Home \ omsorg
 

Gjør skinnsko mindre.

 

Hvis skinnskoene dine er for strukket av brukeren, eller hvis dine nye skinnsko er for store, kan du vurdere å gjøre dem mindre. Prosessen er ikke vanskelig, men vær oppmerksom på at skoen kan bli skadet dersom det blir mishandlet. Det er også vanskelig å lage en sko mindre med mer enn en halv størrelse.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Gjør skoene mindre med vann  ,

    
   
 1.                    1      Vær forsiktig når du bruker denne metoden. Vann har potensial til å skade skinn. Hvis du bruker for mye, kan din sko bli stiv, flekket eller sprukket. Eventuelt kan du sette en skinnbeskytter på overflaten du vil behandle, men det kan gjøre skoen mer motstandsdyktig mot vannbehandling.  
    
  • Hvis du bruker skinnbeskyttelse på skoen din, la den tørke helt før du fortsetter.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Fukt sidene eller toppen av skoen. Konsentrere på den delen av skoen som er for stor, som sidene eller tåen. Bruk en liten sprøyteflaske med vann eller dypp fingrene i vann og gni i det området du vil gjøre mindre. Mens dette området skal være ganske fuktig i slutten, unngå å få vannet andre steder, spesielt på skoens sål eller base.        
 4.  
 5.                  3      Hvis mulig, tørk skoene dine i sollys. Selv om sollyset tar lengre tid enn andre tørkemetoder, reduserer denne langsommere prosessen sannsynligheten for varmeskader på skoen. Hvis du gjør skoene mindre på en solrik dag, kan du sette dem ute eller ved siden av en solrik vinduskarme. Sjekk etter noen timer for å se om de er tørre.        
 6.  
 7.                  4      Tørk dine sko med en hårføner om nødvendig. Hvis den nåværende mengden sollys og temperaturer ikke er egnet for tørking av sko, kan du i stedet bruke en hårføner. Bruk laveste temperaturinnstilling og hold hårføner minst 15 cm fra skoen for å unngå å skade den eller brenne den.        
 8.  
 9.                  5      Bruk andre kilder til varme som en siste utvei. Spinning rundt i tørketrommelen kan skade skoene dine, men enkelte tørkeapparater inneholder et solidt tørrnett for situasjoner som disse. Plasser skoene dine foran en peis eller komfyr kan skade de delene som ikke er våte. Hvis dette er den eneste tilgjengelige metoden, hold skoene på en avstand som føles varm på hånden, men ikke varm.        
 10.  
 11.                  6      Hvis nødvendig, bruk ekstra vann og varme. Justeringene du gjør med denne metoden kan være liten, avhengig av tykkelsen og stilen på læret ditt. Hvis skoene fortsatt er for store, prøv å bruke vann en annen eller tredje gang. Deretter varme dem på samme måte for å gjøre dem enda mindre.  
    
  • Gummibåndsmetoden kan også brukes i forbindelse med dette.
  •  
         
 12.  
 13.                  7      Behandle skoene dine med skinnpleie når de er tørre. Behandling med vann og varme kan ha gjort skoene dine stive eller sprukne. Lærpleie bør bidra til å reversere dette og forhindre ytterligere skade. Følg instruksjonene på pakken for å få de mest effektive resultatene. Hvis det ikke er noen instruksjoner, gni pleieproduktet i skoen med en ren klut og la den tørke uten ytterligere varmebehandling.  
    
  • Noen skinnpleieprodukter er laget for visse typer lær. Hvis du ikke vet hvilken type lær skoen din er laget av, kan du spørre en sko selger for å identifisere materialet. Du kan også prøve å finne en generell skinnpleie.
  •  
                   
 14.  
             

    2      Sy et gummibånd til hælen  ,

    
   
 1.                  1      Bruk denne metoden for tynne sko å slippe ut av. Denne metoden fungerer best med tynne skinnsko fordi tykt materiale er vanskelig å sy. Denne metoden gjør skoen din strammere og du glir ikke så lett ut. Men hvis din sko er for lang for deg, bruk vannmetoden i stedet.  
    
