Home \ kunst
 

Lag en musikkvideo.

 

Med de siste fremskrittene innen datateknikk og videoteknologi er det å gjøre en amatør musikkvideo enklere enn noensinne. Som med enhver kunstnerisk utfordring kan prosessen med å spille inn en musikkvideo være givende, frustrerende, utmattende og spennende - og noen ganger alt sammen. En musikkvideo er begrenset bare av fantasi og budsjett. I denne artikkelen vil vi forklare grunnleggende om de tekniske og kreative prosessene som trengs for en musikkvideo - fra en video i en innstilling via et webkamera til mer utførlige produktioner.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Utvikle et konsept  ,

    
   
 1.            1      Tenk på budsjettet ditt. Stor musikkvideoer trenger ikke å være dyrt eller dyrt. Noen av de mest kreative, minneverdige musikkvideoene til enhver tid er enkle og rimelige produktioner. Andre har kostet flere millioner. Du bør vite fra begynnelsen hvor mye penger du har tilgjengelig, slik at du ikke har overbudsjett.        
 2.  
 3.             2      Bruk en notatbok. Det trenger ikke å være spesiell, digital eller dyr. Du trenger noe for å sortere tankene dine, skrive ned ting eller skisse scener. Har blyant og viskelær (eller to) klar og bære notisboken med deg gjennom hele produksjonsprosessen. Du kan ha ideer når du minst forventer dem.       
 4.  
 5.             3      Snakk med kunstneren eller bandet. Du har sikkert også ideer om hvordan videoen din skal se ut. Noen av dem er gode, andre kanskje flotte. For noen trenger du tusenvis av sofistikerte dataprogrammer og Peter Jackson som regissør. Hvis du har budsjettet, kan du gjøre nesten alt. Men det er opp til deg å bestemme hvilke ideer kunstneren vil være en del av videoen. Realistisk estimere hvilke ideer som kan implementeres, som ikke er og som bare er dårlige. 
    
  • Hvis du er medlem av bandet hvis musikk du vil bruke, så har det fordeler og ulemper. Du har umiddelbar personlig tilgang til bandetes kreative prosess. På den annen side kan en musikkvideo produksjon være veldig stressende. Dette kan påvirke dine personlige og kreative forhold, så vær forsiktig.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lytt til sangen før du planlegger. Ikke gjør noe annet, bare hør. Så hør på ham mange ganger mer. Så hør på ham med kunstneren eller bandet. Selv om du husker sangen, hører den som om den var første gang. Hvordan føler du deg om det? Ønsker du å danse, gråte, lure rundt eller bli full? Eller utløser han en merkelig kombinasjon av følelser med deg? Skriv ned dine reaksjoner. 
    
  • For å få mest mulig ut av lytteopplevelsen, lytt til musikk som en proff.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Forbedre dine ideer. Hvis du har en ide om sangens emosjonelle kjerne, tenk på flere ideer til videoen. På dette punktet er det nyttig å diskutere med et medlem av teknisk team. Så noen vet hva som er lett å filme og hva ikke. 
    
  • En ide for en musikkvideo kan være enkel, men effektiv. Hvis det er f.eks. I en landsang om å møte mennesker på og utenfor gaten, kan ideen være "å følge en mann på en motorvei som møter mennesker i liten mamma og popbutikker og bensinstasjoner underveis," som teksten går beskriver - gjør en flott video hvis det gjøres bra.
  •  
  • Små, spesielle detaljer kan gjøre videoen minneverdig eller til og med ikonisk. Følgende ord er mer personlige enn de ovennevnte. noe vag beskrivelse: "Hovedpersonen kjører en 57er Chevriolet-konvertibel over en lang, rett strøkvei mot vest. I vers ett er det en bonde som selger mat på gaten. I stanza to en soldat i en hummer på bensinstasjonen, en pen jente (utseende av en stjerne?) I den tredje. Hun kommer inn i hovedrollens bil og kjører av med ham når sangen avsluttes. Morsom sidehistorie: Stiv forretningsfolk i en dress gir et pinlig utseende i hver scene - i stanza en sennep på skjorten, kjører med sin Porsche i Hummer eller henter bensin over skoene i vers 2, danser plump foran jenta i tre.
  •  
  • Merkelige, abstrakte ideer kan føre til en god video. Scenene trenger ikke å gjenspeile tekstene til sangen. Hvis det visuelle og tekstlige innholdet motsetter hverandre, kan dette føre til en imponerende kontrast. Noen videoer er til og med bisarre eller ulogiske. Ikke vær redd for å forvirre eller sjokk seeren hvis du tror det vil gjøre videoen din bra. Det er også en god måte å vise den til de der oppe.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Finn steder. Før du tar bilder, må du vite nøyaktig hvor du vil skyte. Mange et videokonsept krever kjøring i et fjernt område eller å bygge et sett. Vårt land video ville være lett å skyte i Wyoming, men ikke i New York. Der måtte vi planlegge et sted på forhånd. Det er også spesielle plasseringsspionere på jakt etter spesielle steder. 
    
