Home \ kunst
 

Skriv en bok.

 

Enhver som har en historie å fortelle kan skrive en bok - enten for egen glede eller for å publisere det slik at alle kan se det (og forhåpentligvis kjøpe det). Hvis du får deg til å snurre kreative historier i hodet ditt, leser favorittromanene dine eller slapper av i parken, bør du vurdere å skrive ned historiene dine. Selv om det kan virke respektfullt, kan du gjøre det. Ta et øyeblikk, sett deg ned og tenk på hva folk vil lese. Spør vennene dine om råd og kanskje du kommer over en fascinerende historie.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Kom i gang med boken din  ,

    
   
 1.            1      Kjøp en notatbok. Eller flere. Mens du kanskje vil skrive din roman direkte inn i en datamaskin, er det ikke alltid mulig å være nær en når inspirasjonen tar over. Så det er best å ha den gode gammeldags blyant og et stykke papir for hånden, uansett hvor du er. I tillegg sverger mange forfattere ved forbindelsen fra tankene til hånden til penn på papir, så prøv det minst før du tolker det som en måte å støtte skriveopplevelsen på.  
    
  • En skinnbundet notisbok eller tykkbånds notatbok er den mest stabile og kan ta mye slitasje i en ryggsekk eller koffert, mens en spiral notisbok, men ikke så tøff, er lett å holde åpen. Enda bedre, du bør bestemme at siden du nettopp skrev er fullstendig crap - det er lett å rive det av!       
  •  
  • Spiral eller bundet, vurder bruk av rutet papir i stedet for lined standard papir. Du kan forberede tegninger og skisser mens du skriver, og det kan være nyttig med innsatte avsnitt eller grenser.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sett på tenkerhetten din. Nå som du har din notatbok, er det på tide å stille det tradisjonelle spekteret av alle forfattere: den tomme første siden. Bruk disse første sidene til å sette sammen ideer til historien. Når du føler at du har nok ideer, les dem gjennom igjen. Så igjen. Deretter viser ideene til noen andre og la dem gi deg tilbakemelding. Bestem hvilke ideer du vil forfølge, og sørg for at det ikke høres ut som noe som nylig ble utgitt. Så vent noen dager, les gjennom ideene igjen for å forsikre deg om, og gå videre til neste trinn.        
 4.  
 5.             3      Skriv en oversikt over historien din; inkludert en oversikt, notater om tegn (mulige navn, beskrivelser, "bakgrunnshistorier" osv.), sted, tid - alle de små tingene som kommer i en større historie. Denne oversiktstilnærmingen har flere fordeler, blant annet:  
    
  • Det gir deg nye ideer til historien din mens du beskriver andre deler av den (skriv den ned!).
  •  
  • Ingenting er tapt. For eksempel kan du beskrive en person som aldri vises direkte i historien, men som påvirker et annet tegn.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kompilere et bord eller diagram som representerer alle forholdene mellom tegnene i historien din. Bruk notatboken til å skrive så mye som mulig om folkene - til og med lage bakgrunnshistorier for noen av dem. Dette vil hjelpe deg med å introdusere folkene og lære mer om dem.  
    
  • Du har alltid noe å falle på når du går tom for spontane ideer.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lag din oversikt. En oversikt hjelper deg med å definere bue av fortellingen din - begynnelsen, utviklingen av plottet og tegnene, oppsettet av alle hendelser som fører til den store konflikten eller klimaksen, og deretter løsningen og konklusjonen.  
    
  • Begynnelsen av historien er ofte den vanskeligste delen - hvis du lar det gå. Det beste du kan gjøre er å starte så bredt som mulig. For eksempel, la oss si at du vil skrive en detektivhistorie, og du er en fan av andre verdenskrig. Skriv det ned: Kriminalitet, WW2 . Det fine med det er at begge kategoriene er svært brede, men bare ved å sette dem sammen, smalter du umiddelbart mulighetene. Du har nå minst en tidsramme og et fokus. Noe mystisk skjedde under andre verdenskrig. Prøv å begrense det litt lenger.  
     
