Home \ kunst
 

Oppfinne en fiktiv karakter.

 

Alle bøker, filmer, romaner og spill har en ting til felles: de har alle minst en hovedperson. De fleste har 2 eller flere, noen til og med en cast av tusenvis. Noen ganger er du også hovedpersonen. Uansett hvem tegnene er, bøker, filmer og resten av verden vil være livløs og kjedelig uten dem. Så kanskje du lurer på hvor kommer de fra? Vi viser deg hvor og hvordan du kan designe ditt eget.

              

Fremgangsmåte .

    

     Design ditt eget fiktive tegn  ,

    
   
 1.            1      Bestem tomten eller begynnelsesscenen. Det spiller ingen rolle om du åpner "gardin" på skjermen eller på papiret, din karakter må eksistere et sted, selv om det er tydelig intet. Hun kunne bo i en leilighet i Paris eller på en parkeringsplass i Poughkeepsie. Ikke bare setter du scenen for din karakter, men det bidrar også til å definere ham eller henne nærmere.        
 2.  
 3.             2      Samle nødvendig informasjon som journalist ville gjøre: Hvor, hvem, hva, når og hvordan... Utdanning, Skole, Yrke, Arbeidsplass, Formål, Konflikt, vanskeligheter, mulighet, alternativer / handlinger (fordeler og konsekvenser), Helse, seksualitet, tankegang, livsstil, fare, triumf / nederlag, utvikling / forfall, død,... Når du har nådd det punktet du ønsker å designe en figur, så er det sannsynlig at du allerede har minst en ide for en handling / historie i tankene. 
    
  • Hvis du vil lage en imponerende, dramatisk historie som Ringenes Herre, trenger du en hel verden av tegn - noe godt, noe ondt, noen mannlige, noen kvinner... selv noen som ikke er gode eller dårlige er sint og ikke mann eller kvinne.
  •  
  • Hvis du vil lage en veldig intim historie, trenger du kanskje ikke mer enn en enkelt karakter.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tenk kreativt. Selv om det er litt uvanlig ved første øyekast, må ikke alle tegn i en historie være i live. For eksempel, i romanen Ringenes herre virker den onde fjellkaradhras som en figur. I Hemmingways Den gamle mannen og havet er en Marlin en av hovedpersonene.       
 6.  
 7.             4      Start med en arketype / mønster. Hvilken type figur du oppretter, avhenger selvfølgelig av historien, men ved å starte med mer generelle kriterier, kan du gradvis definere figuren din ved forfining. Som en skulptør som fjerner overflødig marmor og dermed avslører statuen gjemt inne. Egnede kriterier inkluderer bl.a. Kultur og individuelle egenskaper (vanlig gjennomsnittlig borger eller helt, tyrann, superhelte eller ogre) 
    
  • Ønsker å designe en hovedperson (helt) eller antagonist (skurk). Kanskje du også trenger en sekundær karakter som en henchman, beste venn, en romantisk forførelse, en kompis eller en livs følgesvenn. Merk at noen ganger figuren du anser som en hovedperson - den gode fyren - blir noen ganger portrettert som en antagonist. For eksempel Kong i King Kong.
  •  
  • Du kan også trenge anti-helter, som Clint Eastwood i Pale Rider ; medfølende "onde" som Lennie Small i av mus og mennesker ; galne gutter som Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean ; en femme fatale (en uimotståelig kvinne som gjør mannen sin meningsfylt, bekymrer ham eller setter ham i fare) som Jessica Rabbit i Rogue Rabbit's Wrong Game med ; forræderiske venner som Iago i Othello eller Petyr Baelish i Spill av troner ; eller kanskje en svindler som Smeagol i Ringenes herre . Hver av dem begynte som en arketype og la til flere funksjoner gjennom historien.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Legg til bestemte karaktertrekk. Når du har satt ryggraden til et tegn, kan du legge til trekk og trekk, samt fjerne ting karakteren din ikke er. Dette vil langsomt avsløre statuen gjemt i marmor. Spør deg selv hva slags følelser publikum vil at karakteren skal utløse: kjærlighet, medfølelse, avsky, medfølelse - eller ingenting i det hele tatt. Tegn figuren din basert på ønsket resultat. 
    