  • Snakk med eieren eller forvalteren av hvert sted du vil skyte. Få en tillatelse til å skyte fra dem. Hvis du er heldig, kan de til og med være den perfekte casten for et tegn i videoen din (hvis de vil).
  •  
  • Du bør også fortelle naboer om planene dine før du tar bilder. Ellers kan de føle seg forvirret eller stresset. Du bør også vite de lokale støyforskriftene slik at du er forberedt på klage til politiet.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Skriv et storyboard. Dette er et av de viktigste verktøyene for å planlegge en video. Et storyboard registrerer hver scene i videoen. Det ser på hvordan hver scene skal implementeres. I denne artikkelen kan du finne mer informasjon om storyboarding. 
    
  • Musikkvideoer bruker ofte bestemte kinematiske eiendeler eller visuelle effekter for å skape et unikt utseende. Hvis du vil inkludere noe av det i videoen din, så bør det også være på storyboardet.
  •  
  • Storyboards trenger ikke å være veldig detaljert. Du kan f.eks. bare inkluderte aktørens og rekvisitternes posisjon i hver scene. Den kan også inneholde svært detaljerte individuelle seksjoner, uttrykk, retninger og bevegelser etc. Hvis du ikke engang kan tegne en rett linje - ikke noe problem. Du kan også skrive et storyboard i tekstform. Så lenge du vet hva som skal skje i hvilken som helst setting, kan du fortelle det til teamet ditt og komme i gang.
  •  
  • Dekomponere videoen din i scener som samsvarer med visjonen din. Du kan minimere opptakstidene ved å skyte alt materialet på ett sted om gangen (det må ikke engang roteres i rekkefølgen der videoen skal vises). Planlegg skuddene dine slik at du må reise så lite som mulig.
  •  
                   
 14.  
             

  Del 2      Velg ditt mannskap  ,

    
   
 1.             1      Finn ditt mannskap sammen. Avhengig av produksjonsstørrelsen kan mannskapet bare bestå av deg og skuespillerne. Kanskje du trenger flere personer til videoen din. Her er noen stillinger du må fylle ut hvis du vil gjøre jobben din. 
    