   • Er han personlig, eller er det vidtgående? Andre verdenskrig var sikkert begge deler. For eksemplets skyld, la oss si at det er personlig, historien om en soldat.
   •  
   • Når skjedde historien? Tydeligvis andre verdenskrig, hvis det er en historie om en soldat fra andre verdenskrig - er det ikke? Dette er et av de beslutningspunktene du kan komme til direkte. Anta at det skulle finne sted for øyeblikket, noe som bringer oss til neste spørsmål: "Hvordan virker dette?" For å gå videre, tenk på inngangsscenariet: Hovedpersonen din finner en dagbok - dagboken til sin bestefar fra andre verdenskrig. Dette er en åpenbaring fordi bestefar aldri kom tilbake fra krigen, men ingen vet hva som skjedde. Kanskje svaret er i denne dagboken din heltfarter.
   •  
   • Du har nå besvart flere nøkkel spørsmål umiddelbart: Hvem? Din helt. Når? På den tiden "og" i dag. Hva? En dagbok og hemmeligheten til en savnet person. Du vet ikke hvorfor. Det er en av tingene du må finne ut av. Hvordan? Igjen må dette oppdages ved å stille spørsmål til deg selv.
   •  
    
  •  
  • Utvikle tegnene dine. Begynn med det åpenbare. I så fall har du allerede opprettet to tegn - en ung mann og hans bestefar. Du kan enkelt bestemme egenskapene til de to gjennom scenen og utvide dine tegn i prosessen. Bestefaren ville trolig være gift, så en bestemor ville være på bildet. Det er en generasjon mellom bestefaren og den unge mannen, så en forelder for den unge mannen som også er bestefars sønn eller datter. Ser du hvor lett det er?
  •  
  • Fortsett på denne måten, og legg til fra alle de andre med en karakter som han kunne samhandle med. Etter kort tid kan du ha "for mange" tegn og interaksjoner. Det er bra, spesielt i en spenning. Det kan hende du trenger "røde skjorter," som de uheldige kasteoppkastene fra den opprinnelige "Star Trek"!
  •  
  • I ferd med å utvikle dine karakterer vil du sannsynligvis stille deg det samme spørsmålet som leserne dine snart vil gjøre: hva skjer neste? Bruk disse spørsmålene til å utvikle historien. Du vet, for din historie, at den unge mannen vil finne ut hva som skjedde med sin bestefar. Siden alt han har for dette er dagboken, leser han det og oppdager morfarens historie, som har ført ham og sin gravide kone (bestemor!) Fra en liten by i Saarland til strendene i Normandie, hvor han står bak fiendens linjer funnet såret igjen - alt skrevet ned i sin dagbok. Han gjør det aldri hjemme igjen. Å vite disse tingene ser du spørsmål og et mønster som dukker opp:  
     
   • Hendelsene foregår i "nåtid" og også under andre verdenskrig: når dagboken er lest, er datoen 1944. Hvis barnebarnet forsker, er det i dag.
   •  
   • Legg til noe til mysteriet. Den unge mannen må "gjøre noe". Siden bestefar ikke kommer hjem, send den unge mannen til Normandie for å finne ham - død eller levende!
   •  
   • Hvor var bestemor hele tiden?
   •  
    
  •  
  • Lag historiebue langs denne prosessen, men på dette punktet kan du til og med risikere en forførende slutt: Den unge mannen oppdager hvorfor bestefar aldri kom hjem, og hvorfor denne dagboken gjorde "men". Da må du bare skrive ned alt i midten!
  •  
  • Ta oversikten over i "temporal order". Nå som du har opprettet grunnleggende historien (minus alle ord), redegjør din disposisjon som en tidslinje, og noter alle viktige hendelsene til hver person i sin egen avstand. Det er tider når linjene på to eller flere mennesker krysser, og noen forsvinner helt. Tegn bare en linje der disse hendelsene finner sted. Det gir deg også noe å kaste på Museet hvis det mislykkes.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Arbeid nådeløst. Hvis du finner ut at handlingen din ikke fører noe, og ingenting du kan gjøre for å hjelpe deg mot det - gå tilbake til hvor det var fornuftig og prøv noe annerledes. Din historie er ikke "forpliktet" til å gjøre alt du sier i disposisjon. Noen ganger har historien forskjellige ideer om hvor den vil gå. Uansett hvor du er i gang, kan musen bølge deg et annet sted. Følg henne - dette er en del av gleden av å skrive.                  
 12.  
             

