Home \ kunst
 

Digitaliser lysbildene.

 

På den tiden, i alderen før digital fotografering, var det generelt to måter å utvikle en film på: som trykte bilder på papir eller som lysbilder. Fotografiske utskrifter ble utviklet på et ark med fotografisk papir, mens lysbildene ble klemmet mellom to stykker plast eller papp som små gjennomsiktige filmstykker. Takket være oppfinnelsen av skanneren var det veldig enkelt å digitalisere utskrifter av bilder. For lysbilder er skanning mer problematisk. Vi viser deg hvordan du kan løse dette problemet og digitalisere de gamle lysbildene dine og transportere lysbildefremvisningen til det 21. århundre!

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Den profesjonelle  ,

    
   
 1.            1      Gå til Google og søk etter "digitalisere lysbilder". Det er noen butikker som liker å gjøre dette arbeidet for deg. Hvis du har mange lysbilder, er skjønnheten med å ha et profesjonelt firma at du kan digitalisere lysbildene dine mye raskere og generelt mye bedre enn du kunne. Her er noen ting å huske på:  
    
  • Pris. Det kan variere drastisk, fra 30 euro til 400 lysbilder, opptil 80 euro eller mer for 250 lysbilder. Du bør derfor vurdere om det er verdt å bruke så mye penger på en profesjonell - prisene er ganske riktige - eller hvis du bør digitalisere lysbildene mye billigere selv.
  •  
  • Frakt. Hvor fort kan du slå jobben rundt? Noen butikker tar noen uker, andre bare noen få dager, men de belaster vanligvis mer. Hvis du vil ha bedre kvalitet, kan du spare penger ved å patronisere deg selv i noen uker.
  •  
  • Kvalitet. Butikker som digitaliserer lysbilder, kan lage svært høye skanninger av lysbilder som ser bra ut, selv når de skrives ut i et format på 20 x 12 cm. Sørg for at de bruker teknologi for å minimere eller fjerne støvflater, noe som er svært viktig i disse gamle lysbildene.
  •  
         
 2.  
             

    2      Lysbildeskanneren  ,

    
   
 1.             1      Gjør det selv. Selv om profesjonelle selskaper generelt kan levere bedre kvalitet og raskt gjennomgå en lang oppgave, er det fortsatt tilfredsstillelse med at de skal skannes, og det er også andre grunner:  
    
  • Det er en god mulighet til å sortere ut og kaste bort lysbilder som aldri skal registreres, for eksempel: For eksempel, utilsiktet innspilling av tennisskoene dine, eller "kunstnerisk" innspilling av en hund ved siden av en brannvern.
  •  
  • Eller kanskje din lysbildesamling inneholder bilder som du ikke nødvendigvis vil dele med fremmede.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kjøp en lysbildeskanner. Kostnaden er mellom 30 og 150 euro, og generelt, jo dyrere, desto bedre kvalitet og lettere operasjonen. Du bør være oppmerksom på disse egenskapene:  
    
  • Hastighet. Med noen lysbildeskannere må du skanne hvert lysbilde individuelt på datamaskinen. Det tar 30-60 sekunder per lysbilde, og du må da skrive inn navnet, så det kan ta lang tid å behandle en boks med 400 lysbilder på denne måten. For det må du ta hele helgen din tid. Noen bedre lysskannere skanner et lysbilde på bare noen sekunder og lagrer det på et SD-kort. Når alle lysbildene dine er skannet, kan du bare åpne kortet på datamaskinen og trekke bildene over.
  •  
  • Kvalitet. Kontroller antall megapiksler av skanneren. De kan variere fra 5 til 9 megapiksler. Jo større, desto bedre, som sagt, jo større pixel teller, jo større utskrifter kan du skrive ut fra lysbildet.
  •  
  • Kompatibilitet. Kontroller at lysbildescanneren ikke krever spesiell programvare eller at den kjører på datamaskinens konfigurasjon. Du vil absolutt ikke gjøre deg klar for en massiv skanningssesjon på Mac-en din i helgen, bare for å finne ut at den skinnende nye skanneren bare fungerer sammen med Windows. Det betyr sannsynligvis at du må gjøre hagearbeid i stedet. Og det, som de sier, bare skann ikke.
  •  
         
 4.  
             

    3      Flatbedskanneren  ,

    
   
 1.             1      Bruk det du allerede har. "OK," sier du, "Jeg har en skanner, kan jeg ikke bare sette lysbildene mine på skannerglassplaten og skanne dem på den måten? Selvfølgelig kan du: men problemet er at lysbildene er svært små.  
    
  • Du kan sjekke om det er en adapter som tilbehør til skannerne, slik at du kan montere lysbilder i en holder og skanne dem med det flate bordet. Dette vil tillate deg å vise lysbilder på datamaskinen og lagre dem enkelt, men ikke veldig raskt. Hvis det ikke er noen adapter, kan du gjøre deg av noen få enkle materialer (for eksempel papir, tape, etc.). Mer informasjon på engelsk er tilgjengelig på www.abstractconcreteworks.com/essays/scanning/backlighter.html. Når du skanner med en flatbed-skanner, er belysningen og oppløsningen ikke stor, og du får vanligvis ikke det samme høyverdighetsbildet fra et digitalt bilde eller en profesjonelt skannet lysbilde.
  •  
         
 2.  
             

    4      Ta et bilde  ,

    
   
 1.             1      Ta et bilde igjen, Sam. Sett opp den gamle projektoren, skjermen og stativet, og ta bildet ditt digitalt når det projiseres på skjermen. Hvis det er mulig, bruk manuell justering av kameraet for å sikre at bildet er så skarpt som mulig.  
    
  • Bruk langsommere, raskere lukkerhastigheter og en fast iris under eksponering, og rediger deretter bracketing med bilderedigeringsprogramvare som Photoshop. Oppløsningen er fortsatt ikke best, men bildet kan få bedre dynamikk.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk en lysbildefremviser. Bruk zoom- eller makrofunksjonen til digitalkameraet og ta et bilde av det bakgrunnsbelyste lysbildet. Du må blokkere / mørke det perifere lyset rundt selve lysbildet. Bruk litt papp eller papir og legg det rundt betrakteren, slik at kun lysbildet selv er opplyst. For å få et skarpt bilde trenger du vanligvis et stativ.        
 4.  
 5.             3      Bruk et stativ. Hvis du kan ta en super nærbilde med linsen bare noen få inches fra objektivet, kan du bruke et stativ og ta en nærbilde av lysbildet. Ta bildet med et raskt trykk på avtrekkeren. For å finne ut om kameraet ditt er egnet for lysbilde og negativ opptak, kan du gå til www.shotcopy.com/compatibility.htm og bygge ditt eget stativ.        
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  
Kunst populær:
Legg inn musikk på Tumblr.

Skriv en personlig biografi.

Spill svart magi.

Bli en musiker.

Rengjør og vedlikehold en fløyte.

Audition med selvtillit.

Hvordan bli en tryllekunstner.

Gjør feil snakebitt.

La dagen passere raskere.

Ventriloquism.

Falske kutt med sminke.

Akustisk gitar melodi.

Spillet hvem er jeg.

Lær gitaren.

Kjøp det første DJ settet.

Dans uten å forlevere deg selv.

Pakke en gitar for en tur.

Skriv en god bok om noe.

Lag et pressesett for et bånd.

Lag en tinkerbell kostyme.

Beskriv lokalene i en historie.