Home \ kunst
 

Skriv en personlig biografi.

 

Å skrive en personlig biografi kan være en fin måte å uttrykke deg selv på. Og det er alltid godt å kunne påvirke hva folk tenker på deg. Enten du vil skrive en biografi eller en biografi for en universitetsapplikasjon, er prosedyren relativt enkel.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Skriv en karrierebiografi  ,

    
   
 1.            1      Gjør dine intensjoner og publikum tydelige. Før du begynner å skrive, må du vite hvem du skriver for. Din biografi introduserer deg til publikum for første gang. Det bør raskt og effektivt avklare hvem du er og hva du gjør.  
    
  • En biografi du skriver for en personlig nettside kan se ganske annerledes ut enn en biografi for en universitetsapplikasjon. Juster tonen din for å gjøre biografen din riktig formell, morsom, profesjonell eller personlig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se på eksempler som er rettet mot målgruppen din. En av de beste måtene å forstå hva publikum forventer er å se på de biografier som andre har skrevet i ditt felt. Hvis du for eksempel skriver en biografi for nettstedet ditt for å fremme deg og dine evner, kan du se på nettstedene som andre mennesker har satt opp i ditt område. Se på hvordan de presenterer seg og legg merke til hva de tror du har det bra med. 
    
  • Gode steder å lete etter karrierebiografier kan være forretningssider, Twitter-kontoer og LinkedIn-sider.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Begrens din informasjon. Vær nådeløs - selv den mest interessante av alle anekdoter kan være upassende. Forfatterens biografi på bokomslaget nevner for eksempel ofte tidligere skriftlærere, mens en idretts biografi på en nettside ofte nevner vekten og størrelsen til personen. Mens det ofte er fint å nevne noen ekstra detaljer, bør disse ikke være flertallet av biografien din. 
    
  • Husk at respektability er viktig her. Selv om du kanskje liker å gå ut med vennene dine på puber over helgen, er dette sannsynligvis ikke noe du vil annonsere i en jobbssøkbiografi. Hold dine opplysninger relevante og informative.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Skriv i den tredje personen. Hvis du skriver i den tredje personen, vil din biografi lyde mer objektiv - som om den er skrevet av noen andre - og det kan være nyttig i en formell setting. Eksperter anbefaler at du alltid skriver profesjonelle biografier i den tredje personen.  
    
  • Start din biografi, for eksempel med en setning som: "Johanna Schmidt er grafisk designer i Wien" i stedet for å skrive: "Jeg er grafisk designer i Wien."
  •  
         
 8.  
 9.             5      Start med navnet ditt. Det skal være det første du skriver. Anta at folk som leser din biografi ikke vet om deg. Gi ditt fulle navn slik du vil bli kalt, men unngå kallenavn. 
    
  • For eksempel: Hannes Keller.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Angi hva du er. Hva er du kjent for? Hva jobber du profesjonelt? Hvor mye erfaring og kompetanse har du? Ikke hold denne informasjonen til slutt eller la leserne gjette - de vil ikke gjøre det, og kan raskt miste interessen hvis det ikke umiddelbart oppstår. Denne informasjonen bør nevnes tydelig i første eller andre setning. Vanligvis er det enklest å kombinere dem med navnet ditt. 
    
  • Hannes Keller er en kolonne for Badener Zeitung.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Nevn dine viktigste prestasjoner, hvis det er aktuelt. Hvis du har oppnådd ting eller vant premier som er relevante, legger du til dem. Denne delen er imidlertid vanskelig og trenger ikke alltid å være sant. Husk at en biografi ikke er et CV. Ikke bare oppgi dine prestasjoner; beskriv det. Husk at publikum kanskje ikke vet hva disse suksessene betyr hvis du ikke forklarer det for dem. 
    
  • Hannes Keller er en kolonne for Badener Zeitung. Hans 2011-serien Das Alles das und mehr vant den prestisjetunge Baden Young Talent-prisen for nyskapende skriving.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Inkluder også personlige, menneskelige detaljer. Dette er en fin måte å personlig engasjere leserne på. Det er også muligheten til å formidle din personlighet. Du må imidlertid unngå for mye selvstendighet i tonen din og ikke ta med detaljer som er for intime eller potensielt pinlige for deg eller publikum. Ideelt sett kan slike personlige detaljer fungere som samtalebegynnere hvis du blir kjent med publikum i det virkelige livet.  
    
