Home \ kunst
 

Velg mellom paperback og bundet bok.

 

Hvis du noen gang ønsket å kjøpe en bok, så ble du sannsynligvis konfrontert med det gamle spørsmålet som involverer hver bibliotekar rundt om i verden: paperback eller bundet bok? Begge formatene har fordeler og ulemper. Hvis du studerer begge, vil det gjøre det lettere for deg å velge og begynne å lese!

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Kostnad og formål  ,

    
   
 1.            1      Spar penger med en papirbok. Som alle lesere som liker å lagre vet, er en paperback vanligvis det billigste alternativet. Det er kanskje ti til 15 euro billigere. Versjoner for massemarkedet, som ble produsert kostnadseffektivt, koster enda mindre enn ti euro.       
 2.  
 3.             2      Kjøp en innbundet bok hvis du vil lese boken etter at den er publisert. De fleste bøker blir først publisert som innbundne bøker og deretter utgitt som paperback noen måneder senere for å drive markedet. Hvis du har ventet på en bok som skal publiseres lenge, så unn deg den dyrere versjonen slik at du kan lese den med en gang.        
 4.  
 5.             3      Paperbacks er bra for når du reiser. Være lett og fleksibel, de passer godt til fly og bilutflykter eller til og med til daglig pendling. Ta med en lommebok i lommen eller i lommen hvis du har litt tid til å lese om dagen.        
 6.  
 7.             4      Kjøp en innbundet bok hvis du vil beholde den i lang tid. Innbundne bøker bør vare lenge, utholde daglig bruk og overgå tid. Paperback-bøker er revet, rynket og misfarget lettere. Over tid blir limet i ryggraden svakere eller papiret begynner å mislykkes. Hvis du ikke vil ta deg tid og krefter for å reparere en papirkurv, velger du en innbundet bok.        
 8.  
 9.             5      Kjøp en innbundet bok som gave. Hvis du gir en bok til en venn eller slektning, så kjøp den bundne versjonen. Hun ser bedre ut og når hun åpner gaven får hun en mer tilfredsstillende følelse. Den elskede personen vil sette pris på at du valgte mer avansert alternativ.  
    
  • Ikke bekymre deg hvis du ikke har penger til en innbundet bok eller den er utsolgt. Det viktigste er at du velger en god bok for den kjære personen du liker!
  •  
                   
 10.  
             

    2      Utseende og følelse  ,

    
   
 1.             1      Velg den versjonen som passer godt med resten av bøkene på hyllen din. Noen lesere har alle bøker i samme høyde, fordi det ser bedre ut på hyllen, tror du ikke? Paperbacks er vanligvis forskjellige. Kjøp innbundne bøker hvis du vil ha en uniform bokhylle.  
    
  • Paperbacks publiseres noen ganger i samme høyde som bundet bøker. Se på dimensjonene på skapet ditt og de andre bøkene dine før du avviser papirbøker helt. Hvis høyden er riktig, kan du spare noen få euro og bokhyllen din vil se jevn ut.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg varianten som passer de andre i en serie. Hvis boken du kjøper tilhører en serie, så prøv å forbli konsistent. Hvis resten er bundet bøker, så kjøp en innbundet bok. Hvis de andre bøkene er paperbacks, så kjøp paperbacks. Bokelskere, som elsker estetikk, sier nesten alle som ser bedre ut!       
 4.  
 5.             3      Kjøp en paperback hvis du vil holde boken enklere. De er lettere og mindre, og det er derfor lettere å holde med en hånd. Du kan bare lese dem mens du slapper av i sengen eller på sofaen eller holder på en løkke eller pol i t-banen.        
 6.  
 7.             4      Bundet bøker er bedre flate. Noen paperbacks gir problemer hvis du ikke vil bryte ryggraden, noe som gir en lang vertikal fold. Du kan ikke åpne boken for å spare den delikale ryggraden, noe som gjør lesing vanskelig. De vanskelige bindingene i en bundet bok eliminerer dette problemet. Du kan bare legge boken flatt og lese på et bord eller i fanget ditt.        
 8.  
 9.             5      Velg versjonen med det bedre omslaget. Innbundne bøker har ofte fantastiske design. Selv om den bundne boken ikke er en "spesialutgave", får du fortsatt vakker kunst på bokomslaget, bokomslaget, og til og med på sidene, som kanskje ikke finnes i en paperback-bok. Noen ganger er bundet bøker på innsiden av lokket også pent utformet. Hvis estetikk er viktig for deg, så kjøp boken du liker bedre.        
 10.  
             

