Home \ omsorg
 

Ta en perm.

 

En perm er en kjemisk behandling av håret som kan brukes til å låne krøller og volum til håret ditt. Hver perm består av to deler: Hårets fysiske krølling og et kjemisk bad som bryter opp og deretter omformerer disulfidbindingene i håret ditt. Selv om dette er uvanlig, kan du også gjøre en perm hjemme, og hvis du bestemmer deg for å gå til barbermaskinen, kan det være nyttig hvis du beskriver nøyaktig og nøyaktig hva du forestiller deg.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Forbered deg på perm  ,

    
   
 1.            1      Du bør være sikker på at perm er det du vil ha. Som navnet antyder, er en perm permanent - det vil regrow nytt hår som ikke er krøllet, men resten vil være krøllete i opptil 6 måneder, og selv da blir det mindre, men fortsatt litt krøllet. Hvis du bare vil ha krøller i noen dager eller en uke, prøv å varme opp varmeveksler eller et krøllejern istedenfor; Hvis du vil ha krøllet, bølget eller voluminøst hår hver dag, så er en perm veien å gå.       
 2.  
 3.             2      Du bør vite din hårtype. Det er viktig å vite hvilken hårtype du har og hvilken tilstand håret ditt er i. Dette er et viktig første skritt for å bestemme hvilken type perm som du bør ha, og unngå bivirkninger som for eksempel tap av hår og hår.  
    
  • Stædig hår, stædig grått hår, asiatisk hår, hår med liten elastisitet, fint hår og krusete eller tykke hår behandles best med en alkalisk perm.
  •  
  • Sunt hår med god elastisitet, farget hår, skadet hår eller sprøtt hår bør behandles med en mildere "syre" perm.
  •  
  • Hvis du har hår som har blitt omfattende behandlet eller skadet med farge, eller hvis du har typisk afroamerikansk hår, så er det sannsynligvis best å gå til en salong. Finn en frisør som spesialiserer seg på å jobbe med hår som din for å minimere skade.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Få håret til å klippe først. Det vil være vanskeligere (men ikke umulig) å klippe håret ditt etter perming, så kutte splittene foran.  
    
  • Bestem hva du vil gjøre med din pony (valgfritt). Hvis du har en ponni, prøv å utarbeide en plan for det før du gjør permen. Du bør være oppmerksom på at ponyer med perms kan se spesielt fluffy ut; Hvis det ikke er utseendet du vil, kan du kanskje vente en måned eller to med permen til ponyen vokser ut. Hvis du bestemmer deg for å ha en perm mens du har en ponni, så spør deg selv: vil du la den gå? Vil du behandle ham med perm?
  •  
         
 6.  
 7.             4      Også bestemme hvor du skal starte permen. Hvis du lar dem starte i begynnelsen, husk at det nye håret som ikke er behandlet, vil være synlig.        
 8.  
 9.             5      Bestem om du vil gjøre permen innendørs eller i salongen. Det er mulig å gjøre en perm hjemme og så er det litt billigere. Likevel kan du trolig tro at hvis du går til en frisør, har dette sikkert gjort flere permanente bølger, og han vil fikse alle feilene gratis. Tenk på disse tre punktene:  
    
  • Hvis du vil ha en subtil perm, gå til barbermaskinen. Du kan feilaktig behandle håret ditt for mye hvis du gjør det på egen hånd.
  •  
  • Hvis håret ditt er skadet eller har blitt omhyggelig behandlet med maling, er det sannsynligvis best å ta en avtale med frisøren. Skadet hår vil reagere annerledes enn sunt hår på permen, og en dyktig frisør vil vite hvordan man skal håndtere denne forskjellen.
  •  
  • Hvis håret ditt allerede er litt bølget eller krøllet, så prøv å finne en frisør som spesialiserer seg på å jobbe med slikt hår. Han eller hun kan vi sørge for at du kommer ut med en vanlig perm og ikke krøller med krøller i den.
  •  
  • Hvis du har et godt, sunt hår som er elastisk nok, har du gjort en perm før hjemme, eller du er vanligvis en ekspert på styling ditt eget hår, så kan du nok selv lage deg en perm hjemme.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Bestem hvilken type perm du vil ha. Ønsker du små, stramme krøller? Eller kanskje du vil ha større, hoppende krøller? Uansett hva det er, bør du ha en nøyaktig ide om hva du forventer før du lar perm.  
    
