Home \ kunst
 

Skriv en tenåringsromanse.

 

Teen romanser eller kjærlighetshistorier for unge voksne er et varmt marked. Etterspørselen etter slike romaner fortsetter å vokse, takk delvis til den svært vellykkede Twilight -serien av Stephenie Meyer. Teenage Love story markedet er mettet med titler og det er mye konkurranse, så mange forfattere prøver å skrive kjærlighetshistorier for unge voksne som er populære med tenåringer og blir en rungende suksess. Men å få detaljer rett i en tenårings kjærlighetshistorie krever en god følelse av sjangeren, en klar oversikt over historien og et solid første utkast.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Forberedelse til skriving  ,

    
   
 1.            1      Forstå genren av ungdoms romanser. Skrive i denne sjangeren fokuserer på å bli forelsket som en tenåring, en unik, oppslukende opplevelse som mange unge tenåringer håper å oppleve eller opplever. De fleste romaner for unge voksne har en hovedperson som er under 18 år og er skrevet ut fra tenåringens synspunkt.  
    
  • Målgruppen for romaner for unge voksne er 13- til 18-årige lesere som håndterer følelser av kjærlighet og lyst i deres liv. Teen romanser kan gi disse unge leserne tilgang til disse følelsene gjennom fiktive figurer og historier og hjelpe dem å finne ut hvordan de skal håndtere sine romantiske følelser.  
  •  
  • De fleste kjærlighetshistorier for tenåringer har kvinnelige hovedpersoner, så mange slike romaner er skrevet av kvinner og målrettet et ungt, kvinnelig publikum. Det er imidlertid noen kjente teenromeler skrevet av menn med mannlige hovedpersoner.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Les eksempler på teen romanser. Se på sjangeren ved å se de bestselgere i dette området. For eksempel: 
    
  • Serien Twilight av Stephenie Meyer. Denne serien med fire bøker er en av de bestselgende ungdomsromanene. Meyer skaper en sterk, unik protagonist (Bella Swan) og gir sine tenåringsproblemer som en fjern far, bosetting i en ny by, følelsen av isolasjon og ensomhet som leserne kan forholde seg til. Disse tenåringsproblemene blir så blandet med overnaturlige elementer som en kjekk vampyrelsker for å skape en gripende romantikk for tenåringer.  
  •  
  •   Skjebnen er en elendig forræder av John Green. Historien om en tannkreftpatient, Hazel, og hennes møte med Augustus Green er en av lesernes favoritter i ung voksenliv.  
  •  
  •   Eleanor & amp; Park av Rainbow Rowell. Denne historien om to enamored sekstenårige bruker to sterke hovedpersoner til å fortelle en klassisk kjærlighetshistorie.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Analyser hovedpersonen og den elskede en. Hvordan er hovedpersonen utviklet i boken? Selv om de er f.eks. Hovedpersonen er forskjellig i Twilight Bella Swan, tungt påvirket av hovedpersonen Hazel i Skjebnen er en elendig forræder . Hver karakter ser sin verden annerledes og beskriver eller reagerer annerledes enn andre tegn i historien. Men begge bøkene adresserer den mørkere siden av teenageverden (ensomhet, isolasjon, død), et annet element i romaner for unge voksne.  
    
  • Den elskede i Twilight følger den vanlige beskrivelsen av mannen som er innrammet i romaner for unge voksne: utrolig flink. Dette gjelder også Augustus i Skjebnen er en elendig forræder , beskrevet av Hazel som "hot" og faller inn i den kjente kategorien av den kjekke, mystiske, elskede.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bestem hindringene eller problemene mellom de to figurene. En god kjærlighetshistorie må ha konflikter og hindringer. Dette kan være et sterkt hat eller aversjon til hverandre, til slutt bli til kjærlighet, eller en misforståelse eller feil tidligere i historien som holder de to elskerne fra hverandre eller fjernt fra hverandre. Vanligvis er jo høyere hindringen, jo mer fengslet leseren er. 
    
