Home \ kunst
 

Skriv rapreems.

 

Når et rap beveger seg og fanger seg, når et vers legger seg i ørene, når publikum er så forbauset at det ikke lenger kan tenke klart - så kan det være umulig å gjenopprette den beundringsverdige tilstanden. Men du trenger ikke å fortvile hvis du har lyst til å skrive solide raprymer. Det er en utfordring å skrive stramme ramper. Lag grunnleggende, skriv rhymene og øve rapene dine muntlig - du får tordnende applaus når du rocker scenen!

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Legg grunnlaget for dine rimer  ,

    
   
 1.            1      Velg et emne som interesserer deg lidenskapelig. Du kan også velge noe som beveger deg mye, som et tap, en kjærlighet eller en livskamp. Faktum er at du må bruke mye tid på å perfeksjonere ditt rimord for ord. Hvis emnet ditt ikke betyr noe for deg, vil teksten din trolig være fantasiløs og det vil være vanskelig for deg å fullføre rap.  
    
  • Hvis du er en avansert rapper, kan du også bevisst velge emner som ikke er interessante for deg. Erfarne rim selskaper kan utvikle sine talenter ved å utfordre seg med mindre interessante emner.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skriv om rap-emnet ditt. Gjør dette i lang form, i flere avsnitt eller en lang blokk med tekst. Prøv å se på emnet ditt fra ulike perspektiver og fra forskjellige emosjonelle synspunkter og innlemme relaterte ideer. Dette lar deg bygge en tematisk variasjon som du kan bruke som inspirasjon når du arbeider med rap rimene dine. 
    
  • Jo mer du blir kjent med emnet og relaterte ideer, desto mer ammo vil du ha skriftlig. For å videreutvikle emnet, kan du også holde journal i noen dager.
  •  
  • Spør dine venner og folk som kan være blant publikum for å dele sine personlige erfaringer med emnet ditt med deg. Dette kan gi deg nyttige eksempler på dine rimtekster.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bestem ditt rimsskjema. Det er mange forskjellige rester du kan bruke i rap. Disse kalles "rimordninger" og vises vanligvis slik at linjene med samme rim er merket med et bestemt brev. For eksempel, hvis din første og andre linjer rymmer med rim "a" og den tredje og fjerde linjens rim med rim "b", så vil rimesystemet være aabb. Et eksempel kan se slik ut: "Jeg gjør rap / men jeg er ikke en dork / du mener så mye for meg / dette er ikke et spill." Klassiske rhymingsystemer du kan prøve inkluderer: 
    
  • Rymmetoden "A Boy Named Sue": AABCCB  
  •  
  • Ballad rimskjema: ABABBCBC  
  •  
  • inntrappet rim: ABBA  
  •  
  • "Brann og is" rimskjema: ABAABCBCB  
  •  
  • Odenreim: ABABCDECDE  
  •  
  •   The Raven skjema: ABCBBB  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gjør de viktigste betingelsene og finn mulige rimmer. Du har allerede en god ide om hva du vil rape om, og hva slags rimesystem du vil bruke. Nå er det på tide for deg å tenke på potensielt gode rimmer. Hvis du for eksempel allerede vet at du voldtar en romantisk situasjon ved å bruke ordet "kjærlighet", så må du kanskje skrive så mange rimer til det ordet som mulig.  
    
  • En rhyming ordbok kan være en stor hjelp hvis du prøver å finne rimer om et bestemt begrep. Et generelt internetsøk hjelper deg med å finne mange gratis rhyming ordbøker på internett.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Kjenn og bruk avanserte lyriske teknikker. De fleste musikktekster, inkludert rap, bruker lyriske teknikker. For eksempel er et "uren rim" et ufullkommen rim mellom to ord som ligner like, som "inngangsdør" og "grådighet". Dette er også et eksempel på et flersølvrikt rim, med en stavelse av et polysyllabisk ord som rimer med det forrige ordet. Et annet eksempel på et polysyllabisk rim ville være: "Mine rimmer snakker sannheten / Jeg bor og rap i ekte tid ."  
    
  • Et annet viktig aspekt av rim er stavelsesstrukturen. Stavelsene i hver linje angir slagordet ditt. Hvis du tegner en linje med for mange stavelser eller forkorter den med for få stavelser, kan dette forstyrre slaget av rap. Unngå dette ved å prøve å matche rhymene per linje slik at alle linjene inneholder det samme antall slag.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Øv ved å kopiere favorittlåtene dine. Det er et ordtak som sier at du kan vokse deg selv ved å stå på en gigants skuldre. Se på strukturen til en av dine favorittrapsanger og prøv å kopiere den med ditt eget tema.  
    
  • Hvis du er fornøyd med det, kan du prøve å bytte rap til din egen smak. Du kan spille med å bygge rhymene, legge til en linje for å skape spenning, etc.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Skriv rap  ,

    
   
 1.             1      Kjenn deg selv med rapens grunnleggende struktur. De fleste rapsongs følger et bestemt mønster: Intro → Stanza 1 → Kor → Stanza 2 → Kor → Stanza 3 → Kor → Endedel. Avhengig av innholdet ditt, hastighetshastigheten din og den påtenkte effekten på målgruppen din, kan dine stanser og refrakter være lange eller korte. For eksempel kan versene dine være korte og ditt kor lenger eller omvendt. 
    