  • Du bør vite at håret ditt vil bli mer krøllet umiddelbart etter behandlingen enn i løpet av permen din. Krøllene vil henge litt over tid. Derfor kan det være en god ide å gjøre permen litt sterkere enn du vil at håret ditt skal være.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Ta deg tid. Det kan ta mellom 2 og 4 timer å lage en permanent bølge. Etter det må du forlate permen i fred i 24 timer, noe som betyr at du ikke skal style eller knytte håret sammen. I tillegg vil du ikke kunne vaske håret opptil 48 timer etter permanent bølgebehandling. Pass på at disse begrensningene er i samsvar med planen din.                  
 14.  
             

    2      Lag en hjemmebølge  ,

    
   
 1.             1      Tenk på å spørre en venn for hjelp. Det kan være vanskelig å jobbe med håret på baksiden av hodet, og du vil jobbe under litt tidstrykk. Å ha en venn ber om hjelp til å øke prosessen og sørge for at innpakningene er stramte, kan gjøre det enklere for deg.        
 2.  
 3.             2      Få et permanent bølgesett til hjemmebruk. Disse kan kjøpes i supermarkeder, apotek eller apotek.        
 4.  
 5.             3      Les og forstå instruksjonene. Hvis du har noen til å hjelpe deg, må du sørge for at han leser instruksjonene nøye også. Vær oppmerksom på frister.        
 6.  
 7.             4      Komb håret og fjern det fra noen knuter.        
 8.  
 9.             5      Vask håret med sjampo og balsam. Bruk en skylle rik på protein (kanskje er en inkludert i settet ditt). Ikke bruk tung skylling, da dette kan hindre at perm settes inn.  
    
  • Ikke vind håret i en håndkle-turban etter å ha tatt en dusj. Den ekstra friksjonen kan knute og skade ditt følsomme, våte hår. I stedet klapp forsiktig tørk med et håndkle til det er våt heller enn vått.
  •  
  • Hvis du trenger å kamma håret ditt igjen, må du forsiktig og forsiktig kamme den med en tannkam, og arbeide den fra spissene oppover mot hodebunnen.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Bruk riktig sikkerhetsutstyr. Perming kjemikalier er ikke beregnet for bruk på huden. Bruk alltid hansker som tåler kjemikaliene (vanligvis vil plasthansker av alle slag fungere her).        
 12.  
 13.             7      Beskytt huden på nakke, ansikt og hodebunn med vaselin. Ikke glem dine ører! Behandle hele hodet med vaselin. Dette forhindrer kjemikaliene i å dryppe på huden din.        
 14.  
 15.             8      Sett et gammelt håndkle rundt skuldrene dine. Bruk under håndkleklær som ikke ville bryte hjertet ditt som en gammel T-skjorte og joggingbukser.        
 16.  
 17.             9      Delt håret i fire like batcher. Ikke bruk metallklips for å fikse de delene du ikke jobber med.        
 18.  
 19.             10      Plasser spisepinner. Det finnes mange forskjellige spisepinner tilgjengelig for å produsere mange forskjellige perms.  
    
