Home \ kunst
 

Skriv en barnebok.

 

Husker du hvordan det var når du pensjonerte som barn med favorittboken din for å bli fullstendig absorbert i fortellingsverdenen? Vi skriver historier for barn for å lære de leksjonene vi har lært oss selv og gi dem en kilde til entusiasme og inspirasjon - og muligens også å gjenopprette følelsene i oss selv. Denne artikkelen vil hjelpe deg med å forstå trinnene du bør ta når du skriver en barnebok, fra å utvikle en ide om å overføre ditt ferdige manuskript til en utgiver.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Forskning og innsamling av ideer  ,

    
   
 1.            1      Les mange barnebøker. Hvis du vil utvikle de første ideene til barnas bok, kan det være svært nyttig hvis du leser gjennom verk av andre forfattere. Gå til et bibliotek eller en barnas bokhandel og gå et par timer. Tenk på hvilke bøker som har mest appell til deg og hvorfor. 
    
  • Skal boken inneholde illustrasjoner eller bare bestå av tekst?
  •  
  • Vil du skrive en fiktiv historie eller gå mer i en faktisk retning? Hvis du vil skrive en ikke-fiksjons- eller ikke-fiksjonstekst, vil det kreve forskning eller omfattende kunnskap om emnet som behandles. Å skrive en non-fiction-bok er en god ide, spesielt hvis du er ekspert på et bestemt emne, f.eks. Meteorer, dinosaurer eller engineering.
  •  
  • For å få god inspirasjon til din oppfunnede historie, bør du lese mange klassikere. Ikke begrens deg til moderne arbeider - gå tilbake i tid og les gjennom historier som har bevist seg gjennom årene, og prøv å finne ut selv hva som gjør dem så tidløse. Les for eksempel de følgende bøkene: Hvor de ville ting er , Polar Express , God natt, månen! og andre mesterverk.
  •  
  • Se på storybooks. Underholdningsindustrien opplever for tiden en gjenopplivet interesse i eventyr og forsøker å overføre dem til den moderne tidsalderen. Siden de fleste eventyr er royaltyfrie, kan du ta tegn og handlinger fra dem og flytte dem til helt nye steder med helt forskjellige egenskaper.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tenk på hvilket publikum interesserer deg som forfatter. Begrepet "barnbok" dekker alt fra pappbøker til babyer med ett ord per side til romaner og fiksjonsbøker for barn i skolebarn og ungdommer (unge voksne). Plottet, innholdet og temaene til boken din må være passende for alderen til de ønskede leserne, slik at arbeidet ditt er interessant for dem. (Husk også at foreldre alltid har det siste ordet i å avgjøre om en bok leses av barnet eller ikke) 
    
  • Bildebøker passer for yngre barn. Du bør huske på at den fargerike illustrasjonen vanligvis fører til høyere utskriftskostnader. For det meste er de også ganske korte, så dine forfatterferdigheter må være veldig gode for å vekke leserens interesse og holde historien kort.
  •  
  • Noveller og non-fiction / non-fiction bøker er rettet mot eldre barn. Disse inkluderer bøker for nybegynnere samt romaner for tenåringer. Du har mye plass til å manøvrere, men det krever trolig også mye mer papirarbeid og forskning.
  •  
  • Ikke glem potensialet for poesi og noveller. Hvis du er interessert i heller, vil du oppdage at disse verkene også er elsket av barn.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bestem om boken din skal bestå hovedsakelig av ord, bilder eller en kombinasjon av begge. Hvis boken din er rettet mot yngre lesere, vil du legge til mange bilder for å supplere teksten. Hvis du er kunstnerisk talentfull, kan du selv lage tegningene - så mange barns bokforfattere gjør. Hvis ikke, kan du ansette en profesjonell illustratør for å designe kunstverket til boken din. For eldre barn, kan diagrammer, tegninger og sporadiske illustrasjoner være tilstrekkelig. I noen tilfeller kan du komme helt uten bilder. 
    
