Home \ kunst
 

Få ideer til en kortfilm.

 

Vil du lage filmer? Hvis du vil stroppe på kameraet og begynne å ta en film, trenger du en flott historie. Det trenger ikke å være utmattende at du lærer å la kreativiteten flyte eller få deg til å skrive. Lær å finne en god historie og utvikle den til et skript som ville være bra for en kortfilm.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Finn en historie  ,

    
   
 1.            1      Start med et ord, et bilde eller et objekt. Alt et historiebehov er et frø som du så og som du kan følge til det vokser. Vil han bli en stor kortfilm? Kanskje, kanskje ikke. Alt du trenger i begynnelsen er å få en ide og begynne å se for å se hvor den fører deg. Her er noen effektive metoder for brainstorming for å starte en historie:  
    
  • En god måte å starte en historie på? Bare begynn å skrive. Ta penn og papir eller sitte foran datamaskinen og få deg til å skrive for en stund. La oss si 10 eller 15 minutter. Ikke bekymre deg for om skrivingen din blir en "historie" eller om den er god nok til en film. Du leter bare etter en ide. 99% av det du skriver er skit, men det kan være en liten brøkdel som du kan gjøre til en historie. Gi deg ideer.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prøv ordøvelser. Alt du trenger for å få en ide for en historie er en liten gnist. Lag en liste med mer eller mindre noen bilder, de første ordene som kommer til hjernen: barnehage, Oakland, askebeger, oljemalerier. Flott liste. Få minst 20 ord og prøv å koble dem til. Hva får du til å tenke på listen? En maleri klasse etter skolen i East Bay, som er full av barnehage lærere? En brennende sigarett i en malers studio? Start med et bilde og la det utvide. Finn historien rundt disse bildene.        
 4.  
 5.             3      Begynn å spekulere med noen gode ideer. En god måte å starte med en historieideus er å spekulere med merkelige, overraskende eller absurde scenarier som kan være godt egnet for en historie. Hva om all maten var i tablettform? Hva om du finner ut at far din er en spion? Hva om hunden din kunne snakke plutselig? Gode ​​handlinger og tegn kan oppstå fra spekulasjoner.        
 6.  
 7.             4      Finn korte historier du kan empati med. En god måte å finne en ide for en kortfilm er å lage en historie som allerede er skrevet av noen andre. Sjekk ut nylig publiserte samlinger av noveller med spennende trekk og finn en som ville gjøre filmen morsom.  
    
  • Generelt er det vanskelig å omdanne en roman til en kortfilm. Prøv å holde fokus på noveller. Sjekk ut Joyce Carol Oates '"Hvor skal du, hvor har du vært?" som et godt eksempel på en liten historie med forførende og spennende handling.       
  •  
         
 8.  
 9.             5      Prøv å skyte filmen i virkeligheten. Hvem sier at dine korte filmer må være fiksjon? Hvis du vil lage en kort film, tenk på å filme verden rundt deg og lage en dokumentar. Finn en lokal musikkfestival i ditt område og spør om du har lov til å film intervjuer med bandene eller filmen en venn som prøver å være bedre enn hans treningsplan. Finn en god historie som skjer rundt deg og få tillatelse til å registrere det.        
 10.  
 11.             6      Lag en drømdagbok. Drømmer kan være en god inspirasjon for en kortfilm, spesielt hvis du liker sprø ting. Hvis du ønsker å få en ide ut av drømmen din, legg vekkerklokken midt på natten slik at den vil rive deg ut av drømmen din og raskt skrive historien i drømmen din. Drømmer kan være et flott sted å gi deg bilder, spesielle historier og dialoger for kortfilmer.  
    
  • Hva er du bekymret for? En god skummel drøm kan være en god start for en kort skrekkfilm. Når du skriver skriptet ditt og skyter kortfilmen din, kan du prøve å fange den samme atmosfæren som i din skummel drøm. Se på David Lynchs korte filmserie Kaniner for inspirasjon.       
  •  
         
 12.  
 13.             7      Ta med historien til poenget. Kan du skrive en setning på 15 ord eller mindre som gjenspeiler det grunnleggende konseptet med tegningen av ideen din? Så er du på rett spor. Når du har den første ideen, prøv å skrive din heispresentasjon. Beskriv din film så raskt og enkelt som mulig for å gi deg sjansen til å skrive det beste skriptet og beskrive historien til andre for å rekruttere skuespillere og andre støttespillere. Unngå å være vag eller abstrakt og fokus på scenariet og plottet.  
    
  • Gode eksempler på en kort historie kan se slik ut:       
     
   • En gutt finner litt fremmede og bringer den hjem.
   •  
   • Barnehagelærerne begynner å tegne rare bilder etter leksjonen.
   •  
    
  •  
  • Dårlige eksempler på en kort historie kan se slik ut:       
     
   • En mann sliter med depresjon.
   •  
   • En rekke mystiske hendelser påvirker folket i Pittsburgh.
   •  
    
  •  
         
 14.  
 15.             8      Tenk praktisk. Tenk på hva som er tilgjengelig for deg og hvordan du kan bruke det du har. Lag en liste over rekvisitter, steder og aktører på stedet, og tenk på hvordan de kan lage en god historie når du starter. Kanskje din venn som inspirerer deg tre ganger i uken, vil gjøre deg til en flott boksingshistorie.  
    
