Home \ kunst
 

Skrive skript som bruker Microsoft Word.

 

Det er ikke nødvendig å bruke hundrevis av dollar på manusprogramvaren hvis du allerede har det kraftigste programmet på markedet: Microsoft Word! Skrive et profesjonelt manus med MS Word kan gjøres på flere forskjellige måter. Enten med bruk av makroer (små programmer som fanger tastetrykkene dine og automatiserer repeterende oppgaver senere) eller ved å sette inn noen tilpassede stil og formateringsalternativer selv. Så skjermbildet ditt for TV, film eller teater vil bli gjort på kort tid.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Lag et skript med en mal  ,

    
   
 1.            1      Åpne et nytt dokument. Med MS Word åpen, går du til Fil i menylinjen øverst til venstre på skjermen. Så går du til New. Dette gir deg en rekke valg om stil og layout der du vil opprette dokumentet.        
 2.  
 3.             2      Finn en mal for et skript. Skriv inn ordet "script" i søkefeltet. Microsoft tilbyr for tiden en ferdig skriptmal for MS Word 2013/2016. Dobbeltklikk på det når søket er fullført. Dette åpner et dokument i formatet av et manus. 
    
  • I MS Word 2010 er trinnene i utgangspunktet de samme. Åpne et nytt dokument, gå til maler og søk Microsoft Office online. Velg en av de to tilgjengelige og last den ned.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tilpass skriptmalen til din smak. Det finnes ingen faste regler for scriptwriting, selv om det finnes generelle retningslinjer, lignende ordforråd og likheter. Spør studiet du skriver for å finne ut hvordan du tilpasser ditt spesifikke dokument. Tenk på hvordan du angir marginer, skriftstørrelse, fonter og linjeavstand.       
 6.  
 7.             4      Lag din egen mal. Hvis du allerede har skrevet et skript eller lagret en på harddisken, åpner du den i MS Word. I Word 2013/2016 klikker du Fil & gt; Lagre som & gt; Datamaskin. Skriv inn et navn for malen i filnavnet. Deretter velger du Word Design Template fra rullegardinmenyen "Lagre som", like under filnavnboksen. Hvis dokumentet inneholder makroer, velg Word Document Template. Klikk på Lagre.  
    
  • Hvis du vil endre katalogen der malen din vil bli lagret, går du til File & gt; Alternativer & gt; Lagre og skriv inn banen til mappen du vil bruke i feltet der den tilpassede malkatalogen er spesifisert.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Stiler bruker  ,

    
   
 1.             1      Tenk på bruk av stiler for å formatere et skript. Hvis du ikke er fornøyd med layouten som Word gir deg, kan du endre stilen og formateringen av dokumentet ditt for å lage nye stiler. Disse mønstrene kan gjenbrukes når du lagrer dem, eller du kan opprette en ny mal basert på et dokument som bruker den stilen og formateringen. Du kan vise formateringen som å lage din egen mal.       
 2.  
 3.             2      Velg en tekstlinje. Teksten kan være navnet på et tegn, en seksjon i dialog eller stadium instruksjoner. Velg tekstlinjen ved å trykke på venstre museknapp mens markøren er på venstre kant av tekstlinjen.  
    
  • Du kan også markere teksten ved å venstre klikke til venstre eller høyre for tekstlinjen du vil tilpasse.
  •  
  • Endelig kan du også markere teksten ved å plassere den blinkende markøren i teksten du skrev, trykke på Shift-tasten og en piltast. For å markere teksten til venstre for markøren, hold Shift-tasten og venstre piltast nede. For å markere teksten til høyre for stedet der markøren er plassert, hold Shift-tasten og pilen til høyre.
  •  
  • Hvis du har flere tekstlinjer, kan du velge dem alle samtidig, og deretter bruke de ønskede stilendringene til alle valgte linjer.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Åpne vinduet Stiler. Mens teksten er uthevet, klikker du på ordet Format i menylinjen. På rullegardinmenyen får du flere valg. Klikk på ordet "Stiler". Dette åpner vinduet med stilene. 
    
