Home \ kunst
 

Finn ditt vokale utvalg.

 

Å synge riktig, er det viktig å finne ditt eget vokalområde. Selv om du kanskje hører fra vokalister med et stort vokalområde, hadde Michael Jackson nesten fire oktaver! - De fleste sangere har ikke noe talent. De fleste menneskers naturlige eller modale stemme er en og en halv til to oktaver, og den andre registrerer om en annen oktav. Med litt musikalsk trening og praksis, kan du enkelt bestemme vokalområdet og avgjøre hvilket av de sju store vokalregistrene - sopran, mezzo-sopran, alto, contratenor, tenor, bariton eller bass - du tilhører.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Vet hva vokalområdet handler om  ,

    
   
 1.            1      Forstå klassifiseringen av registre. Mange har hørt ordene sopran, tenor eller bass, men kan ikke vite hva de refererer til. I operaen er menneskelige stemmer bare et annet instrument som trenger å nå bestemte notater på etterspørsel, akkurat som en fiol eller fløyte. Som et resultat har vokaliseringsklassifiseringer blitt utviklet for å gjøre det lettere å identifisere plasser og for å lette okkupasjonen av opera sangere for bestemte roller.  
    
  • Selv om de fleste ikke strever etter operaen i disse dager, er det nyttig å kjenne sin egen tonehøyde, fordi det hjelper deg å vite hvilke notater du kan oppnå ved å synge andre typer musikk-solo eller i kor. I en uformell setting kan denne kunnskapen til og med hjelpe deg med å finne ut hvilke sanger du mest effektivt kan ta med når du sanger karaoke.
  •  
  • De forskjellige plassene, fra høyeste til laveste, er: sopran, mezzo-sopran, alto, contratenor, tenor, bariton og bass. Hver stemme har et typisk tilordnet vokalområde.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Avgrens stemmenivåene (talegalleri). På grunn av deres respektive stemmenivåer kan klassifikasjonene av vokalområdet bli delt inn i kategorier. Hvert stemme nivå har en uttalt timbre og er generert ved forskjellig bruk av vokalledninger. For å finne ut ditt vokalområde, er det nødvendig å undersøke bredden på mer enn ett talnivå. Dette vil spesielt påvirke "modal" og "head" stemmer, og i spesielle tilfeller "stråbass" og "fløyte" stemmer.  
    
  • Stemmen (eller brystet) omfatter i hovedsak det behagelige området når vokalfoldene fungerer naturlig. Dette er notatene du kan oppnå uten å gi stemmen din en dyp, grov eller høy, fistlignende kvalitet. Spekteret av notater som du komfortabelt kan nå med din modale stemme, inneholder ditt vokalområde ("Tessitura").  
  •  
  • Hodetelefonen din dekker høydepunktet av ditt vokalområde og er laget med langstrakte vokalfold. Det kalles en "hodetelefon" fordi den refererer til de notatene som føles mer resonant i hodet og har en klart rungende kvalitet. Falsett - stemmen som de fleste bruker når imitere opera sangere - tilhører registeret for hodetelefonen.  
  •  
  • For svært lave mannlige stemmer, er det laveste, "straw bass voice" vokalregisteret også inkludert, men mange mennesker kan ikke nå denne dype enden i det hele tatt. Disse notatene er dannet med lette, vibrerende vokale bretter som produserer dype, knirkende eller croakingtoner.  
  •  
  • Som med noen menn, registrerer "stråbassen" seg til super-lave notater, så gjør "fløyte" -funksjonen til noen kvinner opp til superhøye notater. Whistle-funksjonen er en forlengelse av hodetelefonen; men timbre er tydelig forskjellig og høres ut som en fløyte. Husk de beryktede, høyeste notatene i en sang som "Lovin 'You" av Minnie Riperton eller "Emotion" av Mariah Carey.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bli smart fra oktaver. En oktav er intervallet mellom to like notater (for eksempel B til B), hvor den høyere toneens lydfrekvens er to ganger den nedre. På et piano inneholder oktaver åtte nøkler (de unntatte svarte). En måte å beskrive vokalområdet på er å nevne antall oktaver som strekker seg over dette området.  
    
