Home \ kunst
 

Lag en kort dokumentar.

 

En kort dokumentar er et syn på en selvstendig verden. Om temaet ditt er den arabiske våren, menneskets lykke eller en kjæledyrkyrkogård, må det være motiverende og fortelle noe om verden. I motsetning til hva du kanskje tror, ​​trenger du like mye tid for en kort dokumentar som for en funksjonslengde dokumentar - men det er like mye morsomt å gjøre det. Hvis du vil gjøre visjonen din til virkelighet, er det nå den beste tiden å skyte en kort dokumentar.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Preproduksjon  ,

    
   
 1.            1      Velg et tema - hva filmen skal omhandle. Husk at du må fullføre prosjektet. Tenk på hvem, hva og hvor du plukker opp. Lag en grunnleggende ide for en historie, og hvis du har problemer, les kort historier for inspirasjon.       
 2.  
 3.             2      Se dokumentarfilmer. Når du har utarbeidet hva stilen til dokumentarfilen din vil være, analyser du lignende dokumentarfilmer for å finne konvensjoner. Vær oppmerksom på fortellingsstrukturen til dokumentarfilmer, da de fleste amatørfilmtakere gjør feil her.        
 4.  
 5.             3      Skriv en prosedyre. Dette første dokumentet skal inneholde et sammendrag av dokumentarfilmen og formålet med eller formålet med filmen. Skiss ditt skript og dekk alle hoveddelene, men hold det under 300 ord.        
 6.  
 7.             4      Skriv ideen til historien din. Du trenger et skript, ellers kan du ikke ha en film. Hvis du tenker på en ide, skriv noe attraktivt for dine seere. Hvis du for eksempel Skriptet gir til noen som liker drama, legger til mye drama. Komedie, legg til komedie etc.        
 8.  
 9.             5      Angi prioriteringer for scener. Identifiser scener med prioritet fra ditt abstrakte.        
 10.  
 11.             6      Tegn et storyboard og illustrér bildene du vil bruke. Ikke bekymre deg for å følge storyboardet perfekt. Det er bare en god ide å sette tankene dine på papir og en fin måte å se om du kan formidle et konsept "visuelt" i stedet for å trenge skuespillere som verbalt kommuniserer konseptet. Seeren ser først og lukker andre.  
    
  • Hvis du foretrekker en mer strukturert tilnærming, lage en liste over opptak for å ta opp kameraarbeidet ditt.
  •  
         
 12.  
 13.             7      La meg gi deg tilbakemelding. Vis hva du har så langt, vennene dine, din familie, lærerne dine, etc. Arbeid deg opp til du er klar til å skyte.        
 14.  
 15.             8      Vær forberedt. Brainstorm de verste tingene som kan skje mens du lager dokumentar og håndterer dem. Vurder både tekniske problemer og historikkproblemer.                  
 16.  
             

    2      Produksjon  ,

    
   
 1.             1      Forbered deg på opptak. Velg utstyret, noe som kan ta opp video. Det er mange alternativer. Denne prosessen kan ta måneder eller år, men du må fortsette å lete. Pass på at opptaksenheten er kompatibel med videospilleren og utstyret for redigering.        
 2.  
 3.             2      Lær nye funksjoner og se hvordan oppsamlingsenheten fungerer. Lær hvordan du begynner å ta opp og avslutte hvordan du ruller frem og tilbake og alt du trenger. Har du spesielle effekter for ditt andre eller tredje prosjekt.        
 4.  
 5.             3      Finn folk som ikke er opptatt og villige til å jobbe hardt med filmen. Forbered mat for mannskapet ditt. Du vil sette pris på det og kan bli der lenger.        
 6.  
 7.             4      Lag en tidsplan. Dette holder deg fokusert på prosjektet ditt.  
    
  • Få en journal.
  •  
  • Identifiser hvilke dager du og ditt mannskap er tilgjengelig.
  •  
  • Merk scener med prioritet.
  •  
  • Filmer Intervjuer Tidlig.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta opptakene dine. Hvis du vil markere kjæledyret ditt, kan du ta opp videoer som kjæledyret spiser, sover, spiller og kanskje setter inn musikk. Hvis du har tidstrykk, tenk på et annet kamera fordi du kan være dobbelt så effektiv.        
 10.  
 11.             6      Intervju med utøvende kunstnere.  
    
  • Plan spørsmål. Den enkleste måten å gjøre det på og holde fokus på er å skrive ned hvem, hva, når, hvor, hvorfor, hvordan og da brainstorm rundt disse spørsmålene.
  •  
  • Skuespilleren må være komfortabel foran kameraet og være åpen og ærlig.
  •  
  • Snakk med ham før du tar film. Du kan snakke med skuespilleren i en halv time eller mer for å få ham til å føle deg komfortabel rundt deg.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Lag en journal. Finn ut hvordan filmen ble gjort, hvilke feil du gjorde og hvordan du kunne unngå dem neste gang. Skriv også ideer om hva du kan film i flere økter.        
 14.  
             

    3      Etterproduksjon  ,

    
   
 1.             1      Logg inn dine opptak. Før du begynner å jobbe med filmen, gå gjennom alt materialet, skriv ned notater på hvert bilde, og oppgi om det fungerer, eller om det er tekniske problemer. Dette vil spare deg for mye tidredigering.        
 2.  
 3.             2      Rediger filmen din. Mange kameraer jobber på en begrenset måte, og noen har spesialeffekter. Lær hvordan du kutter deler av opptakene dine og legger musikk eller tale på toppen av videoen din. Les bruksanvisningen til kameraet eller bruk en programvarepakke som iMovie for de endelige kuttene. En måte er å bruke videoopptakeren eller DVD-brenneren til å lage kopier til venner og audisjoner. Hvis filmen din er digital, kan du også sende den endelige redigeringen i et lesbart format for e-post. Hvis filmen din er i digitalt format, kan du også laste den opp til YouTube eller et annet videodelingsnettsted. Se på videoformatene på nettstedet for å se om du kan laste opp filmen din.        
 4.  
             

Tips .

             
Kunst populær:
Spill en stor akkord på gitaren.

Ta opp en sang.

Skriv ut på lerret.

Beregn BPM (slag per minutt) av en sang.

Lag en kort dokumentar.

Publiser din egen musikk.

Unngå kjedsomhet i helgen.

Gjør et penger på regn riktig.

Dans det grunnleggende trinnet i salsa.

Overfør kassetter til datamaskinen.

Hva er oddsene for å spille.

Skriv en parodi på en sang.

Audition med selvtillit.

Smug deg inn i en voksenfilm.

Lag en god Spotify spilleliste.

Dougie lærer å danse.

Kjole som en 100 år gammel.

Lag en Batman kostyme selv.

Vellykket som et band.

Drep en vampyr.

Bli med X Factor.