Home \ kunst
 

Memorere teksten til en sang.

 

Gjennom menneskets historie har sanger og tekster blitt brukt til å formidle informasjon uten å måtte ty til skriftlig bruk. I dag stoler vi ikke så mye på muntlige tradisjoner, men det er gode grunner til å huske en eller annen sang. Enten det er for deg å utføre eller du bare vil smadre en populær sang mens du kjører eller i dusjen, forklarer vi noen måter du raskt kan huske teksten på.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bruk dine styrker  ,

    
   
 1.            1      Gjør et godt gjetning på din læringsstil. Folk lærer på forskjellige måter, og det er forskjellige måter å beskrive dem på. Når det gjelder å huske, er dine sanser et nyttig linsen som du kan se din personlige læringsstil. 
    
  •   Auditory Learners best absorberer informasjon når de hører eller uttaler det.  
  •  
  •   Tactile Learners best absorbere ny informasjon gjennom bevegelse - de lærer seg ved å gjøre ting enkle.  
  •  
  •   Visual Learners best absorbere ny informasjon når de leser den eller ser en presentasjon.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestem hva din læringsstil er. Kanskje nå du har hørt om de forskjellige typene, har du allerede en ide om hvilken gruppe du tilhører. Ikke glem at du ikke bare lærer med en metode. Hver person bruker en kombinasjon av alle disse stilene, kun i forskjellige vekter. Å kjenne og forstå denne vektningen i deg selv, kan hjelpe deg med å finne din optimale læringsmetode. Hvis du ikke er sikker på hva slags elev du er, kan du finne det ut med en online-test, for eksempel.  
    
  • Hvis du vil være litt mindre systematisk, bare prøv teknikkene du finner interessant og se om de jobber for deg.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vurder din personlige læringsstil når du lærer å huske. Nå som du forstår hjernen din litt bedre, er det på tide å finne ut hvordan du best lærer denne teksten. Husk at du ikke trenger å velge en enkelt teknikk som anbefales for læringsstilen din; de fleste lærer seg raskest med en kombinasjon av alle tre. 
    
  •  Selvfølgelig er Auditory Learners en fordel når det gjelder å lære en tekst, som sanger pleier å appellere til sin følelse av hørsel av natur. Hvis du er en auditiv lærer, lytt til sangløkken. Å synge eller snakke med ham kan også hjelpe deg. Først kan du lese teksten mens du sang sammen, men over tid vil det ikke være nødvendig lenger.  
  •  
  •   Tactile Learners kan også dra nytte av å synge sammen med sangen. I dette tilfellet er dette imidlertid mer på grunn av tendensen til Læring ved å gjøre enn til akustisk opptak. Som en taktil lærer kan du også finne det nyttig å skrive teksten ned noen ganger for hånden.  
  •  
  •   Visuelle elever bør bruke mye tid med en skriftlig versjon av teksten. Det kan også være svært nyttig å se musikkvideoen for sangen du vil huske. Dette vil automatisk lage svært levende bilder i tankene dine som du kan knytte til teksten. Kanskje det vil hjelpe deg hvis du markerer forskjellige vers av teksten i forskjellige farger. Hvis du deretter prøver å huske en tekstlinje, husk fargen der du markerte verset. Så du kan visualisere tekstpassasjen i kontekst.  
  •  
                   
 6.  
             

    2      Sement sangen i hodet ditt  ,

    
   
 1.             1      Lytt til sangen så mange ganger som mulig. Det er viktig at du ikke bare prøver å huske den skrevne teksten. Å faktisk høre på sangen er trolig det viktigste trinnet. Det er ikke uten grunn at sanger er en av de tingene som er lettest å huske. Derfor anbefales det nå for alle mulige former for rote learning å oversette informasjonen til musikk. De fleste har noensinne lagret en sang uten å ønske det, bare fordi de hørte det igjen og igjen. Hvis du vil huske en sang, bør du lytte til det regelmessig: i bilen, på bussen, på badet, i husarbeidet eller på annet arbeid, når du er klar for senga, akkurat når muligheten presenterer seg. På et tidspunkt kan sangen henges, men så er du mye nærmere på å kunne huske det helt. 
    