  • I den første Twilight -boken, f.eks. Hekkene som Edward og hans familie forsvarer og redder Bella fra en sadistisk vampyr. Hovedpersonen er truet, og hennes forhold til hennes elskede blir satt på prøve. Denne konflikten bestemmer forpliktelsen til resten av boka i serien.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta en titt på det. Som leser var du fornøyd med bokens slutt? Føler du at bokens slutt er for lang eller for forutsigbar? Hvordan satt forfatteren sammen alle tråden i historien for å få en troverdig og tilfredsstillende konklusjon? 
    
  • Konklusjonen av Skjebnen er en elendig forræder slutter ikke med "og de levde lykkelig etter deres dager" for Hazel og Augustus, men etterlater mørke problemer som død og lidelse en del av det være. Selv om konklusjonen kanskje ikke følger den kjente strukturen i en kjærlighetshistorie, passer den inn i modellen av romaner for unge voksne, der hovedpersonen ikke får det hun vil, men gjennomgår en transformasjon eller tragedie.
  •  
                   
 10.  
             

    2      Ta et utkast til historien  ,

    
   
 1.             1      Lag hovedpersonen din. Mens mange tenåringsrom fokuserer på en kvinnelig hovedperson, trenger du ikke å begrense deg til en. En mannlig hovedperson eller hovedperson som ikke gir kjønn er også et alternativ. Prøv å unngå å skape et klisje eller et kjent område mens du lager hovedpersonen din. Hovedpersonen din skal være fengslende og unik nok til at leseren din fortsetter å lese.  
    
  • Unngå fellen for å skrive en "Mary Sue", som i bokverdenen for unge voksne er en kvinnelig, egoistisk, flat hovedperson. Mary Sues er ofte monotone tegn som ikke kan gå galt, og hvert plott synes å være rettet mot å få det de vil ha eller få sin perfekte mann. Dette skaper ikke bare et flatt hovedperson som leseren ikke kan henvise til, det dreper også alle hindringene i historien og gjør dem forutsigbare.  
  •  
  • I stedet for å la hovedkarakterens sværm definere den, utvikler den som en fullstendig utdannet figur, uavhengig av deres forelskelse. Se hovedpersonen din som grunnlag for kjærlighetshistorien du utvikler i boken. Gjør dem til en person som gjennomsnittsleseren kan identifisere med, fulle av usikkerhet, uklarhet og tenåringsimpulser.  
  •  
  • Ta en tenåring du kjenner som en modell eller tenk tilbake til hvordan du følte da du var tenåring. Du føles nok ikke perfekt hver dag eller har det du ville ha hver dag. Gi hovedpersonen dine dyprotede vanskeligheter og vis leserne deres usikkerhet slik at de kan empati og koble til henne.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Utvikle en elsket en. Siden de fleste ungdoms romanser blir lest av et kvinnelig publikum, må din elskede sannsynligvis ha en prioritert funksjon: veldig bra.  
    
  • Ofte referert til som "Gary Stu" (for sin "Mary Sue"), inneholder de mest tradisjonelle ungdomsromene en svært ønskelig og fysisk attraktiv elsker. Det er imidlertid viktig at du ikke blir for ekstreme med den elskede egenskapen og den fysiske skjønnheten til den elskede. Clichéd beskrivelser av menn som "høy, mørk, god utseende" eller "så vakker som en gresk gud" eller "virkelig damn hot" bør unngås.  
  •  
  • Selv om du sannsynligvis trenger å gi din mannlige elsker en sterk fysisk tiltrekning, er det viktig å understreke personlige egenskaper som gjør ham interessant. Prøv å holde sin karakter på bakken ved å låne ham usikkerhet og problemer som spegler de som er i hovedpersonen. Selv om et element av fantasi bør overlates til den elskede, bør han være troverdig og lik en levende, pustende person med problemer.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tenk på hvordan de to elskerne møtes. Bygg en forbindelse mellom de to tegnene gjennom en felles hobby eller interesse, en felles venn eller bekjentskap, eller en morsom samtale i køen. Unngå kjente ting som "kjærlighet ved første blikk" eller at den mannlige elskede bare "slått av" den kvinnelige hovedpersonen.  
    