  • Bestem om tegnet skal være mann eller kvinne. Dette bestemmer karakterens overordnede perspektiv, foreslår egenskaper basert på rammen, og kan til og med være en kilde til konflikt for karakteren din og historien din, idet du tar hensyn til samfunnets fordommer, uansett eller rettferdig. For eksempel oppfattes en arrogant mann annerledes enn en arrogant kvinne. (Som definerer begge figurene mer detaljert.)
  •  
  • Alderssaker. Eldre figurer anses generelt klokere, men alder er også viktig av andre grunner. En ung skurk blir vanligvis portrettert som en svart får eller bare gal. Alt dette kan også spille en rolle i en eldre skurk, men han kan også ha blitt satt i situasjonen ved sine omstendigheter - gir karakteren mer dybde. På samme måte utløser en ung, idealistisk helt forskjellige følelser enn en trøtt veteran som bare gjør det rette. Følgelig vil reaksjonene være annerledes hvis historien slutter for en av dem.
  •  
  • Noen ganger kan det være motstridende; Don Quixote var en vekk, gammel mann som tilbrakte sitt liv i et rom som leste romaner om riddere og var voldsomt naivt. Likevel var det denne naiviteten som kjørte ham for å søke eventyr og kjærlighet og forkaste fantastiske fantasier av sitt miljø da virkeligheten ikke oppfyllet hans forventninger.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Definer formålet eller målet for karakteren din. I en horrorhistorie kan hovedpersonen bare ønske å overleve, for eksempel Ripley i Alien . I en romantikk kan antagonistens formål være å holde helten fra sin «sanne kjærlighet», som for eksempel Prins Humperdinck i Prinsens brud
    
  • Måten din karakter omhandler uunngåelige hindringer mellom hennes og hennes mål, avslører hennes egenskaper veldig tydelig. I komplekse historier kan disse handlingene overlappe gjentatte ganger ettersom motivasjonene og prestasjonene til noen tegn står i konflikt med andre, skaper flere handlinger og svinger, og innsatsen fortsetter å stige.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Gi dine tegn sitt eget skudd. For å virkelig trene et tegn må du gi den en personlighet som går utover selve historien. Noen deler av personligheten kan aldri vises direkte i historien, men de bidrar til å forstå figurens valg. 
    
  • Lag en liste med liker og misliker og sørg for at begge sider er balansert. Så det burde ikke være 10 liker å mislike eller vice versa. Selv den mest skrummende figuren liker noe, selv om det bare er speilbildet.
  •  
  • En karakterens holdning er hovedsakelig basert på hennes egenskaper, noe som kan føre til at hennes handlinger blir uventede og forandrer publikums oppfatning av karakteren. For eksempel vil et frihets-kjærlig karakter føle et motvilje mot autoritet; Hvis karakteren elsker deilige paier eller prangende biler, er det lite sannsynlig at de respekterer sparsommelighet eller selvbeherskelse. Hvis din karakter virker nådeløst, men uventet reddet et hjelpeløst barn fra en brennende bygning, blir publikum tvunget til å revurdere karakteren helt.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Legg til kjennskap til karakteren din. Gode vaner, dårlige vaner, eller bare ting som din karakter ikke kan stoppe uten jerndisiplin eller terapi. Disse kan være små ting som å tygge på fingernegler (noe som tyder på en omsorgsperson) eller noe seriøst som en narkotikamisbruk (noen som ønsker å skille seg på ansvaret og leter etter en vei ut) eller lengter etter døden (håpløs og desperat). 
    
  • Jo flere av disse små flåttene og egenskapene du gir til karakteren din, jo mer "levende" ser det ut i publikum.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Gi karakteren din et hjem. Angi eksterne funksjoner, f.eks. hvor hun bor, hvordan hun ser ut og om hun har kjæledyr eller ikke etc. 
    
  • Bor din karakter i en leilighet i et velholdt nabolag (rikdom) eller i en forfalsket hytte i et dårlig nabolag (hardt liv)? Dette vil fortelle deg mer om historien og livet til tegnet.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Trene deres frykt, svakheter, motivasjoner og største hemmeligheter. Dette gir deg en mye mer troverdig og realistisk karakter og fortsetter å utvikle arketypen til karakteren din. Styrken / svakheten til en berømt helt er alltid knyttet til lojalitet / perfiditet.       
 20.  
 21.             11      Bruk særegenheter og egenskaper hos mennesker i ditt miljø. Se folk i kjøpesenteret eller i t-banen. Forslag til tegnene dine finner du overalt. 
    
  • Vær oppmerksom på fysiske egenskaper --- Formen på nesen, kjeften, ørene, kroppen, hvor godt klærne passer eller hvordan de beveger seg.
  •  
  • Hvis du ser på utseendet, beskriv detaljene for deg selv som du finner attraktivt og prøv å overføre det til dine tegn. Hvis du ser noen som ser fantastisk ut, så bekjenn hvorfor denne personen skremmer deg, selv om årsakene er helt irrasjonelle eller ikke politisk korrekte. Bruk denne informasjonen som inspirasjon for dine tegn.
  •  
         
 22.  
 23.             12      Link symbolske arketyper. Ved å knytte karakterene til karakteren din til vår oppfatning av objekter, kan du gjøre dem mer troverdige, og det kan være nyttig som en foreshadowing av fremtidige stemninger og handlinger. For eksempel: 
    
