Home \ kunst
 

Master lyd.

 

Mastering av lyd kan være en svært kompleks prosess. Profesjonelle ingeniører bruker år på å perfeksjonere teknikker og effekter. Mye øvelse og et godt øre kan føre til imponerende resultater når du lager et hovedspor fra et ubehandlet spor. Mange bruker programvare for å mestre lyd og programvare, og gjør det enklere å jobbe med enn analogt utstyr når du nettopp har startet. Her er noen få skritt for å komme i gang.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Kjøp høy kvalitet høyttalere eller hodetelefoner. For å mestre lyd må du vite nøyaktig hva du spiller. Studio-skjermer eller hodetelefoner kan være dyre, men de er viktige verktøy.        
 2.  
 3.             2      Bland en økt i et enkelt stereospor. "Blanding" betyr at du eksporterer / blander alle innspilte spor i et enkelt stereospor. 
    
  • Det er bedre å bruke effekter på et enkelt stereospor enn hovedbussen på en hel økt. "Master Bus" er hovedvolumkanalen for alle sporene du spiller inn. Noen ingeniører bruker master effekter til denne kanalen, men dette anbefales ikke for nybegynnere.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hold høyest mulig bithastighet. Hvis du registrerte deg med den anbefalte 32-biters hastigheten, behold den kvaliteten. Du kan konvertere filen til den vanlige 16-bit rate for CDer hvis du bruker effektene dine og er fornøyd med sporene.       
 6.  
 7.             4      Normaliser sporet. Normalisering gir høyeste sving til det maksimale volumet du har satt. Mange stiller toppen til -0,2 dB, noe som betyr at bølgeformen økes til maksimalt 0,2 desibel under null.       
 8.  
 9.             5      Utfør en grunnleggende Equalization. Du vil ikke gjøre mange drastiske endringer her, avhengig av kvaliteten på den originale blandingen. Forsøk til du når ønsket lyd. 
    
  • Legg til mer bass til mer kropp og lavere midtfrekvenser. Øk øvre harmonikk for mer klarhet. Beskjæring av frekvensene rundt 250 Hz gir f.eks. mer klarhet i lyden; og heving i 1kHz-serien gjør at vokalene vises mer presentabel.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Bruk komprimering for å få kontroll over det dynamiske området for lydsporet. Det dynamiske området angir hvor langt sangen er mellom laveste og høyeste volum. 
    
  • Start med et forhold på 2: 1 og sett Post Gain til 0. Gjør svært små justeringer til du oppnår ønsket effekt. Du bør oppdage at roligere deler av sanglyden er høyere og klarere og høyere deler ikke er så høye.
  •  
  • Ikke gjør forholdet for høyt, ellers får du en veldig presset lyd. En presset lyd innebærer at lyden ikke høres åpen og delene av stykket går tapt fordi hvert instrument er så nært i volum til hverandre.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Utfør en Aqualization. Dette bør komme i rekkefølgen etter komprimering og er nyttig for å forme lyden. Du trenger sannsynligvis ikke mye vannforurensning, men du kan gjøre mindre justeringer av lyden etter å ha brukt de dynamiske komprimeringseffektene.       
 14.  
 15.             8      Gi sporets surroundlyd. Ambience i hovedsak modeller mellomrom og gir det behandlede lydsporet mer av en levende følelse. Atmosfæren gir dybde og stereosporet gir en varm og fullstendig lyd. Legg til så mye eller så lite som du vil, avhengig av ønsket effekt.       
 16.  
 17.             9      Bruk en avgrenser. Begrensning av lyden til et bestemt dB-nivå gir deg mer volum. Begynn med å sette begrenseren til -0,2 dB. Du bør merke en betydelig volumøkning. For å unngå unaturlige, ubehagelige lyder, ikke øk gevinsten for høy.       
 18.  
 19.             10      Konverter din stereofil til 16 bits og 44,1 kHz. Du kan gjøre dette med lydmastering, så se etter hjelp i programmets brukerhåndbok.       
 20.  
 21.             11      Brenn sporet til en CD. Når du brenner ditt mestrerte lydspor til en CD, må du skrive hastigheten så sakte som mulig for å sikre at lydens kvalitet er så høy som mulig. Mange ingeniører brenner ved 1x eller 2x. Du kan da kopiere den brente CDen og være sikker på at lydkvaliteten blir multiplisert.                 
 22.  
             

Tips .

                  
Kunst populær:
Forstå hva du leser.

Bli bandagent.

Å lage vampyrtenner.

Som barn, lag en god film.

Kom inn i riktig humør for å skrive.

Spill banjo.

Ta ut et rap mixtape.

Synge.

Skriv og selg sanger.

Skrive ord med en kalkulator.

Tango dans.

Tegn en diskantskive.

Skreddersy en Kathy Perry kostyme.

Utfør en monolog.

Spiller Mord i Mørket.

En mandolin tuning.

Lag en Hermione Granger kostyme.

Dans uten å forlevere deg selv.

Bli en kjent sanger.

Bestem hvilken nøkkel en sang er.

Falske kutt med sminke.