Home \ kunst
 

Spill ostkassen.

 

Ideell når du reiser, i kø eller like som tidsfordriv, kan Osseboks-spillet bare la meg sette sammen og bare spille papir og blyant. Og hvis du vil fortsette å spille uten en partner, kan du til og med gå online og øve med en datamaskin.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Sett opp spillet og regler  ,

    
   
 1.            1      Kjenn målet med spillet for å forstå reglene. Osteboksen er et enkelt spill med et enkelt mål: den som eier "de fleste bokser på slutten av spillet vinner. Du og motstanderen din veksler med å tegne horisontale eller vertikale linjer for å koble prikkene sammen. Når noen tegner en linje som fullfører en boks, skriver han i sitt første brev for å vinne det. Når alle boksene er fylt, kan du telle de første bokstavene og bestemme vinneren.       
 2.  
 3.             2      Lag et rutenett med poeng som er minst fire punkter bredt og fire poeng langt. Bruk en blyant, lage en enkel vertikal linje med prikker, hver omtrent en tomme fra hverandre. Lag tre flere kolonner av poeng horisontalt, slik at du har en firkant på minst 16 poeng. 
    
  • Du kan lage brettet i enhver størrelse du vil ha - fra 6x6 til 10x10. Selv ujevne spillefelt, som 4x6, er fine.
  •  
  • Mens kortere spill kan spilles på 3x3-nett, må de være minst 4x4 for å gjøre et verdifullt spill.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gi hver spiller en blyant eller en kulepenn. Det er ofte morsomt å leke med forskjellige farger med blekk. Dette vil tillate deg å se på spillet og se hvem som har spilt eller bygget hvilke bokser. Det er ikke helt nødvendig. Om nødvendig kan du også dele en blyant.       
 6.  
 7.             4      Kaste en mynt, spille saks-steinpapir, eller på annen måte bestemme hvem som kan starte. Dette kan virke som et lite valg, men med høyere nivåer strategier (som finnes på ost bokser) er det en liten forskjell i å spille for den som starter. Den beste øvelsen er å spille flere spill og skifte hver gang hvem starter. 
    
  • Vær oppmerksom på at denne forskjellen er enklere, spesielt hvis du ikke bryr deg om de eksakte matematiske strategiene. Det er ingen reell fordel å være første eller andre.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tegn en horisontal eller vertikal linje hver runde for å koble to punkter. Dette skjer først og fremst ved et uhell, da det ikke er nok linjer for å vinne bokser. Hver linje går bare fra ett punkt til nabopunktet, enten over, under, venstre eller høyre. Det er ingen diagonale linjer.       
 10.  
 11.             6      Tegn den fjerde veggen av en boks for å vinne den for deg. Hver boks er verdt et poeng, så skriv ditt første bokstav i den ferdige boksen for å markere den for deg. Hvis du har to forskjellige farget penner, kan du også skrive det i fargen din for å markere det. 
    
  • For de fleste dataprogrammer bruker de to farger for lagene, vanligvis rød og blå. Resten av denne artikkelen bruker rød og blå som hypotetiske spillere.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Når du er ferdig med en boks, er det din tur en gang til. Hvis du har fullført en boks ved å tegne den fjerde linjen, kan du fortsette. Dette gjør at du kan danne kjeder der den fjerde veggen i den første boksen gir den tredje av en annen. Du kan da bruke din ekstra runde for å fullføre disse boksene også. Dette holder syklusen levende til kjeden er over. 
    
  • En "kjede" er en linje med bokser som en spiller kan ta i en runde. Det er det sentrale strategiske elementet på Käsekästchen. Den som får den lengste og / eller de fleste kjeder vinner vanligvis.
  •  
  • Du har tatt din ekstra runde - du kan ikke hoppe over den.  
  •  
         
 14.  
 15.             8      Telle antall bokser av hver spiller når hele feltet er dekket. Spilleren med det høyeste antall bokser vinner. Hvis du vil fortsette å spille, bør du tegne et nytt rutenett, bytte hvem som starter, og fortsett.       
 16.  
 17.             9      Alternativt kan du spille spillet med gratis internettprogrammer. Sider som disse tegner spillfeltene for deg og lar deg ofte velge størrelsen på rutenettet. Alle reglene er skrevet i koden, noe som betyr at du bare kan konsentrere deg om å spille. 
    
  • Se denne gratis, pedagogiske versjonen fra UCLA Mathematics Institute, som vil gjøre deg i stand til å konkurrere mot en dataspiller.
  •  
                   
 18.  
             

