Home \ kunst
 

Kjøp et tastatur.

 

Utviklet i 1964 av Robert Moog var den modulære synthesizer den første generasjonen av et elektronisk musikalt tastatur, fulgt i 1970 av den første ytelsesmodellen. Med fremskritt innen elektronikk kommer digitale tastaturer i en rekke størrelser, konfigurasjoner og funksjoner for å møte behovene til amatører og profesjonelle musikere. Her er trinnene for å kjøpe et tastatur for dine behov

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Bestem hvordan du vil bruke tastaturet. Hvis du bare lærer spillet, eller hvis du ikke har seriøse musikalske ambisjoner, er du sannsynligvis bra i å kjøpe en ganske billig en (under 90 €). Hvis du er en seriøs musiker eller vil spille offentlig, vil du kjøpe et dyrere tastatur med flere profesjonelle funksjoner.        
 2.  
 3.             2      Vet hvilke typer tilgjengelige tastaturer som er tilgjengelige. I tillegg til Moog brukes digitale tastaturer av en rekke andre produsenter, for eksempel Alesis, Casio, Korg, Roland og Yamaha. Mens tastaturer tilbyr en rekke funksjoner, faller de inn i en av flere kategorier, som beskrevet nedenfor: 
    
  • Digitale pianoer: Et digitalt piano har det samme 88-tastaturet som et ekte piano, men metallstrenge og felthammere blir erstattet med digitale opptak av disse strengene. Når de slås, berører knappene elektroniske kontakter som spiller de tilsvarende lydene. En forsterker erstatter kroppen, som produserer resonansen av strengene til et akustisk piano og gjør et digitalt piano mer kompakt enn en akustisk. Konsollmodeller har innebygde høyttalere, mens digitale scenekiosker er tilkobling til eksterne høyttalere.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Synthesizers: Synthesizers kan elektronisk gjengi lydene fra mange forskjellige instrumenter og også produsere elektroniske lyder som musikalske instrumenter ikke kan duplisere. Mer sofistikerte synths lar deg programmere dine egne lyder og koble dem til en datamaskin via MIDI (Digital Instrument Digital Interface) eller USB (Universal Serial Bus). Med MIDI kan du også koble 2 tastaturer sammen, noe som gjør det mulig å overlappe lyder. 
    
  • Arbeidsstasjoner: Arbeidsstasjoner er også kjent som arrangør-tastaturer, og er mer komplekse synthesizers som kombinerer musikk og opptak med en datamaskin og lydsyntese. Disse tastaturene er best for digitale musikkstudier.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vurder din nåværende musikalske kunnskap. Noen tastaturer for hjemmebruk har innebygde veiledningssystemer og tilhørende bøker eller programvare. Disse innebygde systemene kan omfatte å lære hvordan du legger fingrene på tastene mens du spiller, samt en rekke innspilte melodier som kan spilles mens du markerer nøklene som stemmer overens med notatene i sangen. 
    
  • Hvis du er uvillig til å øve deg foran noen, ser du etter et tastatur med en hodetelefonkontakt, slik at du bare kan høre musikken din.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Se på antall taster på tastaturet. Digitale tastaturer kan gå fra 25 til 88 taster. Digitale pianoer har de fullstendige 88 nøklene til et standard tastatur, og de fleste arbeidsstasjoner har minst 61 nøkler. Mindre høykvalitets synthesizers kan bare ha 25 knapper, selv om de fleste tastaturer har 49, 61 eller 76 knapper. 
    
  • Jo flere nøkler, jo større båndbredden på instrumentet. Et 25-tastetastatur har bare en 2-oktavbåndsbredde, mens et 49-tastetastatur har en 4-oktavbåndbredde, et 61-tastetastatur 5, et 76-tastet 6-tastatur og et 88-tastetastatur 7. (Hver oktav inneholder 7 hvite og 5 svarte taster eller 12 kromatiske toner.) Jo større instrumentet er, desto mer plass har det til andre funksjoner.
  •  
  • Jo større instrumentet, desto mindre bærbart er det. Du må kanskje ofre 7-oktavområdet for et 88-tastetastatur for en mindre enhet som du kan ta med deg når du stikker med venner.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Velg et tastatur med lett-å-spille-taster. I tillegg til antall taster, se på hvor enkelt tastene skal spille uten at fingrene dine har vondt eller har et Carpal Tunnelsyndrom etter å ha spilt. To av tingene du bør se etter når du kjøper et tastatur, er hastighet og vektet nøkler. 
    
  • Berøringsdynamikk betyr at styrken på lyden avhenger av hvor hardt du trykker på tastene. På et tastatur med berøringsdynamikk er lyden myk når du trykker tastene lett; Hvis du hammer på nøklene, høres det høyt ut. Denne funksjonen er vanligvis ikke tilgjengelig på lavkvalitets tastaturer.
  •  
  • For vektede nøkler må du trykke dem for å flytte dem nedover, men de kommer raskere for seg enn ikke-vektede nøkler. De vektede tastene legger vekt på tastaturet, så det koster mer og er mindre bærbart, men de er lettere på fingrene hvis du vil spille lange tider.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Gjett lyden. Det er 2 hovedlydegenskaper: polyfoni og multitimbrality. Polyfoni er et mål på hvor mange notater tastaturet kan spille samtidig, mens multitimbrality er et mål på hvor mange forskjellige lyder instrumentet kan spille samtidig. 
    
  • Billige, mindre enn gode tastaturer kan bare spille 16 toner av gangen, mens høykvalitets synthesizers og arbeidsstasjoner kan spille opp til 128 av gangen.
  •  
  • Multitimbrality kommer til spill når du vil produsere musikk med tastaturet. Det er definitivt en fordel å legge over flere lyder for ett skudd.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Vær oppmerksom på brukervennlighet. Forhåndsinnstillingene skal være enkle å bruke og lydene skal grupperes logisk, slik at de er enkle å finne og huske. LCD-skjermen på enheten bør også være enkel å lese. God dokumentasjon er nyttig, men du trenger ikke å slå opp hver gang du vil bruke tastaturets hovedfunksjoner.                 
 16.  
             

Tips .

      

              
Kunst populær:
Lag graffiti av mose.

Spille tenorsaxofon.

Falske kutt med sminke.

Tomorrow is Santa Claus spiller på tastaturet uten å vite karakterer.

Snakk med deg selv.

Dress opp som en gutt eller jente.

Spill en CDur akkord på gitaren.

Overfører musikk fra C til Eb.

Bli en profesjonell rapper.

Bli en Nickelodeon Star.

Som Shakespeare snakker.

Bruk en gitar capo.

For å transportere et piano.

Forstå hva du leser.

Beregn BPM (slag per minutt) av en sang.

Lag et hode i et glass.

Skriv tekst.

Lag et popfilter.

Spill akkord D Major på gitaren.

Drep en vampyr.

Skrive skript med Microsoft Word.