Home \ kunst
 

Spill trompeten.

 

Miles Davis. Svimmel Gillespie. Maynard Ferguson. Disse legendariske trompetene dominerte ikke instrumentet sitt fra fødselen - de har jobbet det ut. Hvis du nettopp har kjøpt en trompet, må du begynne å praktisere i dag! Over tid vil du leke til vennene dine, bli med i et band eller bare spille for moro skyld. Å spille trompet er en hobby - og et talent - som varer livet.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Velg en trompet  ,

    
   
 1.            1      Kjøp eller lei en trompet. Gå til en musikkbutikk i nærheten, og be om en nybegynners modell som du kan leie eller kjøpe der. Det er best å ha en B-trompet (innstilt i B), og et ikke-navnet-produkt er også flott for startere. Ikke bekymre deg, med mange student- eller inngangsnivåmodeller, er merket ikke merket. Sjekk følgende punkter før du leier en trompet og vær oppmerksom på at det å kjøpe en ny trompet kan være dyrt. 
    
  • Ventilene må ikke ha noen bukser.
  •  
  • Ventilene skal bevege seg opp og ned enkelt og ikke for støyende.
  •  
  • Alle stemmekabler (pushers) skal kunne bevege seg frem og tilbake uten problemer.
  •  
         
 2.  
             

  Del 2      Lær i begynnelsen uten trompet  ,

    
   
 1.                  1      La trompeten i kofferten din. Si bokstaven "M" høyt og hold leppene dine i "mmm" -posisjonen. Blås nå gjennom leppene dine og få dem til å vibrere. Dette kan høres veldig rart i begynnelsen, men det er den grunnleggende posisjonen til leppene for tilnærmingen til å spille.        
 2.  
 3.             2      Her er noen tips for å få vibrasjonen riktig: Tenk deg å ha et stykke papir på spissen av tungen din. Sett tungen litt ut, bare spissen, og fjern deretter papiret fra tungen og blås det raskt bort fra leppene dine. Lippene dine skal nå vibrere på hverandre, mye som en "leppedråpe".       
 4.  
             

  Del 3      Lære med trompeten  ,

    
   
 1.                  1      Ta din trompet ut av kofferten. Etter at du har lagt dem sammen, pust inn gjennom munnen, ta den riktige leppeposisjonen og begynn å blåse. Ikke bruk ventiler ennå. Du bør føle spenningen på leppene dine, så snart notatene klikker på plass. Ikke trykk på ventiler ennå!        
 2.  
 3.                  2      Etter at du har spilt ditt første notat, prøv å tøye leppene litt mer og trykk på ventil 1 eller 2 nedover. Vær oppmerksom på at ventilene er nummerert fra 1 til 3. Ventil 1 er ved siden av deg og ventil 3 er nærmest klumpen på trompeten. Notatet skal høres høyere nå.  
    
  • Gratulerer! Du har nettopp spilt dine to første notater på en trompet!
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Å få leppene til riktig vibrasjon kan være svært vanskelig for noen mennesker. Ta med munnstykket med deg overalt. Hvis du "vibrerer" riktig inn i munnstykket, bør du kunne produsere en klar tone. Det kan høres litt ut som Donald Duck, men det er en god ting. Hvis du høres ut som Donald Duck, gjør du det riktig.        
 6.  
             

  Del 4      Lær den første skalaen  ,

    
   
 1.   1      Denne delen bruker lenker til en annen nettside for å hjelpe deg med å lære. Det kan hende du finner at resultatene som er oppgitt her, ikke samsvarer med de på nettstedet. Dette skyldes at notatene på nettstedet er skrevet for piano og ikke for trompet. De ble "transponert" for å representere det riktige notatet til trompeten. Du lærer mer om det når du spiller for en stund.     
 2.  
 3.                  2      Lær din første skala. En skala er en stigende eller synkende sekvens av notater som følger et bestemt intervallskjema.        
 4.  
 5.                  3      Spill ditt første notat. Åpne denne lenken http://www.musikit.com/Merchant2/SOUND/Midi/Bb3.mid. Spill dette notatet på trompet uten å trykke noen ventil. Denne karakteren er en C.        
 6.  
 7.                  4      Trykk ned ventiler 1 og 3. Spill notatet D. Hvis det ikke virker, prøv å tøye leppene litt.        
 8.  
 9.                  5      Trykk ned ventiler 1 og 2. Strekk leppene dine litt mer og spill E: http://www.musikit.com/Merchant2/SOUND/Midi/D4.mid.        
 10.  
 11.                  6      Trykk på ventil 1. Stram leppene litt mer og trykk på F: http: //www.musikit.com/Merchant2/SOUND/Midi/Eb4.mid.        
 12.  
 13.                  7      Deretter skyver du ikke noen ventiler, men tapper leppene litt mer og spiller notat G: http://www.musikit.com/Merchant2/SOUND/Midi/F4.mid.        
 14.  
 15.                  8      Trykk ventiler 1 og 2, stram leppene igjen, og spill notatet A: http://www.musikit.com/Merchant2/SOUND/Midi/G4.mid.        
 16.  
 17.                  9      Trykk kun ventil 2 ned. Stram leppene mer og spill kontakten H: http: //www.musikit.com/Merchant2/SOUND/Midi/A4.mid.        
 18.  
 19.                  10      Og til slutt, slipp alle ventiler og spill High C: http://www.musikit.com/Merchant2/SOUND/Midi/Bb4.mid.        
 20.  
 21.                  11      Gratulerer! Du har nettopp spilt din første C-skala på en trompet. Denne skalaen kalles også "B major" skalaen, men du lærer mer om det når du spiller inn en musikkbok.  
    
  • Det neste trinnet er å lære en E flat major. Denne skalaen består av høyere notater og kan være litt vanskeligere i begynnelsen. Men med øvelse og utholdenhet, og muligens litt hjelp fra en profesjonell, får du de høye notatene riktig. Når du behersker E-flate hovedbrønnen, fortsett med andre høyere eller lavere skalaer.
  •  
         
 22.  
             

  Del 5      Øvelse og fremgang  ,

    
   
 1.                  1      Øv vektene så ofte som mulig. Prøv å bruke rundt 15 minutter hver dag, selv om det ville være bedre å trene en time om dagen når du har utholdenhet for det. I begynnelsen, og hvis du bare har en skala for å trene, men 15 minutter er definitivt nok.        
 2.  
 3.             2      Ta en nybegynnerens trompetbok og følg instruksjonene der som går utover det du har lært her. Her har du møtt bare en av 12 skalaer. Boken skal lære deg minst en eller to og noen sanger før du fortsetter med neste eller får deg noter. Lykke til! Trompeten er et flott instrument, men det trengs mye øvelse for å mestre det godt. 
    
  • For eksempel, å spille en trompet er morsomt for Horst Rapp.
  •  
         
 4.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

      

         Les mer... (6)      
Kunst populær:
Se på en skrekkfilm.

Skriv en tegneserie.

Lag en kort dokumentar.

Å være en konkurrent i en film.

Overfør kassetter til datamaskinen.

Søk etter en film eller et spill.

Instruksjoner for tilkobling av en forsterker.

Syng fra bladet.

Spiller alene.

Kjøp en billig basgitar.

Spille av tastaturet.

Start med Stand up Comedy.

Bli med i et band.

Vis magiske triks.

Komponere musikk for en flott fest.

Lag en påfuglkostyme.

Lag en dokumentar.

Hold deg opptatt når du sitter fast hjemme.

Lag en stille film.

Spill akkordet F på gitaren.

Bli skuespiller.