  • Alternativt kan du åpne stilarkvinduet ved å klikke på Stiler i verktøylinjen. Klikk på Stil-knappen ved siden av fontens rullegardinmeny. Den viser to "A-er" av forskjellige farger, den ene over den andre til venstre.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Velg en tekst med lignende formatering. Høyreklikk på den tidligere valgte teksten du tidligere hadde valgt. En rullegardinmeny åpnes, noe som gir deg en rekke alternativer. Den nederste er "Marker tekst med lignende formatering". Klikk på dette alternativet med venstre museknapp. Enhver tekst med lignende formatering som den valgte teksten vil nå bli uthevet. 
    
  • Hvis du for eksempel har skrevet alle personlige navn i en bestemt skrift og størrelse direkte over en tekstlinje, kan du velge en enkelt forekomst av en persons navn, og deretter bruke "Marker tekst med lignende formatering" til alle personnavnene i skriptet ditt samtidig tilpasse seg.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Velg ønsket format. Når du har valgt all teksten du vil gi et bestemt format, velger du en stil fra vinduet til høyre. Vinduet Styles skal fortsatt være åpent på høyre side av skjermen. Velg stilen du vil bruke på den valgte teksten, ved å klikke på den med venstre museknapp.       
 10.  
 11.             6      Lag en ny stil. Hvis den valgte teksten ikke samsvarer med en eksisterende stil, kan du navngi formatet i den merkede teksten ved å klikke på knappen nær toppen av vinduet som sier "Ny stil". Deretter kan du gi det et navn, justere teksten til venstre eller høyre, tilordne en skrift, og foreta andre justeringer som du vil.       
 12.  
             

    3      Opprett en makro for å starte scener (Word 2013/2016)  ,

    
   
 1.             1      Tenk på hvorfor du vil starte en scene. For skript, overskriften overskriften (også kjent som overskrift) skisserer vanligvis innholdet som følger. For eksempel kan en overskrift lese "INN OFFICE DAY" (inne, kontor, i løpet av dagen). Dette hjelper leseren til skriptet å orientere seg i scenen.  
    
  • Sceneposter skal være i stor bokstav, som i eksemplet ovenfor, og to linjer etter siste linje i en dialog eller en beskrivelse av en scene.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lag forberedelser for å registrere makroen. En makro er en sekvens av lagrede instruksjoner som kan utføres umiddelbart ved å gi dem en enkelt tastetrykk. For å forberede makroen bruker du margene. Formater sidemarginene ved å klikke på Format-fanen, deretter marginer og deretter Tilpassede marginer. Topp-, bunn- og høyrekantene skal være 2,5 cm brede. Venstre marginen skal settes til 3,7 cm. Sett skrift til Courier New, 12 poeng. Dette valget er standarden for skript. Hvis du vil jobbe med et annet layout, juster du margenene tilsvarende. 
    
  • I Word 2007 gjør du forberedelsene for å registrere makroen din ved å sette margene. Formater sidemarginene ved å gå til fanen med sideinnstillingene og deretter sette margene og skrifttypen som nevnt ovenfor. Deretter åpner du Utvikler-fanen ved å trykke på Office-knappen (øverst til venstre), Word-alternativer (nedenfor) og aktivere Ofte brukt som viser Utvikler-fanen på båndet.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Klikk Annonser & gt; Makroer & gt; Ta opp en makro. Skriv inn et navn for makroen. Siden denne makroen er ment for å starte scener, er "scene overskrift" et logisk valg for denne makroen. Pass på at du har valgt "Alle dokumenter" nederst i rullegardinmenyen med teksten "Lagre valgt makro". 
    
  • I Word 2007 klikker du på Record Macro. Denne knappen finner du på venstre side av utviklerverktøyet. Lagre makroen i dokument 1 (i stedet for Normal kan du lagre det som en egendefinert skriptmal). Navngi makroen 'Scene' eller 'Overskrift'. Klikk på tegnet med et tastatur for å tilordne makroen til en hurtigtast. Trykk deretter på en tast på tastaturet for å tilordne makroen til den aktuelle tasten. For eksempel vil du kanskje koble F2 til makroen din. I boksen "Trykk ny tastaturgenvei", trykk F2 for å koble til. Klikk på tilordne og lukk vinduet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Klikk på tastaturet. Tilordne deretter F2 til makroen (eller nøkkelen du vil tilordne til den) ved å bruke «Enter new keyboard shortcut» -klikkbar boks. Klikk på "Allocate" eller Enter og deretter på Close.       
 8.  
 9.             5      Finn et tegn for en båndopptaker ved siden av musen. Trykk Enter to ganger på tastaturet for å hoppe over to linjer. Gå tilbake til fanen for sidelayout (Layout i Word 2007) og endre begge delene tilbake til 0. Åpne kategorien Start. Klikk på Fonts-delen nederst til høyre for å åpne dialogboksen. Klikk deretter i Effects-delen, velg "Alt i store bokstaver" og klikk OK.       
 10.  
 11.             6      Fullfør makroen. Klikk igjen på fanen Vis. Klikk på makroer og gt; Stopp innspillingen. F2 (tastaturgenveien) vil nå føre markøren til å hoppe over to linjer og teksten som skal skrives i store versjoner, slik at en sceneoverskrift blir utarbeidet. 
    
