Home \ kunst
 

Skriv en rockesang.

 

Det er så mange gode rock sanger der ute. Men å skrive din egen sang er ikke nok gitar, trommer, bass eller sang. Faktisk kan du til og med skrive en flott rockesang uten å selv spille et instrument. Å skrive en god rockssang kan være vanskelig, men når du får tak i det, blir det mye lettere. Du må bare bli inspirert.

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.   1      Det er så mange forskjellige typer rock sanger, og det ville være ekstremt vanskelig å dekke dem alle på en enkelt side. Imidlertid kan de fleste bergesangene brytes ned i fire viktige deler: Kroken, melodien, overgangen og koret. (men det er mange andre måter å bygge en rock sang på, så ikke bekymre deg for mye). Før du kan spille inn sangen din før du kan utvikle sangen din før du kan skrive den før du noen gang har en ide, trenger du inspirasjon. Du kan ikke tvinge inspirasjon, den kommer på det rette øyeblikket. For eksempel, hvis du bare har delt opp med kjæresten din eller du har nettopp blitt sparket ut av skolen. Så ikke kast bort tid - det er de beste øyeblikkene! Skriv ned hva som går gjennom tankene dine akkurat nå; Nå har du en ide. Ideen er den første delen av helheten. Så, hvordan får du en ide? Først tenk på meldingen til sangen og stemningen det burde formidle. Det trenger ikke å være veldig detaljert, det handler bare om grunnleggende ideen.        
 2.  
 3.   2      Få en penn og et stykke papir for å registrere dine ideer. Begynn å tenke på kroken. Kroken er en slags subliminal melodi, et rev, noe som lett kan humes, eller den delen av sangen som alltid sitter fast i hodet. Kroketten setter vanligvis stemningen for alt annet. Hold kroken enkel, det er ikke hovedmelodien til sangen. Etter å ha tenkt på hvordan kroken skulle høres, skriv den ned. Rock musikk er vanligvis basert på en stor / mol / kraft akkord av to sett med akkorder: Jeg, bIII, IV, bVIII (i E-banen, begynner stanghøyden i fret: 0,3,5,7 og 10) eller jeg, bIII, IC, bVI og bVIII (som er 0,3,5,8 og 10). Det første settet gir deg en mer "klassisk rock" lyd, mens det andre settet høres mer moderne. Spill med akkordene fra disse settene til du finner noe som fungerer for deg.     
 4.  
 5.   3      Utvikle hovedmelodien. Hovedmelodien oppstår vanligvis i versene av sangen. Det spilles vanligvis i introen og deretter gjennom sangen gjennom sangen. Men det er nå for tidlig for teksten, så bare tenk på grunnmelodien. En ting du kan gjøre er å ta opp kroken og syltetøy den til du finner en klar melodi, en som høres bra ut og fungerer godt med kroken.     
 6.  
 7.   4      Ofte begynner melodien med samme notat som "grunnnotatet" eller rotnoten til akkordet. I D-stor vil dette være f.eks. en D-note og i E-Mol en e-notat. Deretter kan melodien svinge tre eller fem noter høyere, eller tre eller fem notater lavere fra hvor den startet (i D-hoved, det ville være f # eller a og deretter ned til B eller G). Normalt slutter en stanza på samme notat som den startet eller en oktav under den.     
 8.  
 9.   5      De to hovedkomponentene i en sang er verset og koret. Hver gang en ny stans blir spilt, endres teksten, mens koret alltid forblir det samme. Stanza følger kroken og hovedmelodien. Koret bør imidlertid være mer tilgjengelig og lettere enn stanza å huske.     
 10.  
 11.   6      Husk en akkordprogresjon som er litt forskjellig fra kroken og (muligens) i en annen nøkkel. Skriv deretter melodien. En annen ting du bør huske på er overgangen mellom stanza og kor. En god ide for dette er en overgang. En overgang ligner en stanza. Musikken er annerledes og spilles bare en gang.     
 12.  
 13.   7      Utvikle bakgrunnen. Legg til en basslinje (omtrent basert på akkordene til gitaren), trommer og andre instrumenter som du mener er nødvendige. Du bør tilpasse seg emnet og kroken. Legg også til bakgrunnssang. Det er best å jobbe parallelt gjennom dette og de foregående trinnene.     
 14.  
 15.   8      Nå er det tid for teksten. Teksten skal stemme overens med stemningen og meldingen til sangen. Det er den delen som appellerer til folk. Tekstene i verset bør være mer som fortellingen av en historie. Teksten i koret oppsummerer hovedtemaet (hovedtemaene) av sangen. Noen rock sanger har en uttalelse, noen en anbefaling, noen forteller en historie og andre er bare tull. Tekstene til en flott sang, er en tekst som hele publikum kan synge sammen.     
 16.  
 17.   9      Du bør kunne skrive din solo nå. En solo spilles vanligvis av gitaren, noe som ikke er et krav. Soloer skal være som versene, koret eller begge deler, bortsett fra at i stedet for teksten spiller gitaren (eller et annet soloinstrument) melodien. Det skal imidlertid bemerkes at soloinstrumentet ikke skal spille hoved-, mindre eller annen tidligere brukt melodi av sangen. En god solo skriveteknikk er improvisasjon. Hvis du er en nybegynner når det gjelder solo, spiller den store bergesangen den pentatoniske skalaen.     
 18.  
 19.   10      Ta med alt sammen. De fleste rock sangene er bygget på følgende måte: Intro, vers 1, kor, vers 2, kor, kor (gjentar), solo. Noen sanger har en annen del etter soloen: The Outro. Det er også en annen stanza et sted i mellom. Men som en nybegynner bør du holde fast i grunnstrukturen. Når du får mer erfaring, kan du utvikle din egen. Ta et stykke papir og skriv alt sammen. Sett inn deler av sangen på de riktige stedene.     
 20.  
 21.   11      Sett på et bånd. Start å øve sangen. Så kanskje du burde henge annonser for å finne bandmedlemmer. Under øvelsen kan du gjøre endringer i kroken din, melodi eller annen del av sangen. Da er du klar for opptaket.     
 22.  
 23.   12     Få noe bra innspillingsutstyr og spill inn sangen (en utleie- eller musikkbutikk har vanligvis alt du trenger).     
 24.  
 25.   13      Vis din sang til dine venner og familie. Du vil ha flere meninger enn bare din egen. Deretter gjør nødvendige endringer basert på tilbakemeldingen.     
 26.  
 27.   14     Nå kan du brenne sangen din på en CD og slippe den til offentligheten, eller skrive flere sanger og lage et helt album.               
 28.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Kunst populær:
Lag Rangolis.

Bli en rockestjerne.

Ha det gøy når du kjeder deg hjemme.

Lån filmer fra Redbox.

Bli med i et band.

Høye notater synger.

Skriv en følelsesmessig og meningsfull sang.

Bli en gatemusiker.

Lag en kreativ skriveplan.

Fløyte med tungen din.

Skriv et rap kor eller krok.

Ikke kjeder deg hvis du ikke har noe å gjøre.

Spillet hvem er jeg.

Skriv tekst.

Rengjør en saxofon.

Spill rollespill.

Bland sanger.

En slanky unraveling.

Bli en hip hop produsent.

Growl.

Riktig fingerposisjon på piano tastene.