  • Hvis skoene dine er for store, prøv å bruke begge metodene for å få klarere resultater. Prøv vannmetoden først, så du får en bedre ide om hvor nær du skal sy på båndet.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Klipp av et stykke gummiband beregnet på klær. Disse gummibandene finnes i håndverksbutikker, sy butikker eller online. Du trenger bare et stykke noen centimeter lang. Klipp av et større stykke som er lettere å håndtere, hvis du foretrekker det, og klipp av overskudd når båndet er sydd på.        
 4.  
 5.                  3      Fest stroppen til skoens hæl. Strekk gummibåndet over skoens indre hæl. Strekk den til den strekker seg godt over hælens bakside og fest den med sikkerhetsnåler eller hårnål på begge sider. Du kan finne det lettere å klemme stroppen på den ene siden av hælen og strekke og stram den andre siden av stroppen over hælen.  
    
  • Pass på at stroppen kan skyves tilbake til hælen slik at du kan sy den på. Hvis stroppen strekkes for tett og det er et mellomrom mellom hælen og stroppen som ikke kan presses med lett berøring, fjern nålene og feste dem litt lenger tilbake for å gjøre det litt løsere.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Lukk båndet til skoen. Bruk nålen og tråden for å sy båndet til skoen og knytt deretter tråden når du er ferdig. Fjern nålene når båndet er festet.  
    
  • En skrå nål kan være lettere å bruke.  
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Prøv på skoene. Bandet bør trekke skoen i en strammere posisjon rundt hælen, slik at skoen ikke glir av. Hvis skoen fortsatt er for lang, eller stikker for langt utover foten din, bør du vurdere å fylle tåen med et vev eller legge en tykkere innleggssål inn i den.        
 10.  
             

    3      Alternative løsninger  ,

    
   
 1.                  1      Bruk et vev til å tåke tåen ut. Hvis skoen i tåen er for stor, kan en liten bunt vev forhindre at skoen glir. Klut eller avis kan også fungere, men du vil kanskje løpe rundt en time hjemme for å se om det er behagelig før du går hjem.        
 2.  
 3.                  2      Legg en tykk innersåle innvendig. Hvis det er et mellomrom mellom vrangen og skoen, får du sannsynligvis nytte av en tykk innersåle. Innsåler kan kjøpes hos skoforretninger og apotek, eller du kan ta dem ut av en annen sko. De er vanligvis laget av gummi eller skumgummi. Klipp dem med et par vanlige saks for å matche din sko hvis de er for store.  
    
  • Først legg innsålen ut av skoen din, hvis det er en. Dette er et tynt stykke materiale som kan løftes fra innsiden av hælen. Hvis bunnen av skoen ser ut til å være festet, la den stå i skoen.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Finn en skomaker i nærheten av deg. Cobblers er spesialist i sko reparasjon og kan ha erfaring med å lage sko mindre. Vurder å spørre flere skomagere om forventet kostnad for denne tjenesten, som noen kan være dyrere enn andre.        
 6.  
 7.                  4      Spør på renseren i ditt område hvis du ikke finner en skomaker. Renserier brukes til å jobbe med forskjellige typer materialer, inkludert lær. Du kan også vite hvordan du gjør skoene mindre. Den typiske rengjøringsprosessen er imidlertid ment å hindre krymping. En skomaker har sannsynligvis mer kompetanse.        
 8.  
             

Hva du trenger .

    

Vannmetode:

   

Gummibåndsmetode:

                  
Omsorg populær:
Bruk Luffas.

Reparer en bøyd ring.

Wrap hår.

Dye dine øyenbryn.

Klassisk barbering med våt barbermaskinen.

Lag akryl negler.

Forbered et avslapningsbad.

Kjole som Nicki Minaj.

Stil krøllete hår.

Smil for bilder.

Bare klipp håret.

Forstør brystet ditt.

Få røde lepper naturlig.

Gi deg en ansiktsmassasje.

Sminke som en dukke.

Behandle psoriasis vulgaris.

Hold farget hår sunt.

Unngå barberhud.

Rediger smertefulle sko.

Få grønn fra blondt hår.

Stretch støvler.