  • I Word 2007, gå tilbake til Utvikler-fanen, klikk Stopp innspilling. F2 (tastaturgenveien) vil nå hoppe over to linjer, og teksten vil bli skrevet i stor bokstav.
  •  
         
 12.  
             

    4      Opprett en makro for beskrivelser (Word 2013/2016)  ,

    
   
 1.             1      Tenk på hvorfor du vil lage en makro for beskrivelser. Beskrivelsen gir mer informasjon i et skript enn en enkel overskrift. Det kan gi detaljer om typen belysning, værforholdene eller andre beskrivelser av scenens fysiske miljø og dets tegn. Beskrivelsen er to linjer under overskriften på scenen og i et normalt setningformat, med første bokstav i store bokstaver og en prikk i slutten. Under en scene overskrift som "INNER OFFICE, DAY" kan du lese noen beskrivende opplysninger som "Vinduene er åpne og lysene blinker av og på."       
 2.  
 3.             2      Åpne kategorien Layout (sideoppsett i Word 2007) og angi margene. I nedre høyre hjørne av avsnittet Avsnitt klikker du på tegnet som åpner en dialogboks. Sett innrykk på 2,5 cm foran teksten og 3,8 cm etter teksten i strekkområdet. 
    
  • I Word 2007 åpner du kategorien Utvikler. Klikk på Office-skiltet øverst til venstre, og gå til Word-alternativer (under), deretter Vanlig, og velg Vis utviklerverktøy på bånd.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Klikk Annonser & gt; Makroer & gt; Registrer makro. Skriv inn et navn for makroen. Siden denne makroen er for beskrivelsen, er navnet "beskrivelse" et logisk valg for denne makroen. Pass på at du har valgt "Alle dokumenter" nederst i rullegardinmenyen som sier "Lagre makro i".       
 6.  
 7.             4      Klikk på tegnet med et tastatur for å tilordne F3 til makroen (eller en annen tast du vil tilordne den) ved å trykke på boksen "Skriv ny tastaturgenvei". Klikk på "Tilordne" eller Skriv inn og deretter "Lukk". 
    
  • I Word 2007 klikker du Record Macro i venstre rute i båndet. Lagre makroen i samme katalog hvor du lagret den andre makroen du opprettet, og navnet den "Beskrivelse". Klikk på tastaturkarakteren og tilordne F3-makroen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Finn tegn for en kassettopptaker ved siden av musen. Dobbeltklikk Enter på tastaturet og hopp over et par linjer, og gå til Layout-fanen (sidelayout i Word 2007) og flytt begge delene til 0. Deretter klikker du på Start-fanen. I det øvre høyre hjørnet av Font-delen velger du det lille tegnet som åpner en dialogboks. Se Effekt-delen, velg deretter Alt i store bokstaver og klikk OK. 
    
  • I Word 2007, etter å ha fjernet Alt i store versjoner, går du tilbake til Utvikler-fanen før du fortsetter med resten av instruksjonene ovenfor.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Klikk kategorien Vis igjen. Klikk på makroer> Stopp innspillingen. F3 vil nå hoppe over to linjer på siden, og den følger ikke automatisk store bokstaver. Hvis du ikke binder makroen til F3-tasten, vil F3 ikke bli brukt som en hurtigtast for å skrive beskrivende seksjoner i skriptet. 
    
  • I Word 2007 går du tilbake til Utvikler-fanen og trykker på Stopp innspilling i stedet for makroer og gt; Stopp innspillingen.
  •  
         
 12.  
             

