Home \ kunst
 

Stille inn en gitar.

 

Bli kjent med gitaren din bedre, en god opplevelse og vil til og med være nyttig for deg i det lange løp. Her er en trinnvis veiledning for å sette opp gitaren selv. Som med ethvert prosjekt, er den primære tilnærmingen å undersøke og stille de viktigste delene en etter en.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Justering av nakken  ,

    
   
 1.                    1      Kontroller om gitarhalsen er forvrengt. Undersøk halsen for tegn på krumning eller bøyning. For å være presis, legg en linjal i lengderetningen på fretsene. Du gjør dette på begge sider av nakken for å sikre at nakken ikke er bøyd.  
    
  • En liten krumning innover (konkav) er ønskelig, slik at hodestøtten glir litt mot bakstykket. Luthiers kaller denne bøyningen "lindring" av nakken. Du bør legge et lite mellomrom mellom halsen og linjalen. Hvis nakken bøyer seg fra strengene, det vil si bakover (konvekse), kan det påvirke virkningen av strengene negativt, og du bør gå inn i en gitarbutikk for å få halsen krummet undersøkt.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Hvis du finner at nakken din kan ha klemt, ta en nærmere titt. Bruk D-strengen og strengens høyde. Trykk på 1. og 22. frets (den høyeste av gitaren), og så glipp av strengene på D-strengen på den 12. Fret. Ideelt sett bør du kunne trykke et visittkort under. Du kan måle krøllingen til hele halsen ved å prøve forskjellige frets og bruke strengen som linjal.  
    
  • Hvis du har en strengmåler, ta en capo og sett den på 1. fret. Hold den laveste strengen på siste fret. Mål avstanden mellom strengen og den åttende fret. Målet skal være ca 0,254 mm. Hvis avstanden er større, må du stramme nakkestangen med en unbrakonøkkel.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Juster spenningen på slipsstangen (Truss Rod). Hvordan justere nakkenes stilling. Hvis du trenger å korrigere krumningen i nakken, fjern dekselet over trussrodet. De fleste gitarer er på oversiden av nakken, andre på undersiden, nær broen. Forandre spenningen forsiktig, med forsiktig kvartvending og riktig innstigningsnøkkel.  
    
  • Hvis nakken er for konveks, snu låseknappen mot klokka og strengene går høyere. Ta deg tid og egentlig bare slå en kvart omgang hver gang. Så hviler du gitaren en stund, og deretter retunes den før du kontrollerer halskrullen igjen eller spiller den. La henne stå over natten.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Se også på nakkenes stilling i forhold til kroppen. Hvis nakkeposten er riktig innstilt, men strengene over den 12. fretten er for langt unna fingerbrettet, kan nakken og kroppen skifte. Pass på at gitaren ligger på en flat arbeidsflate før du begynner å skru av nakken. Skrue på gitarhals (bolt-on) kan fjernes ved å fjerne 4 skruer fra kroppen, slik at du kan justere tilkoblingen.  
    
  • Gitarens hals skal være parallell med kroppen, men ofte er det savsmeske igjen fra verkstedet, noe som gjør at nakken skal vippe. Hvis dette er tilfelle, rengjør overflaten og skru på nakken igjen.
  •  
  • Hvis halskurven fortsatt ikke er riktig, kan du bytte den med en "plassholder" - enten på de to bunnskruene for å vippe den bakover, eller mellom de to toppskruene for å vippe den fremover. Noe veldig tynt, som et stykke finer eller et notat, er nok. Sticky notater har den fordelen at de holder seg selv og ikke glir hvis du skruer nakken på igjen. Hvis du trenger noe tykkere, kan du brette notatet.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Justerer strengposisjon og intonasjon  ,

    
   
 1.                  1      Juster strengposisjonen. Gitarens "strengposisjon" refererer til avstanden mellom strengene og fingerbrettet. Spillere som presser strengene med mindre kraft, kan håndtere en lavere strengposisjon godt, mens spillere som bruker mye arbeid trenger å løfte strengene for å hindre at strengene raser. Viktigst av alt er strengene komfortable for deg, og fingerbrettet gir ikke ut av utilsiktet whirring når du spiller. Hvis du har flere gitarer, kan du prøve det minst verdsatt først, og sett opp favoritten din.  
    
  • Begynn med å måle avstanden fra undersiden av strengen til den første fret. Dette vil gi deg en indikasjon på om sadlene i sadlen har riktig dybde. Hvis denne måling ikke gir det riktige resultatet, bør du ta med gitaren til verkstedet. Hvorvidt broen må heves, bestemmer posisjonen til strengene på 12. kvadrat. Her er noen standard dimensjoner for elektriske gitarer:  
     
   • Første tråd av treble strenger - 0.397 mm (0.0156 in)
   •  
   • Første fret bass strenger - 0.794 mm (0.0313 in)
   •  
   • 12. tråd av treble strenger - 1,191 mm (0,0469 in)
   •  
   • 12. basebandstrenger - 1.984 mm (0.0781 in)
   •  
    
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Ta en rask, skitten lesing. Forutsatt at nakkeposten er riktig innstilt og vinkelen mellom nakken og kroppen er riktig, juster den høye E-strengen slik at en krone bare går gjennom den. 1, 2 og 5-centmyntene er ca 1,67 mm høye. Så hvis mynten er løs, må du senke strengen litt hvis du kan gjøre det.  
    