  • Oktaven er også den samme som standardskalaen; Disse består vanligvis av åtte strukturerte notater i stigende eller synkende rekkefølge (for eksempel C D E F G A B C). Intervallet mellom første og siste notat av en skala er en oktav.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Forstå vitenskapelig notering av tonehøyde. Pitch vitenskapelig notasjon er en standardisert måte å skrive og forstå notater med bokstaver (som identifiserer notatene fra A til G) og ordinære tall (som er riktig oktav, fra lav til høy, fra null) identifisere oppover).  
    For eksempel er for de fleste pianoer A 0 det laveste notatet, den neste oktaven over det da A 1 og så videre. Det vi vanligvis betrakter som en "midten C" på et piano, er faktisk C 4 i den vitenskapelige notasjonen av tonehøyde.  
  • Siden C-skalaen er den eneste hovedskalaen som ikke har økning eller reduksjon (og bruker derfor kun de hvite tastene på piano), blir den vitenskapelige notasjonen av tonehøyde oktavtellingen startet med "C" og ikke med "A". Dette betyr at selv om A 0 er det laveste notatet til venstre på tastaturet, er den første "C" to hvite taster lenger til høyre C 1 og så videre. Følgelig vil det første A-notatet være over midten C (C 4 ) A 4 og ikke A 5 .
  •  
  • Den fullstendige ordlyden av ditt utvalg vil inneholde tre av fire forskjellige tall i den vitenskapelige notasjonen av tonehøyde, din laveste og høyeste notat av din modale stemme, så vel som det høyeste notatet av hodetelefonen din. De som kan nå straw bass og whistle registre vil til slutt også ha disse pitch rotasjon tallene, alltid starter fra laveste til høyeste notat.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Finn dine laveste notater  ,

    
   
 1.             1      Finn et piano-lignende instrument. Den enkleste måten å bestemme ditt vokalområde på er å bruke et innstilt instrument som du kan spille mens du synger, som et piano eller et tastatur. Hvis du ikke har et ekte instrument, kan du laste ned et pianoapp som en erstatning til smarttelefonen, nettbrettet eller en annen enhet, for eksempel Virtual Piano. 
    
  • Ved hjelp av et online piano, som for eksempel spillerpiano, på din bærbare eller enhet, får du tilgang til et komplett simulert tastatur. Det vil også gjøre det mye lettere å finne ut hvilke er de høyeste og laveste notatene, for selv når du spiller en nøkkel, gir appen den riktige vitenskapelige noteringen av tonehøyde.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Den laveste notatet du kan synge med din normale (modale) stemme. Begynn å finne bunnen av ditt naturlige vokaleområde; Du må finne det laveste notatet som du kan komfortabelt synge uten at stemmen din knuser eller bryter. Du bør heller ikke "puste" notatet, det vil si at tonekvaliteten skal være den samme som for de andre tonene i bryststemmen din, og ikke ha en hissende eller skrape lyd.  
    
  • I stedet for å prøve å hente ditt laveste notat fra luften, begynner du å synge et høyere notat på en konsistent vokal (som "ah" eller "ee" eller "oo") og så sakte ned langs skalaen å jobbe deg ned til de laveste registerene dine.
  •  
  • Hvis du er en kvinne, begynn med en lys C4 (midten C på piano) og arbeid deg ned nøklene, tilordne hvert notat til du når ditt dypeste. Er du en mann, spille en C3 på pianoet og gå fra en nøkkel til den andre derfra.
  •  
  • Målet er å finne det laveste notatet du fortsatt kan synge komfortabelt; Noter som du ikke kan opprettholde teller ikke.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Den laveste, fortsatt mulige notatet synger, inkludert puffing. Så snart du vet hvor dyp stemmen din kan gå komfortabelt, prøv å gå litt dypere, nøkkel for nøkkel og notat ved notat. Breathy notater som du kan opprettholde telle her, men ikke croaking de du ikke kan holde.  
    
  • For noen sangere vil de normale og pustete laveste notatene være de samme. For andre kan dette ikke være tilfelle.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Legg inn dine laveste notater. Når du har funnet det laveste notatet av din normale stemme og det laveste notatet du noensinne kan oppnå, skriv det ned. Identifiser pianotasten som svarer til notatet, og bestem deretter den riktige vitenskapelige notasjonen på banen.  
    
  • Hvis for eksempel det laveste notatet du kan nå når du går ned, er skalaen den nest siste E på tastaturet, så skriver du E 2 .
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Finn dine høyeste score  ,

    
   
 1.             1      Finn det høyeste notatet du kan synge med din normale (modale) stemme. Nå skal du gjøre det samme du gjorde for de lave notatene for toppen av skalaene. Start med et høyere notat som du enkelt kan nå og deretter flytte opp skalaen en nøkkel om gangen, men unngå å komme inn i falsettene med denne øvelsen. 
    
  • Hvis du er kvinne, begynn å spille en C5 og arbeid opp knappen. Hvis du er en mann, start med en G3 og fortsett på samme måte.
  •  
  • Målet ditt er å finne det høyeste notatet du kan oppnå uten å endre tonekvaliteten eller naturlige virkninger av stemmene dine. Hvis du oppdager en pause eller grovhet i stemmen din, eller føler at stemmene dine fungerer annerledes for å produsere lyd, så har du overtrådt det modale registeret for stemmen din.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sang høyest mulig falsettnote til deg. For å oppnå lettere og høyere toner enn mulig i deres modalregister, kan de fleste bruke sin fistelstemme; Dette er en modus for vibrasjon der vokalbåndene forblir åpne og avslappede og mindre vibrerende. Nå som du har funnet det høyeste notatet, kan du komfortabelt synge, slapp av stemmekabler og se om du kan skyve deg opp litt høyere enn din normale stemme. Bruk din mer pustete, fløytelignende fistelstemme for å finne de høyeste notatene du kan oppnå uten å strekke eller knekke.  
    