    2      Utvikle en seierstrategi  ,

    
   
 1.             1      Unngå å lage den tredje siden av en boks til den må være. Hvis en boks har tre sider, kan den neste spilleren fullføre den for å gjøre et poeng bra. Det er aldri grunn til å tegne denne tredje linjen tidlig i spillet, da det bare gir motstanderen et poeng.       
 2.  
 3.             2      Hold oversikt over lengden på en "run" og prøv å gi bort de kortest mulige kjedene. På slutten av dagen må du gi opp boksing, og det er veldig sjelden at du bare gir opp én ting om gangen. Når du tenker på hvilken boks du bør gi bort, teller boksene som ville være verdt en kjedereaksjon. Er det en annen løp du kan gi bort med færre poeng?       
 4.  
 5.             3      Få motstanderen dine å vinne de to siste boksene i en hvilken som helst kjede som er lengre enn tre mellomrom. Dette kan virke opprørende som du gir bort to frie bokser. Faktisk tvinger den den andre spilleren til å ta de to boksene og gi deg neste tilgjengelige kjede. Vær oppmerksom på at denne strategien bare virker hvis det ikke er noen åpne trekk igjen - ellers kan det ta de to boksene og likevel unngå å forlate deg en kjede. Hvis spilles bra, vil denne strategien la deg vinne de fleste spillene. 
    
  • I alvorlige spill kalles dette et "dobbeltkors". Dobbelkors er hjertet av seriøs punktstrategi.
  •  
  • Når du lager et dobbeltkors, får du kontroll over feltet. Motstandernes eneste trekk er å åpne en ny kjede for deg, eller ta de to boksene du gir ham.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tvinge gode motstandere til å gi deg den første kjeden. Hvis begge spillerne kjenner den ovennevnte dobbeltsekvensregelen, ser det ut til at hvert spill skal være hvem som vinner den første kjeden. Han kan da doble sin motstander til han vinner. Det stemmer - vinneren av den første kjeden er vanligvis vinneren. Men det er en måte å manipulere spillet for å sikre at du vinner den aller første kjeden, dobbeltkryss resten av tiden og vinn spillet. Hvordan? Du kontrollerer antall kjeder som er tilgjengelige på feltet, basert på en enkel matematisk regel: 
    
  • Hvis det er et merkelig antall totale poeng (5x5 felt, 9x9, etc.), vinner den første spilleren hvis det er et merkelig antall kjeder. Den andre spilleren vinner, hvis det er et jevnt nummer.
  •  
  • Hvis det er et jevnt antall totale poeng (4x4-felt, 6x6-, etc.), vinner den første spilleren om det er et jevnt antall kjeder. Den andre spilleren vinner hvis det er et oddetall.  
  •  
  •   Merk: Et sett med kun to bokser betraktes som en streng i denne ikke strategien.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vurder å slå av deler av feltet hvis du prøver å tvinge det riktige antallet kjeder. Selv om ovennevnte regel er teoretisk nyttig, må du faktisk vite hvordan du bygger riktig antall kjeder for at den skal fungere. Husk at de fleste kjeder opptar store, sammenhengende områder av brettet - seksjoner og ikke tilfeldig meanderende linjer. Lag bestemte områder i stedet for å danne bestemte kjeder. For et 5x5 eksempelfelt, tror du at den første spilleren (Rød i dette eksemplet) ønsker et merkelig antall kjeder: 
    Rød bør prøve å dele brettet i tre deler ved å danne en "korridor" av bokser i midten, enten horisontalt eller vertikalt. Dette skaper en middels kjede og to kjeder på sidene - totalt tre - for en rød seier.  
  • Blå bør prøve å kutte brettet halvveis, med en kjede på hver side. Dette gir et jevnt antall kjeder - to og blå seier.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Offer en kjede for å tilbakestille nummeret hvis du er bestemt til å miste. La oss fortsette med 5x5 eksempelet hvor rødt starter (og ønsker et merkelig antall kjeder). Tenk deg at det er tre kjeder på banen, noe som betyr at blått mister. Men hvis Blå har minst en boks enn rød, kan den likevel binde spillet. Det kan vinne hvis det har tre eller flere bokser igjen. For å gjøre dette, gir du en kjede før du blir tvunget til å gjøre det. Men du gjør det slik at kjeden er kuttet i to separate kjeder - det gir Blue et jevnt antall gjenværende kjeder og en ny sjanse til å vinne. Du gir opp den første kjeden, ja - men du minimerer også langsiktig skade. 
    
  • Husk at dette bare vil fungere hvis det finnes et annet alternativ som ikke gir opp en kjede - en tosidig boks hvor du trygt kan tegne en linje etter kutting av kjeden.
  •  
  • Hvis du må svare på dette scenariet som rødt, har du to alternativer - ta kjeden, eller la boksene blå for senere. Hvis det fortsatt er tidlig i spillet, ofre boksene. Hvis du er nær slutten av spillet, og det blir stramt, ta det og fortsett å spille.  
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (5)      
Kunst populær:
Skje som gateveivisere.

Spille didgeridoo.

Bli kvitt gamle bøker.

Lag en horror film.

For å være deprimert.

Jeg er hjemme og ha det gøy.

Rengjør en bok.

Lag en Minnie Mus kostyme.

Digitaliser lysbildene.

Møt Selena Gomez.

Analyser en film.

Bli en filmprodusent.

Lær å lese noter for pianospill.

Lag en kostyme rustning.

Gjør som en anime eller manga karakter.

Spill Red Rover.

Velg gitarstrenger.

Snakk med deg selv.

Vellykket som et band.

Blåser bobler.

Lær barn å spille gitaren.