Home \ omsorg
 

Bli kvitt ungdoms akne.

 

Om lag 85% av tenårene har en mer eller mer alvorlig form for akne. I motsetning til en felles antagelse, ble det ikke funnet noen sammenheng mellom diett og akne. Grunnårsaken er hormonelle endringer hos tenåringer som produserer ekstra ansiktsolje. De fleste tilfeller er ganske milde og kan behandles med en daglig rengjøringsrutine som bekjemper den ekstra oljen i ansiktet. Noen tilfeller kan imidlertid være alvorlige eller vedvarende nok til å kreve et besøk hos hudlege.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bruk over-the-counter behandlinger  ,

    
   
 1.            1      Hold håret rent. Dette trinnet er spesielt viktig for tenåringer med langt hår. Fet hår eller hårprodukter som er i konstant kontakt med ansiktet kan tette porene. Selv med personer med kort hår, kan du se urenheter rundt håret på grunn av fettete hår eller hårprodukter. Pass på at du vasker håret ofte.       
 2.  
 3.             2      Vask deg to ganger om dagen. En av de viktigste årsakene til teenage akne er økt oljeproduksjon på grunn av hormonelle endringer. Vask ansiktet en gang om dagen kan fortsatt forlate fett som tetter porene dine. I stedet vasker du om morgenen og kvelden med varmt vann og en mild, oljefri rengjøringsmiddel.  
    
  • Bruk de rene fingertuppene og ikke en vaskeklut for å rense ansiktet ditt.  
  •  
  • Ikke bruk vanlig såpestang eller dusjgel. Bruk alltid en mild exfoliant laget spesielt for ansiktshud.
  •  
  • Ikke vask deg for mye. Å vaske ansiktet mer enn to ganger om dagen kan tørke ut huden, noe som kan føre til at oljekirtlerne starter overdreven produksjon som gjør akne verre.  
  •  
  • Det kan ta mellom fire til åtte uker daglig rutine for å legge merke til en klar forskjell.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk over-the-counter medisiner. Avhengig av alvorlighetsgraden av akne, bør du også bruke over-the-counter medisiner to ganger daglig. De vanligste legemidler som ikke er reseptbelagte, er benzoylperoksid og salisylsyre.  
    
  • over-the-counter medisiner er tilgjengelige som geler, kremer, kremer, såper og pads. Geler og kremer er egnet for å behandle problematiske områder lokalt, mens pads, såper og lotioner blir mer vanlig brukt for hele ansiktet.
  •  
  • I tillegg til porrrensing har disse medisinene milde antibakterielle egenskaper som gjør det mulig for akne-forårsaker p. acnes bakterier gjør det vanskelig.  
  •  
  • Benzoylperoksidformuleringer er vanligvis 2,5% løsninger og salisylsyreformuleringer er vanligvis 2% -løsninger.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Påfør en fuktighetskrem. Som ekstra vask og over-the-counter medisiner kan tørke huden din, bør du bruke en fuktighetskrem daglig i rutinen. En vanlig lotion kan inneholde oljer som også vil tette porene, så se etter en oljefri fuktighetskrem som ikke forårsaker akne eller er ikke-komedogen. Dette betyr bare at produktet ikke vil utløse akne eller tette porene dine. 
    
  • Hvis du bruker fuktighetskrem i løpet av dagen, bør du også se etter en med SPF30.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bruk ikke-komedogen kosmetikk. Noen kosmetikk, for eksempel øyeforming og leppestift, er usannsynlig å forårsake akneproblemer, men andre, som rødme og fundament, kan tette porene og gjøre akne verre. Pass på at alle kosmetikkene som brukes på andre deler av ansiktet, sier at de ikke er komedogene, noe som betyr at de ikke vil tette porene dine. Alle store merkene tilbyr disse produktene, så de vil ikke være vanskelig å finne.  
    
  • Mineralbaserte sminkepulvere kan også være årsaken eller forverre akne, så de bør også unngås.  
  •  
                   
 10.  
             

    2      Håndter tunge eller vedvarende tilfeller  ,

    
   
 1.             1      Rådfør deg med en hudlege. Hvis du har vedvarende akne som ikke reagerer på den første metoden eller har alvorlig cystisk akne, bør du vurdere å gå til en hudlege som kan ordinere andre medisiner for deg.       
 2.  
 3.             2      Spørsmål om pillen. For mange kvinner kan visse anti-baby piller bidra til å regulere akne-induserende hormoner. Siden hormoner er årsaken til akne, kan regulering av disse hormonene føre til færre kviser.        
 4.  
 5.             3      Spørsmål om akne-behandlende antibiotika. Orale antibiotika senker antall p. acnes bakterier på huden din, som kan lindre betennelsen. Orale eller lokale antibiotika kan være en av de første behandlingene som en hudlege foreskriver for vedvarende akne. 
    
  • Antibiotikabehandlinger vil normalt kreve en daglig dose over en periode på fire til seks måneder. Etter det vil de bli droppet av.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Spør om andre, lokalt brukte, reseptbelagte alternativer. I tillegg til noen aktuelle antibiotika, kan en hudlege foreskrive andre aktuelle medisiner. Disse kan variere fra benzoylperoksid på reseptnivå til azelainsyre, eller til og med tazarotene.  
    
  • De fleste av disse legemidlene er laget for å lindre hudlidelser og betennelser forbundet med akne.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Spørsmål om isotretinoin. Isotretinoin er en av de mest effektive aknebehandlingene som er tilgjengelig. Det er også et stoff med noen av de verste bivirkningene, og inntaket skal overvåkes nøye. I utgangspunktet reduserer isotretinoin størrelsen på oljekjertelen, noe som betyr at de produserer mindre olje.  
    
  • Bivirkninger av isotretinoin er en økt risiko for depresjon, og det har også vært knyttet til fødselsfeil, så gravide kvinner vil ikke bli foreskrevet medisinen.
  •  
  • Legemidlet tas vanligvis to ganger om dagen i en periode på seksten til tjue uker, og resultatene er ofte permanente.  
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

      

             Les mer... (22)      
Omsorg populær:
Kjøp og bruk streng tangas uten kjennskap til foreldrene dine.

Bli kvitt hvitt hår.

La føttene lukte bra.

Forfriskende muffling sko.

Bli kvitt dreadlocks.

Ta en dusj med en ny tatovering.

Påfør neglelakk ordentlig.

Unngå overdreven svette.

Behandle akne med banan peeling.

Behandle fet hud.

Få en lysere hud om to uker.

Sarongbindingsteknikker.

Mal neglene riktig.

Få en gratis sminke.

Unngå inngrodd skamhår.

Vær søt.

Sett sammen antrekk.

Finn ut om du har kropps lukt.

Slips med en halv Windsor knute.

Bryter og ødelegger afrikansk hårstopp.

Vanntett din Timberland Boots.