folk som vil prøve bleking for første gang. Denne prosessen resulterer vanligvis i et sluttprodukt som kan variere fra gul til oransje-rød, og kan derfor være et flott nytt stykke til sommer garderoben din. 
    
  • Du finner flere guider for å bruke gurkemeie for farging på nettet (som her).
  •  
         
 4.  
 5.             3      Dekk flekken med broderi. Hvis flekken er i et bra sted, kan du kanskje skjule det ved å bare sy det opp. For eksempel, hvis du har en turkis flekk midt i t-skjorten, er det her muligheten til å lage en virkelig unik skjorte ved Sy en kunstig blomst lapp over flekken og dekk den med den. Hvis du er fornøyd med et asymmetrisk design, kan du virkelig dekke alle deler av klærne dine med broderi, være kreativ!       
 6.  
 7.   4      Bruk stoffet til noe annet. Noen forurensede stoffer kan bare ikke reddes uansett hva du gjør; Ikke bare kan flekken fjernes, den kan ikke skjules av endringer. I disse tilfellene, tenk to ganger før du kaster bort klærne dine! Stained klær gir alltid en god kilde til perfekt bevart tekstiler som kan brukes på mange måter. Nedenfor er noen få måter du kan gjenbruke farget klær stoffer på:  
    
  • Gardiner
  •  
  • Dyner
  •  
  • Oppvaskklut
  •  
  • Hodet / armbånd
  •  
  • Polstring
  •  
  • Tepper
  •  
         
 8.  
             Les mer... (4)      
Omsorg populær:
Plukk øyenbrynene med en tråd.

Anerkjenn hvis du er en empath.

Frisør en liten jentes hår.

Matt neglelakk.

Farger hårblå.

Ha tepene dine gjennomboret.

Få vakre hvite, rene og skinnende tenner.

Lag en kappe for enhver størrelse.

Bekjempe hodelus med eddik.

Unn deg selv.

Reparer en bøyd ring.

Velg et ansikts lotion.

Plukk øyenbrynene med en tråd.

Gjør parfyme selv.

Bruk en snapback riktig.

Farger håret rødt.

Kjoler godt.

Å være søt og girlish.

Få røde lepper naturlig.

Bli kvitt cellulitt.

Sy på hårforlengelser.