Home \ omsorg
 

God kroppsomsorg for tweenager.

 

Tweenager årene er tiden mellom å være en ungdom og en tenåring i alderen åtte til tolv. I Tweenager-perioden kan du begynne med puberteten, noe som kan føre til endringer i hygiene, livsstil, selvtillit og selvtillit. Ta godt vare på kroppen din mens du går gjennom tweenager årene som en ung jente. Dette sikrer at du er klar for pubertet og kan tilpasse seg de endringene som skjer i kroppen din.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Opprettholde god hygiene  ,

    
   
 1.            1      Vær oppmerksom på hvordan og hvorfor du får din periode. Menstruasjon forekommer vanligvis hos jenter mellom 9 og 13 år. Når du begynner å menstruere (eller få perioden), kan strømmen din være uregelmessig ettersom kroppen din tilpasser seg de raske fysiske endringene. Du kan merke et klart eller hvitt væske utskilt av kjertlene i skjeden din flere måneder før din første periode. Ikke bekymre deg, dette er en vanlig begivenhet og et tegn på at du er i ferd med å få din periode snart.  
    
  • Menstruasjonssyklusen din består av tre faser. Follikulærfasen er begynnelsen av perioden og slutter når du har eggløsning. Denne fasen varer vanligvis elleve til tjueen dager. Den luteale fasen er begynnelsen på eggløsning og fortsetter til begynnelsen av neste periode. Menstruasjonsfasen er den siste fasen av menstruasjon hvor du bløder i løpet av perioden. Det tar vanligvis omtrent tre til syv dager.  
  •  
  • I tillegg til blødningen kan du også ha kramper i løpet av perioden. Andre bivirkninger av menstruasjon inkluderer oppblåsthet, humørsvingninger og hodepine. Hvis kramper eller andre periodiske symptomer er alvorlige, bør du gå til legen for medisiner for å lindre bivirkningene. Du kan også lindre menstruasjonssmerter med hjemmemedisiner.
  •  
  • Hvis du får din periode, kan du fortsatt delta i aktiviteter som svømming, ridning, yoga og kroppsopplæring. Du kan delta i normale aktiviteter i løpet av din periode, og du bør prøve å være fysisk aktiv, da det kan bidra til å lindre kramper.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forbered deg for perioden ved å kjøpe sanitetsutstyr til kvinner. Kvinner hygieneprodukter som tamponger og hygienepapir er en viktig måte å fange blødningen som oppstår i løpet av perioden. Du bør bestemme om du føler deg bedre med tamponger eller pads. Du kan starte banding og deretter bytte til tamponger etter hvert som du blir mer kjent med perioden. Du finner hygieneprodukter for kvinner i apoteket.  
    
  • Legg bindingen med klebemiddelsiden ned i undertøyet og trykk godt hvis du vil bruke bandasjer. Hun absorberer deretter blødningen. Pass på at du bytter om nødvendig, slik at blødningen ikke siver inn i undertøyet og gir en sterk lukt.
  •  
  • Hvis du vil bruke tamponger, må du sette dem i skjeden for å suge blodet. Emballasje av tamponger inneholder instruksjoner som hjelper deg å forstå hvordan du setter dem ordentlig inn. Noen tamponger inneholder et plast- eller kartongomslag kjent som en "applikator". Dette vil hjelpe deg å sette inn tampongen. Ikke legg applikatoren i vagina når tampongen er på plass.
  •  
  • Alle tamponger har en streng i den ene enden som hjelper deg med å fjerne det når det er på tide å endre det. Dette bør gjøres hver fjerde til åtte timer. Tamponger er utformet for å holde seg i skjeden din og ikke gå seg vill eller gå løs. Bruk bare en tampong med minst absorberende, avhengig av styrken eller svakheten i perioden. Bruk aldri en "Super" tampong hvis en "normal" tampong er tilstrekkelig. Ikke bruk tamponger som er for absorberende eller forsømmer å bytte tamponger om nødvendig. Med det risikerer du et giftig sjokksyndrom (TSS), en sjelden, men farlig infeksjon.
  •  
  • Du vil kanskje også bruke en menstruasjonskop, som er en gjenbrukbar kopp som du kan legge i skjeden din i opptil 12 timer. Du tømmer bollen og vasker den av før du setter den inn igjen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hold deg til en hudpleierutine for å forhindre akne. Når du utvikler seg, kan du merke at huden din blir feit og du svetter mer. Det er fordi svettekjertlene dine vokser og hormonene dine begynner å løpe. Akne er vanlig hos tenåringer, spesielt i de hormonelle endringene som oppstår med puberteten. Det kan virke som forhøyninger som svarte og hvite hudormer, kviser og cyster. Hvis foreldrene dine hadde akne som tenåring, er du mer sannsynlig å utvikle den. Du kan bidra til å forhindre akne ved å følge en hudpleierutine.  
    
