Home \ kunst
 

Spille piano akkorder til hver melodi.

 

Å legge akkorder til en melodi krever en rask og forsiktig endring av nøkler - men de fleste akkordene ser ut til å være vanskelige å uttale (heldigvis kan en trent kropp og sinn håndtere notater raskt og trygt), og det er derfor det ser ganske skremmende ut fra... Hvordan gjør du det slik at du kan legge akkorder til en melodi? Mange akkorder er ganske enkle, og det er veldig morsomt å finne dem og legge til farger og uttrykk i melodien.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Vanligvis er venstre akkord i arpeggio, også kalt ødelagte akkorder, spilt, eller de vanlige unison akkordene på nøkkelen, mens høyre hånd vanligvis spiller melodien.        
 2.  
 3.             2      Finn ut hvilken nøkkel du spiller. For eksempel er C-major det enkleste. Det kalles også rotnøkkelen. (Det hjelper hvis du i det minste kjenner de grunnleggende akkorder og litt musikkteori om harmonier, etc.)        
 4.  
 5.             3      Finn melodienes notater. Akkordene må samsvare med melodiene - ikke omvendt. Prøv å unngå ikke-harmoniske notater. Det finnes forskjellige typer. Hvis musikkstykket har en "venstre hånd", så se på den, og hvis strukturen ikke er for komplisert, hør på den delen du vil spille en akkord og finn ut om det er større eller mindre ,        
 6.  
 7.             4      Forutsatt at du har notatene G og C i melodien, og stykket er skrevet i "G-nøkkelen", så prøv å spille en C major akkord (CEG) arpeggio (bryte akkordet og spill de enkelte notatene i rekkefølge) og en G major akkord (GBD) arpeggio. En av dem skal passe hvis musikken ikke er for komplisert. Hvis du analyserer den delen du vil introdusere en akkord i, vil rotnoten (første notat, I) av melodiets akkord / tast vises her og der i løpet av melodien der du vil ta inn akkordet ditt.        
 8.  
 9.             5      Finn akkorder i hovednøklene som I-IV-I: det betyr rotenøkkelen (I), underdominanten (IV) og den dominerende (V) basert på poengsummen til stykket. I de mindre tastene er de romerske tallene for akkorder små bokstaver i-iv-v: dette er basenøkkelen ( i ), subdominant ( iv ) og dominerende ( v ). Skriv ned disse stedene, slik at du kan komme tilbake til dem, fordi de ofte forekommer i harmonitheorien!        
 10.  
 11.             6      Skriv akkordene (hvis du setter dem) til og bruk de vanligste lydsekvensene (akkordprogresjoner). Du kan starte med akkordene I og V (første og femte) "i skalaen til rotnøkkelen"; Disse er svært vanlige. Det første akkordet til nøkkelen til C-hovednøkkelen er således akkord av rotnøkkelen (I) "C major" (C-E-G) og deretter akkordet V er G major (G-H-D). Bruk den som lyder bedre i lydsekvensen opp eller ned i ulike deler av stykket.        
 12.  
 13.             7      Bruk disse lydsekvensene som vanligvis brukes: I IV VI - I vi IV V - I ii IV V - vi IV IV - IV vi iii IV I ii V. Hvert tall representerer bruken av Merknader i denne klassesirkelen kalt akkord med rotnøkkelen som det første (I) notatet opp til den syvende (VII) og så begynner sirkelen fra begynnelsen.  
    
  • Gjenta bare disse akkordene i tide, hvis du ikke er sikker, og legg ut den som høres best ut. Ikke vær redd for å blande dem hvis du finner en annen akkord høres bedre ut!
  •  
         
 14.  
 15.             8      Spill akkorder i normal rekkefølge, lav til høy: som "C-E-G" - og når det er nødvendig å endre akkordet (ta hensyn til vanlig akkordprogresjon). Akkordet avhenger sterkt av hvilke melodienotater som spilles i denne delen av musikkstykket. En forståelse av teorien er nyttig. Hvis f.eks. melodienes notater i nøkkelen til C-major er (CEG), så passer "subdominant" "4. akkord (F)" nøyaktig eller "5. akkord (G)" og selvfølgelig auhc "H (den syvende ), siden det er nært beslektet med "G7" og selvfølgelig kan D og F akkorder også være passende, alle "i eller nær C major".        
 16.  
 17.             9      Bruk inversjoner av dette C-akkordet (disse er ikke i lav rekkefølge) hvis akkordene i stykket ikke endres, men du vil da få litt annerledes lyd gjennom disse inversjonene. Følgelig, avhengig av notatene som spilles som høye notater ("G eller A") i melodien, bør "andre inversjon av C-akkord" følge denne gruppen.        
 18.  
 19.             10      Forstå at den grunnleggende posisjonen til C-akkordet ville bli brukt når du spiller de nedre notatene H til D i melodien. Men hvis de høyere notatene (E, F eller noen ganger G) spilles, vil "første inversjon av C" bli spilt for å gi den en annen tone.        
 20.  
 21.             11      Vil du skrive din melodi, selv om du ikke kan lese musikk godt? Mange musikere kan spille i en "rytmeseksjon". For dette trenger du ikke å lese musikk, men lære å spille harmonier til en melodi gjennom improvisasjon.  
    
  • Melodienes notater er ikke først og fremst for en musiker som snarere strummer opp og bryter opp piano akkorder som er i nøkkelen og harmoniserer med nøkkelen, men vet egentlig ikke den nøyaktige linjen i melodien eller harmonitheorien.  
     
   • Man kan være en god spiller eller medlem av et band, hvis man kan huske akkordene uten å lese notater, f.eks. for kommersiell / profesjonell underholdning eller kirkemusikk!
   •  
    
  •  
         
 22.  
 23.             12      Bli med profesjonelle rekker med forenklet notasjon som gir akkordnumrene (ikke bokstaver) (Nashville Leadsheet). Dette lar deg spille akkorder til en "hver nøkkel" -melodi som rotnøkkel, og du kan enkelt bytte tastene opp og ned.                  
 24.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Kunst populær:
Finn en gitarforsterker for rockemusikk.

Gjør sprøytekunst.

Ha det gøy når du kjeder deg hjemme.

Riktig fingerposisjon på piano tastene.

Tolk Cup sangen fra filmen Pitch Perfect.

Instruksjoner for tilkobling av en forsterker.

Lær gitaren.

Forstå boken du leser.

Bytt strengene på en elektrisk gitar.

Send lydfiler via e post.

Få et ISBN nummer.

Lag en cupcake kostyme.

Tren din stemme.

Hvordan bli en tryllekunstner.

Forståelse av elektronisk musikk.

Les pianotabs.

Kjenne sanger gjennom melodier.

Skriv et effektivt skript for en kortfilm.

Programmering av et slag .

Bruke Virtual DJ.

Tolk Cup sangen fra filmen Pitch Perfect.