  • Elskerne bør ha en umiddelbar forbindelse, men det må ikke alltid være en positiv. Først kan du ikke stå på det, eller du kan ikke holde mye av hverandre. Eller de kan kollidere og argumentere. La forbindelsen mellom dem vokse sakte gjennom historien. Ofte kjærlighetshistorier for unge voksne inkluderer mye lengsel, miscommunication og forlegenhet.
  •  
  • En feil som mange kjærlighetshistorier gjør for unge voksne, er å hoppe rett inn i det blanke utseendet mellom de to og en øyeblikkelig kjærlighet. Men å bygge spenningen mellom de to tegnene over tid skaper en mer effektiv historie og gir leseren en grunn til å fortsette å lese.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Forestill deg et problem. En historie er ingenting uten et problem. Dette gjelder spesielt for ungdomsromanser, da elskere ofte står overfor konflikter eller står overfor et hinder som tester deres kjærlighet og hengivenhet for hverandre. Problemet kan også føre til at elskerne tilstår eller anerkjenner deres romantiske følelser. 
    
  • Problemet i historien bør være en måte å finne ut mer om din hovedperson og / eller kjære. Det bør også være en konflikt for hovedpersonen og den kjære.
  •  
  • Lag et problem som samsvarer med hindringene i historien. Hvis du skriver en teenage romanse med overnaturlige ting, kan du bruke oppdagelsen at den adored er en vampyr som et første problem. Hvis du skriver en kjærlighetshistorie om en kreftpasient, kan problemet være tiden han fortsatt har med sin elsker.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lag utkastet til en tomt. Strukturer historien din med pyramidstrukturen til Freytag. Å strukturere historien din som et utkast før du begynner å skrive, hjelper deg å få en følelse for hele bildet. 
    
  • Innledning - sett miljøet. La leseren møte hovedpersonen. Introduser hovedpersonen og miljøet til leseren din.  
  •  
  • Spennende øyeblikk - dette forteller historien din. Denne hendelsen begynner tomten. Han burde indikere begynnelsen av hovedkonflikten. I de fleste tenåringer er dette innføringen av den kjære. For eksempel, Din hovedperson, en seksten år gammel kreftpasient med bare noen få uker å leve, møter en sytten år gammel kreftpasient med mindre tid til å leve og de knytter seg til hverandre.
  •  
  • Stigende handling - nå blir ting i historien din komplisert. Historiens forhindringer skal stige på grunn av det spennende øyeblikket eller hovedproblemet i historien. Dette kan være ved å vise at de to hovedpersonene kommer nærmere eller vekk fra hverandre. Dette kan også være i form av en oppgave eller oppgave, som reisen til Hazel og Augustus til Amsterdam i Skjebnen er en elendig forræder .
  •  
  • Høydepunkt - vendepunktet i historien din. Denne delen eller kapittelet skal ha den største spenningen i boken og det mest spennende øyeblikket eller det mest spennende arrangementet.
  •  
  • Avfallshandling - den viktige konflikten ble løst eller ikke løst, og hendelser skje som følge av klimaks.
  •  
  • Løsning: Hovedpersonen løser hovedproblemet eller konflikten, eller det vil bli løst for det.
  •  
  • Avslutt - Fullføring av historien, alle siste detaljer faller på plass. Eventuelle gjenstående spørsmål eller bekymringer i boken vil bli løst og besvart. I noen bøker slutter forfatteren med et tema eller en indikasjon på andre muligheter for tegnene - etter siste side.
  •  
         
 10.  
             