  • Pass på å vaske ansiktet ditt med varmt vann og et mildt rengjøringsmiddel minst to ganger om dagen, en gang om morgenen og en gang om kvelden. Masser renseren forsiktig med fingertuppene og unngå å skrubbe, skrape eller fulle med huden din. Unngå astringents da de kan tørke og irritere huden din. Bruk en lett vannbasert fuktighetskrem med en SPF 15 eller høyere. Dette beskytter huden din mot solen og forhindrer at den blir tørr.
  •  
  • Se etter vannbaserte produkter som er merket "non-comedogenic" eller "non allergic" hvis du vil ha sminke. Bruk sminkefjerner til å fjerne sminken din før du legger deg til sengs. Å gå til sengs med sminke på ansiktet ditt kan forårsake akne.
  •  
  • Hvis du begynner å utvikle mer alvorlig akne, bør du gå til en hudlege for å få reseptbelagte behandlinger for akne. Jo før du tar vare på akne, jo raskere går det. Deretter er det redusert risiko for arrdannelse på ansiktet eller kroppen gjennom akne.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bruk deodorant for å holde svette og lukt under kontroll. Du kan også merke at fordi du svetter mer, har du sterkere lukt fra svettekjertlene i armhulene dine. Håndter denne lukten ved å bruke deodorant eller antiperspirant. Du kan kjøpe disse produktene i apoteket.  
    
  • Bruk morgendeodoranten til underarmene dine som en del av din morgenrutine. Hvis du har en tendens til å svette mye, eller er fysisk aktiv, vil du kanskje gjenta deodoranten senere på dagen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Snakk med foreldrene dine om å få en bh når brystene utvikler seg. Mange Tweenager-jenter viser pubertet gjennom brystvækst og utvikling. Du kan legge merke til små følsomme knoller på brystet, og dine brystvorter kan bli større i løpet av de neste årene. Som brystene dine utvikler, kan et bryst vises større enn det andre. Men det balanserer seg selv til de når sin endelige størrelse og form. For å hjelpe til med å støtte dine voksende bryster, snakk med foreldrene dine om å få en bh.  
    
  • Å få en bh kan være spennende fordi det er ditt første skritt mot å bli kvinne og voksen. Men hvis du er sjenert eller flau med å kjøpe en bh, bør du i stedet handle med en venn som allerede har en bh.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta godt vare på håret og hodebunnen for å hindre opphopning av fett. De samme hormonene som forårsaker akne kan også forårsake opphopning av fett på håret og hodebunnen. Vask håret hver dag eller annenhver dag for å bidra til å kontrollere og forhindre oppbygging av fett. Påfør sjampoen med varmt vann og masser produktet i håret og hodebunnen. Ikke skrubbe, skrape eller gni håret eller hodebunnen for mye.  
    
  • Du kan også bruke et balsam etter å ha shampooert håret for å holde det sunt og mindre fettete. Se etter hårpleieprodukter laget for fet hår. Hvis du oppdager hvite flak på klærne, kan du utvikle flass. Du kan bruke anti-flass produkter til å kontrollere flass.
  •  
  • Du bør også bruke stylingprodukter (for eksempel styling geler og lotioner) som er fettfrie eller mindre fet, slik at du ikke gjør håret fettete eller skitne.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Vurder barbering av kroppshåret ditt når det utvikler seg. Du kan begynne å legge merke til at håret vokser på beina, armene og armhulene og kjønnshår på skjeden din. Noen Tweenager-jenter, som en personlig preferanse, begynner å barbere beinet og armhulen. Dette er en rent estetisk beslutning og gir ingen medisinsk effekt.  
    
  • Hvis du bestemmer deg for å begynne å barbere benet ditt, bør du bruke en barberhøvel designet for kroppshår. Bruk også barbergel eller varmt vann og såpe. Be en forelder for å vise deg hvordan du skal barbere beina dine riktig fordi du bruker et skarpt knivblad og ikke vil skade deg selv. Barber beina alltid oppover, mot vekstretningen til håret ditt.
  •  
  • Pass på å bruke barbergel eller varmt vann og såpe for å skape skum hvis du velger å barbere også underarmshåret ditt. Håret i armhulen din kan vokse i forskjellige retninger. Derfor må du kanskje også barbere seg i noen forskjellige retninger.
  •  
                   
 14.  
             

