Home \ kunst
 

Lag en plateselskap.

 

Musikkindustrien endres alltid, og det er alltid behov for fremtidsrettede plateselskaper. En vellykket plateselskap ser etter nytt talent, betaler for innspilling og blanding av album, sponsors turer og fremmer markedsføring og markedsføring av sine artister.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Planlegg prosjektet ditt  ,

    
   
 1.            1      Definer prosjektet ditt. For en effektiv start bør du først spesialisere seg i en bestemt musikkgenre for å gjøre et rykte for deg selv. Ditt fokus er hovedsakelig bestemt av dine intensjoner. Hvis målet ditt er å tjene så mye penger som mulig, vil du fokusere på populær musikk. Men hvis du vil ha den mest ettertraktede Post Avant Jazzcore-etiketten fra 21. århundre, så vil fokus og tilnærming se veldig annerledes ut.       
 2.  
 3.             2      Lag en forretningsplan. Dette er nødvendig av mange grunner. Først og fremst må du sette grunnlaget for etiketten din: hvordan du planlegger og finner talent, hvordan du forstår markedsplassen og konkurransen, hvordan du finansierer virksomheten din og hvordan du skal gjøre det til en lønnsom virksomhet.  
    
  • Hvis du er veldig rik på deg selv, trenger du kanskje ikke flere investorer, i hvert fall ikke for økonomisk støtte. Du kan imidlertid ønske å tiltrekke seg noen investorer som kan hjelpe deg med å lage et navn for deg selv på markedet. Hvis du for eksempel fant en etikett for popmusikk som du kan finansiere fra din private formue, men for eksempel overbevise Sir Paul McCartney om å investere i etiketten din, så vil det være en stor seier for din etikett. Men for å gjøre det trenger du en troverdig plan som vil overbevise Sir Paul eller andre investorer om at du vet nøyaktig hva du gjør.
  •  
  • Hvis du trenger økonomisk hjelp, er det viktig å ha en plan som vil overbevise dine potensielle investorer om at du vet både fortjenesten og risikoen for virksomheten din, og at du har veid dem nøye og vil lykkes.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Oppfør alle kostnadene forbundet med lanseringen. Dette inkluderer alt fra stifter til strømkostnader til opptak og produksjonskostnader. Vær veldig grundig med denne tilnærmingen: Folk som vurderer å bli med i virksomheten din, vil definitivt være, hvis de går gjennom planen din! Her er noen ting du bør definitivt vurdere:  
    
  • Administrasjonskostnader: Leiekostnader, driftskostnader, skatter og lisenser er på forhånd og kan være signifikante. Ikke glem kostnadene ved telefon, internett, skrivere, papirer, datamaskiner, visittkort og kontorrekvisita på listen din. Du vil også trenge et nettsted og noen som vil skape og vedlikeholde det for deg. Noen av disse kostnadene vil bli avholdt ukentlig, andre månedlige og andre bare en eller annenhver år. Dette kan virke litt overveldende først, men hvis du lager en femårig plan, vil du se at disse kostnadene til slutt bare utgjør en liten prosentandel av den totale kostnaden.
  •  
  • Opptakskostnader: Som plateselskap produserer du musikken til dine artister. Dette betyr at du må betale for alle kostnadene i produksjonskjeden. Dette inkluderer opptakstid i studiet, kostnadene for lydingeniører og produsentene (selv om du burde gjøre det selv, må du også betale), blandingen og evt. Studiomusikeren.
  •  
  • Markedsbudsjett: Et godt album er ingenting i det hele tatt, så lenge det ikke er på markedet. For å få det på, må du markedsføre etiketten din ved å annonsere online, i blader, i pressebladene, og på nettstedet ditt. Du må også ansette designere og kunstnere for å lage en logo, en konsistent emballasjedesign og en generell designplan.
  •  
  • Profesjonelle tjenester: Mens du er opptatt med å lage god musikk, må noen andre se etter klare, effektive kontrakter for dine artister og forretningsforbindelser. For dette bør du best bruke tjenester av en kvalifisert advokat som spesialiserer seg på musikkbransjen. En regnskapsfører kan redde deg et besøk fra den fine menns skattekollektor.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Forbered en kontantstrømsprognose. Forbereder en kontantstrømsprognos for en, tre eller fem år, krever litt kunnskap, grunn og utdannet anslag. Det første året bør være veldig solid: du vil allerede ha en god ide om oppstartskostnadene, og du vil sannsynligvis allerede ha noen band i tankene som du allerede har kontaktet for å signere dem. Med denne informasjonen kan du vurdere hvor mye du bruker og hvor mye disse artene vil bringe deg.  
    