  • direktør. Du er selvsagt selvsagt. Du er ansvarlig for en rekke dreieoppgaver: å forklare visjonen til skuespillere og mannskap, for å avgjøre argumenter mellom lyse og lydige mennesker, for å være sikker på at bensin er i bilene, og alle dine filmplasseringer for skytingen klar. Du er sjefen, men du har også mer ansvar enn noen andre.
  •  
  • Kamera eller mann. Denne personen er ansvarlig for videoopptakene av ett eller flere kameraer. Du bestemmer scenen, men hun skal implementere den. For å gjøre dette, jobber hun med belysningsteknologen slik at scenen er tilstrekkelig opplyst og hun forteller lydmannen når mikrofonen er i bildet.
  •  
  • Belysning. Noen må sørge for at alle lysene fungerer, at skuespillerne er gjenkjennelige og at alt er klart for skyting. Det er belysningen.
  •  
  • lyd mann eller kvinne. Dette er personen som holder mikrofonen foran de andre. I en video uten dialog er hun den som spiller sangen til skuespillerne, slik at de har noe å jobbe med. Mellom trykke på "Stopp" og "Spill" og "Rewind" får hun Coke, Pizza og andre ting som trengs.
  •  
  • Hjelper. Dette er den heldige som beveger alle ledninger, kabler, lys, utstyr, stoler, bord, rekvisitter og alt annet som er på settet. Skyting er mye enklere hvis du har noen til å gjøre disse tingene for å holde rede på de viktige tingene.
  •  
  • Garderobeskap. Avhengig av budsjettet ditt, kan du bare gi instruksjoner om hva du skal ha på deg ("Legg på jeans og en tett skjorte") eller lage kostymer til skuespillerne. Uansett, det burde være noen i kostymskift som koordinerer det mellom scenene. Den skal også sørge for at aktørene får litt personvern til å bevege seg.
  •  
  • prop. Du kan også være ansvarlig for dette. Men noen må organisere de bilene du trenger, så vel som andre ting som aktørene trenger på de sennepsflasker som på en pålitelig måte injiserer til rett tid, alt som en skuespiller trenger å løfte eller legge ned, eller hva som ikke er en del av stedet.
  •  
  • Tilkobling (kontinuitet). Hvis du ikke vil slå i ett stykke fra begynnelse til slutt, trenger du noen til å kontrollere at folk begynner å kjøre tilbake til der de stoppet før. Det er det kontinuiteten tar vare på. Denne personen registrerer stillingene, vanligvis ved hjelp av kameraet. Hun sørger for at sennepslapet fra den første scenen fortsatt er der tre dager senere ved siste skudd (eller omvendt, at sennepspatronen * ikke er der * hvis skuddene vendes senere til stedet er opprettet).
  •  
  • Dansere. Du trenger ikke det. Men hvis du er en flott danser, kan du leie noen backup dansere.
  •  
  • koreograf. Hvis du vil ha dansere og budsjettet ditt gir det, få en koreograf. Han sørger for at dansopptreden er flytende og koordinert.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn Acting Talent. Skriv en liste over alle tegnene i videoen. Det kan være materiale fra bandetes ytelse i videoen din, men kanskje ikke. I så fall må du passe på forestillingen din som direktør. Hvis videoen din forteller en historie, skriv ned hvert tegn. Du trenger å vite hva hver figur ser ut og hvordan den oppfører seg. Organiser en audisjon og velg den beste personen for hvert tegn. For vår potensielle countrymusikkvideo trenger du skuespillere for følgende tegn: 
    
  • Den reisende. Han trenger ikke nødvendigvis å snakke, men han må se kult og selvsikker. Han skulle også se ut som han tilhørte sin gamle konvertible på denne motorveien. Jeans, solbriller, skjorte?
  •  
  • Bonden. Senior fyr med forvitret ansikt. Gammel hatt, jeans, skjorte hengende ut, vennlig smil. Ikke vis opp for kort tid, så du trenger ikke å være en proff.
  •  
  • Soldaten. Ung, høy, muskuløs, mannskapskutt, sterkere og mer selvsikker enn hovedpersonen, men samtidig mer beskjeden.
  •  
  • Stasjonens bensinstasjon. Slim? Chubby? Oljekjørt mekanisk skjorte, vennlig med et litt forvirret utseende, kan slå øynene dine godt.
  •  
  • Kostymetypen. Metrosexual, nesten kjekk, men ikke helt. Ryggbeskadiget hår, som oppløses på grunn av varmen. Dyrt antrekk, dyr bil. Merkelig sosialt og fysisk utseende, nedslående grin, ved første øyekast usympatisk.
  •  
  • Jenta. Sterk, uavhengig kvinne. Tilfreds med kroppen sin og derfor vakker. Brunett, selvsikker, ubekymret, solbrent, sans for humor, alltid et halvt morsomt smil. Aldri blir opprørt om draktypene, bare ha det gøy med dem. Reflekterer reisende på en avslappet måte.
  •  
         
 4.  
             