  • Pass på at historien din er filmbar. Utstyr og trimmings er av høy kvalitet hvis du selv lager en film og jobber uten støtte og penger i et studio. Igjen er det vanskelig å gjøre et sci-fi-arbeid i mors kjeller. Prøv å sørge for at du får scenene du vil ha for filmen du vil lage. Er du i stand til å filme en krantur over New York City hvis du bor i Scranton og ikke har penger eller et kamera? Sannsynligvis ikke. Tenk deg en løsning.       
  •  
                   
 16.  
             

  Del 2      Utvikle historien  ,

    
   
 1.             1      Finn en hovedperson (hovedperson) og en motstander (antagonist). Hver historie har en hovedperson og en antagonist for å levere konflikt og spenning. Hvis du er usikker på hvem som er, så er det viktig at du tenker på utviklingen av historien din og gjør det klart hvem vi skal like og hvorfor.  
    
  • En hovedperson er et tegn med hvem vi heier, empati og bygger en slags følelsesmessig forbindelse med ham.       
  •  
  • Antagonisten er tegnet, situasjonen eller miljøet som virker mot hovedpersonen som skaper drama, så å si. En antagonist er ikke nødvendigvis en skjegg-svingende skurk, det kan være en tung situasjon eller en annen distraksjon.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn et godt miljø. I en kortfilm er dette en praktisk bekymring og en bekymring for historien. Gode ​​miljøer skaper spenning og drama, men du kan ikke fly til Bermuda for å gjøre en strand scene. Finn et sted som utfyller historien du vil fortelle, men er også tilgjengelig.  
    
  • Prøv å jobbe med det du har. Hvis du vet at du må film i foreldrenes hus, er det vanskelig å skyte en episk sci-fi-film i bakgården eller kjelleren. I stedet prøver å tenke på en god hjemmearrangør som fungerer. Tenk på historier som skjer i hus, i byen der du kan leve. Historier som jobber med sitt miljø er ofte bedre.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Finn en konflikt. Historier trenger en konflikt for å berøre oss. Hva gjør seeren interessert i din historie og kortfilm? Hva ønsker hovedpersonen din? Hva holder hovedpersonen fra å få det? Svarene på disse spørsmålene vil gi din kilde til konflikt. Når du har utviklet din opprinnelige ide, begynner du å fokusere på hva som forårsaker konflikten i historien, og stimulere den så mye som mulig.  
    
  • En konflikt trenger ikke å involvere en nekekamp eller en skyting for å være veldig dramatisk. Det må være en ekte konflikt mellom ekte tegn og følelser. Hvis en gutt bringer hjem en fremmed, hvilke vanskeligheter vil han møte? Hva er hans risiko? Hva fanger oss når vi ser barnehage lærere maleri?       
  •  
  • Finn den indre og ytre historien. Det vi ser er den ytre historien: Et tegn går gjennom verden og ting skjer. Det som gjør fengslende er den indre historien. Hvordan endrer karakteren? Hva betyr dette for karakteren? En god kortfilm eller noen form for historie har begge disse elementene samtidig.       
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bare hold den. Lås omfanget av historien din så mye som mulig. En kortfilm er minimal historiefortelling, en kort historie er ikke en roman. Det betyr ikke at han ikke kan være sofistikert og ukonvensjonell, men en kortfilm må fungere veldig bra med et begrenset antall elementer, tegn og scener.  
    
  • Alternativt kan det være gøy hvis du tvinger deg til å filme en veldig lang eller komplisert historie så kort som mulig. Hva ser krig og fred ut i en 10 minutters film? Hva om alle Star Wars-filmer skjedde om 10 minutter med utstyret du har på hånden? Hvordan ville du gjøre det?
  •  
         
 8.  
 9.   5      Hold deg unna kortfilmklichéer. Som med hvilken som helst kunstform, har korte filmer også kjedelige ideer og stereotype historier. Hvis du aldri har gjort en før, er du ett skritt foran spillet hvis du unngår denne dritten. Unngå følgende kortfilmklichéer:  
    
  • Et tegn er alene, stirrer i speilet og snakker, og begår selvmord.       
  •  
  • Alt som involverer en bounty hunter.       
  •  
  • To tegn argumenterer for noe før vi finner ut at det virkelig er et tegn med personlighetsforstyrrelse.       
  •  
  • Filmen starter med lyden av vekkerklokke og hovedpersonen står opp fra sengen.       
  •  
         
 10.  
 11.             6      Prøv å holde filmen under 10 minutters spilletid. Å lage en film med lengde er ekstremt komplisert. Prøv å holde filmen så kort som mulig, spesielt hvis du gjør det for første gang. Å lage en virkelig flott, kort, dramatisk og spennende film på tre minutter er en virkelig suksess. Prøv å gjøre det før du drar ut på et 45-minutters gangster-mesterverk med en slow motion-opptak.        
 12.  
 13.             7      Ta en titt på noen korte filmer. Hvis du vil lage en film, ta en titt på noen få. Akkurat som du ikke bør prøve å skrive en roman hvis du ikke har studert romanenes form. Det er viktig å få et glimt av hvordan korte filmer fungerer og hva det tar å lage en god kortfilm før du prøver å lage en selv. Det er ikke bare en kortere versjon av en lang film: en kortfilm er et eget medium med andre triks og teknikker. Se på noen før du begynner å spinne din egen.  
    
