Home \ kunst
 

Velge riktig instrument.

 

Lære å spille et instrument er trolig det beste du kan gjøre. Uansett om det starter i skoletiden, er det endelig tatt beslutning om å spille i et band eller tidsplanen etter at barnets avreise endelig har den nødvendige friheten. Å lære et musikalsk instrument er alltid forbundet med mye moro og en følelse av prestasjon. Hvis du ennå ikke vet hvilket instrument du vil spille, så er du på rett sted - alt er mulig! Her er noen instruksjoner som hjelper deg med å lage dine egne personlige valg.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Skolebandet  ,

    
   
 1.            1      Vær oppmerksom på alternativene dine. Hvis du skal bli med i et skoleband, finn ut om instrumentene som spilles der først. I de fleste tilfeller er det klarinetter, fløyter, saxofoner, tubaer, baritonsaxofoner, tromboner, trompeter og perkusjon i et slikt band. Disse instrumentene handles ofte som nybegynnere og gir mulighet til senere å bytte til mer kompliserte modeller som obo, fagot eller horn.  
    
  • Du kan basere dine valg på instrumentene som er tilgjengelige i ditt skoleband. Det vil også være en god ide å spørre regissøren hvilke deler som er underbemannet i orkesteret / bandet. Sikkert ville han være veldig glad hvis du kunne fylle en manglende del med ditt smarte valg av instrumenter.
  •  
         
 2.  
 3.             2      La alt stå åpent. Du har kanskje valgt baritonsaksofonen. Dessverre er imidlertid allerede tre spillere opptatt av dette instrumentet. Et godt kompromiss ville være å begynne med klarinet først. Etter det kan du enkelt bytte til altosaksofonen og til slutt til den ønskede baritonsaksofon så snart et sete blir ledig.        
 4.  
 5.   3      Vær oppmerksom på størrelsen din. Hvis du begynner å lære et instrument før videregående skole, eller du er ikke helt så høy som gjennomsnittlig student, kan tuba og trombone ikke være riktig for deg. I stedet kan du prøve trompet eller kornett.  
    
  • Hvis du er yngre og kanskje fortsatt mister tenner, kan det være vanskelig for deg å spille noen messinginstrumenter fordi tennene dine ikke er sterke nok ennå.
  •  
  • Hvis du har små hender eller fingre, kan en fagott ikke passe deg. På den annen side er det små bassonger som er laget spesielt for nybegynnere, og tillater derfor enklere grep for små hender.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Plugged In: Rock, Jazz, Blues og mer  ,

    
   
 1.             1      Gripende til gitaren. Hvorfor ikke? Alle i et rock band vil bare bli ledende gitarist. Det er greit. Det er imidlertid noen år mellom beslutningen om å lære gitar og fremveksten til neste verdensklasse gitarist. I løpet av denne tiden lærer du å spille et instrument som mer eller mindre passer inn i en musikalsk stil.  
    
  • o Rock, Country, Jazz, Folk, Blues - alle disse stilene er i stor grad definert av rytme og gitarist. Hvis du liker det, så er gitaren ditt instrument.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Spill av tastaturet. Kanskje du hadde klavernøklene som et lite barn før, men "Für Elise" var bare ikke for deg. Men tastaturene er forskjellige enn vanlige pianoer. De brister bare foran kjølige lydinnstillinger, enten direkte på instrumentet eller via USB på datamaskinen, iPad eller smarttelefon. Man bør også være oppmerksom på dette: det er en stor mengde gitarister i verden. Hvis du ønsker å komme inn i et band, vil det være mye lettere for deg å få mange konserter enn tastaturspillere.        
 4.  
 5.             3      Rytme i blodet. Hvis du har lyst på basgitar eller trommer, kan du få det til noen bånd om noen sekunder. Disse rytmene er nødvendig overalt.        
 6.  
 7.   4      Vær "saxy". Saksofonen spiller en viktig rolle i rock, sjel, jazz, blues og mange andre sjangere. I hendene på Clarence Clemons (E Street Band) blir det et morsomt, røykaktig instrument, mens Kenny G skaper et mildt søvnhjelpemiddel. En ting er sikkert: Når du lærer å spille saxofoner, kan du uttrykke det du føler - i hvilket som helst band du liker.     
 8.  
             

