Home \ kunst
 

En ukulele melodi.

 

En ukulele har bare fire strenger i forhold til en gitar med seks eller tolv strenge, men det kan være ganske vanskelig å stille om du ikke er kjent med å stramme strengede instrumenter. Det finnes forskjellige måter å stille en ukulele på. Fortsett å lese for å finne den metoden som passer best for deg.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Bli kjent med strukturen til ukulele  ,

    
   
 1.            1      Legg merke til tonehøyde for hver streng. For de vanligste typene ukulele, sopran og tenor ukulele, er strengene innstilt i henhold til mønsteret GCEA : G er under midten C (lav G), midt C, E og A. Hver streng kan strammes eller løsnes med en stemmeknapp, tunestangen, på toppen av nakken.        
 2.  
 3.             2      Match de individuelle stemmepinnene. For å få de riktige strengene, hold ukulele slik at nakken med fretsene vender oppover. Pumpe av de fire nedre løftene til venstre er G-strengen, C-strengen over, stemmepinnen øverst til høyre, E-strengen og A-strengen nedenfor. 
    
  • Du må snu tunestifene for å justere strengene på strengene. I hvilken retning må du vende, avhenger helt av instrumentet, så prøv det bare. Normalt er rotasjonsretningen den samme for knappene på samme side.
  •  
  • Stram strengene litt for å øke tonen. Løsne den, slik at lyden blir dypere.
  •  
  • Du må ikke stramme strengene for stramt. I verste fall bryter du instrumentet med det og strengene kan bryte.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Husk hvilken streng som tilsvarer hvilken tone. Strengene teller mot deg, forutsatt at du spiller med høyre hånd. Den første strengen (lengst bort fra deg) er A-strengen, den andre E-strengen, den tredje C og den fjerde G.       
 6.  
 7.             4      Finn de riktige fretsene. Frets blir talt ned av pommelen, så toppen er det første fretet. Når du trykker på en streng på en hermetikk når du treffer den, øker tonen i strengen.                 
 8.  
             

  Del 2      Lag de riktige notatene  ,

    
   
 1.             1      Stem på din ukulele ved hjelp av et referanseverktøy. Den enkleste måten å tune din ukulele på er å justere tonehøyde på hver streng til lyden av et annet instrument. Du har flere alternativer: Du kan bruke et piano, en elektronisk tuner, en elektronisk tuner eller en pitchpipe. Så du kan enten bare justere en enkelt streng (og resten basert på den), eller du kan tune alle strengene til referanseinstrumentet.       
 2.  
 3.             2      Stemme med piano eller tastatur. Trykk på den tilhørende tasten og samtidig slå den tilhørende strengen. Vri tuningpinnen til ukulele-strenget lyder det samme som nøkkelen.       
 4.  
 5.             3      Stemme med en rørrør. Du kan enten bruke en rund, kromatisk tonehøyde eller en spesifikk til ukulele, som ligner en liten panna. Blås fløyten eller åpningen som svarer til den respektive strengen av ukuleleen, og still strenget til samme tonehøyde som fløyten ved hjelp av tuningpinnen.       
 6.  
 7.             4      Bruk en stemmegaffel. Hvis du har en stemmegaffel for hver streng, kan du slå hver tuninggaffel enkelt og prøve den strengen til den høres ut som samme gaffel som gaffelen. Hvis du bare har en stemmegaffel, må du stille en av strengene og deretter bruke den til å stille inn de andre strengene.       
 8.  
 9.             5      Bruk en elektronisk tuner. Det finnes to varianter av elektroniske tunere. Den ene varianten vil gi deg en tone som du trenger for å justere strengen; Den andre varianten analyserer strengen på strengen og forteller deg om strengen er innstilt for høy eller for lav. Denne metoden er sannsynligvis best egnet for nybegynnere som fremdeles ikke kan skille de forskjellige tonehøyde så godt av øre.       
 10.  
             

  Del 3      Strengene stemmer  ,

    
   
 1.             1      Først stemmer du for G-strengen. Prøv til G-strengen (strengen nærmest deg) høres riktig.        
 2.  
 3.             2      Spill A. Plasser fingeren på den andre freten (det andre gapet sett ovenfra) på den innstilte G-strengen. Tonen skal nå være A og ha samme tone som strengen lengst borte fra deg.        
 4.  
 5.             3      Stem på A-strengen. Stem på A-strengen til lyden du hørte på G-strengen.        
 6.  
 7.             4      Spill en G på E-strengen. Sett fingeren på den tredje fret på E-strengen. Tonen skal være en G og lyd det samme som din G-streng. Hvis de høres annerledes, må du sannsynligvis tilpasse e-strengene på nytt.        
 8.  
 9.             5      Stem på E-strengen. Prøv E-strengen til den høres ut som G-strengen.        
 10.  
 11.             6      Spill en E på C-strengen. Sett fingeren på den fjerde fret på C-strengen. Nå skal det være en E        
 12.  
 13.             7      Stem på C-strengen. Prøv til C-strengen lyder som E-strengen.        
 14.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                       
Kunst populær:
Lær et piano stykke raskt.

Skriver unike tekst for en sang.

Lag Cosplay Kostymer.

Varm opp stemmen din før du sang.

Bland et kortspill.

String strengene på en fiolin.

Ha det gøy når du kjeder deg hjemme.

Spill akkord D Major på gitaren.

Skrive en kristen sang.

Legg inn musikk på Tumblr.

Spiller harmonikken.

Spiller mandolin.

Lindre ømme fingre når du lærer å spille gitar.

Skriv en litterær gjennomgang.

Skriv et episk dikt.

Opera sang.

Å gjøre meningsfulle ting i fritiden.

Skriv et episk dikt.

Lag imponerende mønstre med en magisk terning.

Skriv en litterær gjennomgang.

Gjør bandet kjent.