    2      Opprettholde en sunn livsstil  ,

    
   
 1.             1      Husk at vekten og figuren din endres. I tweenager årene kan du merke at armene, bena, hender og føtter vokser raskere enn resten av kroppen din. Du kan føle deg vanskelig eller vanskelig. Over tid passerer denne veksten, og du føler deg bedre i kroppen din.  
    
  • Du kan også merke at kroppsform og vekt skifter. Du kan utvikle mer fett på magen, på strupen og på bena. Dette er helt normalt og er en del av å vokse opp. Ingen utvikling i tweenager er den samme, og du kan merke at kroppen din utvikler seg annerledes enn andre jenter i din alder.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Være fysisk aktiv i minst en time om dagen. I løpet av tweenager årene er det svært viktig å opprettholde en sunn livsstil ved å være fysisk aktiv i minst en time om dagen. Sport kan hjelpe deg med å opprettholde en sunn vekt, forhindre alvorlige sykdommer, gi deg mer energi, og hjelpe deg å føle deg tryggere.  
    
  • Vurder å bli med i et lag eller en liga hvis du allerede har en bestemt aktivitet eller sport. Logg inn på skoleteamet eller lete etter et rekreasjonshold i ditt område. Snakk med foreldrene dine om å følge en sport mer seriøst, spesielt hvis det gjør deg glad og du er god til det.
  •  
  • Hvis du ikke er fysisk aktiv, kan du starte sakte ved å holde deg til treningsmål. Dette kan bli med i en yoga eller trenings klasse med en venn og gjøre det i et bestemt antall uker. Det kan også være å ta et treningsprogram og gå til studioet i en måned i uken i flere måneder. Fokuser på realistiske mål og bruk støtten og hjelpen til venner og familie for å holde motivasjon.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Få åtte til ti timers søvn om natten. Søvn er et nøkkelelement for å opprettholde en sunn livsstil som tweenager, spesielt ettersom kroppen din utvikler seg. Å få ti timers søvn per natt kan gjøre det mulig for deg å gjøre alt du liker og for å oppfylle dine forpliktelser (som skole, familie, venner, fysisk aktivitet og hobby eller lidenskaper).  
    
  • Sett opp en soveplan ved å stå opp hver morgen samtidig og gå til sengs samtidig samtidig hver natt. Du bør unngå å trykke på snooze-knappen eller bruke en vekkerklokke uten den. Ved å bruke snooze-knappen om morgenen kan du forstyrre din indre klokke.
  •  
  • Ta en avslappende rutine ved sengetid, for eksempel å ta et bad, lese en bok eller snakke med en venn eller forelder. Unngå å ta skjermer på soverommet eller i senga, for eksempel mobiltelefonen, datamaskinen eller TVen.
  •  
  • Pass på at soverommet ditt er kult, mørkt, stille og behagelig. Steam lyset, krølle opp i favoritttemaet ditt og hør litt beroligende musikk som vil hjelpe deg å sove.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Spis sunt og balansert. Sunn mat er viktig for å ha nok energi til å komme seg gjennom dagen og opprettholde en sunn vekt. Prøv å unngå å spise junk food og fast food hver dag eller til og med hver uke. Det er en tom kilde til energi og holder deg ikke full og sunn. 
    
  • Start hver morgen med en fiberrik frokost, som en bolle fullkorns frokostblandinger. Du kan også legge til noen spiseskjeer av ubearbeidet hveteklid eller linfrø til korn, yoghurt eller morgenglatt.
  •  
  • Kjempes du for å spise godt mens du er på skolen? Prøv deretter å ta frukten eller vegetabilsk alternativet i kafeteriaen og belaste deg sunn frokostblanding som ris, quinoa eller couscous. Du bør begrense dine porsjoner slik at du har en kvart liter frukt og grønnsaker, en kvart liter korn og en liten del protein som kjøtt, bønner eller tofu på tallerkenen din.
  •  
  • Du kan også lage lunsjen din ut av en sunn servering av frukt og grønnsaker, eggvit og frokostblandinger og ta det til skolen. Du bør også pakke snacks som nøtter, tørket frukt eller frisk frukt i vesken din for å unngå å bli sulten om dagen. Snacks er også nyttige hvis du driver sport eller andre aktiviteter etter skolen som krever ekstra energi.
  •  
  • Du bør jobbe med foreldrene dine for å utvikle sunne måltider til middag hjemme, og sette opp en meny. Så du vet hva som er på planen i løpet av uken, og kan hjelpe foreldrene dine til å lage mat og tilberede mat.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Unngå å hoppe over måltider eller spise noe. Det kan være fristende å hoppe over et måltid eller ikke å spise for å gå ned i vekt. Men fraråder deg mat bare opprører måltidet planen og forvirrer kroppen din. I stedet fokuserer på å spise tre sunne måltider om dagen og balansere måltidene dine med trening. Dette vil hjelpe deg å opprettholde en sunn vekt og ha nok energi som kroppen din utvikler seg til voksen alder.  
    
