Home \ omsorg
 

Reparer en bøyd ring.

 

Over tid kan ringene bøye på grunn av vanlig slitasje eller fordi ringestørrelsen er endret. Gjør ditt beste for å holde den rette ringestørrelsen. Unngå å bære dem mens du arbeider med hendene for å hindre ringene i å bøye seg. Du kan enkelt reparere en bøyd ring selv med rimelige smykker reparasjonsverktøy, inkludert en skrå sylinder kalt en torn og en myk hammer. Hvis ditt selvreparasjonsforsøk ikke fjerner stædige hakk, bør du vurdere å bruke tjenestene til en profesjonell. Sjekk garantien din eller ring hvor du kjøpte ringen for å finne ut om gratis eller billige reparasjonsalternativer.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Samle reparasjonsverktøy  ,

    
   
 1.            1      Kontroller garantien din før du starter reparasjonen eller investerer i verktøy. Mange gullsmedere tilbyr gratis reparasjonstjeneste, for eksempel hakk, resizing og rengjøring. Grav ut garantien din, se hva som dekker det, og avgjøre om dekselet er livslang eller tidsbegrenset. 
    
  • Dårlig passform er en vanlig årsak til bøyde ringer. Derfor, vurder å ha det profesjonelt tilpasset, spesielt hvis garantien dekker det.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vurder materialene til ringen din. Hvis perler er innebygd i ringen din, kan du bedre reparere det profesjonelt enn å prøve å reparere det selv. En selvreparasjon vil risikere å skade festene eller slå ut små perler.  
    
  • Tenk på hardheten til metallet ditt i tillegg til edelstener på kantene av ringen før du prøver selvreparasjon. Metaller som kobber, messing, nikkel, sølv og gull er ganske deformerbare, mens titan, wolfram og wolframkarbid er vanskeligere eller til og med umulig å omforme.  
  •  
  • Hvis du ikke er sikker på hva din ring er laget av, bør du vurdere å konsultere en gullsmeder før du prøver å få den tilbake i form.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Velg en torn. En dorn er en avfaset dowel som brukes til å justere størrelsen på ringene og reparere dem. De er enten laget av tre eller metall, har forskjellige størrelser og kan kjøpes online for rundt fire til tolv euro.  
    
  • Hvis du velger en torn, ta en ut av massivt tre, for eksempel lønn. Bruke en metallspike kan skade ringen din hvis verktøyet er laget av et hardere metall enn smykker.
  •  
  • De fleste pigger er gradert, noe som betyr at de er merket med ringstørrelser. Hvis du er ute etter en (i en smykker butikk eller i en generell nettbutikk), se på beskrivelsen av produktet for å se om den passer til din ringstørrelse.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Få en smykker hammer. Hammers brukes til å danne metall uten å skade det er vanligvis laget av rawhide, tre eller gummi. Du kan finne en rimelig hammer ved å søke på nettet for en juvelerens verkstedbutikk eller ved å søke på en hvilken som helst online markedsplass (for eksempel eBay eller Amazon). Du kan kjøpe en for rundt fire euro eller mindre.        
 8.  
 9.             5      Vurder å kjøpe en vaskemaskin eller poler dreiebenk. Hvis du har erfaring med å jobbe med smykker, kan du investere i en polermaskin (eller dreiebenk) gjøre bearbeiding og polering av ringer mye lettere. Stædige innrykk er lettere å reparere med en polermaskin fordi friksjon gjør metallet mer formbart.  
    
  • Du finner spinat på nettet, men de er ganske dyre og koster 80 euro eller mer.
  •  
                   
 10.  
             