  • For eksempel kan du basere dine spådommer om hvordan bandene er for tiden på banen: fyller de hele klubber? Da har de allerede et navn og vil trolig selge godt. Hvis du også registrerer deg for band som ennå ikke har dannet en stor fanbase, må du bruke mye mer penger på reklame for å markedsføre dem.
  •  
  • Jo flere band du registrerer deg med, desto mer vil din potensielle inntekt øke. Hvis du planlegger i årevis tre til fem på forhånd, må du planlegge når og hvordan du registrerer deg for andre artister og hvordan du vil markedsføre dem. Det kompliserer prognosen: Hvis en populær artist er under kontrakt med deg, er det lettere for deg å markedsføre alle bandene på etiketten. I samme vei kan en mislykket kunstner i dine ranger være en pengegrip og føre til økonomiske flaskehalser hvis den håpløse suksessen feiler.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lag ditt lag. Med mindre du er en utrolig talentfull selger, markedsføringsekspert, musiker, forretningsmann, artist, forhandler og advokat alt på en gang, må du sette sammen et lag. Her er noen viktige punkter du bør okkupere:  
    
  • Markedsføring og salg: Noen som publiserer etiketten din, kjenner musikkindustrien, har personlige forhold til kunstnere, promotorer og potensielle investorer. Denne personen eller disse menneskene er avgjørende på vei til suksess: de tar med talent og sender kunder fra din etikett til verden. Jo bedre du er, jo mer vellykket vil du være.
  •  
  • Produksjon: Du trenger noen som kjenner produksjonsprosessen godt, vet eller trener gode lydingeniører, miksere og produsenter, og hvem kan lede en opptakssesjon.
  •  
  • Kontrakt Hjelp: For å holde kostnadene nede, i hvert fall i begynnelsen, bør du vurdere å ansette andre personligheter bare som et eksempel. Dette inkluderer designere, advokater, regnskapsførere, teknikere og ansatte for tilleggsoppgaver som bare av og til påløper.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Gjennomføring av planen din  ,

    
   
 1.             1      Formaliser din virksomhet. Lag etiketten som en passende forretningsenhet, slik at du kan operere lovlig mens du beskytter deg selv. Det er noen alternativer som kan variere i forskjellige land, men de er i utgangspunktet følgende:  
    
  • Individuell bedrift: Dette er varianten der du gjør alt arbeidet. En eneboliger er lett å starte, lett å fullføre og lett å vedlikeholde. Du kan ha rådgivere eller venner som kan hjelpe deg med noen av tingene som kommer, men til slutt vil du gjøre alt arbeidet. Det betyr også at mens du kan høste alle overskudd, samtidig er du ansvarlig og ansvarlig for alt. Du vil ikke være spesielt attraktiv for investorer, du vil neppe nyte beskyttelse som privatperson, og i tilfelle din virksomhet mislykkes, må du betale alle dine gjeld utenom lommen. Så, hvis du vil gjøre en lovlig virksomhet ut av etiketten eller ansette folk over tid, så er dette kanskje ikke det beste alternativet.
  •  
  • Begrenset selskap (GmbH): A GmbH er ideelt for små bedrifter. Du har muligheten til å ansette nytt personale når ting går bra, og gi personlig ansvar beskyttelse hvis du mislykkes med virksomheten din. Det gir deg også relativt enkel og fleksibel kontroll over økonomi, juridiske forhold og skatter. Hvis du planlegger å lete etter investorer eller planlegge for det internasjonale markedet, er dette ikke et godt valg.
  •  
  • Samfunn: Hvis du har tenkt å gjøre det til et stort firma ut av etiketten din, ser etter investorer og favoriserer formelle strukturer, er dette det optimale valget for deg. Som med GmbH har du personlig ansvar i tilfelle feil. Du kan selge aksjer i aksjer, øke investeringskapitalen, og regne med utallige presedenter i en nødsituasjon. Det er strenge organisasjonsregler, og regnskapsføreren din - så vel som advokaten din - vil alltid være opptatt med skatter, avgifter, rapporter og skjemaer. Hvis du er en mer avslappet person som ønsker å unngå stress, er dette ikke det beste alternativet for deg... med mindre du er klar til å ta av!
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kontrakts talenter. Når planen er på plass, er virksomheten din påmeldt, lisenser og privilegier forespurt og godkjent, investeringskapitalen din klar og etiketten handler, så er det på tide å få ballen til å rulle!        
 4.  
 5.             3      Ta en titt og hør på levende musikk, men lytt med et kritisk øre. Se på publikum og se hvordan de reagerer på bandet. Hvis du er jaunty helt fra starten og feir bandet frenetisk, så kan du lande et kupp!  
    
  • Gå til bandet og snakk med henne. Finn ut hva de er for, hvor lenge de har laget musikk sammen, om de allerede har sluppet musikk og hva de planlegger for sin fremtid.
  •  
  • Men viktigst, finn ut om de allerede er under kontrakt med en annen etikett. Dette kan ikke nødvendigvis være det største problemet, men for en ny etikett kan det være bedre å først velge band som ikke er under kontrakt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Møt pressen. Din by svømmer med scribblers som kan hjelpe deg med å markedsføre etiketten din, men de trenger å kjenne deg. Søk etter dem i avisen eller på lokale musikkblogger og kontakt dem. Inviter dem til å spise eller i studioet ditt (eller studioet du vanligvis bruker) og holde kontakten med dem.        
 8.  
 9.             5      Møt teknikerne. Finn de lokale opptaksstudioene i ditt område og besøk dem. Noen kan være ekstravagante high-end studioer, og mange vil være mer beskjedne løsninger med en eller to rom, med varierende teknologi standarder. Selv om dette kan være viktig, er det aller viktigste at kvaliteten på musikken rushing gjennom høyttalerne.  
    