  • Hannes Keller er en kolonne for Badener Zeitung. Hans 2011-serien Das Alles das und mehr vant den prestisjetunge Baden Young Talent-prisen for nyskapende skriving. Når han ikke er på dataskjermen, nyter han tid på hagearbeid, lærer franskmenn og gjør en seriøs innsats for å ikke være den verste billardspilleren i Niederösterreich.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Fullfør ved å gi informasjon om pågående prosjekter. For eksempel, hvis du er en forfatter, gi tittelen på den nye boken du jobber med. Det burde være begrenset til en eller to setninger. 
    
  • Hannes Keller er en kolonne for Badener Zeitung. Hans 2011-serien Das Alles das und mehr vant den prestisjetunge Baden Young Talent-prisen for nyskapende skriving. Når han ikke er på dataskjermen, nyter han tid på hagearbeid, lærer franskmenn og gjør en seriøs innsats for å ikke være den verste billardspilleren i Niederösterreich. Han jobber for tiden med sine memoarer.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Legg til din kontaktinformasjon. Dette gjøres vanligvis i siste setning. Når det er lagt ut på nettet, må du være forsiktig med e-postadressen for å unngå spam. Mange skriver e-postadresser på nettet slik: "greg (at) fizzlemail (dot) com. Hvis det er nok plass, kan du inkludere flere typer kontakt, for eksempel din Twitter-profil eller en LinkedIn-side. 
    
  • Hannes Keller er en kolonne for Badener Zeitung. Hans "Alles das und mehr" -serien fra 2011 vant den prestisjetunge Baden Young Talent Award for nyskapende skriving. Når han ikke er på dataskjermen, nyter han tid på hagearbeid, lærer franskmenn og gjør en seriøs innsats for å ikke være den verste billardspilleren i Niederösterreich. Han jobber for tiden med sine memoarer. Du kan nå ham på hkeller (at) email (dot) com eller på Twitter @DerFalscheKeller.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Prøv å skrive minst 250 ord. Det er bare nok for en internettforside for å gi leserne en ide om ditt liv og din personlighet uten å kjede dem. Unngå en profil som er lengre enn 500 ord.       
 22.  
 23.             12      Les korreksjon og omarbeid. Tekster er sjelden perfekt umiddelbart når de skrives ned. Og fordi personlige biografier bare er et lite øyeblikksbilde av en persons liv, kan du merke, lese gjennom din biografi, at du har glemt å inkludere viktig informasjon. 
    
  • Spør en venn til å lese din biografi og gi deg tilbakemelding. Dette er viktig fordi han eller hun kan fortelle deg om alt du vil kommunisere tydeligvis.
  •  
         
 24.  
 25.             13      Hold biografen din oppdatert. Oppdater biografen din nå og da. Hvis du investerer litt arbeid for å holde biografen oppdatert, sparer du mye arbeid neste gang du trenger det.                 
 26.  
             

    2      Skriv en biografi for et universitet søknad  ,

    
   
 1.             1      Fortell en historie. Oppsettet som er beskrevet ovenfor, er ikke sannsynlig å passe til de fleste universitets inngangseksamenene: selv om det er veldig praktisk å skrive raske, diskrete biografier, handler det om en høyskoleapplikasjon. Den beste måten å gjøre det på er å tilpasse strukturen ved å fortelle en historie, ikke bare oppføring av viktige fakta. Det er mange mulige karosserier å velge mellom, inkludert: 
    
  •   Kronologisk : Denne strukturen begynner i begynnelsen og slutter på slutten. Det er det enkleste, men fungerer bra hvis du hadde et interessant liv som brakte deg fra A til B til C på en interessant eller uvanlig måte (for eksempel har du sikkert gjort det så langt).
  •  
  •   Sirkulær : Denne konstruksjonen starter med et viktig øyeblikk eller klimaks (D), går tilbake i tid (A), og forklarer alt som førte til det øyeblikket (B, C). Til slutt fører han leseren tilbake til begynnelsen i en full sirkel. Det er bra å bygge opp spenning, spesielt når hendelse D er så rart eller utrolig at leserne liker å bli litt forvirret.
  •  
  •   Fokusert : Dette oppsettet fokuserer på en kritisk hendelse (for eksempel C) for å symbolsk fortelle en større historie. Han kunne bruke noen få mindre miljødetaljer (a, d) for å orientere leseren, men ellers er øyeblikket viktig nok til å stå alene.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Konsentrere deg selv. Universiteter vil høre din livshistorie, slik at de kan bestemme om det passer dem godt. Ikke desto mindre bør du ikke prøve å vise at du er en god passform for universitetet ved å bli distrahert fra en beskrivelse av universitetet. 
    