  • Før du søker etter en Illustrator, bør du allerede ha skapt skisser for bildene du vil legge til på sidene. Dette vil hjelpe deg i neste fase av prosessen, og du kan passere skissene til ordføreren for å gi ham eller henne en ide om ønsket utfall.
  •  
  • Illustratorer har forskjellige stilarter, så det er viktig at du gir mening før du bestemmer deg for en. Søk på internett for illustratorer og se på profesjonelle porteføljer. Hvis du ikke har budsjettet til å ansette en profesjonell, kan du også spørre en kunstnerisk talentfull venn eller et familiemedlem til å designe kunstverket til boken din.
  •  
  • Du kan også vurdere fotografering som et designalternativ for boken din. Hvis du liker fotografering, kan du bruke bilder av ekte landskap, ta stillbilder med dine utstoppede dyr og mer. Digitale bilderedigeringsprogrammer legger også til elementer som du ikke enkelt kan fotografere.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Forberedelse av bokinnhold  ,

    
   
 1.             1      Kart hoveddelene av historien din. Skriv ideene dine i en notatbok. Hold disse grunnleggende i tankene: 
    
  • Uansett om de er rettet mot barn eller voksne, deler de fleste av de store historiene noen grunnleggende elementer: et hovedperson, flere mindre figurer, et interessant sted og en handling som har en sentral konflikt, en forestående konflikt, en klimaks og en tomt inneholder en oppløsning.
  •  
  • Ikke-fiksjonstekster eller informasjonsarbeider: Boken må informere leseren om historie, mennesker, arrangementer, virkelige ting eller guider.
  •  
  • Bildebøker: Disse krever mye visuelt materiale, vanligvis i lyse farger, noe som kan gjøre utskrift dyrere. Plassen for tekst er begrenset, og derfor må den være både god og original - det er ganske kunst å fortelle en utmerket historie med bare noen få ord.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vurder å inkludere en melding i dine fiktive verk. Mange barnebøker inneholder en positiv melding, fra enkle standarder som "deling med andre" til mer komplekse lektimer som å håndtere en elskedes død. Noen ganger er meldingen at du må tenke på større problemer, f.eks. beskyttelse av miljøet eller respekt for utenlandske kulturer. Meldingen skal på ingen måte være i forgrunnen av arbeidet ditt, så ikke tvinge det - ellers kan meldingen komme over som for tvunget, hvilke barn vil ikke finne veldig tiltalende.       
 4.  
 5.             3      Bruk din kreative stripe. Når du skriver et fiktivt arbeid, har du nå muligheten til å oppfinne en morsom, merkelig, nerdy, drømmende eller lunefull historie. Hva inspirerte deg som barn? Gå dit og utforske disse ideene. Det betyr ikke at du skal legge til noen galne ting uten grunn. Velg følelser som er oppriktige og handlinger som gir mening for karakteren din. En leser vil umiddelbart gjenkjenne når skrivingen er ferdig, og det er da han vil legge boken ned. Hvis du skriver en ikke-fiktiv tekst, har du nå muligheten til å dele din kunnskap og forskning med den fremtidige generasjonen av sjefer, ingeniører og kunstnere. Det viktigste er at du presenterer informasjonen kreativt, men samtidig på riktig måte - du må finne en balanse, jeg. E. Ikke sett inn for mye detalj, men sørg for at innholdet er riktig og forståelig og handler for barn.       
 6.  
             

    3      Utkast til historien din  ,

    
   
 1.             1      Skriv ditt første utkast. Ikke bekymre deg for hvordan han leser - du vil ikke vise ham i dette skjemaet. Konsentrere deg om å få oversikt over historien din eller boken på et stykke papir. Mange bøker har mislyktes fordi deres forfatter har nærmet seg emnet for perfeksjonist - sett den røde blyanten først, etter du legger ordene på papir.       
 2.  
 3.             2      Hold lesernes alder i tankene når du skriver. Ditt ordforråd og setningsstruktur og lengde skal være basert på lesernes målgruppe. Hvis du er usikker, kan du intervjue ulike barn i aldersgruppen og diskutere noen av ordene du vil bruke for å få en følelse av deres forståelse. Selv om det ikke nødvendigvis er en dårlig ide å øke barnets læringstakt litt, bør du holde visse grenser, slik at ikke hvert andre ord i ordboken må sees opp. 
    
