Home \ kunst
 

Lag et spill.

 

Når det gjelder å lage teaterproduksjon, er "produsentens rolle" annerledes, men ikke mindre viktig enn regissørens rolle. Produsenter er vanligvis ansvarlige for produksjonens økonomiske, administrative og logistiske forpliktelser, selv om de også kan bidra med noe til den kreative siden av prosessen. Se trinn 1 nedenfor for å lære å lage ditt eget spill!

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Planlegging og organisering  ,

    
   
 1.            1      Leter du etter et manuskript. Du, produsenten, er den aller første personen til å starte prosessen med å lage et spill. Før noe annet kan skje, må du og / eller dine ansatte bestemme "hvilket spill er produsert". Du kan velge å utføre en teaterklassiker som "Les Miserables", "Død av en selger", "Miss Saigon" eller "A Spot in the Sun". Kjente spill som disse produseres ofte på scenen tiår etter premieren. Du kan imidlertid også bestemme deg for å utføre et nytt stykke ur. Hvis det er tilfelle, bør du gjøre det til et poeng å se etter kvalitetsbrikker fra talentfulle forfattere som finnes i en rekke arenaer, blant annet universiteter, teatralske selskaper eller gjennom en agent eller utgiver. 
    
  • Merk at teatralske spill er immateriell eiendom og krever derfor ofte GEMA-avgifter. Sørg for å kontakte dramatisten, eller hans agent, eller opphavsrettsinnehaveren hvis spillet du har valgt ikke er i offentlig eierskap.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn en direktør. Regissøren er "sjefen" av stykket så langt som kreative beslutninger er bekymret. Han instruerer skuespillerne når de repeterer, har det endelige uttrykket i estetiske beslutninger, for eksempel prop og naturdesign, og får til slutt mye av berømmelsen (eller skammen) som et stykke tar hjem når det kommer. Produsenten er ansvarlig for å finne en regissør som passer godt inn i spillet - dette kan være en venn eller en arbeidspartner, eller en lovende nykommer. Men ikke glem at regissøren alltid kan nekte invitasjonen til å lede eller prøve å forhandle en høyere avgift. Som produsent er det din jobb å finne erstattningsdirektører og / eller delta i forhandlinger etter behov. 
    
  • Noen produsenter påtar seg også regissørens rolle. Det legger en enorm mengde ansvar på skuldrene til en person, så vær forsiktig når du takler denne torollen, med mindre du har rikelig erfaring.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kontroller finansieringen. En av hovedtrekkene til produsenten er å betale for brikken. Hvis du er rik nok til å betale for stykket alene, kan du velge å være den eneste økonomiske støtten. Imidlertid finansieres mange spill av en gruppe investorer - velstående personer håper å få et stykke av stykkets fortjeneste. I dette tilfellet, som produsent, er det din jobb å "stjerne" investoren, enten de er personlige venner eller rike fremmede, for å prøve å få dem til å betale for stykket. 
    
  • Det er også din jobb å holde disse investorene lykkelige i hele produksjonsprosessen og holde dem oppdatert om produksjonsendringer, nye salgsprognoser og lignende.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Leter du etter et teater. Spiller trenger plass til repetisjoner og forestillinger. Som produsent er jobben din for å sikre din plass for denne produksjonen. Teatret bør imøtekomme de tekniske aspektene ved produksjonen din (når det gjelder scenestørrelse, belysning, lydsystemer etc.) og være stor nok til å passe til ønsket publikum. Andre aspekter som du bør vurdere er: 
    
  • Kostnadene ved bruk av teatret - forskjellige teatre har forskjellige fortjenestefordelingsregler for billettsalg og så videre
  •  
  • Om teatret skal gi sitt eget personale (korttakere, etc.)
  •  
  • Om teatret tilbyr ansvarsforsikring
  •  
  • Teatrets estetiske og akustiske egenskaper
  •  
  • Teaterhistorien
  •  
         
 8.  
 9.             5      Begynn audition. Hvert spill trenger et kast - selv om en enkeltperson trenger et. Hvis du har gode relasjoner, kan du ha visse aktører i tankene for bestemte roller i produksjonen, i så fall kan du kontakte dem direkte for å tilby dem roller. Hvis ikke, bør du starte audisjonering. Sørg for å markedsføre denne audisjonen, slik at potensielle aktører vet hvor og når som skal vises for å få en negl i veggen for en rolle i produksjonen din. 
    