  • En rose blomstrer bare kort, men mennesker tilber den.
  •  
  • En slange er humør og kan angripe uten varsel.
  •  
  • Stenbygninger er veldig solide og motstandsdyktige mot forandring.
  •  
  • Tordenvær er voldsom, men kunngjør en økning i fruktbarheten.
  •  
  • Et skarpt sverd representerer alltid en fare for den som driver den
  •  
         
 24.  
 25.             13      Sett deg i rollen som karakteren din. Husk først på alt du tenkte på og forpliktet til karakteren din. Få en innspillingsenhet - de fleste telefoner og bærbare datamaskiner har det - og gjør et intervju med deg selv, eller enda bedre, vennligst intervju med deg mens du spiller rollen som karakteren din. Ta opp det og gå gjennom det i tankene. Ved å gjøre det kan du lære ting om karakteren din som du ikke visste ennå, og utvikle karakteren til karakteren.                 
 26.  
             

Tips .

    
   
 • En måte å bestemme hvor du vil gå med et tegn er å eksperimentere med alternative ideer for å se hvilken av dem som driver historien din slik du vil.
 •  
 • Prøv å føle og finne ut karakteren din. Noen ganger lager du de beste tegnene fra dine egne idealer, karakter og styrker og svakheter, så vel som familiemedlemmer og venner / fiender.
 •  
 • Ikke glem: ikke gi alt av figuren din! Med mindre det er usannsynlig at hun har en hemmelighet, bør du få henne til å virke litt mystisk. Gi leseren noe han kan lese mellom linjene. Bare vær sikker på at du ikke gjør det for mystisk.
 •  
 • Typen av den designte figuren avgjør hvordan spenningskurven går. Hvis hovedpersonen er svært nært knyttet til sitt miljø, vil historien starte sakte og figuren har en tendens til å integrere seg i miljøet og inn i gruppen av andre tegn. Men hvis det er en sterk kontrast, avslører en dramatisk konflikt seg allerede i begynnelsen, og du videreutvikler historien fra det punktet på.
 •  
 • Fysiske egenskaper er av mindre betydning for en troverdig figur (prøv å nevne bare viktige funksjoner som belyser personligheten)
 •  
 • Husk at denne prosessen er ment å utforme en figur som er mer eller mindre som en ekte person. Om nødvendig kan du legge til eller fjerne trinn for å designe ønsket tall.
 •  
 • Hvis andre folk forteller deg interessante historier, lytt til ! Det spiller ingen rolle om det er en sann historie eller en imaginær. For hvem vet, kanskje du får inspirasjonen til den perfekte figuren fra datteren til ex-girlfrienden til faren din, som drepte sin fornærmende mann.
 •  
 • Følg menneskene rundt deg; Din onkel Bob eller din tante Jane kan dukke opp i din neste historie. Eller bland og design en onkel Jane.
 •  
 • Det er greit hvis du starter med en enkel strikketall, og du savner senere mer komplekse karaktertrekk. Du trenger ikke å designe en ekstremt kompleks figur direkte.
 •  
 • Selv om det kanskje ikke er nødvendig å arbeide gjennom trinnene i denne ordren, kan det hende du synes det er mye lettere å utvikle personligheten til tegnet før du håndterer utseendet deres.
 •  
             

Advarsler .

    
   
 • Vær forsiktig når du ser på omgivelsene dine. Hvis du bygger din karakter for mye på en annen person, kan du være i juridiske problemer. Husk denne enkle regelen: Ikke bruk ekte mennesker, døde eller levende, med mindre du har tillatelse.
 •  
             

Hva du trenger .

    
   
 • Alt å skrive. Penn, papir, datamaskin, til og med en skrivemaskin eller en båndopptaker, der du kan snakke.
 •  
 • Selv om det ikke er strengt nødvendig, kan du abonnere på et magasinblad for å forbedre dine skriveferdigheter ytterligere. Seriøst kan det virkelig!
 •  
        
Kunst populær:
Snakk med deg selv.

Simulere en svimning.

Brenn musikk til CD.

Syng uten vokal trener.

Vær en popstjerne.

Operere en plater.

Bli en sangskriver.

Graffiti skrivbokstaver.

Lag en Ninja maske ut av en T skjorte.

Gjør sprøytekunst.

Spille på klarinet.

Syng uten vokal trener.

Flytt med piano.

Bygg et easel.

Tune gitaren din en halvton lavere.

Unngå å synge stemmen din mens du synger.

Overfør kassetter til datamaskinen.

Se The Walking Dead Season 3.

Kom inn i riktig humør for å skrive.

Skyt deg selv i GTA V.

Velg mellom paperback og bundet bok.