Home \ kunst
 

Selg gamle poster.

 

Har du gamle tallerkener du vil selge? Det er mange samlere som ønsker å kjøpe denne rekordstakken som du har plukket opp så lenge. Mens ikke alle er verdt mye, er noen. Les og finn ut om du er i ferd med å se penger for det.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Finn og selg poster  ,

    
   
 1.      1      Fra topp til bunn - gulv, kjeller og skap. De kan alle gi deg noe, og det er plass igjen for andre bruksområder. LP-er (25 tommer eller 10 cm, 12 tommer), spilt med 33 1/3 omdreininger per minutt), shellac-poster (skrøbelige plater med ett stykke på hver side, spilt på 78 omdreininger per minutt) og singler (17,5 cm [7-tommers] diameter plater, spilt ved 45 omdr./min.) kan vise seg å være verdifulle.        
 2.  
 3.      2      Samle alle skiver du kanskje vil bli kvitt og gjøre dine tidligere penger.        
 4.  
 5.      3      Bli informert om tilbud og etterspørsel. Hvor lett er platen tilgjengelig? Hvis opprinnelig solgt millioner ganger, vil det ofte vises i bruktbutikker, rekord antikke butikker og mange boliger. Sjeldenheten må gis. Og det må være etterspørsel etter posten, det være seg på grunn av utøveren (for eksempel et eksepsjonelt talent som døde tidlig og bare kunne lage noen få skudd), etiketten hun viste seg på (nemlig som en original snarere enn en "gjenutgivelse") eller ellers en særegenhet på platen. Disse kan være V-plater, platen til den amerikanske hæren i andre verdenskrig, eller et "Aircheck" (opptak av et radioprogram), en original billedplate eller en 10-tommers LP. Sjeldenheten bidrar også når en plate ikke lenger er tilgjengelig fra produsenten (åpen, "ute av print"), noe som gjør tilbudet lite. "Bootlegs" (ulovlige opptak av live konserter eller kringkastinger) er også verdifulle for samlere.     
 6.  
 7.      4      Forklarer platenes tilstand. Den høyeste verdien har en i "Mint" eller "Near Mint Condition" (feilfri, så frisk fra trykkbutikken). En plate i "veldig bra" tilstanden bør ikke ha noen forvrengning, knitring eller annen nedbrytning i lydkvalitet. "Bra" betyr at det kan ha mangler, men kan spilles uten videre. "Fair" betyr at den går gjennom, men i lyden har det betydelige funksjonsnedsettelser som reduserer platenes glede og verdi. Plater med støy og riper har liten eller ingen verdi. Noen handlende kan ha et litt annet verdsettingssystem.     
 8.  
 9.      5      Vurder innholdet i opptaket. Generelt er interessen for musikk større enn i tale eller humor, og derfor er verdien høyere. Enkelte typer musikk selger til høye priser. Jazz-poster, musikalske opptak i originale cast- og filmlydspor gir vanligvis et aktivt marked og høye priser. Selv tidlig Rhythm and Blues and Doowop er verdifulle samleobjekter. Blant de klassiske postene er orkesteropptak mest verdifulle, deretter instrumentalister, kammermusikk og konserter, vokalister og operaarier, og til slutt hele operaer. For noen samlere har det innvirkning på verdien av om en plate er mono eller stereo. Fremvoksende trender er beskrevet i tipsene nedenfor.     
 10.  
 11.      6      Finn den riktige kjøperen for skatter. Rekordkjøpere er samlere, postordrefirmaer, brukte rekordbutikker og massene (noen ganger på grunn av nostalgi eller en favorittartist). Det er også lydfiler som tror at lydkvaliteten på en plate er bedre enn en CD eller andre formater. De beste prisene for virkelig sjeldne skiver kommer fra handelsmenn som kjenner markedet og vet hva videresalgsverdi en platepost har. Samlere er sentimental og samler ofte sine spesialiteter fra sentimentalitet. For de mest særegne særegenheter betaler de noen ganger de beste prisene. Men av massene, hvor bare innholdet i en post er sett og ikke deres videresalg eller kommersiell verdi, får du sjelden gode penger.     
 12.  
 13.      7      Forsøkt før du tilbyr noe til salgs. Uten forsiktig forskning og kunnskap om rekordbransjen og dets artister, kan verdien av en opptak ikke vurderes. Verdien av en sjelden plate kan vel være avgjørende når du har funnet ut at det er veldig sjelden. Mer om priser er i tipsene nedenfor.     
 14.  
 15.      8      Kataloger platene dine. Viser artistene, navnet på platen, LP, single eller 78, plate nummer på platen og konserveringsstatus.     
 16.  
 17.      9      Finn kjøpere. Ta listen til et mediebibliotek, en lokal musikkbutikk eller en brukt platebutikk, og få tilbud og tips om sjeldenheten. Snakk med venner og kolleger. Legg inn klassifiserte annonser eller annonsere i samlere magasiner. Gå på rekordbytter, til den lokale brukthandleren, til loppemarkeder, basarer og til budsjettbeslutninger. Bruker internett Det er mange steder for auksjoner og rubrikker som Ebay hvor du kan selge dine poster.               
 18.  
             

    2      Frakt og betaling for online salg  ,

    
   
 1.      1      Over Internettet håndteres mange salg uten at partene noensinne ser hverandre i person. Det er mye mer sannsynlig at du pakker og sender varene uten å møte med kjøperen. Å sette en "online bank" som PayPal i mellom er verdt den lille avgiften når du selger utenlands. På denne måten kan du også godta betaling med kredittkort eller e-sjekker, og du kan opprette fakturaer, inkludert fraktkostnader elektronisk og automatisk sende dem. Frakt vil bare skje når varene er betalt i sin helhet, som vanligvis bare er et spørsmål om minutter.     
 2.  
 3.      2      Ved transport kan rekorder bli skadet. Men hvis vinyl er ordentlig pakket og høye temperaturer unngås, er det ganske motstandsdyktig. Hvis du spør kjøperen for de forsikrede fraktkostnadene, kan du få erstatning for skadede eller tapte tallerkener i tilfelle skade, som du refunderer kjøperen hans betaling. Som selger trenger du ikke betale for skadet eller tapt last hvis varene er ordentlig pakket, forsikret og sendt med anbefalte innlegg. For kjøpere er det normalt i dag å betale hele porto og en rimelig prosessavgift. Send aldri noe med kontanter ved levering! Mange forhandlere vil ikke refundere noe hvis de har fullstendig og ærlig beskrevet alle feil i platen eller dekselet og har riktig pakket og sendt varene. Noen selgere tilbyr tilbakebetaling innen 3 til 30 dager, men noen ganger bare i bytte for andre varer eller en kreditt. I Europa er det nødvendig med kommersielle forhandlere å ta tilbake og refundere prisen minst 14 dager etter kjøpet.     
 4.  
             

Tips .

             
Kunst populær:
Rock på gitaren.

Spill Tin Whistle.

Bli en kjent sanger.

Bygg et klarinett sammen.

Å lage gatemusikk.

Pakke en gitar for en tur.

Bli komiker.

Forvirre noen.

Få gode ideer til en sang.

Spillesprekk.

Tuning en gitar på Nashville tuning.

Skriv en morsom tegneserie.

Bli en gatemusiker.

Hvordan passerer tiden.

Finn en gitarforsterker for rockemusikk.

Opprett en SoundCloud konto.

En Freestyle Rap Battle Overlev.

Vend den perfekte skateboardvideoen.

Skriv en rockesang.

Spill akkordet F på gitaren.

Ha en fin håndskrift.