Home \ kunst
 

Finn et nytt DJ-navn.

 

Er du i verden for å få folk til å danse? Har du alltid ønsket å være på plater? Hvis du ønsker å komme i gang som DJ, må du skille seg ut og du trenger et minneverdig og unikt navn. Men dessverre er det millioner av amatør DJ, så mange gode navn er allerede tatt. Derfor er det viktig å kontrollere at navnet ditt er helt unikt. Først da vil du kunne starte en karriere som DJ og for å lykkes.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Kontroller eksisterende navn  ,

    
   
 1.            1      Start en forespørsel i en vanlig søkemotor. Den raskeste og mest direkte måten å finne ut om et DJ-navn allerede finnes, er å søke i en søkemotor etter eget valg. Hvis det allerede er en DJ av dette navnet, vil hans nettside eller hans side dukke opp i sosiale medier. Vær oppmerksom på at uklare pseudonymer kanskje ikke vises på første side. 
    
  • Husk at fraværet av bevis ikke er bevis på fraværet. Hvis du finner en annen DJ i søkeresultatene som kaller seg slik du tenkte, er navnet allerede tatt. Omvendt betyr det ikke at det absolutt ikke vil være noe navn hvis det ikke vises i søkeresultatene. For å være sikker bør du bruke metodene nedenfor.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk spesielle nettsteder for navnverifisering. En måte å verifisere navnet på er å skrive den inn på et nettsted der navn kan søkes. Disse sidene søker i store databaser, f.eks. Det finnes allerede et domenenavn. Mange av dem jobber uten avgift.  
    
  • Men også her, hvis ingen nettside er registrert med denne artistenes navn, betyr det ikke automatisk at det ikke er noe DJ med det navnet ennå. Det kan også være en person som ikke har en sterk online tilstedeværelse.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk sosiale nettverk. I dag har selv de minste bandene og musikerne sider på sosiale nettverk som Facebook. På disse sidene kan du skrive inn navnet og finne ut om dette DJ-navnet allerede eksisterer. Siden de mest populære sosiale nettverkene kan brukes gratis, har du en god sjanse til å finne selv det mest uvanlige scenenavnet der. 
    
  • Selv om Facebook er det mest populære sosiale nettverket, er det ikke den eneste i verden. Du sparer mye tid ved å bla gjennom en side som namechk.com, som søker flere sosiale nettverk parallelt.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Søk i en database for merkenavn. Artistnavn på musikere kan bli registrert som et merkenavn. Dette er navn som R.E.M., som har en annen betydning, men også navn som Paul McCartney, hvem er kunstnerens virkelige navn, og selvfølgelig DJ-navn. Med et slikt søk kan du nesten helt sikkert finne ut om det er en annen artist av det navnet. Hvis du finner navnet i en slik database, blir den ikke bare tildelt, men noen har rettighetene til den. Dette betyr at han lovlig kan tvinge deg til å endre navnet ditt dersom det er risiko for forvirring med hans.  
    
  • Noen av disse databasene for merkenavn er gratis, andre vil ha en liten avgift. En liste som er veldig god og detaljert finnes på sonsult uspto.gov. Dette er det offisielle nettstedet til US Patent Office.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Du bør vite rettighetene til varemerkets eiere. Hvis du finner navnet du favoriserer på en av disse sidene, er du sannsynligvis uheldig. Varemerkeeiere har et juridisk krav til den eneste bruk av dette navnet. Spesielt, hvis det er risiko for forvirring, er du begge aktive musikere fra samme område. Du kan også komme i trøbbel hvis din logo, bokstaver eller kunstneriske retning er like. Kunstnere har rett til å tvinge rivaler i retten for å endre navnet.  
    
  • Men du trenger ikke å la det komme til det. Det er best å endre DJ-navnet ditt. Du kan også være heldig hvis du kan bevise at du ikke er i direkte konkurranse med varemerkets eier. Hvis dette f.eks. er kjent i New York og du bor bare i München, trenger du kanskje ikke å endre navnet ditt. Med mindre en av dere gjør en tur der den andre har sitt territorium.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Finn et flott DJ navn  ,

    
   
 1.             1      Gjør det kort og søtt. Kjenner du en berømt DJ som har et navn med mer enn fire stavelser? Du vil sannsynligvis ikke tenke på mer enn en eller to. Svært få DJ-er har spesielt lange navn og med god grunn. Jo lengre scenenavnet ditt er, jo vanskeligere andre kan huske det. Og han høres nok ikke for minneverdig. 
    