  • Fokusere annonseringsarbeidet ditt på steder som sannsynligvis vil være skuespillere, som teaterforetak, kunstskoler, etc., og grupper som er sannsynlig å være i kontakt med dem, for eksempel talentbyråer.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Leie hjelpepersonell. Skuespillere er langt fra de eneste som jobber på ett stykke. Stagehands, belysningsteknikere og lydingeniører, kostymedesignere, koreografer og utallige andre mennesker jobber sammen for å få en vellykket produksjon. Som produsent må du overvåke ansettelsen av hjelperpersonalet, selv om du ikke nødvendigvis instruerer dem i deres daglige ansvar, da dette vanligvis delegeres til ulike ledere. 
    
  • Merk at selv om mange teatre gir sine egne husarbeidere, ikke alle gjør det, og i disse tilfellene må du ansette dine egne i tillegg til de andre gruppemedlemmene.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Opptatt ditt stykke. Generelt har regissøren det endelige uttrykket når det gjelder støping, da han er den personen som i siste instans jobber med skuespillerne for å skape det ferdige produktet. Men, avhengig av ditt personlige forhold til regissøren, kan du fortsatt bidra til avstøpningsprosessen, spesielt hvis du tidligere har jobbet med de kreative aspektene av teaterproduksjon.                 
 14.  
             

  Del 2      Sett et stykke på scenen  ,

    
   
 1.             1      Sett opp en prøveplan. Spill krever omfattende forberedelser og repetisjoner for å være klar til å utføre foran et levende publikum. Arbeid med regissøren for å sette en streng, men rimelig tidsplan som gradvis øker i intensitet som premiere tilnærminger. Tenk på pris og tilgjengelighet på treningsrommet og tidspunktene for andre arrangementer i teatret ditt. Noen teaterkilder anbefaler at du har minst en times repetisjonstid for hver side i manuskriptet.  
    
  • Sørg for å planlegge teknisk prøvetid og minst en kostymeøvelse på slutten av treningsplanen. Tekniske repetisjoner gir skuespillerne, regissøren og laget muligheten til å gå gjennom stykket og utdanne alle kinks i de tekniske aspektene av produksjonen - belysning, nøkkelord, kostymer og spesialeffekter. Kostymeprøver består av å utføre spillet i sin helhet uten pauser eller forstyrrelser, "som om et publikum så på". For eksempel, hvis en skuespiller glemmer hans tekster, må spillet fortsette som det ville under en faktisk ytelse.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sikre ansvarsforsikring. Noen teatre tar ut ansvarsforsikring for sine teaterproduksjoner, mens andre ikke gjør det. I tilfelle at en skuespiller eller et publikum er skadet under lekene, vil ansvarsforsikringspakker dekke kostnadene og beskytte deg eller teatret mot å betale dem ut av lommen. Dermed er ansvarsforsikring en smart ide for mange produktioner, "spesielt" for de som involverer høyflygende akrobater, pyroteknikk og lignende.       
 4.  
 5.             3      Ordne kjøp eller innkjøp av natur, kostymer og rekvisitter. Spesialdesignede rekvisitter, natur og kostymer kan ta massevis av tid å bli produsert. For eksempel kan konstruksjonen av spesielt kompliserte glidedeler til og med trenge opp før aktørene begynner å øve seg! Som produsent må du ansette, koordinere og delegere designere og teknikere til å lage ditt stykke. 
    