  • G- og H-strengene har en tilsvarende høyde, men den dype E-strengen og A- og D-strengene, som er vridd, kan være lengre unna fingerbrettet.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Angi intonasjonen (oktavets renhet). Det er mulig at gitaren din er godt innstilt på de 12 første fretsene, men det høres forferdelig ut etter den 12. fret. I så fall må du justere intonasjonen. For å gjøre det, trenger du en bro med justerbare sadler. Normalt finner du nederst på broskruene, som du kan flytte bakstykket framover eller bakover, slik at instrumentets intonasjon endres.  
    
  • For å justere intonasjonen, hente tuneren og start med den lave E-strengen. Kontroller flageolett-tonen på den tolvte fretten (notatet like bak fretten), og den faktiske e-tonen på den 12. Fret. De burde være de samme. Hvis de ikke er det, må du justere strengens høyde (strengposisjonen).  
     
   • Hvis tonen på den tolvte fretten er høyere enn den naturlige flageolette-tonen, gjør du strenget lengre ved å flytte finen tilbake mot bakstykket.
   •  
   • Hvis tonen i den tolvte fretten er lavere enn den flageolette tonen, må du gjøre strengen kortere og lede broen mot toppen av gitaren.
   •  
    
  •  
  • Gjenta prosessen for resten av strengene, og du vil få en noe oktav-tunet gitar. Hvis du er en perfeksjonist, kan du ta med gitaren til et verksted som har en strobe-tuner for enda mer nøyaktige resultater.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Vurder å redusere fretsene. Hvis en enkelt fret hvirer når du spiller den, kan du ha ujevne fretter. Hvis du er modig, kan du prøve å forbedre dine frets ved å kaste dem. Men først må du sørge for at nakkestangen, strengestillingen og nakkens vinkel er satt riktig; En overdrevent skrå hals kan ha en negativ effekt på fretsene. Hvis, når korrekt justert, er fretsene for høye, kan du slå dem inn med en plasthake.  
    
  • Hvis det fortsatt ikke er nok, kan du også legge inn fretsene. Plasser nakken så rett som mulig (uten å bryte stangstangen) og plasser gitaren på en flat overflate, og dekker fingerbrettet og andre overflater for å beskytte den, slik at fritteren ikke er fri. Få slipeskive og sandpapir (grus 100). Du må behandle alle - eller minst flere - frets samtidig med slipblokken. Hvis du legger det flatt på strengene, er de fresene som er for høye malt til samme høyde som de andre.
  •  
  • Hvis fretsene dine er i dårlig form, vil det være for vanskelig å få dem til en konsistent høyde. Da blir det bedre å sette inn nye frets, det vil si å bytte dem alle. Dette er både veldig vanskelig og dyrt, så det er bedre å ansette en luthier å gjøre det.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Sett broen til vibrato-spaken. Den viktigste innstillingen som bare påvirker Floyd Rose vibrato-systemet, er å sørge for at broen er riktig justert. Først må du sjekke halsstangen og forbindelsen mellom nakken og kroppen. Hvis gitaren din er i tune, se på broen til vibrato-spaken. Det skal være parallelt med kroppen. Hvis det ikke er det, må du justere fjærspenningen ved hjelp av fjærvaskerskruene på gitarens bakside.  
    
  • Juster gitaren på nytt og kontroller vibratohåndtakets bro igjen. Gjenta disse trinnene til den er parallell med corpus. Når du har gjort det, må du re-tune gitaren, justere strengene, og til slutt intonasjonen. Når du jobber med intonasjonen, kan broen måtte flytte og fjærene må justeres igjen, og da må du forfine intonasjonen.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Ferdig.        
 12.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

             
Kunst populær:
Lesing av notater.

Endre et bokomslag.

Skriv et diamantdikt.

Lag en lue for en heksedragt.

Les ePubs på en Kindle Fire.

Ta opp en mixtape.

Skriv en rockesang.

Selg originale kunstverk med fortjeneste.

Få Gemini eller Triplets i Sims 3 uten å snyde.

Ta enkelt inn en sang hjemme.

Spill trompeten.

Selg bøker.

Lag imponerende mønstre med en magisk terning.

Få en talent agent.

Lag en musikkvideo.

Kjøp en billig basgitar.

Lag en froskedrakt.

Skrikende.

Skriking.

Rock på gitaren.

Dress opp som en gutt eller jente.