    2      Korrigér den bøyde ringen  ,

    
   
 1.             1      Skyv ringen på spissen. Sett den bøyde ringen på doren etter å ha satt verktøyene sammen. Skyv den ned i sylinderens sylinder til den stopper. Unngå å presse ham over det punktet på skaftet der han hviler. Ellers risikerer du bare å deformere det mer.        
 2.  
 3.             2      Påfør press med fingrene for å danne det. Påfør forsiktig, men fast trykk ved å arbeide med fingrene rundt overflaten av ringen. Gjør ditt beste for å presse ringen ned på akselen, men skyv den inn i ringenes sirkulære form. Hvis ringen er litt bøyd (eller laget av et mykt metall), kan det hende at du bare kan gjøre det til en behagelig rund form med fingrene.        
 4.  
 5.             3      Kutt ham i form med en smykker hammer. Hvis ringen trenger litt mer arbeid, trykk på hammeren på alle sider. Først banker lett og gradvis øker styrken etter behov. Sjekk nøye på formen på ringen og fremdriften din gjennom hele prosessen.  
    
  • Kontroller fremdriften din med forstørrelsesglass hvis du har problemer med å se den.
  •  
  • Konsentrere deg om poeng som er spesielt rangert med fem eller seks sterke slag. Sjekk fremdriften din og gjenta bankingen etter behov.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Reparer stædige hakk med en vaskemaskin eller en polering dreiebenk. Noen ganger kan en selvreparasjon med en slag og en hammer ikke fjerne stædige hakk. Hvis du har problemer med å få ringen din i en akseptabel form, kan du vurdere å gjøre den mer formbar med en polermaskin. Du kan til og med investere i en eller spør håndverksvenner eller kolleger hvis de har en til hånd.  
    
  • Hvis ditt selvreparasjonsforsøk ikke fjerner et hakk, bør du sannsynligvis bringe ringen til et proff. Dette gjelder spesielt hvis du ikke har tilgang til eller erfaring med slipverktøy.
  •  
         
 8.  
             

    3      Polsk ringen din etter reparasjon  ,

    
   
 1.             1      Glatt eventuelle riper med en fin slipeklut. Har din ring lyst på torn- og hammerteknikken? Deretter kan du fortsette å polere ut riper eller slitasje som kan ha resultert. Glatt alle diskret merker med en fin fil eller slitesterk klut. Du kan også fjerne dypere riper med et fint smaragdpapir.  
    
  • Pass på å flytte slipemiddelet jevnt i en retning, ikke i en frem og tilbake bevegelse.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Rengjør din ring selv. Påfør din favorittsmykkerrenser eller et poleringsmiddel som passer til ringens materiale med en tannbørste, en myk bomullsklut eller en bomullspinne.  
    
  • Har ringen din en hårdere stein, som en diamant eller safir, eller ingen i det hele tatt? Deretter kan du bruke en løsning av en del ammoniakk til fire deler lunkent vann for å rense og polere det.  
  •  
  • Hvis ringen inneholder en mykere stein, som en perle eller en opal (eller hvis det er antikke eller kostyme smykker), bruk lunkent vann og en dråpe veldig mild såpe eller babysjampo. Unngå å bruke tøffere såper som oppvaskmiddel.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta din ring til juveleren for profesjonell rengjøring. Etter at du har fullført en selvreparasjon, bør du ha din ring profesjonelt polert og rengjort i stedet for å gjøre det selv. Hvis du kjøpte ringen fra en juveler, ring ham og spør ham om han tilbyr gratis rengjøring. Mange butikker tilbyr gratis eller billig polering og rengjøring, spesielt for kunder som allerede har handlet med dem.        
 6.  
           Les mer... (11)      
Omsorg populær:
Behandle akne med banan peeling.

Fjern håret naturlig.

Gjør feil nagler ut av duct tape.

Få silkeaktig, jevn, myk, strålende og sunn hud.

Bruk solkrem og sminke.

Bli kvitt goosenecks.

Bli kvitt flass.

Påfør en hårmaske riktig.

Utfør en ansiktsskall.

Lag en falsk leppe ring.

Rull opp jeansene.

Skriv ut en blackhead.

Bruk en blackhead fjerner.

Gjør lær armbånd.

Se bra ut med blek hud.

Farg håret med te, kaffe eller krydder.

Kjøp en parykk.

Rengjør skjeden sin.

Gjør skinnsko mindre.

Vokse en bart.

Farg håret ditt grønt.