  • Når du blåser håret ditt, starter du øverst og vind ned.
  •  
  • Legg permanent bølgeblad på baksiden av håret ditt og foran det og kast håret på spisepinnene.
  •  
  • Unngå klumper og hårboller rundt pinnene.
  •  
  • Hvor tett krøllene er, avhenger av stavens størrelse, hvor tett håret er innpakket og hvor lenge permingløsningen forblir i håret.
  •  
  • For de mest naturlige krøllene som er mulige, bruk en rett eller sylindrisk pinne. Så du kan rulle håret fra topp til bunn i samme bredde.
  •  
  • Hvis du ikke stoler mye på dine evner, må du unngå spiral eller konkave pinner i hjemmebruk.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Bruk permanent bølgeløsningen. Start på hodebunnen, da det kan fungere lengre i dette området. Masser forsiktig løsningen i håret ditt forsiktig.        
 22.  
 23.             12      Vær oppmerksom på riktig temperatur på løsningen. La løsningen fungere for den tiden du vil ha for effekten du vil ha.        
 24.  
 25.             13      Skyll permen løsningen helt ut av håret ditt. Det er viktig å bli kvitt løsningen helt.        
 26.  
 27.             14      Bruk en profesjonell nøytraliser. Den nøytraliserende løsningen initierer prosessen med å reformere de ødelagte proteinene i håret ditt.        
 28.  
 29.             15      Tørk håret forsiktig med håndkleet eller tørk det. Hold hodet på hovedet og rist det forsiktig. Pass på at håndkleet ikke ødelegger de nye krøllene, da det tar 24 timer for permen å sette. Ikke kam håret ditt mens perm er i det, bare massasje og dab det.        
 30.  
 31.             16      Permed hår krever mye oppmerksomhet og omsorg. Lære å ta vare på din perm er et viktig skritt i alle hårpleierutiner.        
 32.  
             

    3      Ha et permanent hår gjort av frisøren  ,

    
   
 1.             1      Forklar nøyaktig hva du vil. Under konsultasjonen med frisøren din før perm behandling, bør du fortelle ham nøyaktig hva du håper på gjennom prosessen. Beskriv hvordan du vanligvis styler håret ditt, hvor høyt du vil ha krøllene, og hvilke produkter du bruker mest.  
    
  • Du bør vite at en perm som fører til store, løse krøller, kalles noen ganger en kroppsbølge. Hvis det er det du vil, bruk da dette begrepet for å forklare det for frisøren din.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Planlegg å bruke opptil 4 timer i salongen. Hvis du tror du kanskje kjeder deg, ta noen magasiner i resepsjonen eller ta med en papirkurv som du lett kan tape hvis kjemikalier falt.        
 4.  
 5.             3      Hvis lukten blir uutholdelig, spør barbermaskinen for en våt vaskeklut. Kjemikaliene som brukes i permanent bølgebehandling kan lukte giftig og irritere nesen din. Hvis dette er tilfelle, så be om en våt vaskeklut og hold den over nesen og munnen og pust gjennom den.  
    
  • Hvis kjemikaliene irriterer øynene, hold dem lukket. Det vil ikke ta evig tid.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Døm deretter frisyren din. Husk at krøllene blir litt tettere rett etter perm-behandlingen enn de vil være om noen dager. Hvis du er fornøyd med et hvilket som helst aspekt av frisyren, fortell din frisør dine bekymringer før du forlater salongen. Han eller hun kan da gjøre en plan for å fikse eventuelle feil så raskt som mulig.     
 8.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Ting du trenger .

             
Omsorg populær:
Lag et sminke sett.

Utfør en anti cellulittmassasje.

Bryter en cyste.

Lag en enkel sminke på skolen.

Bli kvitt rynker naturlig.

Få mykt hår.

Lag en loop knute i håret.

Frigjør håret til en kvinnes hår.

Beskytt neglelakk fra uttørking.

Kjole som Selina Gomez.

Hvordan bli kvitt død hud.

Mjuk håret ditt.

Forhindre gjenoppretting av koke.

Naturlig fukte huden.

Bland henna til hårfarging.

For litt penger, sett sammen en kontorkledd garderobe.

Lag helt naturlige ansiktsmasker.

Bli kvitt hengende kinn.

Har vakre negler.

Lukter bra for en gutt.

Velg riktig bh.