    2      Skriv en roman  ,

    
   
 1.             1      Gi hvert kapittel et navn og skriv ned hva som skal skje i den. Dette vil alltid fortelle deg hvordan historien skal utvikle seg.        
 2.  
 3.             2      Kjenn elementene til en god roman. Hvis du vil være en vellykket forfatter, tenk to ganger om du vil ta et kurs i kreativ skriving på høgskolen (med mindre du allerede har); I stedet foretrekker du å referere til tysk litteratur. Du må vite hvordan du leser med dømmekraft og kritisk øye før du skriver noe. Setningskonstruksjoner, persongrenser, handlingsbygging og personlighetsutvikling passer alle sammen, hvis du vet hvordan du leser kritisk før du skriver.  
    
  •   Stedet . Innstillingen av en bok er tid, sted og omstendigheter der en historie foregår. Selvfølgelig trenger du ikke å forklare dette direkte. Som en maler kan gjøre, lager du et bilde i leserens sinn ved å male rundt emnet.       
     
   • For eksempel: "Maria gikk nedover den bratte skråningen som omgikk slottet, og før hun kunne komme veldig langt, stoppet en av hennes fars piker henne og sa:" Kong Ferdinand vil se deg. " at Maria, muligens en ung jente, bor på en slottbane. Dette vil gi leseren hint om at plott av boka kan finne sted i middelalderen. Maria er også et latinsk navn, som gir en indikasjon på hvor hun bor, og "King Ferdinand" er en stor anelse! Faktisk, konge til Ferdinand - Isabel of Castile - godkjente og finansierte Christopher Columbus 'reise til New World i omtrent A.D. 1492, så denne historien foregår trolig rundt den tiden.
   •  
    
  •  
  •   Personene . Hver historie har store og mindre tegn. Det er viktig at du gjør din interesse og presentere dem pent. Å presentere scenen og muligens selv folk kalles "eksponering".       
     
   • Det finnes forskjellige typer mennesker som har bøker. Hovedpersonen er vanligvis hovedpersonen og en som følger boka. For hver hovedperson er det vanligvis en "antagonist", den som gir spenningen, må en historie utvikle seg. De dårlige gutta i bøker er generelt antagonister, men ikke alltid.
   •  
   • Glem dette: Svært ofte skurken til den ene, helten til den andre! Uansett hvilke roller de spiller, er disse tegnene viktige for å gjøre historien din vellykket.
   •  
    
  •  
  •   Konflikten . En konflikt er et stort problem en person står overfor, vanligvis grunnen til at historien er der i utgangspunktet.       
     Kanskje Mary, Kongens datter, ble bedt om å ta en beslutning om å la Columbus bruke spanske skip og sjømenn for sine eventyr. Det kan møte dette problemet i det meste av historien.  
    
  •  
  •   Høydepunktet . Klimaet er passasjen av den høyeste spenningen i boken, hvor leseren virkelig holder pusten.       
     Maria har kanskje nettopp bestemt seg for å la Columbus bruke Spanias penger til sine utforskninger når han viser seg og ber henne om å la ham gå og sier at han vil gjøre alt for å få sin sjanse. Dette er stedet hvor Mary må ta en hard beslutning, en som bestemmer hele utfallet av historien.  
    
  •  
  •   Oppløsningen . Klimaet er over, problemet er løst, og mange løse ender er koblet sammen. Merk: Hvis du har tenkt å gjøre en serie, la minst en eller to løse ender være uløste.       
     I det forrige eksempelet bestemmer Mary å gi inn Columbus ønsker, la ham gå og overbevise sin far om å la henne gå på en reise med Columbus. Det er ofte interessant for leseren om det er en slutt som du ikke hadde forventet, så gjør ikke slutt på boken din alltid forutsigbar.  
    