  • Hvis du er f.eks. en ny DJ, diss-sporene (som rappere "forbanner" seg selv) og du kaller "diss-establishmentarianism", vil det være vanskelig. Selv om "Diss" er en fin allusion, men fansen vil huske dette navnet hardt og absolutt ikke kan uttale. Det er heller ikke et navn å sende videre.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta noe tidløst. Ikke kaller deg en midlertidig trend eller en undergenre av elektronikk som kanskje ikke er fasjonabel lenger. Ikke ta noe som kunne være ute snart. Ellers kan du bli sittende fast en stund, og det vil være vanskelig å finne nye fans. Se etter et navn som er permanent relevant, og det høres ikke helt galt om noen måneder eller år. 
    
  • Forestill deg en up-and-coming DJ som kalte seg "DJ Harlem Shaker" i 2013, ved bryllupet til meme-trenden. Ikke en god ide, da populariteten til denne hendelsen har falt dramatisk, slik at det etter et kort øyeblikk lyder alt annet enn friskt.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tenk på hva navnet skal bety. Ideelt sett bør stavelsene i navnet ditt supplere hverandre og høres fint ut når det er uttalt. Noen navn lyder mykt og behagelig, andre er kalde og onde. Avhengig av hvilken type musikk du vil spille, skal navnet ditt høres mykere eller hardere. 
    
  • Ord på engelsk med G, Z, T og hard C høres vanligvis hardt og kantet ut. De kalles også kakofonisk eller fonetisk ubehagelig. Ord med L, W, lang O, Y, S og myk C lyd myk og flytende på engelsk. De kalles også euponisk eller fonetisk vakker. En DJ kan også blande disse to stilene. Velg et navn som passer deg og din personlighet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Velg et navn som også kalles på radioen. I mange land, for eksempel USA, navn, steder og arrangementer må være "radio-ready". Dette er ikke for vanskelig og betyr hovedsakelig at det er forståelig for lytterne - som bare hører det og ikke ser det skrevet - jo mer komplisert DJ-navnet ditt er, jo vanskeligere blir det for radiolyttere. 
    
  • Et radio-vennlig navn skal være lett å forstå når noen uttaler det. En radiomeddeler eller announcer skal klare det uten problemer. Fordi det er ganske mulig, har ingen hørt dette navnet før på radioen.
  •  
  • Forestill deg en DJ kalt "Punktde3". Dette navnet er kun betinget radio-vennlig. En radio-annonsør må kanskje si noe som, "Hvis du liker denne sangen, kan du finne ut mer på kunstnerens hjemmeside www.Punktde3.de. Igjen sakte - www, deretter stavet ut punkt, d-e i bokstaver, deretter 3, peker som tegnsettingstegnet og igjen d-e som slutter for Tyskland. Du kan ikke forvente det fra en radio vert. Selv om han ikke gjør en feil, er sannsynligheten høy at mange lyttere ikke kan forstå det.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tenk på logoen og navnet. Hvis du vil være DJ som DJ, bør du tenke på estetikk før du tar en endelig beslutning. Noen navn er spesielt egnet for å presentere dem i en slags logo. For andre må du kanskje bekymre deg mer for å kunne representere dem godt. Det er ingen rett eller galt her. Fordi alt avhenger av hvor viktig DJ-bildet ditt er for deg. 
    
  • Når en DJane kaller seg "White Tiger", kan hun jobbe med tigerbilder i hennes sceneshow. Hun kan ha på seg en tigermaske på scenen når han henger opp. Hvis hun har en videoprojektor, kan hun projisere psykedeliske tigerfigurer på seg selv under forestillingen.
  •  
  • En DJ som kalder seg "DJ Palindrome" har sannsynligvis en logo som nesten skaper seg. Siden palindromer er ord som kan uttales fremover så vel som bakover, kan logoen se slik ut: "PalindromemordnilaP". Det er i utgangspunktet et speilbilde.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Bestem om du vil inkludere "DJ" i navnet. Det er spørsmålet som fortsetter å komme opp: om du har "DJ" i ditt navn eller ikke. Igjen er det ingen rett eller feil. Noen kjente DJs som Testo har forlatt det; andre har holdt det. Det er din beslutning. 
    