  • Det fungerer spesielt godt hvis du synger sammen med sangen. Hvis målet ditt er å recitere sangen, bør du øve på å synge det uansett. Tekstene vil ikke hjelpe deg mye hvis du ikke kan synge melodien.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Recitere sangen som om det var et dikt. Så du kan tenke på det som en rekke ideer og hendelser. Mange mennesker finner det lettere å huske tekstene når de tenker på dem som historier fremfor rene rhymes.        
 4.  
 5.             3      Lag en følelsesmessig forbindelse til sangen. Jo mer du er interessert i noe eller identifiserer med noe, jo lettere er det å holde informasjon om det. Søk sangen for passasjer som du finner spesielt interessant eller personlig passende. Slå opp ukjent vokabular i fremmedsprogstekster. Det er mye lettere å lære en tekst hvis du forstår det enn om det bare er en tilfeldig streng av stavelser.       
 6.  
 7.             4      Det skal være morsomt. Hvis du tar med en leken komponent eller gjør en memoriserings konkurranse, blir du mer involvert i saken. Stopp tiden du trenger for å hente teksten og bruk den første gangen som en utfordring: Hvor raskt kan du hente teksten med hjertet neste gang? Tegn en visuell representasjon av en tekstlinje som bare ikke vil gå i hodet ditt, eller oppfinne en liten tegneserie der linjen vises som en dialog. Utfordre en venn til en liten konkurranse for å se hvem som kan presentere sangen dramatisk. Alt som hjelper deg å nyte memorisering, gjør det lettere for deg.       
 8.  
 9.             5      Bruk flashkort. Læring med indekskort er spesielt effektiv fordi det virker for hver læringsstil: taktile elever lærer seg mens de lager kortene, visuelle elever ser på dem og husker informasjonen, auditive elever bare leser det til seg selv eller til en læringspartner , Opprett en serie av slike flashcards (du vil lære dem i riktig rekkefølge), ett kort for hver linje av sangen. Foran skriver du de to første eller tre ordene på den, resten på baksiden.       
 10.  
 11.             6      Visualisere og knytte sammen. Dette trikset brukes av minnekunstnere og personer som for eksempel husker hele kortdekk i konkurranser på kort tid. Det handler om å skape et sterkt og unikt mentalt bilde for alt du prøver å huske. Det kan være litt trøbbel for en sang, men når det kommer til disse dumme to linjene som du bare ikke kan huske, kan det fungere bra. For eksempel, tenk at du vil huske teksten til "Du er så vakker for meg". Trikset er nå å knytte et ganske dumt mentalbilde med teksten.  
    
  • Tenk på andre ord som ligner på samme måte. I dette tilfellet kan du slå "deg" til "ewe" og "er" i det engelske pronomen "R". Deretter kombinerer du dem på et bilde av en gruppe får ("ewe") med akrobatisk disposisjon, som bruker sine kropper til å danne brevet "R".
  •  
  • I stedet for "så vakker", kan du tenke på "sy vakre", som kan føre deg til å forestille sauene brodere ordet "vakkert" på et stykke klut når de utfører sin akrobatiske øvelse.
  •  
  • Og til slutt, "til meg" kunne bare bli «to meg», som du bare kunne forestille deg, en dobbel utgang av deg selv som undrer deg over skjønnheten til sauen formet "R". Ja, det er dumt, men det er derfor det forblir mye bedre i minnet enn noe memento som du ikke har noen personlig forbindelse med og ingen tilknytning til.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Sov over den. Hjernen din fungerer og holder læring mens du sover. Ikke bare fungerer det best når det er godt uthvilt, det gir også bevis for at vi kan lære raskere og holde ting bedre hvis vi lærer eller trener dem kort før sengetid.        
 14.  
           Les mer... (21)      
Kunst populær:
Start med rap.

Kjole som en 100 år gammel.

Å lage trance musikk.

Hvordan passerer tiden.

Les noter.

Lag en superhelt.

Lær et piano stykke raskt.

Bli en filmprodusent.

Skriv meningsfulle tekster.

Spill Stille Innlegg.

Hvordan bli en tryllekunstner.

Audition med selvtillit.

Imitere kjente mennesker.

Passerer tiden.

Bruk en gitar capo.

Lær å spille gitar.

Lag en musikkvideo.

Finn en gitarforsterker for rockemusikk.

Lær barn å spille gitaren.

Spillet hvem er jeg.

Hvordan lage elektronisk musikk.