  •  
  •   Detaljer er noen av de viktigste tingene å skrive i en bok. I stedet for å bare si, "Himmelen var blå," si hva slags blå nyanser han har, for eksempel "Himmelen hadde en lys indigo tone." Det kan gjøre historien mer interessant. Men overdriv det ikke. Et dårlig eksempel ville være: "Himmelen hadde en lys indigo-tone, som stod i motsetning til den dypt brente tonhøyden av sanden, flekkete med skummets overfylte spytt fra de lyse grønne tonede krympene."       
     
   • Overdreven utsmykking kan (og sannsynligvis) være for forsettlig. Vær beskrivende og flåtefotet, og kanskje legg til en poetisk tone til historien din.
   •  
    
  •  
         
 4.  
 5.             3      Skriv din historie. Dette gir deg utgangspunkt for å forankre historien din. Ikke noe fancy, bare en generell ide om hva som skjer. Halvveis gjennom boken, skum over den opprinnelige historien du skrev ned. Du vil bli overrasket over hvordan ideene dine om boken kunne ha endret seg. Du kan endre boken din for å matche det opprinnelige plottet, eller skrap plottet og ta det du skrev. Du kan til og med integrere dem og blande de to - uansett hva du vil. Ikke glem, dette er "din bok"!        
 6.  
 7.             4      Begynn å skrive! Dette er den beste delen. Hvis du har problemer med å starte, hoppe direkte til historien og fortsett derfra. Når du føler deg komfortabel med din skriving, kan du sette inn scenen. Du kommer sannsynligvis til å forandre mange ting i historien, fordi den gode tingen om å skrive en bok er at du kan gi deg frihet til fantasien. Det eneste du må tenke på er at du må glede deg over prosessen, ellers vil boken din trolig ende opp i en sylindrisk metallbeholder som er farget med mørke mursteinoksidasjons flekker og fliser av turkis latexpigmenter (nemlig en gammel rusten søppelbøtte).        
 8.  
 9.             5      Husk at notisboken bare skal brukes til planlegging! Det er best å skrive inn historien din slik at du kan lage flere kopier, enkelt fikse feil og sende dem til publikum.        
 10.  
             

    3      Skriv en ikke-fiksjonsbok  ,

    
   
 1.             1      Finn noe du vet eller vil vite om. Din non-fiction bok kan inneholde informasjon om et sted hvor leseren kan gå på ferie, eller generell informasjon om et sted. Det kan være om dagens samfunn eller om en moderne eller historisk leder eller person av interesse. Det eneste kravet til ikke-fiksjon er at det er sant.        
 2.  
 3.             2      Forskning. Så mye som han vet, hver ekspert må lære minst en ny ting! Du kan aldri vite for mye om et emne. Hvis du har problemer med eller støter på en hindring, kan du prøve disse tingene:  
    
  • Gå til Internett. Noen ganger må du grave noe for å begrense ting, men la søkemotorer i denne verden hjelpe deg i ditt søk etter kunnskap. Følg ikke bare hovedartikler, men også artiklene som de relaterer til. Legg igjen spørsmål i fora og andre steder, slik at alle kan hjelpe deg med å svare på dem.
  •  
  • Les en annen ikke-fiksjonsbok om emnet ditt eller beslektet emne. Forfatteren kunne se ting fra et annet perspektiv og ha litt informasjon som du ikke var klar over, og at du vil behørig bekrefte av en uavhengig kilde før du inkludere det i historien din, ikke sant? Det er riktig!
  •  
  • Spør en ekspert. Det er sannsynligvis en ekspert på feltet som har gjort det til sitt oppdrag å vite alt om emnet du skriver om. Spor det, respekterer tiden, og spør om det er noe unikt og interessant om motivet ditt.
  •  
  • Les en encyklopedi. Ja, det er en kjedelig oppgave, men noen må gjøre det. Det kan like godt være deg når du samler all den informasjonen du trenger for boken din.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Formater boken din. Bøkene som ikke er publisert er de som er dårlig bestilt. For eksempel, skriv ikke om gode fiskeplasser og gode strender i Europa i samme kapittel.        
 6.  
 7.             4      Inkluder beskrivende detaljer. Ingen ønsker å lese en kjedelig bok! Gode ​​bøker er beriket med detaljer og farge.        
 8.  
             

