Home \ kunst
 

Skriv en rap-sang.

 

Selv om hver artist kan jobbe med det samme prosjektet med helt forskjellige prosesser, er det nyttig å ha grunnlag hvis du plager mens du skriver musikken din. For å skrive en rap-sang, følg disse instruksjonene.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Velg beats  ,

    
   
 1.            1      Velg et ferdig slag. I nesten alle typer låtskriving kommer melodien foran teksten. Mest sett rappere vil utvikle beat, så vel som å bli kjent med musikken før de prøver å skrive de første teksten. Selv om en rapper kanskje ønsker å stable mange rimmer som er klare til å bli sett i verden av sine notatbøker, trenger en sang først et slag for å rappere til. Dette gjør at sangen føles avslappet og musikken passer til ordene. 
    
  • Finn en produsent online som gjør beats og lytte til dem mye, til du har funnet noe du liker. Bestil bestemte lyder eller stiler til produsenten for å få en original tittel. Hvis du liker Wu-Tang-klanen, samurai-prøver eller eldgammel tegneserier som referanser, send noen eksempler til Beat Bastler.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Selv om du allerede har en ide om hvordan sangen skal høres eller hva temaet skal dreie seg om, kan du prøve minst tre mulige slag før du bestemmer deg for en. Matchende innhold, ord og musikk er en komplisert prosess. Ikke tving det.       
 4.  
 5.   3      Vurder å lage dine egne beats. Du kan gjøre dette med din datamaskin eller lydutstyr, eller bare ved å plukke opp din egen beatboxing inspirasjon.     
 6.  
 7.             4      Begynn med å samle pause av en R & B eller sjelsong du virkelig liker. "The Meters" var et relativt lite New Orleans funk band i slutten av 60-tallet, som ble kjent etter at musikken deres var omfattende samplet og ble grunnlaget for store rapsanger. Bryt ned beats i Garage Band eller annen gratis programvare på datamaskinen din. 
    
  • Lag beats med en programmerbar trommedatamaskin. Roland TR-808 er trolig den mest ikoniske trommemaskinen og har blitt brukt i mange klassiske hip-hop og rap-sanger. Den inneholder et stort utvalg av bass drum sounds, hi-hats, hånd claps og andre percussive lyder som du kan programmere i forskjellige maler. Du kan også redigere og endre disse beats i datamaskinen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Finn melodien i takt. Legg til melodien ved å spille baslyd på et synthesizer eller tastatur, eller prøv en melodisk krok fra en eksisterende sang. Lytt til sangen igjen og igjen til melodien viser deg. Lytt til sangen fra forskjellige perspektiver og kom med forskjellige melodiske varianter rundt hjørnet. Dette vil hjelpe deg med å finne kroken mens du begynner å komponere teksten og koret for sangen. 
    
  • Ta opp et "scratch track" der du synger meningsløse ting foran deg på beat. Dette hjelper deg med å finne og holde melodien. Det spiller ingen rolle om du er en god sanger, det forblir ikke i sangen uansett. Bare la deg selv utforske kysten og tune inn det ved å synge, humming eller snakke foran deg.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Lytt til mange beats før du velger en. Noen beats er oppsiktsvekkende og dansbare og kan bli en festrapsang, mens gritty beats er mer sannsynlig å bli alvorlige eller politiske problemer. Bare fordi en beat er bra betyr det ikke at det er riktig slag for sangen din. Når du lytter, tenk på de mulige sangene som kan utvikle seg fra hver takt og velg den som passer dine behov for sangen. 
    
  • Du har kanskje ikke en plan i hvilken retning du skal utvikle sangen mens du lytter, og det er greit. Stopp magen din. Så snart en beat "snakker" til deg, er det på tide å komme i gang med musikken.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Skriv tekster  ,

    
   
 1.   1      Brainstorm. Tillat deg selv å si farvel og freestyle for å få kreativiteten til å pumpe mens slaget går på repetisjon. Gjør dette en stund uten å plukke opp en penn. Når du er ferdig, lage en liste over hvert konsept, perspektiv eller linje du har i hodet ditt. Tillat henne å veilede og inspirere innholdet i sangen din mens du fortsetter.     
 2.  
 3.             2      La ideene hvile en stund. Ha alltid en notisbok med deg, slik at du kan holde fast på alt og trene når du har en brainstorm på bussen, trene eller handle.       
 4.  
 5.   3      Skriv kroken. Når du skriver et papir, starter du med en avhandling. Men dette er en rap sang, så start med kroken (a.k. koret). Kroken bør ikke bare oppsummere temaet til sangen, men enda viktigere, være fengende og unik. En flott krok vil ofte bruke andre elementer i sangen, for eksempel inspirerende beat eller resten av teksten, så ikke skyte deg inn i noe som ikke inspirerer til andre ideer.  
    