  • Hvis du finner ut at du fortsatt kan gå utover falsettstemmen din til andre høye notater som høres ut som fløyter eller skrik, kan du også ha en fløyte stemme. Din høyeste notat vil falle inn i dette registeret.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta opp dine høyeste notater. Nå som du har dine høyeste notater, skriv dem ned i vitenskapelig tonehøyde. Som vanlig bør du vurdere de høyeste notatene du kan oppnå uten anstrengelse. Noen av disse notatene er usannsynlig å høres fantastisk til du er ferdig med å praktisere dem; så lenge du kan nå dem komfortabelt, ta dem allikevel.  
    
  • For eksempel, hvis du er i den vanlige stemmen, er høyeste notat den fjerde stigende F på tastaturet, så vil du merke F <4>, og så videre.
  •  
         
 6.  
             

  Del 4      Bestem og klassifiser ditt vokalområde  ,

    
   
 1.             1      Bestem ditt vokalområde og vokalområde. Du skulle nå ha skrevet ned fire notater, to lav og to høy, i vitenskapelig tonehøyde. Ordne dem fra laveste til høyeste notat på rad. Sett de laveste og høyeste plassene i parentes og en bindestrek mellom de to midterne. Denne notasjonen uttrykker hele spekteret av vokaler. 
    
  • For eksempel, hvis tallene dine er D 2 , G 2 , F 4 og B 4 Da vil den korrekte notasjonen av vokalområdet se slik ut: (D 2 ) G 2 -F 4 (B 4 ).
  •  
  • De to ytre tallene i parentes representerer hele spekteret av vokal, det vil si alle notatene som kroppen din kan produsere.
  •  
  • De to midterste plassene ("G 2 -F 4 " i eksemplet ovenfor) representerer ditt "vokalområde", det vil si rekkevidden av vokalene du spiller i mest behagelige sang med din normale stemme. Dette er nyttig å vite om du velger riktig tonehøyde for å synge musikk.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Teller notatene mellom dine laveste og høyeste notater. Bruk et tastatur, teller notatene mellom de laveste og høyeste notatene du kan synge.  
    
  • Ignorer de hevede og senkende notatene (svarte tastene) når du teller.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Beregn oktavene til ditt vokalområde. Alle åtte notatene er en oktav. A til A, for eksempel, er en oktav. Den siste A, men vil også regne som begynnelsen av neste oktav. Derfor kan du bestemme antall oktaver i vokalområdet ved å telle alle notater mellom din høyeste og laveste tone i grupper på syv.  
    
  • For eksempel, hvis ditt laveste notat var E 2 og det høyeste E 4 , har du et vokalområde på to oktaver.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Inkluder også de ufullstendige oktavene. For eksempel er det normalt å ha et vokalområde på 1,5 oktaver når stemmen er full. Årsaken til halvparten er at personen vedkommende kun kunne synge komfortabelt tre eller fire notater av neste oktav.       
 8.  
 9.             5      Oversett ditt vokalområde til en stemme. Nå som du har skrevet ned ditt vokalområde i vitenskapelig tonehøyde, kan du bruke den til å bestemme stemmenes klassifisering. Hver stemme har et tilsvarende vokalområde; Finn ut hvilken stemme som passer til ditt vokale utvalg.  
    
  • Typiske vokalområder for hver tonehøyde er som følger: sopran B3-G6, mezzo-sopran G3-A5, alto E3-F5, contratenor G3-C6, tenor C3-B4, bariton G2-G4, bass D2-E4.  
  •  
  • Det er ganske mulig at vokalområdet ikke passer akkurat i disse standardområdene. Velg den som kommer nærmest.
  •  
  • Hvis hele vokalområdet ditt ikke ser ut til å passe til en vokalhøyde, bruk i stedet din stemmeposisjon for å se hvilken stemme som passer best. Hensikten er å finne stemmen der du er mest behagelig å synge.
  •  
  • Hvis du for eksempel har et vokalområde av (D 2 ) G 2 -F 4 (A 4 ), så vil du mest sannsynlig være et baryton; Dette er den vanligste stemmen blant menn.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (17)      
Kunst populær:
Organiser en hendelse.

Spille tuba.

Søk etter en film eller et spill.

Tango dans.

Kjøp filmrettigheter.

Gjør feil snakebitt.

Velg et artistnavn.

Beatboxing.

Øk hastigheten og fingertuppet på fingerbrettet.

Skriv en ungdoms romanse.

Kjøp bøker gratis.

Stille inn en gitar.

Spille av trekkspillet.

Bygg et easel.

Bygg en Cajon.

Lag en lue for en heksedragt.

Blåser bobler.

Sett sammen et godt elektronisk presssett (EPK).

Ikke kjeder deg hvis du ikke har noe å gjøre.

Få gode ideer til en sang.

Bli kvitt gamle bøker.