  Del 3      Lys, kamera, vær så snill!  ,

    
   
 1.             1      Forbered naturen. Nå har du alt sammen: skuespillerne har økt seg godt og ditt mannskap er klart. Da må du forberede naturen og begynne å skyte. Velg en bestemt scene. I vårt eksempel velger vi den siste scenen i Countrysong-videoen. Drakten fyren snubler over sine egne ben, den reisende hjelper ham og den vakre jenta hopper til den reisende i bilen. 
    
  • Plasser bilene og alt annet som går inn i scenen. Skuespillerne skal stå på de merkede stedene.
  •  
  • Sett lyset. Siden det er et ytre skudd, trenger du ikke store spotlights. Men du bør vite hvordan du bruker en reflektor. Dette er et stort, hvitt stykke stoff eller papp som reflekterer sollyset, myker skygger og lyser landskapet. For å angi et bestemt lys trenger du mer enn en reflektor, kanskje til og med et speil. Din belysningstekniker (hvis du har en) gjør det for deg i henhold til instruksjonene dine.
  •  
  • Husk at den viktigste personen i scenen alltid er best opplyst. Utendørs, hovedpersonen din skal alltid stå med ryggen til solen, bortsett fra når solen er i sin tonehøyde. På denne måten kan reflektoren belyser ansiktet og forsiden av figuren. Mye må gjøres for en veldrevet scene. Hvis du vil lage en video av høy kvalitet, men verdt det.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sett på kameraet. For statiske scener skal kameraet plasseres på et stativ. For skakete holdninger kan distrahere seeren fra selve videoen. For andre, mer dynamiske innstillinger, trenger du kanskje et Steadicam (bærbart stativ) og et gratis håndholdt kamera for skarpere, mer dynamiske innstillinger. Hvis du har folket og budsjettet, kan du opprette flere kreative valg i gjennomsnitt ved å skape en scene fra forskjellige vinkler og i forskjellige stiler.       
 4.  
 5.             3      Få skuespillerne på plass. Når de er på scenen, legger de merkerne på dem når de er slått av. Hvis du vil gå inn i scenen mens du tar bilder, legg den i startposisjon.       
 6.  
 7.             4      Sett musikken på. Lydmannen må gå til riktig sted i sangen og gi ham en ledelse slik at folk kan "synkronisere" med musikken. Først bør dette være mer forerun. Hvis du gjør forskjellige innstillinger, kan du forkorte delen på et eller annet tidspunkt. Når lyden er klar og musikken spiller, kalles lydmannen "Lyden kjører!". Soundman registrerer også lyden på videoen slik at det er et referansespor for kuttet.       
 8.  
 9.             5      Lys! Alle belysningsapparater må stilles til posisjon og alle nødvendige lamper.       
 10.  
 11.             6      Kamera! Kameramannen trykker på opptaksknappen og begynner å rotere scenen.       
 12.  
 13.             7      Vennligst! Det betyr at skuespillerne kommer i gang og spiller sin scene.       
 14.  
 15.             8      Gjenta dette for alle scenene i videoen din. Til slutt har du sannsynligvis forskjellige skudd fra forskjellige vinkler, gode skudd og forferdelige. Nå begynner moroa! 
    
  • Produksjonen av en film er en komplisert, detaljert prosess som ikke kan beskrives fullt ut i en artikkel. Du finner flere artikler om filmmaking på WikiHow.
  •  
         
 16.  
             

  Del 4      Postproduksjon  ,

    
   
 1.             1      Legg inn videoen i en datamaskin. Den fungerer med USB, Firewire eller en bestemt kontakt. Uansett hvor du gjør det, bør du i alle fall invitere alt og lagre det under en egen mappe.       
 2.  
 3.             2      Åpne ditt redigeringsprogram. Ditt redigeringsprogram skaper ekte magi. Det finnes en rekke redigeringsprogrammer, f.eks. Sony Vegas, iMovie, Adobe Premiere, Final Cut Pro eller deluxe Avid suite.       
 4.  
 5.             3      Velg det beste materialet. Se bildene dine fra start til slutt og velg det beste fra alle innstillingene. 
    
