Home \ kunst
 

Spille av tastaturet.

 

Enten du drømmer om å spille profesjonelt, eller bare serenading dine venner og familiemedlemmer hjemme, kan du lære å spille på tastaturet. Før du blir den neste Mozart må du først lære det grunnleggende, f.eks. For eksempel, hvordan du setter et tastatur riktig og hvilke forskjellige taster det er. Med nok øvelse kan du lære å spille favorittlåtar på tastaturet, og kanskje selv skrive noen få sanger selv.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Tar riktig stilling  ,

    
   
 1.            1      Sett på piano eller tastaturbænk midt på tastaturet. Mangelen på ryggstøtte og høydejusteringsknappene hjelper deg med å holde deg i riktig posisjon mens du spiller. Slike tastaturstoler finnes på internett for så lite som 20 €.  
    
  • Hvis du ikke har en tastaturstol, finn du en liten benk eller stol i stedet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Plasser bena slik at knærne er litt under tastaturet. Hold føttene flatt på gulvet. Juster avføringen etter behov.        
 4.  
 5.             3      Legg hendene på tastaturet foran deg. Dine fingre skal hvile på de hvite nøklene og håndflatene skal henges fra tastaturet. Hold hendene avslappet, bøy fingrene dine lett slik at begge hender danner form av en "C". Albuene dine skal være omtrent samme høyde som tastaturet.        
 6.  
 7.             4      Slapp av og sitte oppreist. Du bør opprettholde en god holdning uten å være spent. Du bør glide fremover i setet ditt, slik at du bare bruker den fremre halvparten av avføringen.  
    
  • Ta dypt pust og løft skuldrene mot ørene for å komme inn i riktig stilling. Når du puster ut, sakte du ned skuldrene.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Lære det grunnleggende  ,

    
   
 1.             1      Lær det musikalske alfabetet. Den inneholder syv notater: A, B, C, D, E, F og G, hvor "B" kommer fra den engelsktalende verden og kalles "H" på tysk. Disse notatene finner du fra venstre til høyre på tastaturets hvite taster. Etter G begynner det musikalske alfabetet igjen fra begynnelsen på A. Etikettbånd av tape, skriv en av de syv notatene på hver, og merk tastene på tastaturet.  
    
  • For å finne en av A-tastene, se etter en gruppe med tre svarte taster på tastaturet. A-knappen er den hvite knappen mellom den andre og tredje svarte knappen.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Øv på å spille hele notater, halvnoter og kvartnotater. Disse registreres annerledes i notene og spilles også annerledes. Hele notater vises som tomme sirkler og spilles fire slag langt. Halve notater er notert som tomme sirkler med en oppadgående "arm" og to slag holdes. Og kvart notater er registrert som fylte sirkler med "armen" peker oppover og spilt for en takt.  
    
  • Øv deg for å trene en C som en hel notat. Finn den hvite C-tasten og trykk den ned med fingertuppet. Hold nede tasten og teller til fire. Slip knappen.
  •  
  • Øv deg å øve en E som en halv notat. Finn den hvite tasten E og trykk den nede to ganger.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kjenn deg med nøkkelen til C major. Tastaturtastene er grupperinger av notater som spilles sammen. En av de vanligste nøklene er C major. 
    
  • For å spille nøkkelen til C-hoved, finn først notatet C på tastaturet. C er den første hvite tasten til venstre for en gruppe med to svarte taster. Slå henne. Nå spiller du den neste hvite tasten til høyre for C. Dette er notatet D. Så den neste hvite tasten ovenfor, notatet E. Fortsett å spille de hvite taster i den raden til du kommer til H. Dette er siste notatet før neste C. Du har nettopp spilt C-nøkkelen.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Øv på å spille C major akkord. Et akkord er en gruppe notater som spilles samtidig. Det finnes forskjellige akkorder du kan spille, noen er enklere enn andre. En enkel akkord med tre notater til å begynne med er C-storakkordet. 
    
  • Øv med å spille med høyre hånd ved å plassere tommelen på C. Som en påminnelse er C den første hvite knappen til venstre for en gruppe med to svarte knapper. Deretter plasserer du langfingeren på E og lillefingeren på G. Trykk alle tre tastene samtidig for å spille akkordet.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Øv på å spille F-kordet. F-korden er en annen enkel akkord med tre notater som spilles i nøkkelen til C-major. Slik spiller du F stor akkord: 
    
  • Legg fingeren på venstre hånd på notatet F. Du finner F ved å lete etter den første hvite tasten til venstre for en gruppe med tre svarte taster. Plasser langfingeren på A og tommelen på C. Trykk ned på alle tre knappene for å spille samtidig.  
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Forbedre dine ferdigheter  ,

    
   
 1.             1      Øv på å spille keyboard hver dag. Prøv å bruke minst 30 minutter om dagen og trene og utvikle dine ferdigheter. Merk hvor alle notatene er på tastaturet og prøv å spille mer komplekse akkorder og nøkler. Søk på Internett for "gratis tastatur leksjoner" eller vurdere å ansette en profesjonell tastaturlærer for å hjelpe deg personlig.       
 2.  
 3.             2      Øv lesing av musikk. Hvis du har det grunnleggende, kan du øve med ekte sanger på tastaturet. Søk på internett for "gratis tastaturnotater" hvis du leter etter en sang å prøve ut. Det er vanskelig å lese notatene først, men når du har den musikalske notasjonen internalisert, er den raskere. Dette er gode sanger for nybegynnere som du kan prøve: 
    
  • "Ode to Joy" av Beethoven
  •  
  • "Waltz from Sleeping Beauty" av Tchaikovsky
  •  
  • "The Entertainer" av Scott Joplin
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Prøv å skrive dine egne sanger. Når du forstår hvordan notater, nøkler, akkorder og musikalske notater fungerer, kan du prøve å skrive sanger. Sangene dine trenger ikke å være komplekse. Bare skriv musikk som du kan spille med dine nåværende ferdigheter. Å praktisere din egen musikk vil sikkert være enklere.  
    
  • For å begynne å skrive sanger, prøv å eksperimentere med noen få notater og akkorder. Når du har funnet noe du liker, skriv ned notatene og prøv å bygge resten av sangen på toppen.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Eksperimenter med forskjellige lyder på tastaturet. En av fordelene ved å spille på tastaturet er de mange forskjellige innebygde lydene du kan spille med. Endre innstillingen fra "Piano" til "Organ" eller "Harpsichord". Spill noen notater og akkorder og se hvilke innebygde instrumenter du liker best.        
 8.  
           Les mer... (8)      
Kunst populær:
Barn elsker å elske musikken.

Bli en RockNRoller.

Tuning en gitar på Nashville tuning.

Bygg et easel.

Forbedre din egen talekvalitet.

Lag en spiderman maske.

Lag en toga.

Spiller av Jazz Piano.

Lån bøker på tenne.

Bygg en panpipe.

Blues dans for gutter.

Finn en bok i et bibliotek.

Velg et artistnavn.

Lese gitar tabs.

Skriking.

Bli en rockestjerne.

Bruk percussive effekter på gitaren.

Vær en pirat.

Skriv en morsom tegneserie.

Høye notater synger.

Kjøp en gitar til et barn.