  • Skriv koncise setninger som klart kommuniserer dine ideer. Dette er et prinsipp om god skriving som er gyldig for publikum i alle aldersgrupper. Dette er spesielt viktig for barn, da de bare lærer å forstå betydningen bak den stadig økende kompleksiteten.
  •  
  • Ikke underestimere leserne dine. Barn er mye smartere enn forventet. Hvis du gjør feilen om å "patronisere" dem i teksten, vil de raskt bli kjedelig med boken din. Selv om emnene dine er aldersbestemte og setningene dine bare skrives, bør dine skriftlige konsepter fange leseren.
  •  
  • Hold deg oppdatert. Bare fordi noe ikke interesserer deg eller virker for spesialisert for deg, betyr det ikke at du kan unngå det. Barn vil lese om emner som er aktuelle og holdes på sitt språk. Så, hvis det betyr å måtte håndtere detaljer om ting som programmering eller teksting for å troverdig presentere din historie eller informasjon, bør du være begeistret for denne læringsmuligheten.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gi en oppløsning eller et realistisk resultat på slutten av historien din. Det må ikke alltid være en glad slutt - det kan til og med være dårlig for dine unge lesere fordi ikke alt i livet går bra. Konklusjonen skal være like sterk som resten av boka og ikke føle seg brå eller usammenhengende. Noen ganger hjelper det dersom du tar en kort pause og senere vender tilbake til arbeidet ditt, hvis i mellomtiden en egnet oppløsning har utviklet seg i ditt underbevisste sinn. Noen forfattere vet allerede slutten på boken før de legger det første ordet på papir. 
    
  • Selv for ikke-fiksjonsarbeid (ikke-fiksjon), bør du se etter en slags oppløsning for emnet ditt for å avrunde arbeidet ditt riktig. For eksempel kan det hende du vil adressere retningen som emnet i spørsmålet vil utvikle i fremtiden, eller du kan gi et sammendrag av hovedargumentene i boken din, eller kanskje reflektere kort om hva leseren kan gjøre / lese / lære neste. Uansett hvilken tilnærming du velger, hold konklusjonen din så kort som mulig, siden leseren sikkert ikke vil lese mer enn en halv side på slutten av en ikke-fiksjonsbok.
  •  
         
 6.  
             

    4      Revisjon for å forbedre innholdet  ,

    
   
 1.             1      Redigerer manuskriptet ditt. Dette trinnet må gjentas til manuskriptet ditt er modent. Det kan hende du oppdager at hele deler av historien din ikke virker eller at du må sette inn en ny. Hvis du jobber med en illustratør, kan du merke at den ekstra opptaket endrer stemningen i historien din. Send inn arbeidet ditt til flere bevisløp til du har et manuskript som kan leses av andre. 
    
  • Lær å gi slipp. Selv om det er vanskelig, er det en del av å være en forfatter å dele med verk som ikke passer eller ikke fungerer. Dette kan være veldig vanskelig som du har tilbrakt mesteparten av tiden din, og gjør dem perfekt. Imidlertid er en viktig del av kunsten å skrive, å vite nøyaktig hvilke ting som skal gå ut. For å få den nødvendige objektiviteten, bør du få litt avstand fra arbeidet ditt og senere ta et nytt blikk på det.
  •  
  • Kontroller stavemåten og grammatikken samtidig. Enhver forbedring bidrar til å forbedre den endelige kvaliteten på boka.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vis ditt manuskript til andre mennesker. Begynn å presentere manuskriptet til familie og venner. Det er imidlertid ikke alltid lett å få et rettferdig svar fra dem, da de kanskje vil redde dine følelser. Derfor bør du tenke på å bli med på en forfatters verksted eller danne en forfattergruppe slik at du får ærlig tilbakemelding på manuskriptet ditt. 
    