  • Hvis produksjonen din har kort kontanter, trenger du ikke nødvendigvis å lage alle materielle aspekter fra grunnen. For eksempel kan du organisere en handling for gamle, gammeldags klær som kilde til kostymer. Du kan også be om frivillige hjelpere for å hjelpe deg med å sette opp scener. Teater kan være en flott mulighet til å bringe samfunnet sammen for et morsomt, underholdende formål.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lag en oppfatningsplan. Vanligvis utføres ikke teatralske produktioner bare en gang. Store produksjoner på store teatre kan spille flere måneder i uken, men enda mindre produksjoner har vanligvis en "kjøretid" som består av flere forestillinger. Som produsent må du sette opp en forestillingsplan som tar hensyn til ferier, dine medarbeideres forpliktelser og markedskrefter, for eksempel årstidsteater og så videre. 
    
  • Prøv å holde stykket ditt kjørt så lenge du tror at du kan selge nok kort til å tjene penger. Hvis ditt stykke er utsolgt, kan du alltid legge til ekstra show.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Påfør brikken. Reklame er en integrert del av produsentens jobb og kanskje den viktigste faktoren for å avgjøre om teatret er fullt på premieren. Du bør sirkulere kunden om ditt stykke med hvilken som helst metode som ligger innenfor rammen av budsjettet. Du kan for eksempel kjøpe reklametid på radio eller fjernsyn, leie en reklamemur, eller distribuere flygeblad ved lokale universiteter. Avhengig av hvordan «stor» du vil være med reklameinnsatsen din, kan mengden penger du bruker på annonseringsbudsjettet for produksjonen variere fra ubetydelig til enorm. 
    
  • Ikke alle annonseringsalternativene dine koster penger. Hvis du for eksempel kan få en avis eller en lokal nyhetsstasjon for å lage en historie ut av produksjonen din, får du publisiteten gratis. I tillegg tilbyr Internett rikelig med muligheter for gratis annonsering, ettersom sosiale medier og e-post er helt gratis.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Se på stykket gjennom hele spilletiden. Dine oppgaver som produsent slutter ikke etter premieren. Selv om det bør være lite forberedelse eller planlegging, om noen, er du fortsatt den personen som primært er ansvarlig for nesten alle aspekter av stykkets produksjon. Vær forberedt på å løse problemer som de oppstår. Det kan hende du må ordne å reparere eller erstatte sviktende rekvisitter, eliminere tidsplanskonflikter fra feilplasserte forestillinger og lignende. Det er i din interesse at stykket ditt har en jevn, problemfri kjøretid, så ikke slippe inn i en passiv rolle etter premieren av brikken. 
    
  • Som nevnt før, er en ting du absolutt trenger å gjøre, å holde investorene informert om statusen til spillet - spesielt når det gjelder økonomisk suksess. Du kan forventes å presentere finansielle rapporter til disse investorer, noe som kan være en stressende opplevelse hvis brikken ikke tar med noen penger.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Betal dine ansatte og dine investorer. Hvis ditt stykke (forhåpentligvis) begynte å tjene penger på billettsalg, må du begynne å betale tilbake til alle finansielle investorer en prosentandel av pengene du tjener. Ofte krever teatret også en betydelig del av kortsalg - som produsent må du klare å fordele pengene du tjener, slik at den finner veien i rette hender. Hvorvidt ditt spill viser seg å være en fortjeneste, må du også sørge for at dine hardt arbeidende skuespillere og produksjonspersonale får betalt det de fortjener.       
 14.  
             

Advarsler .

                     
Kunst populær:
Tegn en diskantskive.

Skreddersy en kappe.

Lag graffiti av mose.

Kontakt Nickelodeon.

Juster tonehøyde på en gitar.

Få Gemini eller Triplets i Sims 3 uten å snyde.

Blues dans for gutter.

Dancing a pirouette.

Lag en plakat for et bånd.

Spille akkorder på gitaren.

Spille tuba.

Å lage vampyrtenner.

Være kjent for å handle.

Kjøp din første gitar.

Lag en dramaportefølje.

Bli en hip hop produsent.

Skriking.

Operere en plater.

Analyser en film.

Lag et enkelt musikkinstrument.

Lag en Minnie Mus kostyme.