Home \ omsorg
 

Nyt Cleopatras melkbad.

 

Cleopatra var kjent i det gamle Egypt, ikke bare som en farao, men også for hennes bemerkelsesverdige skjønnhet og visdom. Men hennes navn forbinder fortsatt hennes melkbad, som hun ofte har beriget med honning og urter. Det var veldig klokt å gjøre dette fordi melk er bra for huden. Den har en fuktighetsgivende effekt og fjerner døde hudceller. Etter et melkbad er huden din smidig og har en sunn glød.

                 

Ingredienser .

    

     Enkelt bad med melk og honning  ,

   

     Melkebad med tørkede krydder og blomster  ,

   

     Melkbad med essensielle oljer  ,

           

Fremgangsmåte .

    

    1      Med melk og honning  ,

    
   
 1.            1      Fyll en stor syltetøyskrukke med 250 ml til 500 ml melk. Ta helmælk. Hele melk fjerner døde hudceller bedre og gir huden mer fuktighet enn lavmett eller skummet melk.       
 2.  
 3.             2      Legg 180g honning for å legge fuktighet i huden din. Honning har også en antibakteriell effekt og er god mot akne.       
 4.  
 5.             3      Skru glasset inn og rist blandingen riktig. Åpne krukken etter behov og bland melken og honningen med en skje. Honningen skal oppløses i melk og ikke slå seg ned på bakken.       
 6.  
 7.             4      Koble badekaret og la varmt vann komme inn. Unngå å bruke for varmt vann da dette ville ødelegge de gode ingrediensene i honning.       
 8.  
 9.             5      Hell mel-og-honning-blandingen i det innkommende vannet. Slå av vannet så snart badet er fullt nok til deg, og spred melke-og honningblandingen i vannet med hånden.       
 10.  
 11.             6      Trinn inn i karet og bade i maksimalt 20 minutter. Ikke sett såpe i badevannet. Tøm vannet umiddelbart etter bading og skyll av med såpe og ferskvann.                  
 12.  
             

    2      Med tørket krydder og blomster  ,

    
   
 1.             1      Fyll en syltetøyskrukke med melkepulver. Prøv å bruke helmælkspulver fordi det bryr seg for huden din mer enn fett eller skummetmælkspulver. Ikke legg vann til melkepulveret.       
 2.  
 3.             2      Legg til tørret appelsinskall, lavendelblomster og rosmarin. De gir badevannet en beroligende, fantastisk duft. Du kan også eksperimentere med andre tørkede blomster og urter (som tørket rosenblad eller liljeblad).        
 4.  
 5.             3      Skru i glasset og rist for å blande alt grundig. Rist til alle ingrediensene er jevnt fordelt i melkepulver.       
 6.  
 7.             4      Koble badekaret og la varmt vann komme inn. Bruk ikke for varmt vann hvis mulig, ellers vil melken koke.       
 8.  
 9.             5      Legg 120 g av blandingen i badvannet. Oppbevar den gjenværende blandingen på et kjølig, mørkt sted.        
 10.  
 11.             6      Kjør hånden din gjennom vannet for å fordele alt. Ditt badevann bør ha en jevn farge. Den tørkede appelsinskall, lavendelblomstene og rosmarinene kan flyte på vannoverflaten.       
 12.  
 13.             7      Trinn inn i karet og bade i maksimalt 20 minutter. Ikke sett såpe i badevannet. Når badet er ferdig, tøm badevannet og skyll kroppen din med såpe og ferskvann. 
    
  • Overvei å bruke en avløpsrør for å fange appelsinskall, lavendelblomster og rosmarin som badvannet avløper, slik at de ikke tetter avløp.
  •  
         
 14.  
             

    3      Med essensielle oljer  ,

    
   
 1.             1      Fyll en stor syltetøyskrukke med melkpulver, husglass og salt. Det handler om deg om du bruker havsalt eller Epsom-salt. Melkepulveret kan være både ku og geitmelk, det eneste viktige er at du bruker helmælkspulver. Det gir huden mer fuktighet enn lavmett eller skummetmælkspulver.       
 2.  
 3.             2      Legg honninggranulatene i glasset. Alternativt kan du også bruke honningpulver. Bruken av tørket honning i stedet for væske sikrer at det blandes bedre med melkepulveret. I tillegg behøver du ikke beholde den gjenværende blandingen i kjøleskapet.       
 4.  
 5.             3      Pisk havremel inn i et fint pulver og hell det inn i glasset. Du kan bruke en blender eller kaffekvern. Fresing av havregryn forenkler bruken av badeadditivet og forhindrer drenering fra tilstopping.       
 6.  
 7.             4      Gjør lavendelblomstene til et fint pulver og hell det inn i glasset. Du kan bruke en mørtel og pestel eller en grinder. Hvis du ikke liker lukten av lavendel, prøv andre tørkede blomster (som kamille, rose eller lilje).        
 8.  
 9.             5      For en enda sterkere duft, vurder å legge til ti til tjue dråper med ditt valg av essensiell olje. Hvis du bruker mer enn en olje, bør du først blande oljene i en annen flaske. Du kan bruke en hvilken som helst essensiell olje av ditt valg, men duftene som går bra med et bad av melk og honning inkluderer geranium, lavendel, mandarin og ylang-ylang.        
 10.  
 11.             6      Lukk glasset og rist grundig. Rist til alle ingrediensene er jevnt fordelt i melkepulver.       
 12.  
 13.             7      Koble badekaret og la varmt vann komme inn. Bruk ikke for varmt vann hvis mulig, ellers vil de gode aktive ingrediensene i honning bli ødelagt.       
 14.  
 15.             8      Legg til et par teskjeer, men ikke mer enn 120 g, av badeadditivet til det innkommende vannet. Oppbevar gjenværende blanding på et kjølig, tørt sted. Hvis nødvendig, løp hånden din gjennom vannet for å spre pulveret bedre.       
 16.  
 17.             9      Trinn inn i karet og bade i maksimalt 20 minutter. Ikke sett såpe i badevannet. Når badet er ferdig, tøm badevannet og skyll kroppen din med såpe og ferskvann. 
    
  • For å fullt ut nyte duften, er det best å lukke badedøren din slik at smaker ikke løsner så fort.
  •  
         
 18.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (17)      
Omsorg populær:
Naturlig fukte huden.

Gjør krøller med langt tykt hår.

Bruk en bjelke.

Bruk kveldsmake up.

Rengjør en hårbørste med naturlige børster.

Hold håret sunt.

Enkle og raske frisyrer for langt hår.

Ta vare på deg som jente.

Bruk en fascinator.

Bli kvitt fuktige hender.

Etter en gel manikyr reparer neglene.

Påfør Eau de Toilette.

Lys hud med sitronsaft.

Hold skjeden renere.

Bestem beltestørrelsen.

Bli kvitt barberkniv i bikiniområdet.

Se bra for din venn.

Reparer en heklet glidelås.

Glatt eller krølle håret forsiktig.

Forny livløst hår.

Selvfølgelig får du en ren hud.