Home \ omsorg
 

Fjern vorter med tape.

 

Vorter er uattraktiv og ubehagelig, men dessverre er det vanlig. En av de mest kjente hjemmemedisinene for vorter, spesielt vorter på fotsolen, er vanlig, grå tape. For å fjerne en vorte med tape, dekker den aktuelle personen vorten over en lengre periode med tape og renser den deretter. Denne prosessen gjentas til vorten er borte. En studie av Focht et al. har studert denne teknikken og funnet ut at metoden er mer effektiv enn vorter av vorter. Men denne studien har siden blitt kritisert. Likevel er det mange kilder som sverger ved å fjerne vorter med tape.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Rengjør huden rundt vorten. For denne behandlingen må du dekke huden rundt vorten i omtrent en uke om gangen. Før du begynner, er det en god ide å rense vorten og den omkringliggende huden for å sikre at det ikke er noe smuss eller andre rester på huden som kan forårsake skade og kviser.       
 2.  
 3.                  2      La huden tørke helt. På samme måte som det ikke kommer noe smuss mellom huden din og båndet, bør du også sørge for at det ikke er fuktighet igjen. Dette kan ellers irritere huden eller i sjeldne tilfeller føre til soppinfeksjoner. Det er imidlertid mer sannsynlig at fuktigheten under båndet svekker limet og tapen faller av. Hvis du vil at båndet skal holde, bør du tørke huden godt etter vask.        
 4.  
 5.                  3      Dekke vorten med tape. Klipp av et lite rektangel med normalt grå tape, stort nok til å dekke vorten helt, men ikke større. Legg forsiktig båndet over vorten. Trykk deretter båndet godt på huden slik at det stikker godt.  
    
  • Bruk vanlig, grå tape. Det har vist seg at gjennomsiktig tape ikke er like effektivt som det normale gråbåndet. En studie har f.eks. viste at gjennomsiktig tape ikke er mye mer effektivt enn en lapp. Det er spekulert på at gjennomsiktig tape inneholder et annet lim enn grå tape, og at denne forskjellen gjør det gjennomsiktige tape mindre effektivt.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Legg båndet på huden i seks dager. Denne behandlingen kan ta en stund, noen ganger inntil to måneder. Hold båndet på huden i de første seks dagene. Hvis det faller, bør du erstatte det så snart som mulig.  
    
  • Den nøyaktige prosessen som denne metoden fjerner vorter er ukjent. En populær hypotese er at tannkjøttbasert lim i gråbåndet irriterer huden, noe som forårsaker en lokal immunsystemreaksjon. Ditt immunsystem angriper deretter det humane papillomaviruset (HPV), som er ansvarlig for vekstenes genesis.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Fjern båndet på kvelden på den sjette dagen. Etter at du har slitt båndet på huden i hele seks dager, kan du fjerne den og sjekke vorten. Hvis vorten blir irritert eller verre enn før på dette tidspunktet (eller ved fremtidig kontroll), må du stoppe behandlingen med båndet og gjøre en avtale med legen din eller hudlege.        
 10.  
 11.                  6      Sopp vorten i varmt vann i et minutt. Bruk en myk klut fuktet i varmt vann eller legg vorten i en bolle, vask eller badekar. Varmt vann myker huden din (og vorten) og forbereder deg til neste trinn.        
 12.  
 13.                  7      Skru forsiktig på vorten med litt papirkurv, pimpsten eller lignende mildt slipemiddel. Ved å behandle vorten med et mildt slipemiddel, er du i utgangspunktet "fleshing off" det døde vevvevet. Hvis du nyter huden i varmt vann før, er dette lettere. Ikke fortsett hvis du føler smerte.  
    
  • Soak din sandpapir, pimpstein eller annet utstyr i en løsning av klor og vann når du er ferdig med behandlingen. Vorter vev igjen på materialene inneholder HPV og kan forårsake nye vorter. Derfor er det viktig å sterilisere materialene etter hver bruk.  
  •  
         
 14.  
 15.                  8     Ikke dekk vorten på natten på den sjette dagen, men dekk den med et nytt stykke tape neste morgen. Dette gjør at huden din kan tørke og gjenopprette over natten. Pass på at du ikke berører vorten, eller gni og ripe den, som vorter kan spre seg gjennom berøring. På morgenen festes et nytt stykke tape på vorten.  
    
  • Kontroller vorten på sjette kveld. Se etter endringer. Du gjør vorten mindre? Er hun mindre høy enn før?
  •  
         
 16.  
 17.                  9      Gjenta disse trinnene til vorten er forsvunnet. Gjenta trinnene i en syklus, fjern båndet hver sjette natt, vaske huden, fjern døde hudceller og la huden hvile seg over natten. Neste morgen holder du vorten av igjen. Over tid bør vorten sakte gå tilbake. Ikke stopp behandlingen før du er 100% sikker på at vorten har forsvunnet. Vær tålmodig. Denne metoden kan ta lang tid. Den opprinnelige Focht, et al studie tok om lag to måneder.  
    
  • Hvis vorten ikke blir bedre eller forverres etter to måneder, bør du konsultere en lege. Det kan være at du har en spesielt stædig vorte. Heldigvis finnes det andre behandlinger som inkluderer salicylsyrebehandling og glasur.
  •  
                   
 18.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

      

            Les mer... (4)      
Omsorg populær:
Påfør vanndekaler til negler.

Vokse øyenbryn.

Få lengre øyenvipper.

Bruk ankel støvler med klær.

Plukk øyenbrynene med tråden.

Lag et hårpakke.

Selvfølgelig, få røde lepper.

Spice opp et kjedelig antrekk.

Fake lip piercing.

Gjør håret naturlig bølget.

Behandle fet hud med tomater.

Sminke til daglig bruk på indisk hud.

Lag en sokkel.

Lag et ansikts dampbad.

Finne den rette push up bh.

Påfør øyekrem.

Hvordan bli kvitt sideburns.

Rengjør en veske.

Avtale med dårlig hårklipp.

Klipp T skjorter.

Bruk høy midje jeans.