    3      Akustisk musikk  ,

    
   
 1.             1      Koble fra! Ikke alt må være høyt i ørene. Hvis favorittmusikken din er laget hovedsakelig på treinstrumenter (selv om vind-, tastatur- og perkussjonsinstrumenter også spiller en viktig rolle), bør du vurdere følgende liste:  
    
  •   Akustisk gitar. Tøft å spille, lettere å bære - Akustisk gitar er uunnværlig for et stort utvalg av akustisk musikk. Og hvorfor ikke? Du kan til slutt bare sitte i stuen, på bål eller på stranden og leke. Forresten er dette den perfekte muligheten til å møte nye mennesker!
  •  
  •   Mandolin. Ikke så stor som gitaren, dette instrumentet har den perfekte passformen for mindre hender. Gjennom sin lyse, glitrende tone gir mandolinen mye moro i å lage musikk. Det er bare vanskelig å holde seg i dårlig humør å spille eller høre dette instrumentet.
  •  
  •   Fiddle, også "Violin". Dette instrumentet synger! Det er ikke lett å lære fordi, i motsetning til gitaren, er ikke posisjonene til fingrene bestemt av de forskjellige fretsene for å sikre riktig tonehøyde. Men de som investerer i dette instrumentet vil definitivt være stjernen.
  •  
  •   Banjo. Dette instrumentet synes å være i stor grad redusert til sine endeløse variasjoner av Dueling Banjo eller Foggy Mountain Breakdown. Men banjoen, et spesielt amerikansk instrument, kan spre sin nesetone i svært forskjellige stilarter av musikk. Det avhenger helt av hvordan det spilles. Opptakene til Béla Fleck bevise det.
  •  
  •   Treblåsere. Når det gjelder akustisk musikk, kan woodwinds spre en mer esoterisk lyd. Men en fløyte, klarinett eller en saxofon i riktig sang kan gjøre denne sangen til en ekte opplevelse. I band spiller musikerne ofte flere treblåsinstrumenter samtidig. Det er ikke så vanskelig som det ser ut. Og når fingrene har justert til et instrument, er forholdene perfekte for å lære en annen.
  •  
  •   Vann i rørene. Harmonien og dens søstre, selv om de bare blåses av den enkle reedmetoden, kan bli et imponerende instrument. Denne familien består av små Quakers med bare åtte notater til harmonika-giganter med kromatiske fremskritt over tre oktaver. I tillegg er det melodiene. Det blåses gjennom et munnstykke, mens fingrene bestemmer notatene på et tastatur, som løper lateralt på instrumentet. Til slutt er det trekkspillet, som produserer lydene gjennom luft, som presses av oppblåst bælge gjennom siv. Hvorvidt chansons a la Edith Piaf eller shanties - trekkspillet er instrumentet ditt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hit gong. Eller en Konga. Eller en av de utallige instrumentene som produserer lyd og volum ved å bli slått. Disse inkluderer Bongos, Kongas, Quintos og Tumben for latinamerikanske musikkstiler; Xylofon, Marimben Vibraphone (alle spilles med mallets) forskjellige musikkstiler og de alltid interessante idiophones, som for eksempel castaneter, glockenspiels, flexatones, ståltrumler, tonehog og den alltid populære cowbell!        
 4.  
             

    4      Til barokk  ,

    
   
 1.             1      Sider av strengene. Hvis du er mindre i festmusikk og du er mer i humør for en finere og mer følsom eksistens, er strengorkesterfamilien noe for deg med sin orkester- og kammermusikk. Disse instrumentene har en mye lengre utviklingshistorie enn de fleste andre instrumenter. De største komponistene har komponert geniale konserter for bare ett instrument. Disse arbeidene er unforgotten.  
    
  •   Violin. Fiolen er vanligvis betraktet som dronningen av de strengede instrumentene. Lydforsyningen strekker seg over mange oktaver, fiolinene kan holdes bra og deres uttrykksfullhet når verdener som andre instrumenter bare kan drømme om.
  •  
  •   Viola. Violaen eller violaen er litt større enn fiolin. Lydforsyningen går dypere og skaper en mørkere lyd. Hvis armene dine er lengre og hendene dine er litt større, så sier violaen mer til deg enn fiolen.
  •  
  •   Violoncello. Celloen er mye større enn fiol og viola og må derfor spilles ned. Der ligger instrumentet klemmet mellom knærne. Den har en rik, dyp tone, som en mannlig stemme. Violinens høyder kan imidlertid ikke nå det. Likevel er det veldig lyrisk.
  •  
  •   Dobbelbas. Dette instrumentet er trolig den dypeste av strenginstrumentfamilien. I orkesteret eller kammermusikken spilles dobbeltbassen ofte med en bue og plukkes bare for spesielle lydeffekter. I jazz eller bluegrass (hvor man ofte finner en dobbelspor), blir instrumentet for det meste plukket og bare av og til slettet.
  •  
         
 2.  
             

    5      Pappersinstrumenter? Jeg tror ikke det.  ,

    
   
 1.             1      Ta en titt rundt. Ting har endret seg. I dag gjør folk mer musikk enn det som har vært tilfelle før. Kanskje du så en fyr på fortauet pounding på plastikk kopper med matlaging skjeer. Er de trommer? Kanskje. Er det trommer? Sikkert.  
    