  •   Feil : "Universitetet i California, San Francisco er en av verdens topprangerte medisinske skoler som vil gi meg det nødvendige grunnlaget for å realisere min livslang drøm om medisinsk yrke." Universitetet du søker om, vet hvilke programmer og utstyr det har - så ikke kast bort leserne tid! Også, høyskolen gjør at du ser uverdig til å rose fakultetet i stedet for å beskrive deg selv.  
  •  
  •   Korrekt : "Det øyeblikket jeg så på en ulykke kirurg som forsøker å redde livet til min 5 år gamle bror, er en jeg aldri vil glemme, siden den dagen er jeg ganske sikker Min bror var heldig da hans kirurg studerte ved et av de beste universitetene i vårt land, og jeg vil gjerne gjøre det samme, så forhåpentligvis kan jeg en dag også hjelpe en annen familie Dr. Heller hjalp familien min. " Denne beskrivelsen av fortelleren er pinpoint, personlig og minneverdig. Selv om hun fortsatt stoler høyt på universitetets fakultet, høres det ikke ut som om hun prøver å tjene mye trøbbel.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ikke si hva du mener panelet vil høre. Selv om du gjør det bra, det er vanskelig, hvis du ikke er forpliktet til sannheten, vil du i beste fall høres ut som hundrevis eller tusenvis av andre studenter som bruker den samme strategien. I stedet snakk om hva som egentlig er tilfelle og hva som er viktig for deg. Har du ikke det mest spennende livet? Stand by - og hva du gjør, ikke slå i en høyere vektklasse. Hvis du prøver å oppfinne en tårehistorie bare for å gjøre det høres mer dramatisk, vil du bare se dum, spesielt i forhold til de virkelig episke historiene noen av dine konkurrenter har. 
    
  •   Feil : "Lesing The Big Gatsby var et avstandskilde i mitt liv som måtte helt revidere mine egne ideer om livet i det moderne Amerika." Takket være denne bokstart, vet jeg vel, at jeg vil studere amerikanske studier. "
  •  
  •   Korrekt : "Min families forbindelse til USA er ikke veldig strålende, vi kom ikke på Mayflower, våre etternavn ble ikke endret på Ellis Island, og vi mottok ikke asyl etter at vi dro Det vi har gjort godt, er å bosette seg i fire forskjellige stater i Midtvesten, hvor vi har levd lykkelig i over hundre år, og jeg ser en stave i denne enkle handlingen, derfor bestemte jeg meg for å studere amerikanske studier har. "
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ikke prøv å høres smart. Det var inngangseksamen. Selvfølgelig bør du ikke bruke samtalespråk eller forsøke å gjøre essayet ditt bevisst dummere, men innholdet bør snakke for seg selv; Hvis du overdriver helt ordforrådet, vil det bare være en distraksjon. I tillegg må vertsmedlemmer kjempe gjennom så mange essays hvert år at de ganske enkelt ikke trenger en annen person som desperat prøver å plassere en 5-stavelse der den bare ikke tilhører.  
    
  •   Feil : "Til tross for min ganske minimalistiske utdanning har jeg utviklet en ypperlig arbeidsetikk og høyest forståelse for frugality." Hvis du ikke er en Tolstoy-grevinne eller en av Jane Austens humoristiske figurer, virker det ikke slik. Det høres for hardt ut.  
  •  
  •   Korrekt : "En svært dårlig barndom har lært meg at noen ganger hardt arbeid og sparsommelighet er alt som kan gis." Sterk og presis - alt med ord som ikke er mer enn tre stavelser.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vis i stedet for å si. Dette er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å markere din biografi. Mange studenter vil si ting som "Jeg har lært noe verdifullt av denne erfaringen." eller "Jeg har utviklet en ny forståelse av X." Det er mye mer effektivt å vise det gjennom bestemte detaljer .  
    
  •   Feil : "Jeg har lært mye av min erfaring som lagerbehandler." Dette sier ikke noe om hva du faktisk har lært og er et uttrykk som trolig kommer til å være i hundrevis av av høyskolebiografier.  
  •  
  •   Korrekt : "Gjennom min tid som lagerleder har jeg utviklet mer medfølelse og bygget sterkere sammenheng med andre mennesker, og nå, når jeg ser min yngre søster gjør en scene, forstår jeg bedre hvordan hun skal hjelpe henne kan høres uten å være bossy eller kontrollere. "
  •  
         
 10.  
 11.             6      Bruk aktive verb. Den "passive" kommer opp når du bruker tidligere deltakelse av verbet , som vanligvis gjør setningene dine lengre og mindre klare. Hvis du bruker aktive verb i nåtiden, vil teksten bli mer levende og interessant. 
    