  • Presentere boken til ditt primære publikum: barna. Les håndskriftet ditt til barn og se om det virker som de forstår, hvilke deler er kjedelige, etc.
  •  
  • Tenk om boken din adresserer voksne, lærere eller bibliotekarer. Det er de som til slutt vil kjøpe boken din, så det bør også være interessant for dem.
  •  
  • Etter å ha fått tilbakemelding fra en rekke kilder, bør du revidere manuskriptet ditt.
  •  
         
 4.  
             

    5      Publisering av boken din  ,

    
   
 1.             1      Publiser boken. Dette er et levedyktig og seriøst alternativ i dagens forlagsbransjen. Søk på Internett for selskaper som kan hjelpe deg med å publisere boken din. Bestem om du vil publisere arbeidet som en e-bok eller lage trykte kopier av boken din. Selvutgivelse lar deg kontrollere dine egne utgifter og unngå den kjedelige prosessen med tradisjonell bokutgivelse. 
    
  • Kvaliteten på selskapene som hjelper deg med å publisere boken, kan variere sterkt. Før du velger en av dem, bør du få informasjon om papiret du bruker og prøve å få et utvalg av andre publiserte bøker.
  •  
  • Hvis du publiserer boken din selv, er det fortsatt en sjanse for at den senere vil bli tatt opp av en tradisjonell bokutgiver. I utgangspunktet har du allerede noen få kopier av din ferdige bok, som du kan sende til utgiveren under forhandlingene. En fin design av boken din kan gi deg en kant over andre innleveringer.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Leter du etter et litteraturbyrå. Hvis du har bestemt deg for å publisere boken din på en tradisjonell bokutgiver, er det best å se etter et byrå for å hjelpe deg. Søk på Internett for litteraturbyråer som spesialiserer seg på utdanning av barnas bokforfattere. 
    
  • Send byrået en forespørsel sammen med et sammendrag av boken din. Hvis byrået er interessert, vil du motta et svar som ber om et glimt av manuskriptet. Dette svaret kan noen ganger ta uker eller måneder fremover.
  •  
  • Hvis boken din ikke er valgt av et byrå, kan du prøve å sende forespørselen din og boksammendrag direkte til utgivere som godtar uønskede manuskripter. Forespør om selskaper som kan være interessert i å publisere boken din før du kontakter en utgiver.
  •  
  • Hvis boken din ble valgt av et byrå, kan du bli bedt om å gjøre noen revisjoner for å gjøre manuskriptet ditt mer attraktivt for potensielle utgivere. Når det er gjort, vil byrået sende salgspresentasjoner til utgivere som passer best for arbeidet ditt. Igjen, denne prosessen kan ta flere måneder, og det er ingen garanti for at boka din vil bli publisert på slutten.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Publiser bare boken din i privat sirkel. Å skrive en barnebok er en god prestasjon i seg selv. Du trenger ikke å gjøre boka tilgjengelig for allmennheten hvis du ikke vil. Noen ganger er det mye mer personlig å bare dele det med de som virkelig bryr seg om deg. Tenk på å ha manuskriptet trykt og bundet i en kopibutikk for å gi til noen venner eller til barna i familien. Mange kopibutikker tilbyr tjenester som gjør at du kan skrive ut og binde svært høykvalitets fargehitser som ser veldig profesjonelle ut.       
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Kunst populær:
Å lage falske tenner.

Ha det gøy når du kjeder deg hjemme.

Tolk Cup sangen fra filmen Pitch Perfect.

Å spille blues på gitaren.

Skriv meningsfulle tekster.

Lag graffiti av mose.

Lag magisk kort triks.

Spille ukulele.

Spill gratulerer på piano.

Lag en froskedrakt.

Lag et hode i et glass.

Nook låne bøker.

Lag en banemaske.

Skrive skript med Microsoft Word.

Skriv et diamantdikt.

Bygg en snømann.

Skuespillere.

Beatboxing.

Leser en bok.

Operere en plater.

Spille didgeridoo.