  • Spill iPad. Hvis du har en, vet du sannsynligvis at det er noen virkelig fantastiske verktøy på iPad som bare ikke kan fastslås. Trykk på skjermen og en lyd vil bli hørt fra en blå pølse på en grønn bakgrunn. Endre appen og plutselig spiller du på en vintage synthesizer fra 80-tallet, noe som trolig ville koste rundt $ 50 000 tidligere. I dag koster det 99 cent og lyder enda bedre.
  •  
  • Har du ansvaret for plater? Å bli en god DJ krever mye praksis og talent. Alle som forteller deg at du ikke lager musikk som det, vet ikke hva han snakker om.
  •  
  • Alt du kan slå, blåse, pusse, ripe, tromme, riste og / eller riste, skape en hyggelig tone, kan bli ditt instrument.
  •  
         
 2.  
             

    6      Du bør se på disse instrumentene  ,

    
   
 1.   1      Sjekk denne listen. Som du ser, finnes det utallige instrumenter. Nedenfor har vi valgt noen for deg. Se på det, men husk alltid: det spiller ingen rolle hvilket instrument du spiller, men hvordan spiller du det!     
 2.  
 3.             2      Strengeinstrumenter  
    
  • Harp
  •  
  • Erhu (to-tailed, kinesisk fiolin)
  •  
  • Guqin (kinesisk snorinstrument)
  •  
  • Sitar
  •  
  • dulcimer
  •  
  • Koto (japansk harp)
  •  
  • Ukulele
  •  
         
 4.  
 5.   3      Treblåsere  
    
  • Oboe
  •  
  • Engelsk Horn
  •  
  • Panflute
  •  
  • Vannpipe
  •  
  • Okarina
  •  
  • Opptaker
  •  
  • Tinnpipel
  •  
  • Fløyte
  •  
  • Quena
  •  
         
 6.  
 7.             4      Messinginstrumenter  
    
  • Sousaphone (Blaskappellenversion tuba)
  •  
  • Fransk Horn
  •  
  • Mellofon (Blaskappellen versjon av et horn)
  •  
  • Althorn
  •  
  • Horn
  •  
  • Piccolo trompet
  •  
  • Flugelhorn
  •  
  • Trombon (i F)
  •  
         
 8.  
 9.   5      Schlagwerk  
    
  • Lyng skog
  •  
  • dulcimer
  •  
  • Harpsichord
  •  
  • Metallofon
  •  
  • Tamburin
  •  
         
 10.  
             

    7      Inspirer deg selv  ,

    
   
 1.             1      Spill hva du liker. Når du hører Radio, Spotify eller Mixtape fra vennene dine - hva hopper du instinktivt?  
    
  • Fanger du deg selv, hvordan du hummer langs basen, eller går du gjennom gitaroloen? Kanskje bør du ta en nærmere titt på strenginstrumenter.
  •  
  • Spiller du trommer og stadig klikker fingrene på bordplaten? Så, selvfølgelig, er ditt naturlige instrument tett knyttet til alt du kan slå med et hengekøye eller med hendene eller begge deler.
  •  
  • Spill hva dine foreldre tillater deg. Det kan være at du er helt inn i trommer, men foreldrene dine svarte: "Ingen sjanse - det er altfor høyt!"
  •  
  • Vær kreativ. Med digitale trommer kan du også øve med hodetelefoner. Eller du tenker på ditt valg av instrumenter og begynner med et mykere instrument.
  •  
  • Du kan spille trommene i skolebandet. Hjemme, men du trener med en gummi øvelse pad.
  •  
  • Bytt til et annet instrument - for eksempel tenorsaxofon eller fiolin - og spill den så høyt som mulig før foreldrene dine gir inn og lar deg spille instrumentet du virkelig vil.
  •  
  • Det kan også hjelpe hvis du produserer noen veldig irriterende lyder på ditt "alternative" instrument.
  •  
         
 2.  
 3.   2      La magen bestemme seg. Selv om det er bra å ta analytiske beslutninger, kan det noen ganger ikke skade å la intuisjonen snakke. Lukk øynene dine (etter å ha lest denne teksten) og skriv ned de fem første instrumentene som har kommet til tankene dine. Se nå hva du skrev.  
    
  • Et av disse instrumentene er ditt. Det første som kommer til hjernen din, kan være akkurat det du vil spille, eller det er det du knytter til begrepet musikkfremstilling.
  •  
  • Med hvert intuitivt valg, er du litt nærmere hva du ønsket. Med Instrument nr. 5 har du kanskje funnet akkurat det du virkelig vil spille. Det er sikkert at alle disse instrumentene kan være noe for deg. Men som er det beste valget. Alt avhenger av hvem du er og hvor bra og rask du lærer.
  •  
         
 4.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Kunst populær:
Finn en bok i et bibliotek.

4 måter å bruke Pandora på.

Ordne bilder.

Spill Stille Innlegg.

Spill en stor akkord på gitaren.

Lag en diorama.

La en vulkan utbruke.

Ordne bilder.

Programmering av et slag .

Endre klassiske gitarstrenger.

Bruk en gitar capo.

Øv kunstkritikk.

Master lyd.

Oppmuntre vennene dine til å lese.

Lag et spillprogram selv.

Skriv rap lyrics.

Gjør en gitar.

Bollywood skuespillerinne.

Lag en stille film.

Bli med på stemmen.

Skriv et episk dikt.