  • YouTube og Vimeo er gode ressurser for kortfilmer, både gode og dårlige. Se om hjembyen din har en festival for kortfilmer eller ikke - vanlig i noen regioner - for å se noen konkurrenter i person.
  •  
  • Musikkvideoer er også en flott stil med korte filmer som du sikkert har kjent med. Se nøye på hvordan din favorittmusikkvideo er laget og studer den grundig. Sjekk ut Spike Jonze, Hype Williams og Michel Gondry for moderne mesterverk i form.
  •  
         
 14.  
             

  Del 3      Skriv skriptet  ,

    
   
 1.             1      Oppsummer historien din. En innholdssammendrag trenger ikke å være formell eller inneholde romerske tall (med mindre du vil ha det). Scenebøker hjelper deg vanligvis med å få en ide om hvilke scener du trenger for å skyte senere i prosessen og få et tegneseriebilde visuelt tema for filmen mens du skriver den. Skiss kort hva som skjer fysisk i historien og hva de grunnleggende dialogene er.  
    
  • Filmen er et visuelt medium for å fortelle historier, så stol ikke bare på dialog for å reflektere historien. I gode historier bør abstraktet uttrykkelig reflektere den ytre historien, men den indre historien er bare antydet til.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skriv et skript. Hvis du har de grunnleggende elementene i en historie som du vil ha det, kan du fylle ut resten og skrive skriptet, inkludert dialoger og scenebeskrivelser du vil ha i filmen. Prøv å være så spesifikk som mulig, slik at noen andre vil kunne skyte filmen og se hvordan du gjør det.        
 4.  
 5.             3      Overrask deg selv. Du har kanskje en ide om hvor historien din går, men prøv å legge rom for overraskelser mens du skriver historien. Hvis du går stiffly i en bestemt retning med din korte film, så vil det ikke være overraskende for publikum, og det forventer at historien slutter på samme måte. Når du skriver, prøv å rette den i en retning du ikke er så sikker på. Pass glede ulykker og følg dem til de neste, mer interessante konklusjonene. Det er så gode historier skrevet.  
    
  • Francis Ford Coppola viste oppfølgeren til The Outsiders , med navnet Rumble Fish , uten å skrive et skript til dagen da scenen ble filmet , Ingen av kunstnerne hadde noen ide om hva som ville skje ved å gi filmen en spontan og eksperimentell følelse.       
  •  
         
 6.  
 7.             4      søk konstruktiv kritikk. Når du har skrevet et skript, vis det til noen venner eller noen som deler filmens kjærlighet med deg og som kan tilby deg konstruktiv kritikk. Lytt til det, og prøv å revidere skriptet ditt så mye som mulig. Noen filmskapere jobber i årevis med et manus, som deretter går i produksjon i årevis. Det er en lang prosess å lage en film av en eller annen grunn.  
    
  • Prøv å vise skriptet ditt til potensielle ansatte. Skuespillere, produsenter, potensielle styremedlemmer. Vis skriptet til folk som kan hjelpe.       
  •  
         
 8.  
 9.             5      Start med en ideemappe. Ikke alle ideer vil fungere umiddelbart. Hold en mappe ved å samle ideer og konvertere dem til fremtidige skript. Noen filmskapere har en ide og kan ikke gjøre det i flere tiår. Scorsese's Gangs of New York ble diskutert som en mulighet for 30 år. Hold ideene dine for tidspunkter der de kan implementeres. Hold dine små notater organisert av følgende komponenter:  
    
  • tegn       
  •  
  • steder       
  •  
  • handlinger       
  •  
  • Struktur       
  •  
         
 10.  
            

Tips .

                Les mer... (2)      
Kunst populær:
Forbedre pianospillet ditt.

Legg inn en PDF på en tenne.

Jeg er hjemme og ha det gøy.

Transponere musikk fra CDur i B major.

Lag en blomsterdrakt.

Lær deg selv å lese.

Skrik uten å overstyrke stemmen.

Lån bøker på tenne.

Skriv en kjærlighetssang.

Ikke vær redd etter en skrekkfilm.

Last ned musikk fra Spotify.

Vær en klovn.

Lag en mummy kostyme.

Gjør en giftig ivy kostyme.

Å lage falske tenner.

Smug deg inn i en voksenfilm.

Gjør en giftig ivy kostyme.

Ikke redd for en film.

Velg de riktige strengene for en akustisk gitar.

Fløyter.

Popping med en pisk.