Home \ kunst
 

Kolofon eller harpiks en fiolinbue.

 

En fiolinbue uten rosin, også kalt harpiks, vil ikke produsere noen lyd når den trekkes over strengene. Etter at bøylen har vært kolonisert, kan den legge seg bedre til strengene og skape vibrasjoner som vi oppfatter som musikk. Overflaten av et nytt kolofon bør rives før det strekkes over buehårene til en ny bue. Rosin bør også brukes regelmessig på gamle buer.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Valg og fremstilling av kolofonium  ,

    
   
 1.            1      Ta lys kolofonium for mindre instrumenter. Det finnes forskjellige varianter av kolofonium, men det vanligste er lys kolofonium og det mørke kolofonium. Lys kolofonium er vanskeligere og ikke så klebrig som mørk kolofonium. Noen ganger kalles det også rav eller sommerhjerne etter sesongen, når den er vant. Denne sorten er egnet for strenginstrumenter med høyere høyde, som fiolin og viola.       
 2.  
 3.             2      Velg mørkt rosin for en fullere lyd på større instrumenter. Den mørke eller vinterharpissen er veldig klebrig. Med kløenes klebrighet øker også sonoriteten. Derfor er denne typen spesielt egnet for deg hvis du spiller et strenginstrument med en lavere tone enn celloen.        
 4.  
 5.             3      Rosin i esken er slitesterk og billig. Colofonet er beskyttet mot sprekker og bryter i en boks. For det meste er det bare lys kolofonium som er tilgjengelig i en boks, og kvaliteten er vanligvis lavere. Den lave prisen gjør det til et godt alternativ for nybegynnere.        
 6.  
 7.             4      Kjøp kolofonium i kakeform for bedre kvalitet. Cupcake kolofon er dyrere enn i esken, men den har høyere renhet og bedre kvalitet. Den er tilgjengelig i forskjellige farger, slik at du kan finne den beste karakteren for instrumentet ditt.        
 8.  
 9.             5      Rough opp overflaten av kolofonium med sandpapir for bedre grep. Det nye rosinet bør rukkes for å holde seg til baugen. Ta et stykke sandpapir P220 og kjør det over overflaten av kolofonisten til støv kommer opp på overflaten.  
    
  • Du kan også skrape den med en kniv og lage et tverrfarget mønster.
  •  
                   
 10.  
            

    2      Colophoning et nytt ark  ,

    
   
 1.             1      Spre bøyen. Vri settskruen på bunnen av bommen til den er rett og parallell med buehårene. Deretter løsner du det litt, til en svak krumning oppstår. Det er den beste spenningen for bue mens du spiller.  
    
  • Du bør ikke berøre buehodet unødvendig, ettersom de blir fettete og gjør det vanskelig å spille.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hold kolofonet med venstre hånd og bue med høyre hånd. Det spiller ingen rolle om du har venstre eller høyre hånd, bør du alltid holde bøyen med høyre hånd mens du spiller. Ta kolonnestykket med venstre hånd slik at fingrene ikke berører siden som løper over buehårene.       
 4.  
 5.             3      Spre bøyen over hylsen. Fly buen over kolofonet frem og tilbake fra toppen til frosken (den delen som er i hånden din). Hold bøken forsiktig og trykk den til kolofoniumet bare hardt nok til å danne støv uten å klemme bøylen tett.        
 6.  
 7.             4      Gjenta 20 ganger. Vri bøyen over kolofonet 20 ganger. Med hvert nytt trekk bør du bevege buehårene på kolofonet litt, slik at ingen dyp rett linje dannes i midten av kolofoniet.  
    
  • Hvis du har et runde stykke kolofonium, slå det lett mellom togene.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Spill instrumentet og kontroller sonoriteten. Etter 20 beveger seg, bøy buen over strengene. Bøyen skal produsere en full, uavbrutt lyd. Hvis lyden er ujevn eller bøyen glir på strengene, trenger du mer kolofonium.        
 10.  
 11.             6      Påfyll kolofonet 20 flere ganger. Hvis de første 20 trekkene ikke produserte ønsket lyd, må kolofonering gjentas. Gjør en annen repetisjon etter 20 flere trekk.  
    
  • Hvis du ikke er fornøyd enda, gjenta de 20 trekkene etterfulgt av en repetisjon til du finner den lyden du vil ha.
  •  
         
 12.  
             

    3      Regular Colophonation  ,

    
   
 1.             1      Rosin brukes en gang per tre til fire timers spilletid. Hvis du spiller for omtrent en time hver dag, bør du kolofon buehåret hver tredje til fire dager. Hvis du spiller mye lenger, bør du søke på kolofonium daglig før du spiller. Hvis du har en kortere spilletid, kan du søke det mindre ofte.        
 2.  
 3.             2      Fly bue over kolofoniumet, omtrent fem ganger. Når du har gjort bøyen, trenger du ikke å søke så mye i de neste par applikasjonene. Sveip bauget omtrent fem ganger over kolofonet før du spiller.        
 4.  
 5.             3      Etter å ha spilt, tørk buehåret med en lofri klut. Rosin støvet kan akkumulere på bue over tid. Etter å ha spilt, bør du tørke buehårene fra frosken for å fjerne overflødig støv. Så du glemmer ikke at du alltid har en luddfri klut i instrumentet ditt ved siden av kolofoniumet.        
 6.  
 7.             4      Tørk støvet av fiolen og baugstangen. Støvet skal tørkes med en lofri klut så snart som mulig. Ellers kan det oppsamlede støvet skade overflaten og føre til kostbar maling.        
 8.  
            

Ting du trenger .

      

             Les mer... (11)      
Kunst populær:
Leser en bok.

Bygg et trommesett.

Lag en blomsterdrakt.

Dans Stanky Leg.

Lær å spille tabla.

Vær en skuespiller.

Skrikende.

Slå en morsom video.

Beregn BPM (slag per minutt) av en sang.

Wonderwall spiller gitaren.

Hva er oddsene for å spille.

Gjør en gitar.

Blåser en bobbelgummiboble.

Lag en superhelt.

Minnie mus gjør ører.

Ha det gøy når du er hjemme alene.

Bli en stemmeartist eller stemme skuespiller.

Bruk percussive effekter på gitaren.

Skriv en symfoni.

Fløyter.

Fikk forestillinger for sitt band.