    4      Hold deg oppdatert  ,

    
   
 1.             1      Være vedholdende. En drosjesjåfør i Manhattan ble stoppet av en ung mann som spurte ham: "Hvordan kommer jeg til Carnegie Hall?" "Øvelse," svarte drosjesjåføren. Øvelsen gjør perfekt. Fortsett å skrive - enten det er din historie eller bare en tanke eller en observasjon. Jo mer du gjør det, desto bedre blir du. Det trenger ikke å være perfekt, det trenger ikke å lese som du ville at det skulle være i begynnelsen - viktigst må du legge det ned til papir. Det er nok tid til å gjennomgå tilnærmingene til å skrive senere.        
 2.  
 3.             2      Hold still spørsmål om temaer, historien din og dine folk. Alt og alt i din roman burde ha grunn til å være der - for å si at bladene er grønne, viser leseren at våren eller sommeren er. Å si at personen har et tre-dagers skjegg viser at han er under en slags tvang (eller er en Hollywood-skuespiller). Hver person har en motivasjon for hva de gjør, så spør "de" når du skriver, "Hvorfor har du tenkt å komme på flyet og la det være alene i Marokko?"        
 4.  
 5.             3      Ta pause for å få litt perspektiv tilbake. Skriving forbedres med avstand. Når du kommer tilbake til dette, vil du ofte se hva som fungerer og hva som ikke virker i ditt skriftlige stykke, mens dette er mye vanskeligere når du er midt i det. Legg til side et kapittel for en uke og kom tilbake senere, oppdatert og med forskjellige øyne.  
    
  • Hvis du har en forfatterblokk, må du slutte å skrive i noen dager eller så og lytte til litt beroligende musikk for å fjerne tankene dine.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Søk etter andre meninger enn ditt eget. La andre leser manuskriptet til boken din. De kan gi deg verdifull tilbakemelding og kanskje til og med hjelpe deg med å fortsette å skrive.        
 8.  
 9.             5      Fuck det ut, som ikke virker. Overraskende, det vil bli mye som ikke fungerer. Ikke vær redd for å slette folk, handlinger og alt annet fra boken din hvis den ikke fungerer. På samme måte ikke vær redd for å sette inn nye elementer og folk som synes å bygge bro over hullene og gi mening til det du skriver. I tilfelle av ikke-fiksjon, vær aldri redd for å finne flere fakta for å underbygge dine uttalelser!        
 10.  
 11.             6      Husk at mange forfattere feiler med mange motiver før de finner en ideell ide som er god nok til å holde fast i det. Ta Veronica Roth, forfatteren av Divergent ("The Destiny"). Hun skriver på bloggen hennes at hun trengte minst 48 forsøk på å finne en ide hun kunne bli med, og det var høyskole.        
 12.  
 13.             7      Skriv om hva du vet. Dette gamle ordtaket kan fungere for deg eller ikke. Det er bra å ikke gjøre mye forskning før du begynner å skrive, men det gjør ingen skade for noen. Det er også god praksis: å skrive nye ting kan bidra til å grave opp en ny ide!  
    
  • Hold deg oppdatert. Prøv å gjøre tankene dine kaste ut ideer hele tiden, så du har aldri en unnskyldning for ikke å skrive. Det trenger ikke å passe ALLT i historien din, akkurat nok til å tilfredsstille leseren. Hvis du er lei av å skrive og bare ikke fortsette, ta en pause og koble til igjen med verden utenfor hvor dine ideer kommer fra. Eller prøv freestyle skriving for å skrive, redigere, ikke slette "fordi det høres dumt", men skriver, skriver, skriver, selv om de er spredte scener, rimer eller to identiske ord.       
  •  
         
 14.  
             