  • For det meste låter "DJ" i navnet litt gammeldags eller klassisk. Fordi old-school hip-hop DJs pleide å ha det mest i scenenavnet. Men det gjelder ikke for alle. Så du bør avveie det i hvert enkelt tilfelle.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Få forslag til et unikt navn  ,

    
   
 1.             1      Se musikkstilen. Mange musikere eller band har referert til en musikkstil etter navn. Berømte artister har gjort det som "BEATles" eller "The Moody BLUES". Men hvis du vil håndtere det på samme måte, skal navnet referere til noe publikum kjenner og forstår. Nesten alle vet ordet "beat" og vet hva det står for. Med "Syncopation" ser det annerledes ut. Her er noen forslag til hvilke ord du kan integrere: 
    
  • Musikkbegreper som beat, notat, tempo, akkord, sang, symfoni osv.
  •  
  • Musikk sjangere som rock, disco, techno eller lignende
  •  
  • Visse sanger eller band som Radiohead, Phoenix eller The Rolling Stones, alle oppkalt etter sanger av andre band  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Endre ditt eget navn. Noen artister, inkludert DJ, har rett og slett laget sitt virkelige navn scenenavnet. Andre har forandret navnet sitt og gjort et ordspill ut av det. Om det virker for ditt navn, avhenger selvfølgelig av navnet ditt. 
    
  • Rapperen M.I.A. fra Sri Lanka f.eks. - som har sluppet internasjonale hits som "Paper Planes" - spiller med sitt virkelige navn (Maya) og den engelske setningen "Manglende handling" (militært uttrykk for en savnet soldat).
  •  
  • Et annet kjent eksempel er Eminem. Hans navn refererer til initialene til hans sivilnavn (MM for Marshall Mathers) og hans gamle scenenavn (M & M).  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk noe som er viktig for deg. Hvis det er ting, steder, mennesker eller ideer som har betydning i livet ditt, kan du henvise til dem ved navn eller bruke dem direkte. Det er et bredt spekter av emner - fra morsomt til grusomt - som du kan innlemme. Det er opp til deg hva du velger for deg selv. Nedenfor er noen ideer om hvilke ideer eller ting som kan bli en del av ditt navn: 
    
  • Religiøse referanser som Matisyahu  
  •  
  • Politiske referanser som i Rage Against the Machine
  •  
  • Litterære referanser som i beskjeden mus eller som jeg lar dø
  •  
  • Henvisninger til bestemte personer eller steder som i Lynyrd Skynyrd
  •  
         
 6.  
 7.             4      Finn ut om kjente DJ'er. Noen ganger kan det være enklere å finne navn når du ser på andres navn. Men hvis du vil bli inspirert av navnene på berømte DJ-er, husk at du vil være unik og ikke forvirret. Nedenfor er en liste over de mest innflytelsesrike DJ-ene og MC-ene over hele verden:  
    
  • DJ Shadow
  •  
  • Tiesto
  •  
  • Belleville 3
  •  
  • A-Trak
  •  
  • Grandmaster Flash
  •  
  • Diplo
  •  
  • Jam Master Jay
  •  
  • Deadmau5
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

               Les mer... (11)      
Kunst populær:
Å gjøre et gjennombrudd i Hollywood.

Kjedsomhet.

Selg bøker.

Bli en god skuespiller eller skuespillerinne.

Bruk en grafisk equalizer.

Å være en konkurrent i en film.

Lag regler for ditt eget rollespill.

Flytt med piano.

Få ideer til en kort film.

Spill B mindre akkord på gitaren.

Cha Cha dans.

Fjern vokal fra melodier.

Skriv ut på lerret.

Finn ditt vokalområde.

Lag en diorama.

Vis magiske triks.

Lag et falskt arr.

Unngå kjedsomhet i helgen.

Fløyte riktig.

Lag en Minnie Mus kostyme.

Vær en gamer.