  • I tweenager årene kan du være mer mottakelig for å trøste matvarer som du spiser fordi du kjeder deg, stresses eller nedkastes. Unngå trøst ved å skrive en dagbok, gå eller jogge, møte med en venn, eller jobbe som frivillig i din kirke. Å bygge gode spisevaner hjelper deg med å opprettholde en positiv kroppsfølelse og å føle deg frisk i din utviklings kropp.
  •  
         
 10.  
             

    3      Opprettholde selvtillit og selvtillit  ,

    
   
 1.             1      Øvelsespleie. Når du går inn i Tweenager-årene og til slutt tenårene dine, kan du slite for å opprettholde selvtillit og selvtillit. Dette kan skyldes din utviklende og forandrende kropp, så vel som følelsesmessige effekter av puberteten. Å bygge en god følelse av selvtillit vil gi deg motet til å prøve nye ting og kraften til å gjøre et godt valg. Når du begynner å føle deg trist, alene, engstelig eller stresset, fokuserer på dine behov og praktiserer selvomsorgen igjen. Dette kan hjelpe deg med å huske din indre styrke og få deg til å føle deg selvbevisst ved å fokusere på deg selv.  
    
  • Du kan øve selvhjelp ved å ta deg tid til å skjemme deg bort med bad, ansiktsbehandling, pedikyr eller manikyr. Du kan også fokusere på tid for deg selv eller "I-tid", forfølge en jobb som beroliger deg, for eksempel å lese, skrive, høre på musikk eller holde en ti minutters strømnøkkel.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Konsentrere seg om en ferdighet eller aktivitet der du er god og hvor du nyter. En annen måte å bygge selvtillit på er å oppfordre deg til å forfølge en slik ferdighet eller aktivitet. Dette kan være en sport, hobby eller emne som du har lidenskap eller interesse for. Det kan også være en aktivitet som du ser ut til å ha en naturlig gave, og hvor du kan utmerke seg uten problemer. Å gjøre godt i en ferdighet eller aktivitet kan hjelpe deg til å føle deg bedre og styrke selvtillit.  
    
  • Lag en liste over ferdigheter eller aktiviteter du liker, for eksempel basketball, svømming, maleri, sang eller skriving. Prøv å sette mål rundt disse ferdighetene eller aktivitetene, og motivere deg til å forfølge dem. Du kan for eksempel bestemme deg for å melde deg inn i en malerierklasse etter skolen eller prøve basketballlaget på skolen din. Dette kan hjelpe deg med å forbedre dine ferdigheter og føle deg følelsesfull når du gjør en aktivitet som vil glede deg.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Følg nye erfaringer. Ta en positiv holdning ved å være klar til å prøve nye erfaringer. Prøv en ny hobby og oppdag et skjult talent eller bli med på en klubb og få nye venner. Ved å utvide horisonten kan du også oppdage andre deler av deg selv og få nye erfaringer. Dette kan bidra til å motivere deg når du er engstelig, kjedelig eller ensom, og styrker selvtilliten din.        
 6.  
 7.             4      Omgir deg med positive venner og rollemodeller. Ditt samfunn kan også bidra til selvtillit og selvtillit. Hvis du har venner som forverrer deg eller deg selv, kan de føre til negativitet i livet ditt og undergrave selvtilliten din. Se etter venner som gjør at du føler deg unik, interessant og verdifull. Å ha positive mennesker i livet ditt, øker selvtillit og gir deg selvtillit til å være deg selv.  
    
  • Du bør også se etter positive rollemodeller i form av lærere, familiemedlemmer, jevnaldrende eller til og med treneren din. Å få en lederrolle, støtte og veiledning kan hjelpe deg med å bygge selvtillit og vokse som en person.
  •  
         
 8.  
           Les mer... (19)      
Omsorg populær:
Påfør Rouge riktig.

Bli kvitt barberkniv i bikiniområdet.

Få anime øyne.

Dekorer sko.

Gjør en kaviar manikyr selv.

Behandle mørke albuer.

Bruk støvler.

Rengjør en brystvorte piercing.

Reparer rettede krøller.

Gjør håret sunt og raskt.

Bestem om perler er ekte.

Hudfølelse.

Maling negler til Halloween.

Kjæreste iført jeans.

Bruk parfyme.

Som jente, se så godt som mulig hver dag.

Bli kvitt cellulitt.

Lichen.

Få bølget hår.

Velg dine beste klærfarger.

Bruk svart.