Tips .

    
   
 • Les noen av dine ideer høyt til tider. Dine feil eller gode ideer vil skje.
 •  
 • Husk at det ikke er noen grenser, la fantasien strekke til virkeligheten.
 •  
 • En bok som folk ønsker å lese trenger en god tittel, en god forsiden, gode bilder på omslaget og selvfølgelig et veldig godt åpnings avsnitt.
 •  
 • Ikke glem å korrigere. Hvis du ikke retter, har du sannsynligvis en dårlig historie. For aviser redigerer redaktøren historien de ser. Folk elsker bøker, og de må "fiskes" av boken.
 •  
 • Tenk på "CLAPS":  
    
  • C-tegn
  •  
  • L - Plassering
  •  
  • A - Handling
  •  
  • P - problem
  •  
  • S - Løsning!
  •  
   
 •  
 • Ha alltid en liten dagbok med deg. Hvis du hører et unikt navn, ide om handling osv. Eller tenk på det, skriv det ned! Det kan være nøkkelen som gjør boken din bestselger.
 •  
 • Tegn tegnene dine for å få en god ide om hvordan de ser ut. Det trenger ikke å være perfekt, selv en skisse er nok. Da er det lettere å skrive om dem.
 •  
 • Ikke bli motløs. Hvis du er frustrert over din nåværende historie, ta en pause. Arbeid på en kort historie, en avisartikkel, et essay, eller rediger noen wikiHowartikler.
 •  
 • Få inspirasjon ved å lese andre bøker, se på en film, lytte til musikk eller gå til et kunstgalleri.
 •  
 • Bruk fantasien din. Hun er nøkkelen til en flott fiktiv bok.
 •  
 • Gjør deg bedre med tiden. Forvent ikke første gang du prøver å skrive en bestselger. Bygg til bestselgeren, fordi øvelsen gjør det perfekt. Du får opp mye jo mer du skriver.
 •  
             

Advarsler .

    
   
 • En person som skriver din første bok, bør holde fast ved den. Han eller hun burde ikke bekymre seg om tid og penger. Det første brevet kan ikke lykkes, men personen lærer noe av hans eller hennes feil.
 •  
 • Pass på å undersøke. Vær sikker på at boken du vil skrive ikke eksisterer allerede!
 •  
 • Unngå plagiering (kopi fra andre forfatteres verk). Selv om du gjør det så kunstnerlig som mulig, vil det til slutt spore deg og legge alle kopierte deler sammen. For noen mennesker er dette en utfordring de liker.
 •  
 • Være åpen for kritikere. Men ikke la deg ned for mye hvis boken din ikke kommer godt fram.
 •  
 • Pass på at du liker det du skriver! Spør deg selv følgende spørsmål fra tid til annen:  
    
  • Jeg liker det?
  •  
  • Er det gøy?
  •  
  • Liker jeg min hovedperson?
  •  
   
 •  
 

Og viktigst,

 
   
 •  
    
  • Skal jeg skrive?  
     
   • Årsak: Det er ikke en god ide å bare skrive fordi noen har bestilt deg. Skriv fordi du vil.
   •  
    
  •  
   
 •  
              
Kunst populær:
Lag en løvekostyme.

Tame en drage laget lett kostyme.

Skriv en rap sang.

Lære å spille celloen.

Lag falsk blod uten matfarging.

Endre et bokomslag.

Kjøp et skjermkort.

Skriv en litterær gjennomgang.

Skriv en god landsang.

Kjøp et skjermkort.

Ordne bøker i et bibliotek.

Gjør en stemme over.

Vær en pirat.

Skriv en god landsang.

Spille akkorder på gitaren.

Spill D akkordet på gitaren.

Høy effekt.

Beregn BPM (slag per minutt) av en sang.

Bli en kjent artist.

Spill trompeten.

Skriv rap eller hip hop tekst.