    3      Skriv et første utkast  ,

    
   
 1.             1      Skriv for leseren din. Husk at leserne er 13 til 20 år og har ofte alvorlige tenåringsproblemer knyttet til kjærlighet, ensomhet og lyst. Unngå formelle språk- og bruksbeskrivelser som en tenåring kan bruke.  
    
  • I stedet for å senke nivået på språket ditt, lytt til tenåringer du kjenner mens du snakker og samhandler. Målet er å skape troverdige dialoger og reaksjoner mellom tegnene. Leserne dine skal kunne identifisere med hovedpersonen og hans syn på verden.
  •  
  • I Twilight er det f.eks. en scene der Bella prøver å flette med Jacob, en femten år gammel som blir til en varulv ved solnedgang. Dialogen din er pinlig og hesitant. Bella skammer seg for sine flørtende forsøk og prøver å skjule at hun finner Jacob attraktiv. Mange tenåringer kan trolig empathize med denne situasjonen og forstå hvordan Bella føler. Dette gjør Bella til en effektiv hovedperson i historien.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vis i stedet for å fortelle. Dette er en grunnleggende skriveregel for alle sjangere, ikke bare å elske historier for tenåringer. I stedet for å instruere leseren om hvordan man føler seg i en scene, vis en følelse gjennom tegnets handlinger og dialoger.  
    
  • I stedet for leseren, f.eks. å si "Bella var sur på Jacob, hun følte seg lurt," du kan bruke hennes handlinger og dialoger for å vise de følelsene. "Bella så på Jakob, knyttne hennes knyttneve på hennes sider og munnen hennes vred i en grimas," Jeg kan ikke tro at du gjorde det! " Hun ropte til Jakob. "
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gå til gode emner. Tenk på hva tenåringer kan slite i sin alder. Ofte tenåringer prøver å finne ut hvem de vil være som voksne. De kan ha store problemer i livet, f.eks. et trekk til en ny by, anerkjennelsen av følelser av lyst og kjærlighet og kampen med seksuell tiltrekning. En god kjærlighetshistorie for unge voksne ser på de større problemene tenåringer har og inkluderer dem i romanen.  
    
  • Vurder et stort tema som du vil utforske i din teenage romanse. Dette kan ganske enkelt være en hovedperson med et spesielt talent som han holder seg skjult, noe som får ham til å føle seg som en outsider eller utestengt. Eller vår hovedperson kan kjempe med problemer som død, uberørt kjærlighet, eller oppdage egen identitet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Slutt med en transformasjon i stedet for en lykkelig slutt. Lag en konklusjon som viser hovedpersonens transformasjon basert på en opplevelse, snarere enn en konklusjon der hovedpersonen finner en lykkelig løsning. Ofte glade løsninger, hvor hovedpersonen får akkurat det han vil, kan føle seg feil eller urealistisk.  
    
  • I "Skjebnen er en elendig forræder" blir hovedpersonen, Hazel, f.eks. Men hun anerkjenner verdien av hennes liv og verdien av å bli forelsket i noen.
  •  
         
 8.  
           Les mer... (19)      
Kunst populær:
Lag et spill.

Ha en flott fotografering.

Lag Rangolis.

Skriv en morsom tegneserie.

Jeg er hjemme og ha det gøy.

Skriv en gitar solo.

Last ned musikk fra Spotify.

Gjør feil snakebitt.

Spille av tastaturet.

Tolk Cup sangen fra filmen Pitch Perfect.

Lag en Peter Pan kostyme.

Spill av poengsummen.

Lær å spille tabla.

Spille med en grusom mynt.

Skriv et rap kor eller krok.

Forbedre din sangstemme uten å synge leksjoner.

Les mer.

Finn ditt vokalområde.

Grindcore synger.

Bli en musiker.

Bygg et easel.