  • For eksempel, hvis du vil skrive et rim for å brenne en klubb, så skal versene dine sannsynligvis være korte og konsise. Omvendt kan lengre stanser fungere godt i en poesi-slam fordi det lar deg fortelle en mer overbevisende historie.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skriv en fengende intro. Hvis åpningen av rap-sangen din ikke er fengende, kan det hende at publikum mister interessen i den første stanzaen. En sterk uttalelse er bra for å åpne rap eller en fengende melodi som vekker interessen til publikum. Du kan foreslå at ting ikke er som de ser ut eller at noe skjer snart.        
 4.  
 5.             3      Velg et sterkt kor. Siden koret ditt sannsynligvis blir gjentatt flere ganger, bør det være fengende, men ikke monotont. Denne oppgaven kan være vanskelig, og du må kanskje bruke litt tid på koret til du er fornøyd med det. Ditt kor skal generelt ha noe å gjøre med temaet ditt og være knyttet til versene dine. Tenk på koret som en bro som forbinder alle deler av voldtektet ditt.  
    
  • Du kan gjøre koret ditt sterkt ved å gjøre det til et fokuspunkt for rapsangen din. For eksempel, når du rappel om en gammel venn, kan du bruke et slikt kor: «Han og jeg, vi ble begge sterke / Gjennom magre tider og tøffere dager / Vårt liv var uutholdelig, mager / Han så oss som et enkelt nederlag / Men Jeg sa: Du og jeg, vi kan gjøre det, Mark! "
  •  
         
 6.  
 7.             4      Utvik dine stanser. Det kan være nyttig å tenke på deres intensjoner for hver stanza før du begynner å skrive ordene og rimene. For eksempel, i en rap om kjærlighet, kan du bestemme at vers 1 handler om ensomhet, vers 2 om å bli forelsket, og vers 3 om å utvikle den kjærligheten. 
    
  • Når du vet omtrent hvordan du vil ha stanzas, kan du begynne å skrive! Bruk ideene du hadde da du skrev om emnet ditt, samt søkeordene dine og rimene. Så kom deg til jobb!  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Les rapene dine høyt. Spesielt hvis du har jobbet med et rim lenge, kan det hende at det høres tungt i hodet ditt. Eller noen ganger kan et rim lyde sterkere eller bedre i hodet enn det det er sagt. For å unngå å skuffe dine rimer i forelesningen, bør du lese dem høyt for deg selv og andre.        
 10.  
             

  Del 3      Øv din rap  ,

    
   
 1.             1      Finn et slag du liker. Du kan ta et slag fra et rent instrumental karaoke spor, eller fra prøver på kommersielt tilgjengelig innspillingsprogramvare, for eksempel Evernote, Fruity Loops, GarageBand eller Ableton, for bare å nevne noen. Kanskje du også har en musikalsk begavet venn som kan hjelpe deg med å designe et enkelt slag på trommer.  
    
  • Beatboxing er et rimelig alternativ for å få et slag for rap uten å måtte kjøpe utstyr. Alt du trenger er en venn med beatboxing talent som vil følge deg på rap.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lytt til beat. Du bør ha en god følelse for rytmen og tonebevegelsene, også kalt cadence. Dette vil tillate deg å rape slik at rimene dine passer jevnt i takt. 
    
  • En jevn rytme er også en fin måte å sjekke balansen mellom stavelser i rap. Hvis stavelsene i linjene dine ikke stemmer overens med beaten, må du kanskje fjerne eller legge til noen ord.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Få tilbakemelding på rap. Spør venner som kan rape for å lese rap. Be om forslag til hvordan du kan forbedre svake punkter. Du kan også lese rapene dine til en upartisk målgruppe - venner og familie er noen ganger for fine når det gjelder å gi tilbakemelding.       
 6.  
 7.             4      Rework din rap i henhold til dine venners forslag. Pass på at rymmen ikke blir avbrutt når du forbedrer rap. Hold deg til ditt rimsystem, sørg for at stavelsene er balansert i alle linjer og vær stolt av alt ditt harde arbeid!       
 8.  
             

Tips .

                Les mer... (17)      
Kunst populær:
Få en sang ut av hodet ditt.

En Freestyle Rap Battle Overlev.

Bruk percussive effekter på gitaren.

Lag en musikkmiks for cheerleading eller dans deg selv.

Selg Fine Arts Online.

Lag en påfuglkostyme.

Breakdance.

Vær en tryllekunstner.

Passerer tiden.

Velg de riktige strengene for en akustisk gitar.

Vis et enkelt magisk triks.

Mary hadde et lite lam som spiller opptakeren.

Tren din stemme.

Kjøp en billig basgitar.

Akustisk gitar melodi.

Vinn X Factor.

Spille av trekkspillet.

Lær å spille trommene.

Spille av trekkspillet.

Lag en vampyrdrakt.

Utvikle en noe skrape sangstemme.