  • Hvis du har problemer med å fremheve noe ut av ingenting, kan du starte med en linje fra en av favorittrampene dine eller sjekke dem ut. Bare kopier ikke noe åpenbart, det kan gi deg lovlige problemer. "Drop It Like It's Hot" var opprinnelig en inngangslinje for en "Hot Boys" -single tidlig på 00-tallet, men det var ikke før Snoop Dog gjorde det til en stor hit flere år senere.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Følg ordene. Velg punkter fra din brainstormliste som inspirerte deg og arbeid dem ut. Her, selvfølgelig, vil du vise dine ferdigheter som tekstforfatter og Reimer. Hvis du er en erfaren rapper, spill dine sterke sider. Hvis metaforer er ditt yrke, fortsett å bygge på styrken på metaforene dine. Hvis du er den fødte historieforteller, la en historie vokse fra dine ord. 
    
  • Ikke stå på egen måte. Den største feilen du kan få når du skriver tekster for første gang, er at du vil "si" noe og tvinge abstrakte ideer til tekstene dine. Vær sikker på. Bruk konkrete ord, setninger og bilder i tekstene dine for å holde ideen din i bakgrunnen.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Vær troverdig. Mens noen mennesker kan ha en "Jeg kan rap om alt jeg vil ha!" Hensyn, det er bedre å ikke rasle om sitt verdensomspennende kokainhandel imperium hvis du er en forgrunns tenåring. Husk at rappene dine ikke mer eller mindre rap bare fordi berømte rappere skriver om bestemte ting. "Beastie Boys" har rappet ut om fester og skateboarding på en svært talentfull, unik og kreativ måte, selv om de ikke nødvendigvis har slått seg om tradisjonelle temaer eller passer inn i det tradisjonelle bildet av en rapper.     
 10.  
 11.             6      Hvis du virkelig vil skrive en rap om noe du ikke kan gjøre, må du sørge for at du gjør det så latterlig som mulig. Polsken skryter. Overdreven overdrivelse av galskap. Ikke gjør det ofte og ikke i seriøse sanger, men nyt det. Vær kreativ.       
 12.  
 13.   7      Revisjoner, revisjoner, revisjoner. Så lenge du ikke er en verdensklasse rapper som alltid lager gull ut av alt, er ditt første utkast til en sang ikke sannsynlig å være ditt beste. Det er greit. Bob Dylans første utkast til "Like a Rolling Stone" var 20 sider langt og forferdelig. Som du skriver, bør du slippe ut alt som ønsker å komme seg ut, men da må du skrue teksten ned igjen til et passende og effektivt nivå.     
 14.  
 15.             8      Konsentrere deg om de mest minneverdige linjene og bildene og kutte ut alt som ikke passer til temaet, tonen eller historien. Hvis du har problemer med å finne ut hva som fungerer og hva som ikke gjør, kan du prøve å skrive sangen ut av hodet igjen uten å se på det. Dette vil fungere som en slags filter - du vil ikke huske de ineffektive delene og må erstatte det du ikke kan huske med enda bedre innhold. 
    
  • En gjennomsnittlig sang har 2-3 stanzas en 16-20 bar og 3-4 refrain deler med et varierende antall linjer. Prøv å følge disse tallene.
  •  
         
 16.  
             

  Del 3      Kombiner begge  ,

    
   
 1.             1      Struktur sangen. Nå som du har en god ide om hvordan hele sangen skal høres, ordne dine rimer i stanzas (16 barer per vers). Du kan starte en stanza med omtrent alt rim, men det er god praksis å ende opp med et rim som gjør en uttalelse. Så ditt vers gir ikke inntrykk av å henge i luften. En populær sangstruktur ser slik ut: 
    
  • Intro
  •  
  • stanza
  •  
  • Avstå
  •  
  • stanza
  •  
  • Avstå
  •  
  • stanza
  •  
  • mellomliggende del (a.k.a. sammenbrudd)
  •  
  • Avstå
  •  
  • Outro
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sorte og forfine. Øv på å rappe sangen din over takten du velger å stryke ut feilene og justere de skriftlige stansene. Slett så mange ord som mulig og deretter noen få flere. Husk, en rapsang er ikke et essay; bare bruk ordene du trenger for å gjøre poenget ditt, ikke mer. Ikke vær redd for en eller to pause som kan bidra til å markere en bestemt passasje i sangen.       
 4.  
 5.             3      Merk sangen din godt. Skriv om tekstene dine på din beat til du har internalisert det og det holder deg til nakken. Først da er du klar til å produsere sangen din.       
 6.  
 7.             4      Lag sangen. Møt med en produsent for å fullføre opptaket og mastering, eller produsere sangen selv.       
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                     
Kunst populær:
Tame en drage laget lett kostyme.

Rock på gitaren.

Finn ny musikk til din smak.

En slanky unraveling.

Ta en video.

Skriv en gitar solo.

Ta en video.

Noen som du spiller på pianoet.

Skriver unike tekst for en sang.

Vær en god hip hop danser.

Vis et enkelt magisk triks.

Lær gitaren.

Tørk av.

Beregn BPM (slag per minutt) av en sang.

Skriv og selg sanger.

Fløyter høyt.

Kontakt MTV.

Lag en kort dokumentar.

Stage sminke for barn.

Start en sangkarriere.

Dougie lærer å danse.