    3      Publiser en bok selv  ,

    
   
 1.             1      Hvis du publiserer deg selv, er en innbundet bok mer attraktiv for kritikere og estetiske lesere. Det er dyrt å publisere en innbundet bok, men mange lesere elsker den bedre kvaliteten. Boken din er også valgt av aviser og bokkritikere som ser en innbundet bok som et "bedre litterært" arbeid, men urettferdig det kan være!        
 2.  
 3.             2      Velg en Trade Paperback, en paperback bok med en sofistikert bok ryggraden, hvis du vil ha god kvalitet til en liten pris. Det er fortsatt tungt, omtrent samme størrelse som en bundet bok, og trykt på godt papir. Den kombinerer fordelene med en velutstyrt bok med de med en lavere pris i forhold til den bundet boken. Boken ser fortsatt bra ut, så det er tiltalende for lesere som vil spare, men likevel verdsetter utseendet til en bok.        
 4.  
 5.             3      Spar mest penger ved å velge en massemarked paperback. En liten utgave av paperbacks til massemarkedet er det billigste alternativet. Dette ser ikke så bra ut som en hardback-bok eller en papirhandel, men utgivere kan like massemarked henrettelser for å presentere nye forfattere og vokse sine lesere.        
 6.  
 7.             4      Du kan også publisere online, det kalles e-publisering. Det er et raskt voksende medium der du kan nå mange forskjellige lesere online. Du tar enda flere penger fordi du sparer på utskriftskostnader. Du har ikke fornøyd med å holde en ekte bok i hendene dine, men e-publisering kan tjene som et springbrett for å publisere trykte kopier. Du er på en god måte!       
 8.  
             

    4      Alternative måter å lese  ,

    
   
 1.             1      Med en lydbok kan du lese og gjøre andre oppgaver. Lytt til en lydbok mens du kjører eller gjør husarbeid eller lukk øynene dine og la det stenge deg til å sove. Selv om du ikke holder en bok i hånden og går ned på siden med øynene dine, er en lydbok stor for travle lesere som liker å tilbringe tid med bøker når de kan.       
 2.  
 3.             2      En e-leser gir det ultimate i bekvemmelighet. E-leserne er perfekte for bokelskere som reiser. Du kan lagre hele biblioteket ditt i en nettbrett som passer inn i din håndflate, og du kan enkelt kjøpe bøker på farten. Dette er også flott for synskadede lesere fordi fontstørrelsen og linjeavstanden er tilpassbare. E-bøker er ofte billigere enn innbundne eller paperback-bøker, selv om enkelte lesere kanskje foretrekker den menneskelige berøring av en ekte bok og sider til sider.  
    
  • Kjøp en baklyktet e-leser slik at du ikke skader øynene dine eller dekker dem.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk en leseprogram på telefonen din til å lese når som helst, hvor som helst. Et annet godt alternativ for lesere på farten, er å lese programmer, for eksempel iBooks eller Amazon Kindle-appen. Ofte er appene gratis (selvfølgelig må du kjøpe bøkene!). Dette er gode alternativer hvis du ved et uhell står fast et sted og ikke har noen bok eller e-leser med deg, eller har ikke plass til en bok mens du pendler eller kjører ærend.       
 6.  
             

Tips .

                Les mer... (10)      
Kunst populær:
Fløyter.

Reading Books Online.

Skriv en tegneserie.

Hvordan spiller du neseflygen.

Spille akustisk gitar.

Ha det gøy på en regnfull dag.

Start en bokklubb.

Kom til forsiden på en konsert.

Lag en løvekostyme.

Lær å lese noter for pianospill.

Spill en stor akkord på gitaren.

Spill Red Rover.

Master lyd.

Å lage falske tenner.

Spille tuba.

Kjenne sang talent.

Slik spiller du Palm Mute.

Ta ut et rap mixtape.

Lag en reklame.

Skreddersy en kappe.

Lære et instrument.