Home \ kunst
 

Skrive skjermer.

 

Det er mye konkurranse i filmens verden. Følg denne veiledningen for å se sjansen til å se hva du skriver på storskjermen.

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.   1      Les skriptene til favorittfilmene dine. Finn skript online og avgjør hva du liker dem for og hva du ikke liker. Utvikle en følelse av hvordan plottet er portrett, hvordan dialogen er skrevet, og hvordan tegnene utvikler seg. Og mens du er i det, vær oppmerksom på formatet; du må etterligne det når det er på tide å skrive din egen.        
 2.  
 3.   2      Bygg ditt konsept. Anta at du allerede har en ide om hva du vil skrive om, skisser alle nødvendige detaljer, relasjoner og personligheter som kjører gjennom historien din. Hvilke elementer er det viktigste for konseptet? Hvordan samhandler tegnene og hvorfor? Hva er den større betydningen? Er det hull i tomten? Lag notater i ethvert format som adresserer disse problemene.  
    
  • Ikke bekymre deg for stilen eller formatet; Det er viktig at du skriver alt ned først.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Begynn å angi grunnlinjen i manusformatet. Bruk riktige overskrifter for å introdusere scenene, sentrere dialogene, introdusere og identifisere hver høyttaler, og så videre. Pass på å kortfattet beskrive plottet; selv om du også bør gi et inntrykk av hva som skjer på skjermen. Det er regissørens jobb å flytte tegnene.  
    
  • Vurder å kjøpe skriptprogramvaren. Noen programmer er tilgjengelige som vil lede deg gjennom formateringsprosessen og til og med slå et eksisterende skript i riktig layout. (Se tips for detaljer.)
  •  
  • Husk at mange produksjonsfirmaer ikke engang ser på skriptet hvis det ikke er formatert riktig. Dette kan virke tvetydig, men det er faktisk vanskelig å få en følelse av hvor godt utviklet en historie er når det ikke gir mening ingen mening.
  •  
         
 6.  
 7.   4      La alt gå igjen. Nå som du har alle dine ideer på papir, se etter svake flekker rundt eller etter alt som går for lenge. Er historien fanget opp? Indeholder det unødvendige detaljer eller repetisjoner? Holder du øye med publikum? Hvis alt er forklart om, går historien for sakte, forkorter den.  
    
  • Husk også at med mindre forfatteren allerede er kjent, har tilkoblinger eller er ekstremt god, er sjansene for å filme et langt manus ikke godt. Hvis historien du vil fortelle ikke kan være konsentrert på mindre enn to timer med skjermtid, kan det være bedre å lage en roman ut av det.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Tilbring litt ekstra tid med dialogen din. Betydningen av dialog kan ikke være over over vektet; Skuespillerne vil overleve dine figurer, scenen designer vil bygge en verden rundt dem og regissøren vil lede dem gjennom, men du er den som gir dem noe å si. God dialog gjør karakterene dine interessante og virkelige - og de fleste finner det ekstremt vanskelig å skrive.  
    
  • Skriv ekte samtaler for å få en følelse for det. Om nødvendig, velg dem først. Hvordan snakker folk akkurat? Hvilke uttrykk bruker du? Hvor ofte sier du hva du egentlig mener? Hvilke misforståelser oppstår? Lytt til en rekke høyttalere slik at du kan tilpasse dine egne tegn bedre.
  •  
  • Les dialogen høyt. Lyder det halting, stereotyp eller over-the-top? Snakker alle dine tegn på samme måte?
  •  
         
 10.  
 11.   6      Skriv 100 sider med riktig formatert materiale. Drama pleier å være på lengre side, actionfilmer er vanligvis kortere, og komedier faller et sted i midten. Hvis skriptet ditt er virkelig utenfor merket, trenger historien din å fungere; revidere etter behov.     
 12.  
 13.   7      Vis ditt ferdige arbeid til noen venner. Velg folk med forskjellig smak og bakgrunn for å få en rekke meninger. Pass på å be om den kalde, harde sannheten; du vil ha konstruktiv kritikk, ikke smiger eller løgner.     
 14.  
 15.   8      Endre arbeidet ditt så mange ganger som nødvendig. Dette kan være smertefullt i begynnelsen, men når det er alt sagt og gjort, tar du gjerne tid til å formidle visjonen din riktig.               
 16.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Ting du trenger .

             
Kunst populær:
Vis et enkelt magisk triks.

Tuning av en gitar etter øre.

Lær å spille gitarer.

Gjør sprøytekunst.

Å spille blues på gitaren.

Lese notater for fiolin.

Bli en sangskriver.

Spill en CDur akkord på gitaren.

Skriv en følelsesmessig og meningsfull sang.

Bruk en grafisk equalizer.

Lære å spille gitar.

Lag musikk.

Beatboxing.

Syng som en proff.

Spill Kazoo.

Spille en hammer på gitaren.

Spill akkord D Major på gitaren.

Skriv et manuskript (for en film).

Spille fløyten.

Breakdance.

Lær gitaren.