  • Bruk lydsporet til videoen med musikken til å synkronisere kuttene dine med musikken. Ikke bekymre deg for mye om liten støy, fordi du ikke bruker dette sporet for den ferdige videoen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sett musikken på. Når sangen er innspilt, kontroller om klippene dine stemmer overens med musikken. Vanligvis passer de ganske bra, men absolutt ikke perfekt. Juster kuttene tilsvarende, slik at hvert kutt sitter nøyaktig hvor det hører til. Dette er spesielt viktig hvis du har innstillinger i videoen der bandet spiller sangen. 
    
  • Hvis du bruker materiale fra spillbåndet, vær forberedt på å skjule små feil. For eksempel, hvis gitaristen stille "Trapp til himmelen" i videoen, men spiller bare ett enkelt notat på opptaket, klippes til et annet bandmedlem eller tilbake til en annen scene fra det øyeblikket.
  •  
  • Kuttkant med en følelse av proporsjon. Utallige korte, hakkede kutt kan være forvirrende - mens innstillinger som varer evig kan virke uvirkelig. Vanligvis kan du se en dårlig kutt. Ta deg tid og stole på din gode dømmekraft.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Legg til tittel og kreditter, hvis du vil at den skal være. Det pleide å være standarden som de fleste videoene ringte til i begynnelsen og / eller slutt sangtittel, artistnavn, plateselskap og regissør. I dag blir denne informasjonen ofte utelatt, eller titler og kreditter blir brukt mer "kinematisk". Diskuter med skuespillere, mannskap og band hva de synes er riktige.       
 10.  
             

  Del 5      Lær av de store  ,

    
   
 1.             1      studere klassikerne. Som med hvilken som helst kunstform, er det også "klassikere" i musikkvideoområdet. Disse videoene har påvirket andre kunstnere og regissører. Mange av de beste musikkvideoene er gode av forskjellige grunner. Noen er visuelt originale, andre bruker knivskarpt fokus, og andre er bare perfekte for musikk. Hvis du forstår hvorfor en bestemt musikkvideo ble så innflytelsesrik, får du en bedre forståelse av hvordan du selv lager en uforglemmelig video.       
 2.  
 3.             2      Fortell en god historie. Mange av de mest populære musikkvideoene til enhver tid forteller en historie som er morsom, sjokkerende, tragisk eller heroisk. En virkelig god historie forblir i tankene dine i uker, måneder eller år. 
    
  • Utvilsomt er en av de mest kjente videoer av all tid den som til John Landis for Michael Jacksons "Thriller", som forteller en klassisk historie. Denne videoen er også mye lengre enn den faktiske sangen. Det fungerer, men vær forsiktig: For lite musikk og for mye video kan gjøre en kjedelig kombinasjon.
  •  
  • Radiohead's "Just" video, regissert av Jamie Thraves, forteller også en flott historie - men med en helt annen undertone. I denne videoen har Langweiler blitt nøye forsiktig, det er en åpen måte å tolke for å kritisere dumheten til verdens ansatte. Dette passer perfekt med Thom Yorkes tålmodige tekst.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lag en unik visuell stil. Musikkvideoer er gode for visuelle nyvinninger og triks. I videoen har du muligheten til å sette inn abstrakte bilder, unike effekter eller animasjoner som understreker musikken til sangen. Bildene trenger ikke engang å være "meningsfylt" i tradisjonell forstand. Så lenge de får inntrykk og legger vekt på sangen, kan de produsere en langvarig effekt. 
    
  • Steve Barrons video for A-ha-treffet "Take on Me" har en romantisk historie fortalt gjennom både menneskelige handlinger og skisse-lignende rotoskop animasjon. Denne stilistiske avgjørelsen passer perfekt med den underlige, kjærlige tonen til sangen og fører til et uforglemmelig visuelt inntrykk.
  •  
  • The White Stripes-videoen "Seven Nation Army" (produsert av regissør duo Alex og Martin) bruker et visuelt triks for å skape en illusjon som kontinuerlig zoomes inn i fire minutter i ett skudd. Kombinert med imponerende belysning, resulterer dette i en svært forvirrende effekt som gir videoen en flott, mørk atmosfære.
  •  Også verdt å se er: "Stockholm Syndrome" av Muse og "Money for Nothing" av Dire Straits.    
         