  • Se på forskjellen mellom følgende setninger: "Disken ble ødelagt av en zombie", og "En zombie brøt disken." I den første setningen har du ingen anelse om zombien forsettlig brøt platen. Den andre setningen er veldig tydelig: Zombien har brutt disken, og du gjør det bedre at du kommer unna.
  •  
         
 12.  
             

    3      Skriv en personlig biografi  ,

    
   
 1.             1      Tenk på hva du skriver. Skriver du å introdusere deg selv til et bestemt publikum, eller er biografien å introdusere en person generelt? En biografi for en Facebook-side ser veldig annerledes ut enn en biografi for en personlig nettside.       
 2.  
 3.             2      Vær oppmerksom på mulige ordgrenser. Noen sosiale nettverkstjenester, for eksempel Twitter, begrenser din biografi til et bestemt antall ord eller tegn. Bruk plassen slik at du får størst mulig inntrykk.       
 4.  
 5.             3      Tenk på hvilke detaljer du vil dele. Denne informasjonen vil variere avhengig av hvem målgruppen er. For en rent personlig biografi kan du inkludere detaljer som hobbyer, personlige overbevisninger og mottoer. I en biografi som er et kryss mellom "profesjonelt" og "helt personlig", kan du gi detaljer som formidler en følelse av hvem du er, men det er ikke sannsynlig å fornærme andre mennesker.       
 6.  
 7.             4      Ta med navn, yrke og prestasjoner. Som en karrierebiografi bør din personlige biografi også gi leserne et klart bilde av hvem du er, hva du gjør og hvor bra jeg gjør det. Du kan imidlertid velge en mer uformell tone enn i en profesjonell biografi. 
    
  • Johanna Schmidt er en lidenskapelig strikker som også driver sitt eget papirvarer selskap. Hun har vært i virksomhet i 25 år og har vunnet mange priser for sin forretningsinnovasjon (men dessverre aldri for strikking). I hennes mange fritid liker hun å gå på vinsmaking, whisky smaksprøver og ølproduseringer.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Unngå buzz ord. Disse ordene er så hakkede at de ikke betyr noe for de fleste og er for generiske til å formidle en reell betydning: "innovativ," "kunnskapsrik", "kreativ" og så videre. i stedet for å bare oppgi.       
 10.  
 11.             6      Bruk humor til å uttrykke deg selv. En personlig biografi er en fin måte å koble til med publikum gjennom humor. Dette kan ødelegge isen mellom deg og dine lesere, og i noen korte ord kan du formidle en følelse av hvem du er. 
    
  • Hillary Clintons Twitter-biografi er et utmerket eksempel på en kort biografi som formidler mye av informasjonen i en humoristisk tone: "Hustru, mor, advokat, kvinners og barns advokat, FLOAR, FLOTUS, USAs senator, sekret, forfatter , Hundeeier, Hårdeild, Bukserjakke elsker, Sprinkler av glassloft, TBD... "  
  •  
         
 12.  
             

Tips .

    
   
 • Husk hensikten og målgruppen du identifiserte i trinn 1 gjennom hele prosessen. Dette vil være nyttig for å veilede teksten.
 •  
 • Når du skriver på Internett, inkluderer du lenker til ting du har nevnt, for eksempel prosjekter du har jobbet med eller en personlig blogg til deg.
 •  
          Les mer... (3)      
Kunst populær:
Cha Cha dans.

Oppmuntre vennene dine til å lese.

Gjør Dubstep deg selv.

For å håndtere å være forelsket i en fiktiv karakter.

Beskriv lokalene i en historie.

Spiller fiolin.

Et trommesett er riktig.

Skriv en sang for en jente.

Lag en mummy kostyme.

Overleve en opera.

Lag en kostyme rustning.

Lær deg selv å lese.

Bli en animator.

.

Skrive science fiction.

Spille Flip Cup.

Lag et enkelt musikkinstrument.

Lag en tinkerbell kostyme.

Vær en pirat.

Lag en zombie kostyme.

Lær barn å spille gitaren.