Home \ kunst
 

Lag en rekordsamling trygg.

 

Har du fortsatt dine gamle poster og elsker sporet du ikke kommer andre steder? Eller kanskje å samle disker er din lidenskap? Kanskje du også elsker lyden av den nyeste dansemusikken på vinyl, eller bruk den til å blande (tross alt er det fortsatt svært populært å plukke opp dokumenter med 2,5 millioner poster i 2009). Uansett hva du eier en rekordsamling, hvis du vil beholde den i god stand, må du holde noen viktige ting i tankene.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Beskytt postene fra støv. Oppbevar hver tallerken i sitt originale kartongveske eller i et plastbeskyttelsesskap. Sørg for at du kjøper syrefrie plastkasser hvis du ikke allerede har dem.        
 2.  
 3.             2      Beskytt postene fra varme. Varm er fjendens fiende og får den til å bøye seg. Derfor må du registrere deg vekk fra varmekilder som baseboards, åpne branner, bollards, radiatorer etc. Siden fuktighet gir de beste betingelsene for muggvekst, bør du ikke lagre platene i fuktige rom, med mindre du ikke er så glad i dekslene dine samleobjekter.  
    
  • Ikke utsett platene for direkte sollys. Sollys skader opptegnelsene, både fra varmen og fra UV-strålingen.  
  •  
  • Hvis du har en plate bøyd av varme, kan du prøve følgende: plasser den mellom to tykke glassplater og legg noen tykke bøker på topplasset. For å gjøre dette må du fjerne pappdekselet, men la platen stå i det indre skallet. Det kan ikke hjelpe, men siden du ikke kan gjøre noe med en bøyd plate, er det verdt å prøve. Hvis du ikke kan fikse platen, prøv å lage en Salvador Dali klokke!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hold oppføringene dine oppreist. Dette er det beste stedet å unngå skade - sett det oppreist og ikke legg det for tett sammen i oppbevaringsboksene. Noen samlere favoriserer noe hermetiske beholdere eller skap som ekstra beskyttelse og holder platene støvfrie med vanlig støvsuging.        
 6.  
 7.             4      Behandle dine hender forsiktig. De er åpenbart veldig skjøre og vil bryte hvis du slipper dem. Selv om du holder den forsiktig, kan det føre til problemer ettersom hudfettet etterlater merker på fingrene og akkumuleres over tid. Derfor er det viktig å bare berøre poster på sidene eller på etiketten i midten.        
 8.  
 9.             5      Rengjør dine vinylopptak jevnlig. Ved å holde platene rene, reduseres risikoen for å skade dem på grunn av støv og andre partikler. For rengjøring går du slik: 
    
  • Ta en myk, lofri rengjøringsklut. Myk bomull eller muslin er et godt valg.
  •  
  • Våt kluten med en rengjøringsblanding laget av 1 del isopropylalkohol og 4 deler destillert vann (20% isopropyl kommer deretter til 80% vann). Merk: Ikke bruk denne blandingen på 78 brønnplater som de er laget av skallak - se neste trinn.
  •  
  • Tørk forsiktig i en sirkelbevegelse fra kant til senter eller omvendt.
  •  
  • Vent til vinylpostene er lufttørre.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Shellac plater du trenger å ta vare på veldig bra. Vinylplater laget av shellak bør ikke rengjøres med alkohol. Svært tidlige kompresjoner bør enten profesjonelt rengjøres eller ved hjelp av profesjonelle rengjøringsmidler laget spesielt for dette formålet - fordi de tidligste skallasjene er meget porøse. For en shellac-plate som du anser å være eldre og litt mer motstandsdyktig, kan du prøve en mild og svært fortynnet vaskemiddelløsning og deretter bruke en vinyl rengjøringsbørste for å fjerne smuss. Pass på at etiketten forblir tørr. Skyll platen og tørk deretter med et håndkle, så kommer det til en tallerkenhylle hvor det kan lufttørke (som tar en stund, så vær tålmodig).       
 12.  
 13.             7      Oppbevar de rengjorte platene i en ren pose. På denne måten kommer de ikke i kontakt med det gamle smuss.       
 14.  
 15.             8      Pass på at platen din er i god stand. En dårlig vedlikeholdt platen kan skade vinylopptakene dine. Nålen skal peke og platen rengjøres.                 
 16.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (9)      
Kunst populær:
Forferdelig kjedsomhet.

Ta enkelt inn en sang hjemme.

Fang noen inn.

Velg hodetelefoner.

Bli skuespiller eller skuespillerinne.

Lag en zombie kostyme.

Gjør som Shinji Ikari.

Digitaliser lysbildene.

Bli kvitt gamle bøker.

Kjenne sanger gjennom melodier.

Komponere musikk med Garage Band.

Som Shakespeare snakker.

Lag en Batman kostyme selv.

Master lyd.

Grindcore synger.

Lag en spilleliste.

Skriv en teaterbiografi.

Slik spiller du Palm Mute.

Hør hardcore punk.

Skrive ord med en kalkulator.

Lag en engel kostyme.