 6.  
 7.             4      Spill med parodi og persiflage. Musikkvideoer har ofte kulturelle referanser. Noen ganger er hele videoen en kjærlig hilsen eller et skarp sted på det det refererer til. Å ha en god sans for humor kan lage en klassiker. Hvis kunstneren har litt selvstyre, så mye jo bedre. Folk elsker musikere som er ydmyke nok til å gjøre narr av seg selv. 
    
  • Hype Williams Video "California Love" av 2Pac og dr. Dre er en parodi av Mad Max-filmene. Parodi har to formål: Når det er bare morsomt, skildrer den på den annen side California som lovløs i begynnelsen av 90-tallet. Det var en skrape-og-dø-mentalitet der bare de sterkeste kan overleve - som det ser ut i den apokalyptiske ørkenen av Mad Max-filmene.
  •  
  • En enda morsom parodi er "sabotasje" -filmen til Beastie Boys av regissøren Spike Jonze. Beastie Boys ansikter er lagt over de mest berømte ansiktene til ekkel tv-politiet fra 1970-tallet. Så Jonze har skapt en uforglemmelig, veldig morsom video som passer perfekt til musikken.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vær ekstravagant. Det kan være veldig underholdende å bruke så mye penger på videoen som mulig. Roter på eksotiske steder, planlegg store, koreograferte dansrutiner, ansett supermodeller. En flott musikkvideo kan være et rent skuespill - ren og enkel. 
    
  • Hype Williams video for "Big Pimpin" av Jay Z er det klassiske eksempelet på en musikkvideo som er et skuespill. Det er knapt en historie. Det handler om Jay Z som henger ut med sin posse og har det gøy: på en stor båt, i en tropisk villa, kaste penger inn i mengden og alt omgitt av vakre kvinner. Som et uttrykk for rikdom og skryt, er dette veldig effektivt.
  •  
  • Lady Gaga er en annen artist kjent for sine spesielle musikkvideoer. I Steven Kleins "Alejandro" -video opprettes en bisarre, seksuelt ladet, militaristisk dystopi - med matchende, funky scener og kostymer. Det er en imponerende, ekstravagant video.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Hold det minimalt. På den annen side er andre musikkvideoer basert på mottoet "mindre er mer". Minimalistiske videoer tillater betrakteren å fokusere på plottet (og dens følelsesmessige forhold til musikken) uten forstyrrelse. For budsjettdirektører kan en minimalistisk video være det riktige valget. 
    
  • Saams video for The Island's Island-video bruker gjentatte bilder av en kort koreografert dans, noe som gir en flott effekt. Gjennom svært subtile endringer i dansernes bevegelser som innstillingen gjentar, ser vi bevis på en tragisk romantikk. De gradvise endringene gjør det siste skuddet spesielt sjokkerende.
  •  
  • I de tidlige videoene av OK Go er det fantasifulle koreografier som gjør videoen uforglemmelig, selv om de koster svært lite. Videoen "Her går det igjen" (Regissør Trish Sie og bandet) er et godt eksempel på en flott video som koster nesten ingenting. Videoen består av et statisk skudd i et ikke-dekorerte rom, med åtte tredemøller er det eneste utstyret. På grunn av den sterke koreografien og det uvanlige konseptet ble videoen en viral hit da den ble utgitt i 2006.
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (14)      
Kunst populær:
Se bra på en konsert.

Blåser bobler.

Kjole som en 100 år gammel.

Kaster spillkort.

Skriv en sang med gitarhåndtak.

Vær en barneskuespiller.

Lag en reklame.

Dansen Time Warp.

Ventriloquism.

Skriv en personlig biografi.

Forstå hva du leser.

Bli kvitt gamle bøker.

Spill E stor akkord på gitaren.

Bygg et easel.

Lead et interessant liv uten kjedsomhet.

Blåser en bobbelgummiboble.

Dans uten å forlevere deg selv.

Akustisk gitar melodi.

Organiser en hendelse.

Dans Stanky Leg.

Søk etter en film eller et spill.