    5      Opprett en makro for dialoger (Word 2013/2016)  ,

    
   
 1.             1      Lag en makro for figurenavn. Tall og dialog eller handlinger følger typisk introduksjonen og beskrivende informasjon som definerer en scene. De bør være fullstendig kapitalisert på siden, og dialogen bør følge i linjen etter det. 
    
  • For å opprette en makro som forbereder deg til å skrive tallnavn etter at du har skrevet scenebeskrivelsen, gjentar du de samme trinnene som når du opprettet en makro for beskrivelsene i MS Word 2013/2016, men:  
     
   • a) Når du har stilt innrykket tilbake til 0 under opptak, trykker du mellomromstasten 22 ganger, deretter velger du Alt i store versjoner og
   •  
   • b) navnet på makroen 'figur' og tilordne den til F4. Legg merke til at det første du gjør når du spiller inn, er å hoppe over to linjer.
   •  
    
  •  
  • Når du trykker på Stop Recording, hopper F4 to linjer på siden (og beveger markøren til riktig posisjon for å skrive inn formnavnet) og lager bokstaver.
  •  
  • For å opprette en dialog i Word 2007, følg instruksjonene for en makro i Word 2007, men skriv inn parametrene som er nevnt i underskriftene ovenfor.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Åpne kategorien Layout (sideoppsett i Word 2007) for å konfigurere sidemarginene. Det er et lite ikon øverst til høyre i avsnittet Avsnitt. Klikk på den og en dialogboks åpnes. Sett innsnitt på 2,5 cm foran teksten og 3,8 cm etter teksten i avsnittet. 
    
  • I Word 2007 åpner du kategorien Utvikler. Øverst til venstre i Word-vinduet er en fargerik knapp kalt Office-knappen. Klikk på det og gå til Word-alternativene (nederst). Under Ofte brukte, velg "Vis utvikler i bånd".  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Klikk Annonser & gt; Makroer & gt; Registrer makro. Gi makroen et navn. Siden makroen er for dialoger, er det fornuftig å gi det navnet "dialog". Pass på at du har valgt "Alle dokumenter" nederst i rullegardinmenyen som sier "Lagre makroinngang". 
    
  • Klikk på tastaturet og tilordne F5 til makroen. Klikk på "Tilordne" eller Skriv inn og deretter på "Lukk".
  •  
  • I Word 2007 klikker du på Record Macro. Knappen for opptak av en makro er plassert på venstre side av båndet. Lagre makroen i samme katalog som de andre makroene du opprettet, og navnet "Beskrivelse". Klikk på tastaturtasten og tilordne en nøkkel til ditt valg til makroen. For eksempel vil du kanskje bruke F5. Klikk på "Trykk på Ny snarvei" og trykk på F5-tasten for å tilordne den til makroen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Finn ikonet med en kassettopptaker ved siden av musen. Klikk en gang på Enter på tastaturet ditt og hopp over en linje, gå til Layout-fanen og flytt begge delene til 0. Deretter klikker du på Start-fanen. I nederste høyre hjørne av Fonts panelet klikker du på det lille ikonet som åpner en dialogboks for å åpne den. Se i Effekt-seksjonen og velg Alt i store bokstaver. Klikk på OK. 
    
  • Klikk på fanen Annonser igjen. Klikk på makroer og gt; Stopp innspillingen. F5 hopper nå over en linje, bruker ikke automatisk store bokstaver og forbereder inngangen til Dialog.
  •  
  • I Word 2007 skriver du makroer i stedet for & gt; Avslutt opptak på Record Stop i kategorien Utvikler.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (7)      
Kunst populær:
Lead et interessant liv uten kjedsomhet.

Send lydfiler via e post.

Lag en Harley Quinn drakt.

Lag et profesjonelt fotografering hjemme.

Spiller alene.

Vær en stjerne.

Identifiser en sang.

Lag en fjærdeksel.

Øv kunstkritikk.

Finn din egen sangstemme.

Kolofon eller harpiks en fiolinbue.

Fløyte med hekke på en ekorn.

Spill akkord D Major på gitaren.

Lag en løvekostyme.

Øv et musikkinstrument.

Skreddersy en kappe.

Få en rekordavtale.

Spill Red Rover.

Lag en Ninja maske ut av en T skjorte.

Spill Kazoo.

Vær en god ventriloquist.