  • Møt lydingeniører, snakk med dem om deres opptaksfilosofier, hvordan de relaterer seg til bandene og hva irriterer dem. Dette er alltid viktig, for eksempel når du har en rapper under kontrakt som du er overbevist om vil slå, men den ansvarlige lydingeniør har en sterk aversjon mot rap. Spør henne om hun kan spille deg noen av favorittopptakene sine og lytt nøye.
  •  
  • For å være veldig spesifikk, spør henne om en CD på noe av hennes arbeid, slik at du kan høre henne hjemme over sine egne høyttalere. Selv om det sjelden er tilfellet, som høres bra ut i et overdådig opptaksstudio, kan det høres ut som om det ble tatt opp i ditt eget soverom når det er utgang via standard høyttalere.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Besøk de lokale plateselskapene. Små eller store, de er her for å selge album. Hvis du møter dem, kan de også like å selge albumene produsert av din etikett. Selv om det bare er en liten butikk, hvis du nettopp har startet, er det ingen rekordbutikk for liten.        
 12.  
 13.             7      Møt agenter. Dette er menneskene som holder fingeren på puls av musikkbransjen. Bandene som har ansatt en agent har allerede oppnådd et visst nivå av profesjonalitet, ganske enkelt ved å være profesjonell nok til å ansette en agent.  
    
  • Hvis tjenestene dine ser bra ut til agenter og promotorer, neste gang de sier et av deres band, "hei, jeg tror vi er klar til å ta opp et nytt album", de svarer akkurat det Kjenn rett partner for det.
  •  
         
 14.  
             

  Del 3      Vellykket  ,

    
   
 1.   1      Opprett deg selv som et merke. Når du har avgjort på praktiske forretningsforhold, dyrk og vedlikehold estetikken til etiketten din. Lag en logo og sørg for å fysisk bruke den logoen og generelt estetikken til etiketten din, for eksempel på nettstedet ditt eller på varer. Registrer deg for band som samsvarer med det bestemte bildet du vil opprettholde med etiketten.  
    
  • Hold øye med de vellykkede etikettene Sub Pop og Matador Records hvis du vil se gode eksempler på merkevareadministrasjon, da de støtter uavhengige forretningsmodeller.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Marker etiketten kreativt. I løpet av det siste tiåret har Internett dramatisk endret måten musikk kjøpes, høres og markedsføres på. Det kan hende du har problemer med å spore den tradisjonelle modellen for CD-salg og markedsføring på radioen. YouTube-videoer og Pay-for-You-Want-modeller blir stadig mer populære og kan være svært nyttige for å sikre suksessen til ditt merke.  
    
  • Tenk på markedsføringsgimmicker, for eksempel T-skjorter som har en etikett-mixtape nedlastningskode som er trykt på etiketten. Goner Records, en punk-etikett fra USA, tilbød selv noen som tatoverte navnet på etiketten en gratis 7-tommers plate.
  •  
         
 4.  
 5.   3      La viften din vokse. Sub Pop begynte å fokusere på nordvest-amerikanske grunge band, men produserer nå også en rekke band som er mer vanlige, som Iron & amp; Vin og flåtefyrer. Med utvidelsen av musikkgenerene som de produserer og representerer, har deres suksess også økt og deres markedsandel har vokst enormt. Selv om du kanskje fokuserer på Tween Popstars for øyeblikket, tenk på hvordan du kan inkorporere andre lyder og bilder i ditt merke.  
    
  • På begynnelsen av 90-tallet var de store etikettene villige til å ta betydelige farer og kontrakt ukjente eller underjordiske band. For eksempel fant Sonic Youth, et støy rockband fra New York, seg i den unike situasjonen for å bli tilbudt en kontrakt med Geffen, og kontrakten ble anerkjent av både etiketten og musikelskerne. Hvis etiketten gir deg et godt fortjeneste, bør du vurdere å avlede og prøve noe nytt.
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  Les mer... (3)      
Kunst populær:
Lag ditt eget TV show.

Nå raskere tid.

Skriver unike tekst for en sang.

Forbered en koreografi for en dans.

Bind en bok.

Nook låne bøker.

Kontakt Nickelodeon.

Ta opp en mixtape.

Overfører musikk fra C til Eb.

Lær å spille trommene.

Bli en hip hop produsent.

Skriv en symfoni.

Lær deg selv å spille gitaren.

Spill B mindre akkord på gitaren.

Programmering av et slag .

Lag et popfilter.

Gjør Dubstep deg selv.

Selg brukte bøker på Internett.

Ha det gøy på en regnfull dag.

Lag falsk blod uten matfarging.

Lag et spillprogram selv.