Home \ kunst
 

Fest en fiolinbro.

 

En fiolinbro er en liten treanordning som støtter strenger av en fiolin. Det er ikke uvanlig at broen tipper over mens du stikker, og det er også tilrådelig å bytte broen regelmessig for slitasje. Plassering av broen på en fiolin er en ganske enkel prosess. Med litt tålmodighet kan du enkelt bruke en fiolinbro selv.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Plasser stangen  ,

    
   
 1.            1      Bestem E-strengen og G-strengen. En fiolinbro er vanligvis et lite stykke tre. Bunnen av broen er vanligvis rett, mens toppen er litt buet. Hvis du ser nøye på broen din, vil du oppdage at den ene siden av buen er litt høyere enn den andre. Den nedre siden er for E-strengen og jo høyere er for G-strengen. Når du plasserer broen, må du kontrollere at E-strengen er på siden av broen for E-strengen, og G-strengen er på G-strengsiden.  
    
  • Hvis du ikke vet hvilken streng som er: Hvis hodet, også kalt sneglen, peker fiolen mot kroppen din, er G-strengen til venstre. E-strengen ville være til høyre.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Løsn strengene litt. For å unngå at en side rives når du bruker broen, løsner strengene litt. Løsne fiolinstrenger ved å dreie hvirvlene på slutten av fiolin. Strengene bør være løs nok til at du enkelt kan trekke dem opp og ned. Dette gjør at de kan trekkes høyt nok til å presse broen under strengene.        
 4.  
 5.             3      Legg broen mellom F-hullene. F-hullene er to F-formede hull nær fiolinhodet. Pass på at broen er mellom F-hullene hvis du trykker den under strengene. Broen bør plasseres omtrent halvveis mellom de to F-hullene. Tenk deg å tegne en linje fra ett F-hull til et annet. Start ved kort, horisontal strekk som går gjennom et F-hull og strekk det til det møter det korte horisontale slaget på det andre F-hullet. Denne imaginære linjen skal lede gjennom fiolinbroen.        
 6.  
 7.             4      Legg strengene i brosporene. Violinbroen har fire små hakk i toppen. De fire fiolinstrengene passer i disse hakkene, og dette holder broen og strenger på plass. Trekk forsiktig en streng etter den andre inn i brosporene.        
 8.  
 9.             5      Spred strengene. Nå kan du sette strengene på igjen for å fikse broen. Det er best å holde baren med en hånd mens du setter på strenger slik at den ikke spretter over. Stram strengene slik at broen er løst, men strengene har fortsatt litt lek.                  
 10.  
             

    2      Kontroller stolens sete  ,

    
   
 1.             1      Kontroller at broen er i 90 graders vinkel. Når du har satt opp dokken din, må du sørge for at den er på riktig sted. Legg din fiolin på en flat overflate. Få opp til en høyde med fiolin. Siden av broen som vender mot bakstykket skal være omtrent 90 graders vinkel. Den andre siden av broen bør være litt vippet fremover.  
    
  • Hvis broen ikke gir en 90 graders vinkel, kan du ha brukt den feil vei rundt. Da må du fjerne broen igjen og bruke den igjen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kontroller at broen er midt i fiolen. Broen din skal være midt i fiolen. Han burde ikke være for langt til høyre eller venstre. Hvis du gjør det, skyv han forsiktig til han er midt i fiolen.  
    
  • Du kan lett gjette om broen er midt i fiolen ved å se på fugleperspektivet på fiolin. Men hvis du vil være sikker på at broen er plassert riktig, kan du også bruke en linjal eller målebånd for å måle lengden fra enden av broen til enden av fiolen. Dimensjonene skal være omtrent det samme.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kontroller at broen er omtrent midt i F-hullene. Broen skal ligge mellom F-hullene og plasseres omtrent midt i hvert hull. Broen kunne ha skiftet litt når spenning strenger, så sjekk det igjen. Pass på at du kan tegne en imaginær linje gjennom midten av hvert F-hull som går gjennom broen. Hvis baren skulle ha flyttet, skyv den forsiktig opp eller ned til den er på riktig sted.        
 6.  
             

    3      Unngå fremtidige problemer med nettet  ,

    
   
 1.             1      Hold broen under tuning. Webs flip ofte over mens du stikker inn. For å unngå dette, sørg for at du holder broen mens du stikker med en hånd.       
 2.  
 3.             2      Bytt strenger individuelt. Du må noen ganger endre strengene på fiolen din, da de vil rive over tid og slites ut. I så fall må du erstatte strengene en om gangen. Hvis du fjerner mer enn en streng om gangen, kan bryggen spisse over.        
 4.  
 5.             3      Det er best å ha dokken brukt av en spesialist. Ta med fiolin til butikken der du kjøpte den eller til en musikkbutikk. Hvis du ikke føler deg trygg nok til å bruke baren selv, spør læreren om å gjøre det, eller få det gjort av en profesjonell, til tross for prisen. En ekspert setter den ned, sørg for at den er riktig størrelse for instrumentet ditt, og da vil fiolin stemme for deg.        
 6.  
           Les mer... (8)      
Kunst populær:
Belter lærer.

Vis magiske triks.

Skriv en kjærlighetssang.

Bli skuespiller eller skuespillerinne.

Komponere et piano stykke.

Gjør som en anime eller manga karakter.

Varm opp stemmen din før du sang.

Minnie mus gjør ører.

Bli gitargud.

Forferdelig kjedsomhet.

Rengjør gitarstrenger.

Tren en sterk og høy sangstemme.

Å sette pris på Death Metal.

Tolk Cup sangen fra filmen Pitch Perfect.

Lære å spille piano.

Hva er oddsene for å spille.

Å lage falske tenner.

Mary hadde et lite lam som spiller opptakeren.

Tune gitaren din en halvton lavere.

Kjøp en god akustisk gitar.

Spille strømkilder på gitaren.